15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#13037 lehet barkácsboltban kapni műanyag olajozó tubust, vagy mi a neve. le lehet csavarni a tetejét és ragasztót tölteni bele, a végébe meg be lehet nyomni egy vékony szöget, hogy azért mégse száradjon be, bár én ebbe technokolt nem töltenék. modellezéshez használnak valami durvajó sárga ragasztót (talán modellragasztó a neve, de nem a fehér, ami olyan mint a tejszín :D), csak gondolom annak ára is van. -
#13036 uramisten. ez a gyufaszobrászat baromi lassan megy. a legidegesítőbb az egészben az az, hogy minden tök ragasztós lesz, és baromi nehéz technocollal kimérni a megfelelő mennyiséget, mert megnyomom és utána még percekig jön belőle a ragasztó...van vmi tippetek hogy hogyan tudnám megoldani? -
#13035 így tovább! -
#13034 yep, csatlakoznék TheOne-hoz.
Szép munkák, nekem külön tetszik, hogy ilyen túlexponált hatásúak! A lófej nagyon ott van! Az is tetszik, hogy sokféle témával próbálkozol... Csak így tovább! :) -
#13033 Mindenképp folytasd és fejleszd. :)
Szívesen látnám a képeid itt. :) -
epi27 #13032 Rajzolgattam mostanában:
http://www.flickr.com/photos/51618676@N05/
Csak a magam szórakoztatására készültek, de azért kritikát szívesen elfogadok, mert kicsit komolyabban szeretném venni:) -
#13031 TECC -
#13030 -
#13029 Ne szórakozzunk tessék palmatexet hajólakkal keverni attól tuti jól érzed közben magad. :D -
#13028 Azért ez a beszívás dolog túlzás. De én múltkor találtam kontakt-háztartási ragasztót (szőnyegekhez, akasztókhoz is használják), avval nagyon jól lehet dolgozni. -
#13027 Ajánlanám faragasztókat teknokol helyett - beszívsz mire végzel, annyira nem is köt gyorsan és még folyik is összevissza, illetve mégjobb pillanat ragasztó! Anno balsa makikhoz én azt használtam. Gyors, hatásos, nem megy el vele sok idő, viszont kicsit drága és egy idő után olykor az ujjadhoz ragad a makett. :) -
#13026 szerintetek hogy érdemes egy összefüggő talajt sszerakni a házhoz? egymás mellé simán egysorba vagy téglarakás szerűen sréjen elcsúsztatva? -
#13025 nagyon helyes!:) -
#13024 jaja azt tudom, sosem volt problémám a ragasztóadagolással. csak kellene vmi gyors módszer amivel beragasztózom és ragasztom, megint és megint és megint...nem egyesével. -
#13023 Lehet én is megpróbálkozok valamivel :D -
#13022 Anno én is csináltam gyufából gyufás skatulyát technocollal, arra vigyázz, hogy csak módjával mert ha megszárad kegyetlenül látszik (kifehéredik). -
#13021 azta:) ez tetszik.
hát stiftes ragasztóval semmit nem érek. veszek holnap technocol rapidot... -
#13020 Nekem is tetszettek anno az ilyen dolgok, de inkább azok érdekeltek amihez nem használtak ragasztót. Akkoriban csináltam egy ilyet és azóta sincs semmi baja :D (ebben sincs ragasztó)
-
#13019 áh nem azzal kezdek:) -
#13018 Hajrá! :) Várjuk az országház makettjét! -
#13017 jah és inkább lecsippentem fogóval, egyesével. -
#13016 köszönöm, eddig is nagyon sokat segítettél te és Lyukasbogrács. most hamarosan megleszek a tervrajzzal és lehet még ma nekiállok és este elkezdem...na majd kiderül. csak azt nem tudom hogy hogyan csináljam. legyen e mondjuk egy farostlemez az alja, vagy csak úgy simán. na majd ezt eldöntöm útközben. szerencsére a tervrajz baromi részletes így ezzel nem lesz gondom. a tökéletes mását meg tudom csinálni. na ha télleg megtetszik és befejezem mindenképpen feltöltöm. az az előnye ennek a hobbiank festéssel szemben, hogy sokkal pénztárcabarátabb. mondjuk idegölőbb... -
#13015 Először valami vegyszerre gondoltam (otthoni)de nem jó mert megszívja magát a fa meg lehet átszínezi.... Esetleg valahogy összetöröd a cseppet a végén és egy ronggyal áttörlöd de ez szívás egyesével...:(. Ha jól láttam nincs megadva hogy milyen hosszú legyen, így én fognám és egy sima csípőfogóval lecsippenteném a francba(fél óra alatt megvagy pár ezerrel). Az is lehet hogy belehet ezt szerezni, valami gyufagyárat felkeresnék, szerintem nem utasítanának el pár ezer forintért kapsz egy zsákkal.
