22335
-
Gabo #2877 Energia ital helyett inkább sport italok között nézz szét. (A két kategória nagyon nem ugyan az.)
Sport italok között folyadék és ásványi anyag pótlásra az izotóniás italok jelentenek jó választást. Összetételük miatt gyorsan felszívódnak és pótolják a szervezet veszteségeit.
Lehet kapni készen és por formájában is. Ez utóbbi általában 10 l ital kikeveréséhez elégséges, kisebb kiszerelésben nem igazán láttam még. Ahogy lejjebb is írtam, Én Powerbar Hydro-t használok bringázáshoz. Ebből egy zacskónyi kb. 3500 Ft és nagyjából 1 évig elég. A nagyobb sport áruházakban és a Láng sport boltjaiban láttam eddig, de szerintem a futó szakboltokban is lehet kapni.
Izommerevség ellen esetleg lehet próbálkozni melegítő krémekkel. Sportolok szokták használni, versenyek, edzések előtt. Az érintet területre dörzsölve élénkítik a vérkeringést. Lelőhelyek gyógyszertárak és sport boltok. -
AarPoe #2876 Hát, kicsit elbizonytalanítottál a trekking-ektől. Tényleg nem könnyű meghozni egy ilyen döntést, de mivel ez sokkal távolabbi dolog - nem mellesleg pedig rájöttem, hogy van egy montim, amit agyon szeretek, annak ellenére hogy régi, és most költöttem is rá -, letettem a dologról.
Van új kulacsom (sehol sem találtam 1l-est), kulacstartóm, kesztyűm és markolatom, kezdődhet a szezon igazi része.
A nadrágon viszont erősen gondolkodom, mert szerintem nagy jelentősége lenne az esetemben. Azt mondták, hogy 5-6ezer ft-nál kezdődnek. Kezdésnek elég egy ilyen, vagy gondolkodjak magasabb kategóriában? Mindenképp betéteset szeretnék.
Ezúttal én bocs a késői reagálásért :) -
#2875 Kellys meg a merida is jó választás szerintem! De marok váltó hát azt ne! Igazából az nem is tudom miért lett kitalálva! Én sosem használtam olyat de szerintem hegynek fel , és lefelé is zavaró! Versenyzők sem használják szóval biztos hogy nem nyerő megoldás!, de a lényeg hogy neked kényelmes legyen! -
#2874 nem tom nekkem a mostani MTB-komon is marok váltó van és még nem fodult elő abol adódo esés ami a marok váltó hibája lett volna !
de szoval akkor maga a Kelly nagyábol jó márka vagy esetleg egy merida jobb választás lenne ?
-
#2873 kényelmetlen,állva szarabb vele váltani,esetleg roszul fogsz rá a kormányra akkor kezeddel együtt eltekeredik,és esés is lehet belőle -
#2872 mért mi a baj a marok váltójával ?
Magával a tipusal van a baj? vagy, azal hogy marok váltó van rajta, mert nekkem azal semi bajom ! -
#2871 Egyik barátomnak az első van, elég sokat túrázgatunk így 4-5en neki nincs vele baja, teló is egész jól mozog rajta! Ez alapból markolatváltós, szóval ha ilyet veszel azt cseréld le! -
#2870 de amugy szerinted az első is jó lenne ? -
#2869 nem igazán néztem az árakat csak nagyábol tudtam behatárolni hogy melyik menyibe lehet de azt nem hitem volna hogy a Második 5 szöröse az elsőnek ! -
#2868 Köszi az irást, remélem tulélem mindenféle probléma nélkül.Ahogy az utpontokat néztem egy laza 20-30 km-er táv biztos lesz.Csobánka-holdfény árok-lajos forrás-Szt. endre.Nem vagyok hozzászokva az ilyen gyalogláshoz ha már 1 km-re van valami én már bringával megyek. -
#2867 Vigyél magaddal sok folyadékot, nyújtsd ki az izmokat séta előtt. Bemelegítés pont azért van, mert a jobb vérellátás, megnövekedett hőmérséklet flexibilissé teszi az izmokat.
A dehidratáció segíti a görcs kialakulását. Tanácsos olyan italokat a víz mellé összedobni amik sok kálcium-ot tartalmaznak, a kálcium alapja az izomösszehúzódásnak. Kálcium felszívódsát elősegítendő, D-vitaminból is kell. Kálium, hasonlóan sokat segít görcsmegelőzésben. Jó ha van még: nátrium, magnézium tartalmú ital. Szerintem beszabadulsz egy boltba és megnézed a Plusz tablettákat, keresed a kálciumot, káliumot, nátriumot, magnéziumot, D-vitamint. Patikába vény nélkül kapható calcium-sandoz, ha görcsöd van egy olyat megihatsz.
