Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD
Persze digitális és így kicsit steril.valami
                                                                   /
          North /\                                     <#idiota>#idiota>
        West < • >East.                         -|-
                     \/ South                           /\
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
ezt inkább meg sem hallottam...
www.czekoart.hu
😄
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
2004 nyarán kb 25-30 darab olajjal festett ugyanilyen stílusú remek mûvet dobtam tûzre (nagyszülõ gyûjtõ volt).
Ám akkor is köszönöm a kritikádat a benyomásomról 😊
Na már vártam, hogy jössz valami fáradt dologgal.. nem lehet melletted se unalmas az élet...
de hát Téged ezért szeretünk.. 😊))
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Nem mozgatják meg az agyam, nincs mondanivaló csak vizuális "élmény". Lerágott csont.
Technikai tudást lehet csillogtatni, csakhogy mondanivaló vagy tartalom nélkül az nem mûvészet hanem ipar/skill. Tanulásra jó, másra nem.
Tehát így van: ízlések és pofonok.
"Nagyon agyament egy stílus irányzat egy szép ideológiai buborékkal elfedve"
😊))))))))
Ne haragudj, de ezzel nagyon hiteltelen vagy. "ideológiai buborék"
röhej.
Ez és az elõtte feltett kérdésed (nem ismerted az absztrakt fogalmát) rávilágít arra, mennyire nem vagy képben mûvészettörténetben, ha még nem hallottál absztrakt expresszionizmusról, vagy nonfiguratív mûvészetrõl ami olyan fogalom mint a szürrealizmus, gótika, impresszionizmus, vagy realizmus. stb.
Nyilván 60 éven keresztül több ezer mûvész hülyeségeket pingált és elfedte magát ideológiai áltatásokkal... De Te ezt most felfedted, egy nagy átverést felgöngyölítettél a véleményeddel amit 10 perccel azután alakítottál ki, hogy életedben megismerted az irányzat NEVÉT... hagyjuk már az ilyen szûklátókörûséget kérlek..
Fogadd el, vannak akik többet értenek valamihez mint Te, van aki tanulta, van aki tisztában van a szakmai alapokkal, a mûfajjal, a háttérrel.
Dobálózni lehet minden témában, de akkor érdemes ha már áll mögötte tájékozottság is. Íratkozz be iskolába, végezz mûvészetit, tanuld évekig a mûvtörit és azután támadd a stílusokat szépen fogalmazott retorikával.
Mondj annyit: "nem tetszik a kép" vagy "nem szeretem az absztraktot"
ezt mindenki elfogadja. Én is elfogadom a bíbor színt, a málnaszörpöt, a francia autókat, stb stb,.. vannak. Van akinek tetszik van akinek nem. Mindenki egye, igya azt amit szeret.
Csak okoskodni ne okoskodjunk már könyörgöm... <#rolleyes>#rolleyes>
és a többi nem is érdekelt. Persze nem értek hozzá de az Anyag-antianyag képed pl tetszik, van benne valami amitõl az ember ha nézi kedve van még tovább nézni és belefeledkezni az egészbe.... 😊
Értem én azt is, hogy látás módot kell változtatni egy ilyen kép láttán és járatni az agyat, de én nem vagyok hajlandó festeni a festõ helyet.(SRY 😄)
Ha elfogadsz szakmai kritikát: (ha nem, görgesd át)
Állkapocs ábrázolása hibádzik (járomcsont-hoz viszonyított szélesség aránytalan (arckarakterhez képest is) és túlságosan elõtérbe kerül ezzel a nagy tónuskontraszttal (bal szélen is túl éles a határvonala a hajjal), torzul a térbeliség látszata) ajkak elcsúszottak, felsõ ajak ábrázolása hibás.
Szemeket szépen megoldottad.
A nyakon látszik leginkább milyen az ha valaki jól megtanul másolni képrõl egy arcot, de anatómiai tudás hiánya miatt nehezen birkózik meg a test többi részével, kútfõbõl.
Ez nem gond, tanulni kell, mert így a kettõ között nagy a minõségi kontraszt és egy képet mindig a leggyengébb pontja alapján bírálnak el.
(leggyengébb láncszem elve, dézsaelv)
Haj megoldása nekem tetszik, (de ismerem az elvárásokat, van aki ezt bírálná, hogy részlethiányos, mûvi, kontrasztszegény) szerintem rendben van.
Pofa vas:
"Csupaszon vagy így.."
Amennyiben ez önkifejezés akkor nem kérdéses, hogy jó hogy odaraktad.
Ha hibát palástolsz vele, akkor meg mondjuk úgy: szükséges részeredmény.. de itt igazából errõl nincs szó, mivel a bal oldalon csupán az állkapocs az ami elrontott, minden más rendben van. Így a jobb oldalon is rendben lennének a dolgok...
Jó kép, gratula!
Eredetileg nem terveztem a "pofa vasat" ,de úgyéreztem egy kicsit üres a kép, hát oszt aztán úgygondoltam megpróbálom így .
Mit gondoltok jobb lett volna csupaszon ,vagy pont így jó ahogy van?

"Solar Eclipse" 2009
Elõtérben a rózsaszín antropomorf tömeget alakja miatt tekintsd egy felsõtestnek és fejnek!
Megvan?
A fej mögött az elsõ hátpikkely, majd a másodiknak a részlete..
A fej közepén pedig sejlik egy arc is, ha jobban elmerülsz a képben..
absztrakt expresszionizmus
"Ennek a nemzetközi festészeti irányzatnak a lényege a mûvész lelki- és hangulati állapotának, tudat alatti képzeteinek közvetlen, drámai kifejezése és a festés folyamatának meditatív átélése. Mindezt a hagyományos kompozíció feloldásával és az ábrázolás számûzésével kívánták elérni."
😊)
Konkrét apropóját a képnek nem ismeri senki rajtam kívül, de ezt már viszem a sírba magammal... 😊
http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD
Elsõ nekifutásra egy parasztház jutott eszembe róla, lehet mert abban lakom😊
www.czekoart.hu
the world is mine
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
Grat! Izgalmas, tartalmas munka!
Amellett, hogy színeivel eye-candy is... 😊))
10/10
www.czekoart.hu
Ezt az önarcképet is kártyával követtem el még 8 éve

www.czekoart.hu
Igazabol az akrilal a hateret akarom megcsinalni arra meg olaj aztan majd kiderul 😄
the world is mine
Egy idõben sokat "bankkártyáztam" a különbözõ felületeken (akrillal). A gyors száradás miatt igen érdekes faktúrákat lehet létrehozni.
Ha jól emlékszem egy OTP junior kártyát gyaláztam így meg.. bár már semmi nem látszik belõle.. 😊)
www.czekoart.hu
Neked van deviantartod? Csak azért kérdem, mert így jobban tudjuk követni egymást, kialakítva ezzel egy esgéartistnetworköt... 😄😄
the world is mine