22335
-
#2517 Mi haverral mentünk a határba 20km-e nem sok de elmentük gokartpálya mellé és ott van egy U alakú lejtő kb 200m hosszó na oszt ott párszor lementem vagy 55-el csak szembeszél volt és nem birtam jobban de ha minden igaz ma is megyünk csak most többet;) -
#2516 Hát ezaz.
Emléxem itt gyerekkoromban egyszer véletlenül kint hagytam a ház előtt éjszakára a tacskó biciklimet.
Reggel ugyanott megvolt.... -
#2515 Ez igaz! De a mi bringánkon nem lehet "jól" beállitani az ülést. Mert terepezéshez lejtőzéshez le tolt ülésre van szükség. Mert lehet, hogy akkor jól terhelődik a lábad, de szétveri a tököd:D -
Gabo #2514 Ha lesz egy 150 ezres bicod, akkor ne hagyd őrizetlenül. Legjobb, ha le sem szállsz róla. ;o)
Sajnos ez a magyar valóság: Ha nincs lebetonozva ellopják, ha le van felrobbantják.
Nekem is egy sodronyos, önfeltekercselős lakatom van. Ritkán használom. Ha tekerek, akkor amúgy is magammal viszek mindent, így nem kell boltba berohangálni. Ha többen megyünk valahova, akkor pedig valaki mindig szemmel tartja a bringákat.
Szóval csak azért hordom magammal, ha bármi miatt mégis be kell mennem valahova, akkor le tudjam zárni, de ha van rá mód, ekkor sem veszítem szem elől a gépet.
A másik alternatíva, hogy az ember magával húrcol egy baromi nagy U-lakatot és/vagy a motoroknál használt szelvényezett, fémgyűrűkből álló lakatot. De akkor meg minek egy pihekönnyű oútira herdálni a pénzt...? -
#2513 Nem tudom eldönteni melyik a szebb
Az a srác aki korábban itt tanácsot kért országúti vásárlás ügyben többször is vett már? -
#2512 a két bringán lévő cuccok összehasonlítva
Rám: Alloy 6061 - DOUBLE BUTTED hydroforming
Vidlice: CARBON / Alloy
Pøehazovaèka: Shimano TIAGRA
Pøesmykaè: Shimano TIAGRA
Øadící páèky: Shimano TIAGRA
Brzdové páèky: Shimano TIAGRA
Brzdy: Shimano TIAGRA
Støedové slo¾ení: Shimano TIAGRA
Pøevodník: Shimano TIAGRA
Kazeta/vícekoleèko: Shimano HG50
Øetìz: Shimano HG53
Hlavové slo¾ení: Ritchey OE
Pøedstavec: Ritchey OE
Øidítka: Zoom Alloy
Sedlovka: Ritchey OE
Sedlo: Velo
Náboje: Shimano TIAGRA
©pice: Stainless
Ráfky: Remerx AERO
Plá¹te: Maxxis
Velikost: XS - S - M - L
Poèet rychlostí: 18
Hmotnost: 10,18 kg
Rám: Alloy 7005 DOUBLE BUTTED
Vidlice: CARBON / Alloy 7005
Pøehazovaèka: Shimano TIAGRA
Pøesmykaè: Shimano TIAGRA
Brzdy: Shimano, CALIPER TIAGRA
Pøevodník: Shimano TIAGRA COMPACT
Kazeta/vícekoleèko: Shimano HG50
Øetìz: Shimano HG53
Pøedstavec: Ritchey OE
Øidítka: Ritchey OE
Sedlovka: Ritchey OE
Sedlo: Velo
Náboje: Shimano TIAGRA
©pice: ocel / steel
Ráfky: Remerx AERO
Plá¹te: Maxxis DETONATOR
Poèet rychlostí: 18
Hmotnost: 10,18 kg
REMERX AERO az a Felni?
MAXXIS DETONATOR a Külső?
képek
http://www.cyklomania.cz/imgs/products/DEMA/178330_dema-ventto-08_main_large.jpg
http://www.cyklomania.cz/imgs/products/DEMA/177511_main_large.jpg -
#2511 lakatoknál viszont meglepődtem, hogy mennyire leszólják a sodronyost
Ezek szerint Pesten sokan drótvágóval járkálnak. P
Tudnám ha lesz ez 150 ezres biciklim mivel zárom le -
#2510 tegnap néztem a lámpákat a testbike-n
volt egy 2000 forintos amit nagyon dicsértek, viszont külsőleg nem tetszik
Az órákat is néztem van egy ami két kerékpárra rakható de úgy, hogy nemis kell kerékméretet állítgatni foglalat alapján automatikusan felismeri -
Gabo #2509 "...fel sem húztam az ülést,jó mélyen ülve..."
