15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Kovács legény
    Krokinak szerintem kimondottan jó, egy zavar csak, hogy így cigivel inkább búcsúlevél hangulata van a képnek:)
  • Zocsi
    grat... a balbajuszra raknék még egy pici csúcsfényt... szép munka!
  • Zocsi
    btw, próbáld meg az ujjaid legközelebb apró hengerecskékből felépíteni... úgy könnyebb térben rendbe rakni - körmöket ábrázold érzékenyebben. oké vágom, hogy gyorsan rajzoltad, de a fegyelem OR figyelem ott legyen veled a mindenkor! ;)
  • Zocsi

yep!
  • Kovács legény
    jaa az Ébredj velünk -ös csajszi.
    No akkor a meglátásaim:
    a haját gondold szerint újra kellenek bele még tónusok és ne legyen ennyire egységesen kontúros, egy kis dúsítás is ráférne, most nagyon merev és mű.
    Az arc két oldalára kell még sötét hogy jobban forduljon így vékonyabbnak is fog tűnni.
    A szája két oldalán lévő mimikai ráncok nagyon erősek, ezek öregbítik és hizlalják a fejét.
    Az álla alá a nyakhoz mehet még bőven sötét, a fej árnyéka, ami kiemeli térbe rakja, jelenleg nincs nyaka.
    Az ajka is nagyon tónusos, az ajak fölötti rész túl sötét így olyan mintha borostás lenne, vagy kakaós palacsintát evett volna:)
    Adjál az egész arcnak egy irányból még egy kis fényt és ez alapján alakítsd az árnyékokat az orrnyereg árnyéka is egytónusú az orrcimpánál lévővel, de ott alapvetően jobban kiemelkedik az orr. és a csúcsfények hiányoznak de nagyon.
  • MANOWAR
    Albi bácsi tetszik, a tekintetet oda szegezi a két szeme közé.
  • lightjack
    Tetszik, de nekem pár helyen kicsit furcsa. Rachel McAdams egy vékony csaj, a rajzodon pedig kicsit kövérnek tűnik. Nekem először Tóth Vera jutott róla eszembe. A második, hogy a szemei egy kicsit különböznek, amely egy kissé bizarrá teszi az arcot. A szürke homogén háttér kicsit beleolvasztja az arcot az egészbe, így olyan belesimult, de ezt szépen egyensúlyoztad a hajban lévő sötétebb vonalakkal. Az arcon szépek a ráncok kidolgozása (a száj körül), a fogak szépen kiemelik a száját, még a világosabb részekre mehetett volna több fehér, hogy kicsit kiemelkedjen (akkor is, ha a képen nincs rajta olyan erős fény). Összeségben a rajz tetszik, de azért ezt nem űbereli. Ez a rajzod annyira jó let...hogy huh.

Nem tudom, lehet a kép volt előnytelen, amiről lerajzoltad. Melyik kép volt az? Csak kíváncsiságból:)

#13469 - A szöveg jóh
  • dady83
    Köszi!
    Ö Rachel McAdams.:)
  • Misi az ezredes
    Ma van anyák napja gondoltam firkálok valamit az alkalomra.

• Kovács legény
    nem rossz de ki ő?
  • Midas
    cool :)
  • dady83
    Első portrém a színésznőről, igaz nem tökéletes a rajz, de jelenleg ennyit tudtam kihozni belőle.
  • theone91
  • MANOWAR
    Nincsmit :)
  • Line
    Ja amugy kösz a választ. :-)
  • Kovács legény
    Picasso az egyik kedvencem, voltam Barcelonában a múzeumában és láttam, mire volt képes, nem véletlenül tartják az egyik legnagyobb festőnek, és kár, hogy a művtöri könyvekben kb. 2 képét szokták mutogatni.