További plusz ötletek: Magnézium tartalmú tablettát is lehet patikában kapni, ezek mind párszáz, max ezer fortintos dolgok és egyszerre csak 1-2-t fogyasztasz el mondjuk reggel. A magnézium kulcsfontosságú az ATP(a test energiahordozó molekulája)-ben tárolt energia felszabadításában, talán kevésbé merülsz ki. Általában B6-vitaminnal eggyütt adják, ami plusz segítség.
Káliumot nem fogsz találni, azt csak receptre adják, nagyon veszélyes(szívelgételenség pl.) a túladagolása. Marad, hogy magas kálium tartalmú gyümölcsöt vihetsz, ilyen pl. a banán, narancs(friss naracslé), sárgabarck. Legjobb lenne az avokádó meg a krumpli, de azt gondolom nem akarsz ott rágcsálni. Kettőt egy csapásra, van a Hohes-nek Ca-mal dúsított naracsleve. Olyat vihetsz, sokminden benne van a c-vitamin meg sosem árt. A kálium sokak szerint segít a görcsök megelőzősében.
Ha görcs van, jó ha melegen tartod, fokozza a vérkeringést, az izmok rugalmasabbak lesznek.
Energiaital(gondolok itt a koffein, taurin egyéb élénkítőszer tartalmú dolgokra, akár kóla is) kétélű fegyver itt, egyrészt fokozzák a vérkeringést, vagyis az izmok jobb vérellátásúak, ugyanis az elégtelen oxigénellátás is görcshöz vezet.
Azonban fokozzák a vérnyomást, ami által nő a víz kiválasztása, dehidratálódsz, vizet vesztesz. (nem beszélve arról, hogy sokat kell WC-zni) Te döntsd el, ihatsz energiaitalt, ne túl sokat és igyál mellé sok vizet, ez fontos.
A Kobralgin fájdalomcsillapító hatású, indiai kobramérget(ami egy idegméreg) tartalmaz, meg gyógynövényt, ami fájdalomcsillapító, a méregből csak annyit, hogy picit blokkolják a fájdalomvezető idegek szinapszisait, vagyis nem érzed. Segít, de a problémát nem oldja meg. -
#2866 Kapásból a második!!!!4 De az árakat is nézted? Az első kb 100 ezret érhet, míg a második sztem ennek az ötszöröse:) -
#2865 Hi nme tudom hogy a kérésem menyire vág a topic témájába de azért felteném biztos ami biztos !
tervezem hogy veszek egy Mountain bike-ot de nem igazán tudom hogy meik márkát lenne érdemes meg veni nem szeretnék megint tesco-s gagyit veni !
én ezekel szemeztem
http://www.kellys-bicycles.com/index.php?module=catalog&cPath=1_213_217&pID=15387
http://www.kellys-bicycles.com/index.php?module=catalog&cPath=1_213_214&pID=15362
mi a véleményetek ezekröl ? vagy ha esetleg tudtok jobbat szivesen fogadom ! -
#2864 Görcs ellen jó bemelegítés és/vagy sportkrém:) -
#2863 Lehet hogy nem egészen a témába vág, de jövö héten lesz egy elég durva gyalogturám és elég köttöttek az izmaim és nagyon hamar begörcsöl a combom.Mit tudtok ajánlani arra hogy ne görcsöljön ill. hogy ne merüljek ki teljesen. Energia ital segithet az ilyen dolgokon hogy gyorsan feloldodjanak azok az ásványok és vitaminok amiket kiizzad az ember ilyenkor? Indulás elött meg Kobralgin kenöcsöt használok.Tudtok valami olcsobb fajta energiaitalt vagy italport vagy bármit ami javithat a helyzeten azt megköszönném. -
Gabo #2862 Ami a terkkingeket illeti.
Én elég elfogódott vagyok a montik irányába.
Bennem a trekkingek mindig egy kicsit egy öszvér benyomását keltették. Se nem igazi terep bringák, se nem igazi országútiak. Ennek ellenére elismerem, hogy valószínűleg sok embernek ezek jelenthetik a jó választást.