Ugye tisztában vagy azzal, hogy ha a nyeregpozíció nincs jól beállítva, akkor a kelleténél jobban fogod terhelni a lábaid, különösen a térd izületeit? Ez hosszú távon nem túl szerencsés dolog.
Először jönnek a kisebb fájdalmak. Majd az izületi gyulladások...
Egyébként én jobban tartok attól, hogy elütöm a kutyát, mint attól, hogy megharap. Egy kisebb vakarcsnál még talán nem is lenne gond, mert az csak nyekkenne egyet, de egy nagyobb testűvel való találkozásnak már csúnya esés lehet a vége.
Ezúttal egy magyar vizsla kavart keresztbe a bico úton, mert az idióta gazdája inkább megpróbálta elcsalogatni a másik két kutyától, mint megfogta volna.
Bár eddig moderáltam magam, de félek attól, hogy egyszercsak kimegy a biztosíték nálam és be találok szólni valakinek ezért. -
-
#2507 egyik nap ugyan így jöttem haza budafokról,fel sem húztam az ülést,jó mélyen ülve,majdnem sötétben a bringaúton lámpa nélkül,és csend volt,meg sznte senki sem zavart:) kutyát nem láttam akkor,de amúgy kutyások tényleg rohadt idegesítőek,nagyanyáméknál megyek le ~50km/h-val,és kifut egy rohadt nagy kutya,a gazdája meg kiabálja hogy jajj nem kell félni nem harap,nem a ló*****,ha nincs ott a gazdája szerintem üléssel ütöm le a kutyát,hogy ne tépjen szét,akkora volt mint egy nagyobb németjuhász... -
Gabo #2506 Tegnapi dilemma: Futni menjek-e (inkább kocogással fűszerezett lendületes gyaloglás egyenlőre) vagy biciklizni?
Miután sikerült a cégtől időben elszabadulni és ennek köszönhetően 15:45-re már otthon voltam, eldőlt a dolog és bringázás lett belőle.
Nem bántam meg. :o)
Kicsit gondban voltam, hogy mit vegyek fel, de végül megoldottam. A rövid bicos szerkóra ráhúztam a vékonyabb polár nadrágomat (inkább futó, mint bringás nadrág, de így pont jó volt), meg felülre egy hosszú mezt és ez elégségesnek bizonyult. Nagyon finom, tavaszi napsütés és az üres bringaút várt. A szociális bringásokat, meg néhány sporttársat leszámítva szinte senki sem zavart abban, hogy elmerüljek a tekerés örömében. (A szinte senki, néhány futó és pár ki****ott kutya sétáltatót volt. A futókkal nincs bajom, de miért éreznek az emberek heveny késztetést arra, hogy ha a Duna mellett fut egy sárgával is jelölt aszfaltcsík, akkor ott sétáltassák a dögöket?)
Menet közben a madarak csiripelése mellett semmi más nem hallatszott csak a gumik és a lánc egyenletes surrogása, meg néha a pulzusmérő csipogása, ha túlságosan belefeledkeztem a tempózásba. Egyszerűen isteni volt! Kihajtottam magamból minden feszültséget. Az első néhány km után már nem is foglalkoztattak a mindennapi gondok, csak arra figyeltem, hogy egyenletesen, folyamatosan pörögjön a pedál és élveztem a természet szépségét.
Csoda ezek után, hogy a bringázás függőséget okoz?
Az útvonal: Dunakeszi - Vác - Dunakeszi
Táv: ~36 km
Átlag sebesség: 19,9 km/ó
Besorolás: Edző körnek álcázott Valódi Örömbringázás. ;o) -
#2505 bocsánat :Dddd -
#2504 csak országúti
montenbikék nem érdekelnek -
#2503 van 2 montim és két országútim, melyikre gondolsz? :P
ha a nyárira, akkor az egy pinarello forma váz és a egész kerékpár olyan 10-11 kiló lehet (pontosan sosem mértem le, mert nem vagyok grammániás).
gondoltam , hogy érzed -
#2502 Ezt akarom kideríteni, reméltem hátha van konkrét tapasztalat
Súlyban nagyjából egyező
Te amúgy akkor milyen vázat használsz?
És mennyi a biciklis súlya?