Az "ilyet én is tudok" szövegre meg nekem is kinyílik a bicska a zsebemben.
  • Zsil
    örülök h tetszik egyébként,és köszi a gratuláciot is....
  • Zsil
    jaja :) félre ment
  • MANOWAR
    Remélem csak félre nyomtál...
  • Zsil
    De az sem helyes,ha egy picassora azt mondja vk h én is tudok ilyet,én meg attol megyek falnak...ugyanis tudni kell picasso korábbai korszakait is,ö igen csak tudott rajzolni,realisztikusan is és mindenhogy....ö eljutott idaig ,megteheti mert akkora mar olyan zseni volt,aki mindent tudott :)
  • Zsil
    jol látod szerintem
  • Zsil
    http://zsil-works.deviantart.com/gallery/5899186 ok akkor hogy értssd a kopirozás szo azt jelenti hogy lemásolsz valamit.....de ez nem történt meg....az összes de niro portré egy lapon találhato,kb ....a koncepcio,és a feladat az volt hogy ,,pár filmböl kivegyük a karaktert,és átiaratokat készitsünk belölük.......nem a realizmus,és nem a tanulmányrajz volt a cél,ez grafikai tervezés....és igen a szem,arcél pontos helyét átvittem....ki nem teszi ha 100 szazalékos pontosság a cél?Nem ül itt De niro
    Ugyanitt portré1 nevü,látvány után van....uh hidd el tudom h mi a tanulmányrajz is......
    legyél alázatos....EZ NEM KOPIROZAS ha atteszed a fö vonalakat...kopirozés egy mas altal alkotott mü lemásolása,,föleg ha alairod,mintha te lennel az alkoto
  • Kovács legény
    persze volt, aztán ha visszanézed pár év múlva, nagyobb tudással rájössz, hogy minden része emlékeztet valamire. De ez nem baj, a sok kicsiből szépen kialakul a saját egyedi is.
  • Kovács legény
    Ez gyakorlatilag arról szól, hogy valaki tud hozzá adni valami pluszt vagy sem.
    Nekem azokkal van a ki a tököm akik nulla alaptudással fehér alapra felhánynak egy piros kockát áthúzzák egy sárga fos csíkkal és azt mondják ők a művészek úgy, hogy fingjuk nincs mi az absztrakt expresszionizmus, kubizmus, szürrealista automatikus festészet stb-stb.
    A művészi alázatosságról meg ne is beszéljünk...

De minek után fogyasztói társadalom vagyunk a zemberek és az idő mondja meg minek van létjogosultsága
  • Zsil
    Igen' jol látod ,,,sok mindenki hat az emberre
  • Line
    Tehát szerintem ha egy portrénál fel van téve az orr, száj, arckörvonal, fül, szem, száj. akkor mit rajzolsz? könyörgöm ez a rajz része a dolognak, a többi tónus....
  • Line
    Konkrétan amikor a denirós képedet megláttam, az jutott eszembe, hogy ez igen, te aztán tudsz valamit. Amikor megtudtam, tökvéletlen, hogy a fő dolgokat kopiroztad, megváltozott a véleményem.

Amúgy tényleg nem baj ha segitséget használsz, csak akkor tiszteld azokat akik nem, és ne legyél olyan oltári kritikus mint amilyen amúgy vagy.
  • MANOWAR
    Vártam a reagálásod :D
    Esetleg szembesíteni lehetne vele ha van annyira értelmes az illető, ha nem akkor meg felesleges vele foglalkozni.

Egyetértek az utánam eddig írtakkal főleg kovács legénnyel :)
    "alapvetően mindenki lopja az ötleteket, akkor is ha nem tudatos" ez így van de azért gondolom neked is volt nem egyszer, hogy saját kútfőből találtál ki valamit nem az emlékezetedből, én szeretek teljesen új dolgokon elmélázni és "megteremteni". Mondjuk ez is elég tág fogalom hogy, hogy kivételezed pl ahogy írtad nemtudatosan találod ki aminek apróbb részeiből áll össze a teljesen új. Azért nem fogok egy művészet történésszel és egy pszichológussal karöltve leülni rajzolni.
  • Line
    Itt keverve van a szezon a fazonnal. Konkrétan arról van szó, hogy az ember felrak egy portrét nyomtatott lapról tehát átkopírozza hol a szem, az arc körvonal az orr, a száj, ezek át vannak kopirozva majd kifesti mint Juliska a festőkönyvet és utána dicsekszik vele, hogy nézd milyen fasza portrét csináltam, egyetlen szóval nem emlitve az óriási segitséget ami nélkül amugy vért hugyozott volna ha nincs, sőt messze nem ütné meg azt a minőséget a portréja, és utána bicskanyitogató stílusban kritizál olyanokat akik totál szabadkézzel másoltak le valamit.
  • Kovács legény
    pl nekem van egy mappám a gépen ahova folyamatosan mentem azokat a képeket amik tetszenek és simán felhasználok belőlük alapötleteket stílusokat részeket formákat színeket stb.
    Mások által szerzett tapasztalatok nélkül amúgy elég nehéz lenne megtalálni a saját "igaz utat" szerintem.
  • Kovács legény
    alapvetően mindenki lopja az ötleteket, akkor is ha nem tudatos.
    pl a zombi képeden egy erőteljes Mucha behatás érezhető, ami nem baj, főleg, hogy tetszik az a kép grat hozzá!
  • Looooser
    ennyi erővel a fanartokat is mondhatnánk akkor kopírozásnak, hisz egyszer egy karaktert megalkottak, te meg fanartot készítesz, ergo elméletileg az ötletet lopod, gyakorlatilag tiszteletet adsz a készítőknek...
  • Zsil
    http://www.zsil-works.deviantart.com/ itt egyetlen kép sincs kopirozva" mind saját kutfö,saját ötlet,lopásrol,másolésrol,kopirozésrol szo sincs.... a techinkák többnire akvarrel és prismacolor marker....persze vannak portré átiratok is ,ami nem a realizmus rol szol,hanem egy meglévö karakter át formálása(ahogy ugye a képregény alkotok is )saját látásmodra.Ez iparon feladat az elsö évben pl