Saját szempontjaim szerint a bringa megbízhatósága, strapa bírása a legfontosabb. Egy montit vékony, alacsony mintázatú (semi-slick) vagy minta nélküli (slick) gumikkal, csomagtartóval, sárvédővel bármikor alkalmassá lehet tenni egy csomagos túrához. De ha dagonyázásról van szó, akkor egy jobb telóval és terepgumikkal ez is vállalható velük. Nem kell azon izgulni, hogy vajon a váz és az alkatrészek bírni fogják-e a komolyabb igénybevételt. A trekkingek aszfaltos túrázáshoz, városi használathoz jók, de döngölt földútnál durvább terepre nem mennék velük.
Arról nem is beszélve, hogy a trekkingekre pakolt komfort kategóriás alkatrészekkel nekem nincsenek túl jó tapasztalataim. Persze visszafogott használat mellett valószínűleg nem okoznak gondot.
Egy új bringa vásárlása valahol önismereti teszt is. Mielőtt az ember meghozza a döntését, végig kell gondolnia, a mostani képességeit és azt, hogy a jövőben milyen irányba szeretne elindulni. Nem könnyű.
Szerintem ha konkrét modelleket is megadsz, könnyebb véleményt mondani a bringákról. Általánosságban minden gyártónak vannak jó és kevésbé jó gépei. -
Gabo #2861 Semmi gond nincs a kérdésekkel. Jöhetnek nyugodtan. Legfeljebb kicsit késve válaszolok rájuk, mert néha melózni is kell. ;o)
Ami a bringás szerkót illeti, szerintem kényelem szempontjából nagyon sokat számít.
Amíg csak rövidebb távokat megy az ember, valószínűleg az átlagos sportöltözetnek árusított pamut cuccokkal sem lesz sok gond. Viszont senkinek nem kívánom azt, hogy ilyenekbe nyomjon le 40-60 km-et egy meleg nyári napon.
A jó bringás ruházat segít elvezetni a verítéket, jól szellőzik és gyorsan szárad. A varrások általában úgy vannak kialakítva rajtuk, hogy ne dörzsöljék ki az érzékeny részeket. Az ülepbetét javít valamennyit az rezgés elnyelésben is. Mivel műszálas anyagok, ezért viszonylag könnyű őket tisztántartani is.
A mez hátulján kialakított zsebekbe általában bele lehet mindent pakolni, ami egy rövidebb úthoz kellhet.
Hűvös, de száraz időben jöhetnek a vékonyabb-vastagabb polár és windstopper cuccok. Nyálkás, esős időben pedig jól jön egy lélegző anyagból készült dzseki, esetleg esőnadrág.
Persze a ruházatot nem egyszerre kell megvásárolni. Nekem is több év alatt, apránként lettek beszerezve a ruháim. Érdemes kihasználni a nagy sportboltok év végi, szezon előtti akcióit. -
Gabo #2860 3. adag
Országházi tisztelgés után
Bajcsy
Andrássy - 1
Andrássy - 2
Utolsó előtti megálló -
Gabo #2859 2. adag
Erzsébet híd
Budán
Alagút
0 km dugó
Megszeppent oroszlánok -
Gabo #2858 CM 2008.04.20. képekben.
Azoknak akik ott voltak és azoknak is, akik nem.
Kritika jöhet, de vegyétek figyelembe, hogy bringát támasztva, sokszor a fejem felett hátra felé lőve készültek a képek. ;o)
Utómunka a szokásos volt. Ahol nagyon kellett, ott forgatás. Itt-ott egy kis vágás. Levels. Leméretezés. Unsharp mask.
Sajnos csak most jutottam el odáig, hogy ide is feltegyem őket.
Jó nézelődést!
1. adag
80 k
Tudom, hogy nem lett tökéletes a pano (kézből lőve, sok mozgó ember...), de ez érezteti leginkább a tömeg nagyságát. A Deák térre ki lehetett volna tenni a "Megtelt" táblát.
Átmenő forgalom
Egy Gödör környékén
Heverészve
Vikingek
Astoria -
AarPoe #2857 Értem. Akkor akár még hivatásos biciklitoló is lehet belőlem. :)
Újabb kérdésekkel árasztanálak el, ha nem baj.
A bicajos nadrág sokat számít a kényelem szempontjából? Érdemes rá beruházni?
A trekking-ekről mit tudsz mondani, általánosságban? Tetszenek és szeretnék majd egy olyat.
...SixTeam...Kelly's...valaki?! -
Gabo #2856 Ha egyszer a kiállás már megy, akkor a tekerés csak gyakorlás kérdése. De erre egy jó, váltós bringánál nem sűrűn van szerencsére szükség.
