22335
11330766891279474906.jpg
  • bardocz
    valahogy biztos meg lehet állni:D

amúgy meg ha át van nézve a pálya,akkor nem lehet baj,hacsak a bicó szét nem törik
  • SG rock
    ha ilyen lejtőn csúszol hason ki van zárva, hogy puszta kézzel megállítod magad!
  • bardocz
    szerintem meg inkűább csúszol le hason
  • SG rock
    nem lehet brutális esni ?:D felborulsz 2100km/h-nál és olyan gyorsan elkezdesz gurulni, hogy a tengerszintig megnem állsz + még lavinát csinálhatsz magad után ami betemet. :P nem lehet durva ...
  • bardocz
    pedig itt nem lehet olyan brutálisat esni:) attól nem vágódsz jobban fölhöz,mert gyorsabban mész,meg elég nagy hely van fékezni
  • SG rock
    kuuurvajó de biztos nem mernék lemenni :D kell hozzá valami őrültség is.
  • norbi56
    210km/h:)
  • Gabo
    A lényeg nem a "jogsin" van, hanem azon, hogy a kölkök kapjanak egy alap szintű kresz oktatást.
  • Gabo
    Az esetek többségében ha a valamikor jól működő váltó megmakacsolja magát, akkor bowden nyúlás szokott mögötte lenni. Szerintem mielőtt bármi mást állítasz, ezt próbáld meg. Egyszerre ne állíts rajta sokat (1/3 - 1/2 fordulat), így valószínűleg nem lesz gond.

A neten kis keresgéléssel lehet találni anyagot a váltók beállításáról.
  • gordon 24
    Ez egy fasza bolt! (haveré)

Loungo:
    1136 Budapest Raoul Wallenberg u. 1.

http://www.luongo.hu/
  • Hixer
    Sziasztok!

Tud valaki ajánlani nekem egy jó, megbízható kerékpárszervízt Budapesten, ahol a CM előtt úgy évi szinten lecsekkoltathatom a bicajomat, ilyen olajozás, kerékfújást gondoltam, meg egy éve mondták máshol, hogy a váltó egyik sebessége nem működik rendesen, azt meg kéne nézetni. Szóval ilyen karbantartási célból. Előre is kösz!
  • acsati
    köszi szépen Gordon! megprobálom de elötte lemoson, olajozom hátha :)
    köszi mégegyszer
  • gordon 24
    ezt igy nem lehet leirni! De megpróbálom!

Aszondja a következő van:

Van 3 állitható lehetőséged! 1, a bovden befogó csavar. 2 az alsó holtpont 3 a feslő holt pont.

2-3-as: ez a két csavar kiáll a váltóból.Azt állitja hogy a váltó mennyire menjen fel vagy mennyire jöjön le. Tehát a két végpontot annak érdekében hogy a lánc ne essen le az alsó fog alá vagy ne esen be a küllök közé. De ha nem esik le a lánc vagy nem esik be a küllök közé akkor hagyd! Persze akkor ha le és fel vált minden fogra.

1:
    Ez ugy néz ki hogy van egy csavar és a csavar felett egy kézzel tekerhető állitó csavar. Amikor váltót állitasz, akkor ennek az állitócsavaranak először teljesen betekerve kell lennie. A váltokarnak pedig abban az állásban, ahol a leg alsó fogra vált.
    A bovdent jó feszesre meghuzod, majd a megfogató csavart meghuzod.
    Innentől ugy tudsz állitani már csak rajta, hogy az állitó csavart el kezded tekerni kifelé. Egészen addig amig minden egyes fogra fel és lelépked a lánc.

Elvileg ennyi. Ha ezt lassan teszi az a váltó hibája lehet. Esetleg nagyon koszos pl és nem tud megfelelően mozogni. Vagy rozsdás. Olajozd be a forgás pontjait.

Remélem érteted:D
  • Mike at home
    elmész szervízbe ha nem értesz hozzá
  • acsati
    valaki esetleg?
    melyik csavart kell csavargatnom?
  • bardocz
    azt se tudom már holvan,valahol a lakásban,de nem fogom megkeresni:D
    baatont meg honnan tudjam még,mesze van a nyár:)
  • SG rock
    Hello ALL!

aminek mondjuk sztem semmi érteleme :D amugy mit tudsz vele csinálni?
    nemjössz nyáron balatont körbebicajozni? tavaly már végignyomtam nemvészes.
  • bardocz
    nekem van kerékpáros jogosítványom :-)
  • Gabo
    Szerintem a közlekedésben részvevők minden táborában akadnak olyan címeres ökrök, akik nagyívben tesznek a szabályokra. De nem is csak a szabályok be nem tartásával van gond, hanem azzal is, hogy ezek az emberek embertársaikkal sem tőrödnek.
    Hiba lenne csupán egy kisebbség viselkedése alapján általánosítani. Minden esetre az autósoknak, már csupán az erőfölény miatt is, illene maximálisan arra törekedni, hogy ne veszélyeztessék a többi közlekedőt. (Hiába közlekedtem eddig is szabályosan, minden esetben autósok miatt kerültem baleset- és életveszélyes helyzetbe.)

Érdekes módon Ausztriában és Németországban ha egy bringás egy kereszteződéshez közeledik, az autós még akkor is megáll, ha neki lenne elsőbbsége. Ez azért elgondolkodtató.