nem kéne a deviantot lejáratni,nagyon jo oldal...,ha mas ötletét masolod le ,az a problémás........amugy egy Leonardot is le másolhat az ember(sok sikert :)csak ne ird alá hogy Leonardo....

• Zsil
    kopirozás,ha egy meglévö kész müvet ,festményt egy az egybe átteszel és lemásolod,az gáz.....de a föbb vonalakat azért átteheted vázlatszerüen festés elött ,föleg hogy ha saját ötleted....vagy ha mondjuk egy hires ember,aki ugye nincs jelen....EZ NEM a szerzöi jogos tema,az akkor van ha mas cuccait masolod,,
    Az akadémikus tanulmányrajzolást meg kell tanulni természetesen.....de utána mar technikai kerdes hogy milyen elven valositod meg..... A KOPIROZAS NEM A FÖ vonalak transformálását jelenti...hanem az lopás" lenne...uh ezt ne keverd össze..........plusz kerdem en ki nem tesz at semmit? persze itt nem a klasszikus tanulmanyrajzrol beszelek....plusz nem is a projectorrol,ahol ugye minden elötted van ,csak masolsz,,,persze ez is megengedett a 21.században....PLUSZ A reneszansz alkotoknál is a freskok elött,egy egesz mühely segitett felvinni a vonalakat kijuggatott papiron ,hogy a mester vagy a mühely elkezdje festeni.....nem pedig leult es fejböl elkezdte egyedul az egyik sarokban ,es befejezte a masikban... A 15. szazadtol Vermer pl nagyon sok trukköt talalt ki hogy vigye at a fö vonalakat festes elött....megsincs szo ugye kopirozasrol...hahaha vagy lehet probalkozni,nem fog sikerulni sztm....mert akkor mar profi hamisito lennel...Camera obscura feltalalasa utan minden nagy mvész alkalmazta,hogy felvigye a fö dolgokat,a meglevö vazlatrol,....ez teljesen rendben van,..
    UH A KOPIROZAS AZ gáz...DE a kopirozas nem egyenlö,ha sajat ötleted vázlatait viszed at festés elött az nem kopirozas.....ne keverd össze a kettöt.De illik ugy 5-10 evet eltölteni tanulmányrajzokkal mindenképpen
  • MANOWAR
    Olvasd el a szabályzatot a devianton és kifog derülni hogy lehet, az más dolog, hogy nem illik és szólni kellene az alkotónak... A válasz: nem korrekt. (és? szerzői jog alatt áll vagy egyébb)
  • Line
    Hali! Ha valaki lekopírozza egy portrénak az alapjait, miután elkészült a mű, kirakja és egy szóval sem tesz említést, hogy ez bizony kopír, szerintetek korrekt? Csak mert páran csinálják ezt. devianton is van ilyen csomó.
  • lightjack
    köszi
  • lightjack
    :)
  • Zocsi
    Bocsánat, ezt nem tudtam. Azt sem, hogy az ecsetleejtős baleset ezzel a munkáddal esett meg... Sry.

Menet közben sokat segíthet, ha nagyon erősen hunyorítasz az eredetire...
    (Basszus, ha lenne most nálam használható csőtoll, akkor én is nekiesnék a leányzónak! :))
  • hungary27
    De amúgy tényleg jó.:) Én ilyet nem tudnák.