Ahol néha kellhet, az a rázósabb, pl. kockaköves utak, esetleg keményebb emelkedők. Ha kiállva akarsz tekerni, akkor előtte érdemes egy erősebb, izmosabb fokozatba váltani. Kiálláskor a testsúlyod is bele tudod adni a tekerésbe. Viszont ilyenkor a szívednek is többet kell dolgoznia a vér pumpálásával.
Saját véleményem szerint ha egy túra alkalmával ilyen emelkedőt fogsz ki, akkor inkább érdemes leszállni a gépről és tolni. Sokkal kevesebb erőt vesz ki belőled, és így valószínűleg a túra végére is még marad elég tartalék benned. -
#2855 hétfőn én is arra jártam :)))) bp-ről indultam, eltekertem egészen a sziget északi csücskéig. római part katasztrófa volt, ennyi embert még ott nem láttam... -
AarPoe #2854 Bocsánat, én fogalmaztam rosszul. :) Úgy értettem, hogy a nyeregből kiállva tekerni. A 2. módszert magam is alkalmazom, csak eddig nem tudtam róla. :)
Egyébként köszönöm a sok hasznos tanácsot! -
Gabo #2853 A kiállás egyszerű.
Menet közben a hajtókarok legyenek vízszintes állásban. A kormányt markolva előre húzod magad, míg a pedálokon nem állsz. A lábaidat és a karjaidat lehetőleg ne tartsd teljesen mereven, térdben roggyants egy kicsit és hagyd, hogy a bringa kimozogja alattad a huppanót. A nagyobb stabilitás érdekében a nyerget a combjaid belső fele közé foghatod ha kell. A fékezésre ilyenkor nagyon figyelj, mert meglehetősen könnyen előre lendülhet a súlypontod és esetleg KTT lesz belőled. (KTT = Kormányon Túliak Társasága. ;o) )
Van ennél egy kicsit egyszerűbb megoldás is. Az egyik pedál legyen alsó állásban. Emeld el a súlyodat a nyeregről és fokozatosan terheld át az alsó állásban támaszkodó lábadra. Kisebb gödröknél ez is elég.
60 km-et ugyan azon a 7 km-es körön letekerni nagyon monoton tud lenni.
Szerintem vegyél egy jó térképet (turista vagy bringás térkép lenne az igazi) a környéketekről és találj ki kisebb csillagtúrákat magadnak. A távokat csak fokozatosan emeld, így valószínűleg nem lesz gond. A lényeg az, hogy úgy tervezd meg az utat, hogy haza útra is elég legyen az erőd.
Bicoval nagyon sok szép helyre el lehet jutni. Ki kell használni ezt.
Amúgy szerintem ha a Bükk menni fog, akkor Debrecennel se lesz gond. -
Gabo #2852 Egy fully XC gépen már én is gondolkodom egy ideje. Valószínűleg messze nem használnám ki a gép lehetőségeit, de a kényelem azért nem egy utolsó szempont. -
AarPoe #2851 Értem! Elolvastam a nyeregről szóló cikket is, de valami nem világos. Hogyan kell úgy tekerni, hogy a súlyt ne a hátsómra, hanem a lábaimra helyezzem? Ezt nekem azért lehet nehéz elképzelni, mert sajnos nem tudok kiállni a nyeregből :( de valahogy azt is meg kell tanulnom. Hogyan?
Ahogy írtam is, sokkal nyugisabban tekerek és az a tapasztalatom, hogy így tovább bírom! Jobban érzem magam, és ami a legfontosabb: hiányzik a biciklizés, amit nagyon rég nem éreztem.
Én is éppen 60km-t tűztem ki magam elé, mivel van egy másik tervem is a nyáron: szeretnék lebiciklizni Debrecenbe a rokonokhoz. Ez onnan, ahol én lakom, 70km, tehát ha jól sejtem, akkor ha a bükki 40km megy, akkor nagyjából ez is megy majd. (ez kérdés volt) (minimum 2 pihenő, akár 15 perc is)
A 60km-t egyébként úgy szeretném letekerni, hogy egy 7km-es távon körözök. Így ha elfáradok, könnyen haza tudok menni, nem kell aggódnom, hogy elveszek. De addig még sokszor letekerném a bevált 27km-es körömet. Szerinted ez így okés lesz?
