22335
-
#2597 köszi -
#2596 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1207316514 -
#2595 nem én ezt írtam
Ajánlom figyelmedbe a 4. mondatot
Mondjuk az első háromra se válaszoltál.
És gyakorlatilag teljesen mást írtam és gyakorlatilag mikor kiderült, hogy az elmés poénod simán cáfolható arra nem szóltál semmit.
De flamelhettek még egy kicsit csak ne feled most nem tizenévest kell oltogatnod -
#2594 nem brekkencs. ezt csak viccnek szántam, ott is volt a smiley. a gond ott kezdődik, hogy gyakorlatilag te ugyanezt írtad (persze más szavakkal), csak teljesen komolyan :( -
#2593 inkább gyerekes... -
#2592 jajj, fúj én ezeket lenézem, most abban mi a poén, hogy felmész egy hegyre és olyan ugrásokat csinálsz, hogy másnak nézni is durva? vegyen inkább mindenki outi cangát és mennjünk tekerni szexi feszülős gatyóban
(igen, ez most nagyon g*ciség volt :))))))))) -
#2591 jó látom reménytelen....... -
#2590 pár traktorkerekes farmeres gyerek :-) -
#2589 olvasd már el rendesen mit írtam mielőtt beleszólsz
és újra hülyeséget írsz
direkt kiemeltem, és direkt elmondtam kétszer
de csak akkor újra akikről beszéltem nem ugranak nem szaltóznak
ez olyan biztos mint hogy egy nagyob kerék kerülete nagyobb
remélem mostmár megérted és lezárhatjuk
-
#2588 kackac...
nézd meg a dirt/street-esek többségét miket csinálnak,és ők sem tekernek sokat,elindlsz egy pályán és első ugrás után jó esetben nem is kell tekerni,de mégis megerőltetőbb mint sima tekerés,elég sokat tekertem amíg régi bicóm volt meg,amikor ez meglett első nap izomlázam volt hátamban vállamban karomban,pedig kurvaegyszerünek tünik -
#2587 mint írtam nincs benne ugrás
és semmi elem
inkább a kilométeróra működén gondolkozz P -
#2586 szerintem hagyd a francba... :) -
#2585 a lengő farmerben mélyen ülők lehet hogy 10métert tekernek,de abban anyi ugrás van,és hasonló elemek,hogy leszakad a vállad a végére -
#2584 -
#2583 oks ez tökéletes zárszó
és teljesen korrekt hozzászólás
-
#2582 kit sértegettem?
erre még mindig nem kaptam választ
mondtam valakire itt sértő szót?
ja hogy te beszélhetsz máshol sokkal durvábban,de én meg itt nem világos........
Nem nem utánnuk megyek hanem egy lakótelepen mennek körbe és engem a másodállásom sokáig ehhez a a lakótelephez kötött
magyarán ott kellett naponta több órát eltöltenem úgy hogy teljesen bejárom
és sokszor megelőztem őket (gyalog iratokkal) és több órán át látom, hogy miből áll ez
szval ez a rossz duma móka most nagyon nem jött be , meg ez a megvédem duma sem.....
szval mostmár hagyjuk jó? -
#2581 Nekem az országúti bicikli volt mindig is a különleges "állatfaj" amit nem tudtam soha sem magamévá tenni lelkileg. Az én ogre stílusomat szerintem nem sokáig viselné és heves 8-asokban törne ki a gépezet. Nem beszélve arról, hogy túrázni sem praktikus, az autók között meg manapság egyenesen félek. Inkább be az erdőbe, de ahhoz monti kell. Kinek mi a pálya ugye. Én Brekit is megértem, mert fel tudom fogni azt az érzést is, csak nem tudom magamévá tenni. Ettől szép ez a sport, hogy ilyen sokrétű. Egy amatőr szerint. :) -
#2580 1. nem vettem magamra, nem vagyok bőgatyás, csontig letolt üléses. Csupán megvédtem azokat, akit sértegetsz folyamatosan.
2. ez most ez a topic. majd a másikban vállalom a felelősséget a dumámért, ha van miért. (látom most már az jön, hogy "bezzeg te is...")
