15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#13437 Hát a Kenobis kép kicsit bonyolultabb annál, mint 1-2 random adjustment és filter húzogatás. Főleg, hogy így a színátmeneteknél mindig recés marad, ezt nem igazán tudod kikerülni.
Itt van 1-2 tutorial, amivel hasonló hatást lehet elérni (Illustrator):
1.
2.
-
regi458 #13436 Köszönöm mind a hármótoknak! :D :)
A drapériát meg gyakorlom majd. :P -
#13435 :D erre nem gondoltam xD -
#13434 Ha a felét csináltad volna meg és tükrözöd akkor jó lenne. -
#13433 Sziasztok ezt nemrég rajzoltam paintben ! ez volt a feladat egy órán!
Remélem tetszik! http://noob.hu/2011/04/25/eiffel_torony_versenyre.JPG -
merdo #13432 Boldog nyulat mindenkinek! -
#13431 Ha kivágod a hátteret és úgy csinálod meg akkor elvileg pontosabban csinálja meg a ps -
#13430 Ez volt az eredeti megbuherált kép. Ezt kezdtem el először. Persze vannak ötleteim, nem pontosan ezt másolnám le, elég sok ötletet adott az az oldal amin Obi is van.
[IMG][/IMG] -
#13429 Nem. Az Obi-Van-os képet utána láttam meg. Előtte már készült egy kékben, el is kezdtem, csak kiesett a kezemből az ecset és kezdhettem előröl. De mielőtt előröl kezdtem volna, gondoltam meglesek pár képet, hátha ad egy kis ihletet. Az Obi-Van-os kép nem ihletet adott, hanem csak egy példa, hogy én is először hasonlóan csináltam meg, nem pont így, de amikor először készítettem, akkor az hasonló lett vna mint ez (ha nem rontom el).
De még mindig gondolkozok azon, hogy hogyan is csináljam meg. -
#13428 Haj köré rakj vékony kontúrt, játssz a háttérrel, nem kell ugyanolyannak lennie, mint az eredeti - elvégre műalkotást hozol létre. A rajzolásnak és mindennemű művészetnek nem elsődleges célja, hogy 1:1-ben visszaadd, mert akkor hol maradsz Te - hol marad az, amit ezzel az egésszel ki akarsz fejezni, az érzelmeid, gondolataid?
Absztrahálj!
A másik meg, miért pont kék? Azért, mert Obi-Van is az volt? Uggyan már... :) -
#13427 Igen, ilyenre gondoltam, csak az a baj hogy nagyon sötét a haj. Nekem is az volt a bajom hogy szemből kapja a fényt és így tényleg sokkal nehezebb optimálisan beállítani, de eldöntöttem: világoskék 4 árnyalatából lesz kirakva, mint a legutóbb belinkelt kép. Hasonló színrányalatokkal lesz ez is megcsinálva. De azért köszi:) -
#13426 Bocs elkellet mennem ....
Remélem valami ilyesmire gondoltál sajna a fényt szemből kapja így "kicsit" nehezebb a dolog. Átraktam grayscale-be az expozíción egy kicsit állítottam majd 5x kapott 100% +kontrasztot.
Link -
#13425 image/adjustments/threshold előtte és utána lehet még a szűrőkkel játszani vagy 1millió lehetőség van. -
#13424 Nah összedobtam egy képet, kékes lesz, 4 tónussal, el is kezdem, ha kész feltöltöm. -
#13423 Nem is rossz, valami ilyesmire gondoltam én is. Majd még este próbálgatom. Köszönöm a segítséget (#MANOWAR #Gurren # Fbn Lx):) Persze ha van még ötlet, akkor jöhet:) -
Fbn Lx #13422 másold le a képet egy fekete tollal! -
#13421 esetleg a szűrőkön belül van a vázlat/bélyegző. alapbeállításokkal ilyen lett, de állítgathatod, ahogy akarod.
-
#13420 meglesem mit tehetek :D
-
#13419 Nem. 2 tónus: csak teljesen fekete és csak teljesen fehér. Nincs benne szürke. -
#13418 Ilyesmire gondoltál?
Link -
#13417 csak személyesen xD mode/grayscale-re gondolsz vagy PS+ tablet vagy hogy? -
#13416 Ezt a képet ti hogy csinálnátok meg PS-ben fekete fehérben (csak ez a 2 tónus) úgy, hogy az arc felismerhető legyen? Kis help! Köszi!