éreztem ám az iróniát P -
#2501 hát akkor nem teljesen mind1, hogy melyiket használnád optikaikerékpározáshoz ? -
#2500 Azt olvastam, korábban abból idéztem, de ott nem az jött le, hogy nagy különbség lenne illetve , hogy a 2007-es annyival jobb lenne -
#2499 http://en.wikipedia.org/wiki/6061_aluminum
http://www.bikeforums.net/archive/index.php/t-15193.html
aztán itt a bájkmegen is van egy topik róla, de azt most hagyg ne keressem meg :P -
#2498 #2495?
Lehet előveszem a régi lámpám azis hasonló -
#2497 jaj azok nem lámpák :Ddddd
egyszer própáld ki legalább a HL-EL135-öst és meglátod, hogy egy lámpa hol kezdődik, amúgy ilyet használok énis. -
#2496 Hát én láttam ezerért is pl olyat hogy egy bilincs fog egy kis távcsőhöz hasolót és azt lehet felpattintani
a másik biciklihez meg ezerért vettünk első hátsó-t igaz villogóst -
#2495 Mi az, hogy nagy különbség?
Kicsit részletesebben lehet
17-18 ezer a különbség -
#2494 ha nem akarsz sokat költen rá akkor:Cateye HL-EL135 (~4000-5000ft)
ha "erezedelahajam", akkor: Cateye HL-EL 530 (~10000-11000ft)
-
#2493 Brekimester, nem nagyon vagyok da az aluvázakért, de ez nagy különbség simán. -
#2492 értem, köszi! -
#2491 köszi, lámpákra még várok tippeket -
Gabo #2490 Wrench Force:
WF
WF – Nyomásmérő
WF – Fej -
Gabo #2489 Íme a beígért képek a bringa pumpákról.
BBB:
BBB – Menetkészen
BBB – Használatra készen -
#2488 na ennyit sikerült kiderítenem
5000-res széria: igen erős, közepesen hegeszthető, nem hőkezelhető
6000-res széria: erős, jól hegeszthető, hőkezelést igényel (ezért drága)
7000-res széria: erős, de elraktározza az élete során szerzett impulzusokat, közepesen hegeszthető, hőkezelhető, de a hőkezelés után nem nyeri vissza eredeti anyagszerkezetét -
#2487 Srácok!!
Ugy döntöttem eladnám a Manitou Blackem..
Amit tudni kell róla:
120mm mozog. Csillapitás állitható. Acél rugós+olajos.
Kb 2 éve használom én egész jó villa.
Az hogy miért cserélem?: Azért mert valószinüleg jövőre befektetek egy össz telos vázra. Ahhoz meg kevés a 120mm.
Most egy Marzocchi Drop off-ot fogok venni. Ő 150mm mozog..
NA a manitou ára az irány árilag 20000ft. Ha valakit érdekel szoljon. Kép nincs róla mert bent van a bringába. Ha érdekel esetleg a galériában vannak a bicoról képek ott meg tudjátok nézni!! ( a régi magellan vázban is az van benne)
Mondom a 20000ft irányár hajlandó vagyok az alkudozásra.. -
#2486 Ennyi a különbség, mond ez neked vmit?
"Alapvető különbség egyedül az, hogy a 2008-as modell váz anyaga 6061-es alumínium, nem 7005-ös,mint a 2007-es modellnél.
A kerekek ugyanazok, csak a matricázás más. Lényegében a váz anyagán, és a design –on kívül nincs differencia."
-
#2485 ;-) -
Gabo #2484 Szerencsére inkább bringázni voltam, mint kiállítást nézni. Másképen kiszáradtam volna a sok nyálcsorgatástól. ;o) -
#2483 így fejből meg nem mondom neked, hogy campával szerelnek-e demát, de ott pl. van egy kar a fék háta mögött, és azzal váltasz vissza, oldalt meg egy pöcök amivel felváltasz.
-
#2482 egy retro colnago, itt a retróstandon sokat csorgattam a nyálam olyan gépek voltak :P -
#2481 Oppá most látom
Kerékpár Dema 07 Ventto 58cm 622 Férfi Alu 7005 Carbon Merev DC Fehér
Fogyasztói ár:
239 900,- Ft helyett:
161 900,- Ft
Kedvezmény: 33%
Úgy nézem mitha a kerék lenne más
-
#2480 Az Alvitó DC-n tetszett az hogy fék bedöntésével felfele váltás belül kis pöcökkel vissza.
De a VEntto-n az az úgymond korszerűbb van, hogy a fékkar mögött kisebb karral váltok, ez nem tudom hogy jönne be -
#2479 Ez milyen kerékpár?
klikk -
#2478 igen felszereltsége ugyanaz, csak azt hinném a tavalyi modell olcsóbb