"akikről én beszélnek nem csinálnak semmit a bringával"
LOL, miért utánuk mész és figyeled őket? Jajjmár, ez mennyire rossz duma :) -
#2579 mondat én valakinek, hogy nincs joga írni?
én szóltam másoknak, hogy miért írnak, sztem pont ellenkezőleg
akikről én beszélnek nem csinálnak semmit a bringával
Azokat becsülöm akik pl csövön fantasztikus dolgokat tudnak, de őket másért, hogy olyat tudnak amit én nem.
SAjnálom ha itt valaki magára veszi, de mivel nem ismerem így nem mondhatok véleményt az itteniekről, de kerékpárokról és a kornyezetembewn lévőkről akiket látok igen.
DE tényleg lezárnám már -
#2578 olvasd már el mit írtam
direkt odaírtam a zárójeles részt idézem
(mielőtt eztis valaki magára venné nem az itteniekről beszélek csak egy példa amit látok)
ennek ellenére magadra vetted, én itt nem kicsinyeltem le senkit
de a véleményem megvan és kultúrált hangnemben leis írhatom
És ugye mindketten emléxünk másik fórumban, te hogy beszéltél emberekkel :-) -
#2577 látom, ugyanazt írtuk, teljesen egyetértek! -
#2576 "szerintem nem cseng ki lekicsinylés"
"nem sokra becsülöm pl azokat akik lengő farmerben szinte a földön ülve tekernek"
na most akkor mivan? éppen erről beszélünk. nem sokra becsülöd? miért? én miért nem mondom az országúti biciklivel rendelkezőkre, hogy nem sokra becsülöm őket? te miért mondod a nem országútival rendelkezőkre? enyhén furcsa a hozzáállásod, csak azért mert valaki abban leli az örömét, hogy mondjuk egy street-es vázzal teker a városban és megugrik minden lépcsőt. ez egy stílus, ugyanyolyan külön stílus, mint a tied. és pontosan ez az, ami miatt bicskanyitogató a dumád, mert nincs jogod lesajnálóan nyilatkozni másokról csak azért, mert te nem ezt csinálod. -
#2575 Szerintem nem ez a megoldás.. Nem az a megoldás ha nem tetszik nem irok.. Kompromiszum is van a világon.. A Topik cime Biciklizés-ki mit kiért? Nem Országuti mountani bike és stb... Ezért mindenki ugyan olyan jog van irni bármiről berkinek.. És ennek igy is kell lenni. Sőt ha irsz az ország utikról el is szoktam olvasni mert az is egy jó dolog..
A lengő gatyás farmeres csákok.
Igen vannak ilyenek de azt hozzá teszem hogy ezek a Dirtes emberek akik igy öltöznek olyan dolgokat megcsinálnak egy bringával amire azért nem mindenki képes..
A biciklizést nem km-be mérik..
Stilus és stilus között van különbség. Próbálj meg egy majd 20 kilós 2,35 széles gumis bringával 200km-et menni.. Szerintem nem menne. (Igaz én körbe tekertem vele a balatont:D, meg 2x a velencét de ez mást téma:D)
Szóval őket is meg kell becsülni. A Dh-s mit tesz??: Felvonóval felviszi a Bringáját majd leszáguld. Ettől ő kisebb sport ember mint aki leteker 200km-et?? Nem csak más sportágat űz.. Ez a különbség. -
#2574 szerintem nem cseng ki lekicsinylés legföljebb az hogy nem nagyon szeretem. Leírt szavakből nem érezhetsz lekicsinylést mert nem hallod a hangsúlyt. Lehet neked annak tűnik, ha kereken megmondom a véleményem, szerintem pedig ez nem az.
más sportágak?????
Nem szóltam le senki erőfeszítéseit
Én pedig nem sokra becsülöm pl azokat akik lengő farmerben szinte a földön ülve tekernek pár métert mondván jót bringázunk (mielőtt eztis valaki magára venné nem az itteniekről beszélek csak egy példa amit látok)
De tök felesleges ezen vitázni, találtam egy jó topikot ahol megkérdem a dolgaimat ide majd kevesebbet irok.
