22335
11330766891279474906.jpg
  • eatmerr
    A Magic wheel szerintetek hová tartozik?
  • Gabo
    XC-re 100 mm-nél többet nem igazán szoktak használni. Sokszor a 80 mm is elég.
  • Pistike 007
    XC-re szánnám... Most egy ratyi 100 mm-es Suntour van a bringámon... Még akkor is kotyog ha a garázsban áll a bicó:D
  • Gabo
    A kérdés az, hogy mihez, milyen felhasználáshoz kell a 10 cm vagy egyáltalán a telo...
  • gordon 24
    Nekem nem jön be! Keveset mozog! Igaz baromi erős! Ha elég a 10cm akkor jó.. De szerintem nem elég a 10cm..
  • Pistike 007
    Értem. Thx!
    És mit szóltok egy Marzocchi Dirt Jump III-hoz?:D
    Hirtelen szimpatikus lett a 32mm-es becsúszóátmérő miatt:))

• gordon 24
    Igy van! Arról nem is beszélve hogy egy 10cm-es telót minden szempotból (felhasznált anyagok, stb) 10 centire találnak ki. Ha kihuzod 13-ra másképpen terheli a nyakat, a becsuszószárat stb. Akár el is törhet.. Ha hosszabb rugóut kell kell venni egy olyan villát!
  • Gabo
    Ha lehet is ilyen módosítást végezni a villán, valószínűleg a tartósságának, stabilitásának nem tesz jót. Nem biztos, hogy az a néhány plusz centinyi rugóút ér annyit.
  • bardocz
    21. század :DD
  • Pistike 007
    És mi a véleményetek arról, hogy a telót szervízben meg tudják húzni, vagyis meg lehet növelni a rugóutat valammennyivel?
  • Pistike 007
    3:0 :DDD
  • PyRex
    belépő szintű villák, szerintem a manitou axelnél minden jobb :) az egy kalap fos - már bocsánat. amúgy a manitou villákból is van igen jó, de az axel... - hát az nem az :)
  • Pistike 007
    2:0 a Rock Shox-nak:))
  • Gabo
    A Rock Shox villák megbízhatóságát csak megerősíteni tudom.
    Két hete szedtem szét hosszabb idő óta először a 2001-es Judy XC villámat, mert már időszerű volt a karbantartása. Évekkel ez előtt volt utoljára szétkapva.
    A leengedett olaj lényegében teljesen tiszta volt. Semmi szennyeződés nem látszott benne. Víz nem jutott be. A belső alkatrészek kopásából adódó szennyeződés nem látszott benne.
    A becsúszókon és az alkatrészeken csak minimálisan látszik a használatból adódó kopás. Nincs a megengedetnél nagyobb kotyogása sem.
    Persze hozzá tartozik a dologhoz, hogy azért elég kíméletesen volt használva a bicóm.

Azóta sikerült egy majdnem balesetnek köszönhetően szétnyírnom a jobb oldalon a gumi harmonikát egy részen. Neki estem egy szalagkorlátnak. Szerencsére sem nekem, sem a bringának nem lett komolyabb baja. A vázról lejött egy kis festék és a becsúszón látszik egy kisebb, felületi karcolás. A váz anyaga puhábbnak bizonyult, mint maga a becsúszó szár. ;o)
  • gordon 24
    Volt manitoum, tetszett is szerettem is, igaz nem ilyen volt, hanem egy black. De Rock Shox! És miért? Mert volt manitoum rst-m, és azt hittem nagyon jók meg hogy fuu.. De most vettem egy Marzocchi Bomber Z1 Freridot, és érzem hogy milyen egy jó villa. És ezt éreztem a Rock Shox-nal is. Igaz ezt a Dartot nem ismerem.
  • Pistike 007
    Üdv! Ti melyiket választanátok? Kis eltéréssel egy árban vannak.
    Manitou Axel Comp '07

vagy
    Rock Shox Dart III

?:))
  • SG rock
    nm :)
  • reger
    thx
  • SG rock
    Magellan Draco sztem igen jó bicaj, ilyen célra tkéletes és asszem 50.000 HUF környékén kapsz
  • reger
    Sziasztok! Kerékpártípus választásban kéne segítség. Olyan bicikli kéne nekem amit könnyű hajtani ,és kényelmes. Városban használnám .Fő célja az lenne hogy a külvárosból be tudjak menni az 5 km re lévő városba ,és azzal járni nyáron busz hellyett.Előre is kössz
  • norbi56
    sztem egy 10x6-os vagy ilyesmi méretet simán megtud csinálni szép minőségba azt meg h leázik-e azt nemtom
  • menace
    Ha nem akarok single speed-es agyat akkor a lánkereket mivel tudom rögzíteni a sima tárcsafékes agyon mivel a fogaskoszorú nem tetszik rajt?!
  • Mike
    én nem fizetem ki a postaköltséget, az fix
  • acsati
    posta? :D

norbi56: nem olyan a nyomtatom hogy olyan szép minöséget produkáljon :S de ha azt megtudnám akkor az nem ázna le?
  • Mike
    szerzek én neki, nem gond, de ettől neki ettől még hoyg lesz?
  • norbi56
    figy veszel öntapadós a4-es lapot(nem olyan csillogó csúszós cuccot)na veszel olyan a4-es papírt ami öntapadós és jó a nyomtatóba és rányomtatod kivágod és ráragasztod a bicódra,)
  • Mike
    és ha szerzek neked, akkor mi lesz?
  • acsati
    vki nem tud nekem szerezni? mer nem bpi van és itt nem lehet kapni :S
  • SG rock
    valami bicajos boltban biztos van :) vagy kinyomtatod netről és beragasztózod :D;).
  • acsati
    ilyen critical masses matricát hol lehet beszerezni?
  • gettobuxa
    szerintem béna szervezés volt, h nem volt lezárva mindenhol az összes sáv... hídon meg még egy helyen kurvaszar volt h jönnek szembe autósok...
  • PyRex
    dettó :)
  • Mike
    hm... én úgy vagyok vele, amihez nem értek, nem piszkálom
  • PyRex
    persze, az nem nagy kiadás, de azért arra gondolj, hogy ha picit ferdén van beütve (nem látványosan), akkor lehet, hogy látszólag minden rendben lesz, csak majd használat közben törik / szakad ki belül az egyik kis "fog". na az elég kellemetlen :)
  • menace
    ja nem nagy kiadás ... de azért jó lenne ha elsőre sikerülne
  • Mike
    max veszel újat
  • menace
    Kösz a tippeket megpróbálom itthon szakszerűen.
  • PyRex
    elviszed egy szervízbe, ahol megcsinálják profin. mi már basztunk el egyet, nem ajánlom a szenvedést utána :))
  • gordon 24
    Gumi kalapccsal! És nagyon sok ésszel!! Nehogy elbaszd! Könyü tönkre vágni! Figyelj arra hogy központosan menjen bele.. Ne ferdén stb.. Szóval sok sikert!
  • Mike
    falbontó kalapáccsal egész bizotsan :D