Az minden esetre tény, hogy szükség lenne egy alapszintű kresz oktatásra az iskolákban. Amikor kölyök voltam, még volt ilyen. Lehetett is kapni biciklis "jogosítványt" az elvégzése után.
    Attól, hogy most nincs ilyen, még a szülök tehetnének arról, hogy a gyerekük az alapokkal tisztában legyen. De a mai világban mindent a gyerekre hagynak. Ráadásul a drága szülője sem jár elől jó példával.
    Ezek után mit várhat el az ember?
  • norbi56
    én falunk lakok szal nincsenek lámpák de amikor jövök kb 10m-re vagyok a gyalogostól és ő lelép a járdáról mert át akar menni az úton na akkor elkap az ideg ugye falun nem nagy a forgalom de utálom amiko azt hiszik h a kerékpáros nem tudja elütni őket direkt közel megyek a gyalogoshoz "hátha megied":D
  • bardocz
    nekem is:D
  • Krezga
    Ezzel én is így vagyok. De amikor észreveszik hogy mögöttük vagyok, riadtan szaladnak szét:D
  • acsati
    van egy shimano deore hátso váltom de nem vált vmi jol. mit kéne és hogyan állitanom rajta hogy jobban, gyorsabban váltson? (ha ezt le lehet irni akkor pls vki szájbarágosan vagy privibe mert kezdö vok)
    köszi előre is
  • DannyL
  • Mike at home
    már kipucltam
  • bardocz
    pucold ki hátha jó lesz
  • Mike at home
    hopp ezt nem ide kellett volna, sry
  • Mike at home
    megvettem a glockot bardocz, és nem viszi át a doboz alját 2 centiről :(
  • Mike at home
  • gordon 24
    Szerintem ezzel a fel fogással:

1 ne irj ide.
    2 fordulj segitségért valakihez.

Azon a biciklin lehet hogy egy sokkal erösebb ember ül ugyhogy erre jól rábaszhatsz! De gondolom akkora pofád nem lesz hogy egy nagy darab embert ütsz le majd egy kisebbet!

Bizonyos szempotból megértelek, mert sokszor engem is idegesít ez, de vegyél vissza az arcodból mert lehet bajod esik! (nem fenyegetlek mert én nem vagyok egy erőszakos ember, de láttam szép dolgokat!)
  • bardocz
    fú én milen türelmes vagyok gyalogosokkal:D simán megyek gyökkettővel mögöttük ha kell:D
  • Mike at home
    no igen
    de amerre melózom, az bizony nem így van
    amikor átmegyek a zebrán figyelnem kell, nem e jön kerékpáros (nekem van zöld) mert ő bizony nem áll meg, talán kicsit lassít, és volt már hogy majdnem elütött :(

azt meg külön rühellem, hogy a kerékpárosok egy része folyamatosan az autósokat szidja, ehhez képest minimálisan se tartják be a kreszt
    autós engedett már át zebrán, sőt naponta megteszik, kerékpáros még soha, ha az autós megáll, ő akkor sem
    te majd egyiket lekúrom a bicikliről, aztán majd pattoghat

én egyébként tavaly, tavalyelőtt nagyon sokat bicikliztem a városban, és bizony betartottam a szabályokat, és igyekszem udvarisa lenni, nem száguldozok a járdán, nem csengetem le a gyalogost, autóst nem tartom fel, stb

10k-t kapna mindeki, meggondolná
  • gordon 24
    NP:D
  • PyRex
    basszus nem olvastam el, hogy mit írtál de akkor ugyanazokra emlékszünk :))
  • PyRex
    csomó helyen, pl. az andrássy út mellékutcáin, de a körúton is, ha lejössz a margit hídról és mész a nyugati felé, akkor jobbról vannak utcák és azoknál is pár helyen ez az érdekes eset van :)
  • gordon 24
    A köruton rengeteg ilyen van, Andrássy uton szintén. Meg sok olyan esetben ahol a kanyarodó autoknak van zöld a többieknek piros ott is zsokott Zöld lenni a lámpa a gyalogosoknak...:D
    Andrássyn meg ugy van hogy az autoknak pirosra vált de sokszor még a Bringa ut lámpája zöld! Sőt elöbb is zöld mint az autoké.
  • bardocz
    én olyan lámpát még nem láttam:D hol található olyan?
  • gordon 24
    Nem minden esetben!:D Én is Ugy szoktam mint Pyrex! És egyébként is megállít a rendőr és mondja hogy nem ismeri a kreszt?? Milyen Kreszt? Az mi?? Nem kő ismerni. (igaz napi 500km-et megyek a munkám miatt kocsival, de nem ismerem:DDD)
  • bardocz
    ha az autósoknak a sávodban piros,akkor az azt keresztező zebrán zöld,nem a másikon:D
  • PyRex
    igen ebben igazad van. Mondjuk én sokszor csalok, mert van úgy, hogy megyek az úttesten, a szélén és ugye az autósoknak piros van, de a mellettem lévő gyalogos átkelőn (tehát menetirányban) meg zöld. Na ilyenkor bunny fel a járdára, átmegyek a zöldön, majd a másik oldalon vissza az óttestre, az autósok meg bekapdoshatják :) Így még szabálytalan sem vagyok :)