De a véleményem továbbra is elmondom. -
#2573 Igy igaz!!! Régen de jól müködött is ez.. Megálltunk segiteni egymásnak defekt esetén.. Köszöntünk intettük stb... Ma már semmi! Sőt ha ráköszönsz néz ki a fejéből hogy ez meg mi a faszt akar...
Sajna kezd felhigulni ez a társadalom is...
Én nem szeretem az országuti bringákat. Sose vennék, de a Tour de francet vagy a Vueltát vagy akármelyik versenyt szoktam nézni is:D Nem azért merthogy országuti vagy nem.. Egyszüren azért mert bicikli!!
Szerintem ez a lényeg.. Minden motoros motors függetlenül attól hogy cros ,speed vagy choper motoron ül.. Minden biciklis biciklis.. Ez a lényeg! -
Gabo #2572 Breki33:
Nem az a baj, hogy az országúti bringázásról írsz, hanem ahogy írsz.
Az elfogultság valahol jogos, hiszen mindenki szívesen ír arról, amit szeret. De ha a szavaiból rendszeresen lekicsinylés cseng ki más sportágak irányába, akkor az finoman szólva kritizálható.
A mai világban már az csoda számba megy, ha valaki belekezd egyáltalán bármilyen sportba. (Köszönhetően a csodás magyar iskolai testnevelésnek...) Szerinted mit érsz el nála, ha ilyen stílusban leszólod az erőfeszítéseit?
Ettől nem fog valaki nagyobb kedvet érezni ahhoz, hogy oútira üljön.
A magam részéről ha valaki olyan gurul szembe velem, akiről látszik, hogy nem csak Húsvét és Pünkösd között ül bringára, akin látszik, hogy komolyan veszi azt, amit csinál, akkor minimum biccentek neki, üljön montin vagy oútin, esetleg rekumbensen...
Szerintem ahogy az úton, úgy egy általános bringás topikban is ez kellene, hogy a követendő legyen. -
#2571 kinek mi a rendes
had írjak arról, hogy engem mi érdekel, 100 hozzászólásom összesen nincs itt
Engem speciel nem érdekelnek a 24-es kerekek mégse szóltam bele
pedig külön fóruma van az egyik közismert biciklis lapon.
DEha erről akartok vitázni tegyétek.
Én felajánlottam külön outis fórumot.
Azsetetszett
Szval én erról fogok itt írni ami engem érdekel, és ha akár egy tizenéves is rájön, hogy érdemes kipróbálni már megérte. -
#2570 oké, tedd, csak már 100x leírtad (leszóltad) és a topic kezd folyamatosan erről szólni. csak outi vázak, csak outi hsz-ek, most már lassan rosszul éri magát, akinek rendes bicklije van :p -
#2569 oúti? P
Én grabberrel értek egyet ő jól megfogalmazta korábban.
Itt a környéken a legnagyobbak az országúti hagyományok évek óta itt rendezik az ország egyik legnagyobb versenyét.
Háztömbkörüli villanyfényes versenyeken nőttem fel, ahol szinte az egész város kint volt és szurkolt
Soha nem mondtam, hogy mekkora biciklis lennék éppen ellenkezőleg, de had legyen már meg a véleményem a montenbikákról. -
Gabo #2568 norbi56:
A napi táv eléggé sportág és egyén függő.
A magam részéről "felkészülésként" egyenlőre 36 km-es köröket teszek. Erre ha délelőttre vagyok beosztva, munka után is sort tudok keríteni. Hétvégén meg esetleg jöhetnek a nagyobb távok.
Írtam lejjebb néhány túra útvonalat. Ezeket is ha van rá lehetőség néha-néha be szoktam járni. 55-65 km körüli távokat jelentenek. Ekkora távot a szezon kezdést kivéve bármikor be tudok vállalni.
A legnagyobb táv, amit eddig napi szinten mentem, 92 km volt.
A dologhoz azért hozzá tartozik, hogy a nagyobb túrákra fel kell készülni, mind fizikailag, mind szellemileg, mind pedig felszerelés és ellátmány szempontjából.
Ha valakit érdekel, akkor erről is szívesen írok még valamikor. -
Gabo #2567 Breki33:
Egy ideje érik már bennem ez.