[IMG][/IMG] -
#13415 Én nem nagyon értek a festményekhez, szóval nemtok túl sokat mondani a kép milyenségéről, de ha kicsit hunyorítva nézem a váza előtti alma tök jó lett. -
#13414 Ahhoz képest, hogy milyen fiatal vagy és hogy ahogy mondtad csak néha rajzolgatsz,festesz, jó lett, persze a kompozíció, tárgyak elhelyezése, helyessége messze nem tökéletes,de szerintem van érzéked hozzá, a drapériát, hogy élethűen letudd rajzolni, ajánlom sokat rajzolj és kis szerkezeti egységekben fogd fel, de a hibáid ki tudod javítani idővel, csak gyakorolj!:)
Én személy szerint nem tudok és soha nem is tudtam szépen festeni, bár ez a gyakorlás hiányának tudható be. -
#13413 Nekem tetszik:) -
regi458 #13412 Sziasztok! :D
Már jó ideje követem a fórumot és le a kalappal mindenki előtt, nagyon tehetségesek vagytok. :D Én 15 éves vagyok és néha rajzolgatok, festek. Ez egy mostani festett csendéletem. Ez a 2. festett csendéletem, tehát még eléggé kezdő vagyok. Mi a véleményetek róla? Igaziból szerintem a drapériával van a legnagyobb baj. :S (A színek nem annyira jönnek át sajnos :S)
-
#13411 Hali!
Azt kérdezném hogy milyen ceruzával lehet szépen csíkmentesen rajzolni ami olyan hatást kelt mint egy filc?
Köszi a választ!
Am 5 órás munka eredménye:)
(kezdő vagyok)
-
merdo #13410 Igen, arra gondolok :) -
Fbn Lx #13409 a képsík/keresőre gondolsz? célszerű megbarátkozni az elvvel, de én utálom használni -
#13408 Én nem értem a kérdést. -
merdo #13407 Lenne egy kérdésem: A képsík az mire is való pontosan? Hogyan kell használni? Kezdőknek ajánljátok? -
merdo #13406 Nagyon jók a rajzok srácok! -
#13405 Majd most tavaszi szünetben lesz rá időm, így megcsinálok egy képet amit már rég kértek tőlem. Majd azt feltöltöm. -
#13404 Hú hol is kezdjem ...
Először is itt az eredeti kép:
Ez alapján láthasátok ,mért lettek olyanok a szemek amilyenek, egyébként először megpróbáltam világosabb íriszel meg csúcsfényel de annyira eltért hogy végül csak besötítítetem őket.
A mutató újj azért látszik furának mert az újjai között valami kavicsok vannak.
6 óra 35 perc , azért tudom ilyen pontosan mert stoperrel mértem.
Engem is érdekelt, mert mindíg ezt kérdezgetik de én valahogy sosem tudtam megálapítani pontosan meddig tart a kivitelezés, egyszerűen nemveszem észre hogy múlik az idő, nagyon fura.
Igen unom hogy képről rajzolok, mert ez tulajdonképen egy mechanikus dolog (copy-paste) nem pedig művészet,de mivel nem foglalkoztat a festészet ,grafikában pedig igazán ütős hatást a realisztikus ábrázolás kelt...egyébként folyamatosan próbálkozok élő modellről rajzolni, hát maragyunk anyiban hogy elég necces, úgyhogy van még hova fejlődnöm.
A popart- bocs - tónus redukciós képek engem is megtudnak ragadni , de ahhoz igazán jó szemek kellenek hogy pár pacából kitudj hozni valamire vagy valakire emlékeztető formákat, nagy kihívás várom a próbálkozásaidat.
Kösz az összes reagálásért.
-
#13403 Csúcsfények.
A figura és a háttér túl szeparált, nem él együtt a kép. Kicsit suta az is, hogy a háttér sraffozása összevissza megy, ahogy épp sikerült... Bár nem tudom mi volt a kifejezőkéd célja, ha egy kicsit lazábbra veszed, akkor élettel telibb lesz szerintem. Futtasd át a karakter tónusait a háttérbe.
Csak így tovább, jó lesz az! :) -
#13402 Nem pop-art. Az mást jelent. Minket úgy tanítottak, hogy ez "művész szakzsargonban" az un. "tónus redukció". Amúgy egyszerűen csak redukálod az árnyalatok számát. A legegyszerűbb, ha csak kettő van. Fekete meg fehér. Aztán ezt később még finomíthatod... de úgy veszít az erejéből szerintem.
PS-ben: adjusments > posterize menyü alatt van. De vannak rá filterek is. Újabb verziókban van rá külön parancs - black and white vagy vmi. ilyesmi... szintén adjusments alatt.
Btw, a pop-art azért pop-art, mert hétköznapi (populáris) dolgokat mutat be a művészet tárgyaként. Sokszor elég közhelyes és cinikus, de pont azért szeretjük! :) -
#13401 hát arra meg rajzolj sablont vágd ki, helyezd a sablont a lapra és uccu neki -
#13400 Igen tudom, manapság ps el mindent meg lehet oldani. De én nem számítógépes festésre gondoltam hanem hagyományosan ecsettel és festékkel:) -
#13399 ez sem nehéz, legalábbis psben fekete fehérre kell állítani a képet, nem szürke árnyalatosra állítod a kontrasztot amíg neked jó nem lesz, a fekete részeket kijelölöd és mintázó ecsettel végig fested ;) -
#13398 Hupsz tényleg