Én is fékezek a legkisebb lejtőn is...félek is rendesen a Bükktől (pláne a mostani fékekkel, ami természetesen nem marad így). :)
-
Gabo #2850 Amúgy a hosszúhétvége termése:
Vasárnap: 36 km-es nagyon lightos váci kör. Nem a saját tempómban mentem, mivel csak kísérő voltam, de így is élvezhető és kellemes tekerés volt.
Hétfő: 63 km-es szentendrei kör. Ez már kicsit pörgősebb menet volt.
A Római part lényegében csurig volt emberekkel, alig lehetett haladni tőlük. Utána Szentendre felé a bringaúton már valamivel jobb volt a helyzet. Sőt, ahogy elnéztem bicoval jobban lehetett menni, mint kocsival. ;o) Szentendrén 10 perc pihi és tápolás. Leányfalunál szabályos dugó alakult ki a bringaúton is. Ennyi embert bringázni még nem is láttam ezeken az utakon. Bár valószínűleg a többség csak a hosszú hétvége örömére ült nyeregbe. Volt egy kisebb holtpontom a szigeten Tahitótfalu után az út monotonitása (ezért nem való nekem az oúti) és a kezdődő kifáradás miatt. Ahogy az út egy kicsit változatosabbá vált, sikerült túllendülnöm rajta. Horánynál pont elértem a kompot, így arra legalább nem kellett várnom.
Gyönyörű idő volt végig. Kezdenek nyiladozni az akácfák, így itt-ott csodás illat orgiában lehetett része annak, aki kimerészkedett az utakra. Összességében egy jól sikerült kör volt. Pihenőkkel együtt is jóval 4 óra alatti idővel sikerült teljesíteni. Az átlagomat majd még meg kell nézzem. A pulzus értékeim főleg alul, de néhol felül is kicsúsztak a zónámból, de egy ilyen hosszú úton ez belefér. (Ha a pontos számok érdekelnek valakit, szóljon!)
Menet közben elfogyott 1,5 l sport ital és két méretes müzli szelet.
A hétvége utóhatásai:
Szerencsére mióta bringázom, nem igazán éreztem "behalós" izomlázat, és ez most is elkerült. Főleg a combjaimban érzem azt, hogy meg lettek dolgoztatva, de a nyak és a csuklyás izmom is jelzi létezését. Valószínűleg a hátsó felemnek se esne jól a napokban bringára ülni. Szóval ma és holnap pihenő nap lesz. ;o) -
#2849 :D hát ja.. Én meg nemsoká veszek egy jobb bringát hogy ezek a helyek ne legyenek problémák:D Merevvel azért nem az igazi.
Megértelek, dehát a DH az ilyen... -
Gabo #2848 Bennem még van némi egészséges életösztön, szóval az ilyen helyeket még gyalog is elkerülöm. Arról nem is beszélve, hogy még aszfaltos lefeléken is folyamatosan húzom a féket. ;o)
Ennek ellenére minden elismerésem azoké az örülteké, akik ezt bevállalják. :o) -
Gabo #2847 Az egyik ok, amiért keménynek találod a bringa nyergét az, hogy nem vagy edzésben. Ebből adódóan kevésbé helyezed át a terhelést a lábaidra és ritkábban állsz ki a nyeregből a huppanóknál. Ezért is kaszálnak nagyot a bringaboltosok szezonkezdéskor az új nyergek eladásával. Sokaknak a tavaly még kényelmes nyereg, tavasszal már valahogy nem az. ;o)
De a helyett, hogy Én írnék erről, inkább olvassátok el Sheldon Brown mester szavait ebben a témában:
http://www.matuzmaster.hu/cikkek/nyergek-es-a-kenyelem/
Szerintem tanulságos.
Nekem egy Lookin nyereg díszíti a gépemet évek óta. Nem tökéletes, de sokkal jobb, mint a gyári nyereg volt.
Tekerés közben próbálj meg arra törekedni, hogy erőlködés, izomból tekerés helyett inkább könnyeden, folyamatosan pörgetve tekerj. Ez sokkal kisebb erőbefektetést igényel. Egy idő után a lábaid beállnak egy kényelmes pedál fordulatra és könnyebb lesz a tempót is tartani.
Légy türelmes önmagaddal és állj ellen a kísértésnek, hogy nagyobb tempókat menj. Hosszú távon ki fog fizetődni a dolog.
Arra azért készülj fel lelkileg, hogy egy hegyi túra teljesen más jellegű terhelést fog jelenteni. Viszont könnyebben be tudod majd osztani az erőtartalékaidat, ha az alapok már megvannak. Összehasonlításként egy hegyi túra a terep erősségétől függően kb. 1,5x, 2x annyi sík úton megtett távnak felel meg. Szóval ha a bükki túrád 40 km lesz, akkor a távok fokozatos emelésével jó lenne egy 60 km-ig eljutni apránként.
Lévén túráról beszélünk, ezért a cél nem az, hogy a lehető legjobb időt tekerd, hanem az, hogy kényelmesen végig tudj majd menni. Ebbe bele fér az is, hogy időnként tolni kell, hogy időnként pihenni kell. Egy 10 perces pihenő csodákat tud tenni. (Amúgy is valamikor enni is kell.) Ráadásul ennyi idő alatt még nem merevednek el az izmaid sem. -
AarPoe #2846 És a Kelly's-ről is légyszi. Azok is gyönyörűek! -
AarPoe #2845 A SixTeam márkáról mit tudnátok mondani? Tetszenek azok a bicók! -
#2844 Na egy két video: (a többi nem igazán látványos sajna:D)
maribor1maribor2maribor3maribor4 -
AarPoe #2843 Köszönöm a tanácsokat! Mostanában ki is fogom próbálni azt, hogy mennyit tudok letekerni úgy, ha az eddigi, loholós 20km-es tempó helyett csak 16-17et hajtok. Nekem hajtásban és erőkifejtésben nagyon nagy különbség van a kettő között (épp váltó-határon van), úgyhogy már csak ezért is. Ma csak a kertben voltam, ami 7km, de még azt is így, komótosabban tekertem le :) és éreztem hogy jobb, egyszerűen. Majd kíváncsi leszek, mennyi megy így.
A pulzus-mérés és a zsírégetés elméleti háttere szép dolog, de nem tulajdonítok neki nagyobb jelentőséget. Két oka van: az egyik, hogy megállás nélkül azon idegeskednék, mikor kezd el csipogni az a kütyü, ami úgy monitoroz engem, mint egy orvosi kardiogram. Másik, hogy annál, hogy épp 79 vagy 91-e a pulzusom, és ez most épp zsírégetésnek vagy az izomterhelésnek megfelelő tekerés-e, sokkal nagyobb problémának tartom azt, hogy effektíve az ülés kemény és nyomja a ***. :)
Van külön zselés huzatom, ami rengeteget segít, de még így is nagyon nyom és ez a másik, ami nagyban akadályoz abban, hogy egyszerre sokat tekerjek.
Nagyon jók a képek, jöhet még!! Én a trekking felé szeretném magam elkötelezni, úgy érzem az (lesz) a nekem való cangatípus, de elépedve nézem ezeket a bicókat is! :)
Majd kaptok képeket a korábbi évek triatlon-világkupa futamairól is, az ott fényképezett bicajok egyike sincs 1,5milla alatt, egyik-másik pedig a Tour-ról is ismerős lesz. :)
-
#2842 Jahh Az első Képen Steve Peet van aki ezen a versenyen 2-dik lett.(tavalyi VB 3-dik) -
#2841 Hát ja!
De tudjátok mi a kemény?? Az hogy kint egy Big hit 2-es ami egy szintel alacsonnyabb mint ezek az 2000euro azaz Kb 500000ft. Az ilyen DH gépek meg 4000euroba kerülnek ami 700000-800000ft.
Szóval kb 100000ft diferencia van itthon és ott között.
Ja és arról nem is beszélek, hogy kb 10 fajta dh bico van, nem 3 mint mo-n.
Ugyhogy én kint veszek majd bringát valószinüleg.
Majd töltök fel képeket még.. Csak az a másik gépen van..
Meg vannak videok is.. Majd rakok azt is.. -
#2840 Szerintem mégtöbben DH-znának ha nem lenne ilyen drága hozzá a bringa... Jó, van olcsóbbért is mint 800000-1000000Ft, de hát na, drága:D
[titokban szereti a dh-t] -
#2839 Ezek aztán nem szarral gurigáznak! Nagyon kipróbálnék egy ilyen bringát én is, hogy milyen lehet! Az XC szimpatikusabb, viszont ez látványos lehetett! -
#2838 nem tudom, nekem ez nagyon bejön, de z XC sokkal jobban. ahhoz talán több állóképesség kell. vagy az enduro. de ez a durva dh nekem már sok. pláne, hogy estem már nagyokat és tudom milyen érzés utána hetekig feküdni :(