Elhiszem, hogy Te az oútival szimpatizálsz és oútis szemmel nézzed a dolgokat, de ne mindig ebből indulj ki. Attól, hogy valaki más stílust űz, még van ugyan annyira biciklis mint Te.
Gray Fisher mondta egyszer: "Mindenki a barátom, aki biciklire ül." (Nem szó szerint idézve...)
Szerintem megszívlelendőek a szavai. -
Gabo #2566 Lehet, hogy egy országútin sík terepen könnyedén el lehet érni az 55 km/ó-t és a 30-35 km/ó kényelmes tempó vele, de ettől montival egy 40 km/ó feletti tempót kitekerni vagy huzamosabb ideig egy 25 km/ó-t tartani van ezzel egyenértékű teljesítmény.
Több okból nincs értelme az ilyen összehasonlítgatásoknak.
Az egyik ilyen ok, ami valamennyire objektív is, a két bicikli típus közötti alapvető különbségek. A más az áttételezés, más a hajtókar hossz, más a kerekek gördülési ellenállása, más a váz felépítése, más pózban ülsz a két gépen és ebből adódóan más a légellenállás is. Márpedig egy tanulmány szerint 20 km/ó felett a tekerésbe fektetett erő kb. 70% a légellenállás leküzdésére fordítódik.
A másik ok a bringások közötti alapvető különbség. Más tempót fog menni egy edzésben lévő versenyző, megint mást egy átlagos túrázó vagy egy alkalmi tekergő. Azt pedig, hogy ki mit fog soknak érezni egy lefelén szintén egyén függő.
Én tudom magamról, hogy még mindig túl sokat fékezek a lefeléken. Nekem az 55 km/ó még aszfalton is bőven elég a zabszem effektushoz. De inkább ereszkedem óvatosan, minthogy egyszer is ott maradjak valahol az út szélén. (A térdeimen lévő sebhelyek remek emlékeztetők az óvatosságra.) -
#2565 Elhiszem!! Hát biztos hogy igaz... De mondom én láttam egy ilyen verziot. Nem tudom hogy mi meg hogy az biztos hogy láttam.. Nagyon balonos hatalmas gumi volt rajta.. Ott magyarázta egy emberke amit én irtam (nem járókelő persze:D) Viszont most hogy beszélünk erről utánna kellene néznem de semit nem találok az egész témáról.:D -
#2564 nem azt mondtam,hogy ugyanolyat, hanem, hogy ugyanazt a fajtát. nyilván a 24-es változatot, természetesen :) -
#2563 Ok! Én láttam már ilyet:D Voltam kint nem régen egy bringa kiálitáson egy amerika márka egyik képviselőjén láttam ezt amit leirtam. Talán Rock machine volt a bringa. Valóban irdatlan nagy gumi volt rajta.. Traktor gumira emélékeztettet.
Szóval én továbbra is fen tartom mert láttam, de nem igazán érdekel..
Ugyon olyan gumit nem használhatnak, mert nem tudják feltennni a kisebb kerékre. -
#2562 ez hülyeség :) összes ismerősöm 24-es kerekekkel dirt / street-el és ugyanazt a fajta gumikat használják. (Maxxis Holy Roller, Schwalbe Tabletop, stb) 4centi falvastagságú gumi? LOL ezt most nem mondod komolyan, gondolj már bele, hogy mennyi 4 centi basszus... :)
A "könnyebb irányítani" -t meg nem én találtam ki, ez szintén tény. -
#2561 Én nem Pesti vagyok.
Viszont itt nagy hagyományai vannak a kerékpározásnak így elég sok úzletet megnéztünk.
De mi katalógusokkal kezdtünk a boltba tett látogatás után.
-
#2560 Na erre gondoltam! Köszönöm szépen! :) -
#2559 Néz körül a MALIban (eurocenter mellett a stop shop)
Vagy a Probike (szilágyi erzsébet fasor) Berguson stb.. ezek jó boltok viszonylag nagy választékkal. Hajdu is szóba jöhet ez a kiss jános altábornagyba van stb... -
#2558 Na de nem tudnátok ajánlani egy boltot ahol nagy a választék? Nem akarom azt hallgatni, hogy nem volt választék azért vettük ezt... :)
Én eddig csak a Hajtányban voltam, de ott nem volt túl sok gép.