Van egy olyan ragasztó aminek a neve K1 vízbázisú fehér színű amikor megszárad üvegszínű.... Többet nem tudok mondani nem vágom a témát :) -
#13014 köszönöm:) nah vettem 3 dobozzal, csak hogy kipróbáljam, csak előtte le kell kapargatni róla ezt a gyufacuccost a végéről. van vmi tipped hogyan lehetne ezt lekaparni gyorsan? vagy mindegyikről egyesével? -
#13013 Igazad van, kerek :) Ezért kapsz egy kis helpet. :) -
#13012 jah még annyi hogy sztetek ezt úgy csinálják hogy mondjuk egy kartonra ragasztják fel a gyufákat, vagy csak gyufa? -
#13011 csak az a baj a hurkapályával hogy kör az alapja, a gyufának pedig négyzet. azt könnyeb ragasztani mint a kör alapút, mert azok meg elcsúsznak egymáson. -
#13010 oksoks köcc a tippeket:) -
#13009 Hurkapálcika (a méreteit de döntöd el építés közben és jóval olcsóbb), 3kg technokolrapid? -
#13008 szerintem elég hozzá egy szike, vagy kés, amivel lekaparod a gyufamérget, mert esetleg a gyufaszálakat darabolod, meg technokol ragasztó, a folyékony fajta, mert az ilyen kitolós, az semmire nem jó, főleg nem fát ragasztani. aztán ha meg akarod védeni a műved a rohadástól, akkor még bútorlakk, vagy hajólakk.
vannak elég durva alkotások, de leírást nem nagyon találni hozzájuk, viszont ha érdekel, akkor kikísérletezed menet közben, máshol azt írják nézegess képeket. -
#13007 kicsit OFF:
nem rég láttam egy csávót aki gyufaszálból építi fel baromi szép épületeknek a pontos mását. én is kipróbálnám, persze először kisméretben, a gyufaszálból építést, csak nem tudom hogyan kell ehhez hozzáfogni. vki tud vmi oldalt ahol tutorialok vannak fenn hogy elsajátítsam az alapokat? mert semmit sem tudok erről a hobbiról és megtetszett. persze lehet h kipróbálom azt abba is hagyom. -
#13006 helyes:) -
#13005 Köszi (:
Az elsőnél még nem tudtam, hogy mit is akarok csinálni és ez lett belőle.
A másodiknál meg annyi volt az ötlet, hogy valami egyszerű karakter(ek) ami majdnem egybeolvad a talajjal a sötét miatt. Igazából semmi mást nem tudok belemagyarázni a képbe, de nekem tetszik /:
Most csinálok egy másik képet ezzel a karakterrel, hátha jobb lesz (: -
mumeen #13004 Köszönöm a tanácsot,kritikát,dícséretet.Értem,hogy mit mondasz,de ennél a képnél direkt nem is nagyon akartam kiemelni semmit,hogy egy kicsit az harc káoszát érzékeltessem.A következő rajzomnál - amit kigondoltam - ,viszont szerintem kell,és lesz is középpont.Nem tudom még,hogy mikor látok hozzá,de majd feltöltöm,ha kész lesz.Amúgy fejből rajzoltam,előtte egy kis vázlat - a "kényesebb" testtartásokat külön lapra,azokon többet dolgoztam,alakítottam - aztán rajzoltam is. -
#13003 az első baromi jó! nagyon tetszik:) sajna a második vhogy nem jön be. nem tudom mi akart lenni, de nekem nem jön át:/
UI: az első rajzod bármelyik horrofilm jelenetébe elmenne:) nagyon COOL -
#13002 néhol kicsit zavaros, DE végre elkezdted használni a sötétebb tónusokat is! látszik megfogadtad a tanácsainkat. HELYES:) azonban még mindig vannak részek amik teljesen egymásbafolynak. tudom én csak ennyit mondok mindig a rajzaidhoz hogy homogének, de sztem ez baromi fontos, hogy legyen egy fókuszpontja a rajznak, ami körül úőgy az egész forog. ami kicsit erősebb tónusú, nyugodtan mehet egy kis erősebb kontúr is, jah é sztem a háttérbe ne csinálj ilyen szürke árnyalatos pacázásokat, mert ez is csak beszürkíti az egészet. a testek alatti simán elég, nem kell több "árnyék". legyen a képnek csúcsfénye is, ami csillog az egész képen. és persze legyen ami korom fekete. ez a tónuskülöbség adja meg a kontrasztot, amitől érdekesebb lesz a kép.
összességében am tetszik, ha ez fejből van grat hozzá, főleg a fröcsögő vér nagyon találó:) soat fejlődtél látszik:) csináld még tovább gőzerővel, tedd el ezeket a régi rajzaidat és egy év után nézd vissza mindet sorban. meg fogsz lepődni:) -
#13001 Tetszik :) Ilyet elfogadnék a falamra :) -
mumeen #13000 Durván három nap alatt rajzoltam...még mindig rengeteg az alapvető hiba,arányok sem mindenhol a megfelelőek.Kíváncsi vagyok a véleményekre:
-
#12999 Első gigarokz. -
#12998 na két lájtosabb: