22335
11330766891279474906.jpg
  • Máté94
    Hát köszönöm szépen a segtséget:D
    Még valamit.Ugye bicó egy trekking és nagyon sok ilyen fajta bicikin láttam dobféket.Azok nagyon drágák?Megbízhatóak?Vagy vegyek 40000FT tárcsát amit én kicsit drágállok:D
    Ja és egy ilyen kormány szerintetek?:D
    Link.
  • torokandras
    Nekem 2008 as LX válóim vannak ,és tökéletesen működnek ,most kb 1500 km után.Nagyon elégedett vagyok.Elég intezíven megyek hegyeken is..
  • Pistike 007
    Jó, hát az XTR az nem gyönge...
  • poppe
    az acera amúgy alsó kategória igencsak, nem? (asszem nekem is az van...)
    1x egy szerelő mondta h a shimano váltók minősége kb abc sorrendben követik egymást (?)
  • Gabo
    A bowdenezés mellett a lánc és a fogaskoszorú minősége is erősen befolyásolja a váltásteljesítményt.
    Gondolom ezek noname alkatrészek. Szóval így túl sokat ne várj el tőlük.
  • Gabo
    Több ezer kilométert mentem már az Acera váltómmal. Ha egyszer pontosan be van állítva és jó minőségű a váltó bowdenezése, akkor pontosan működik. Az újnak meg pláne illene pontosan működnie.
    Javasolom, hogy járj addig a szerviz nyakára, amíg rendesen be nem állítják. Vagy nézz utána a neten, hogyan kell beállítani és csináld meg magadnak.
    Rossz bowdenezés mellett egy drágább váltó sem fog pontosan működni.
  • Pistike 007
    Hát ha már elhajlik...:D
  • MaSzKa
    nem estél el és hejlott el a váltó?
  • Pistike 007
    Elméletileg egyik sem rossz, mert nekem is csinál ilyet a bringámon a váltó, és ha beállítom akkor jó lesz...
    Szerintem ott lehet a gond (nálam) hogy sokat megyek rázós talajon és attól elállítódik.
  • Máté94
    Kiábrádultam.A Caprine Tour Cross kerékpáromon egy "szar" Shimano Acera váltó van.Amit honlapokon 4500FT.ért árulnak.Na mivel a "vadiúj" biciklimnek van egy baja amit már nem tdok kezelni.Már azon gondolkodom,hogy kicsrélem az egész váltót.De még mielőtt megtenném segítséget kérek.Egyszerűen egyes fokozatokba 2 kell váltani és egyszerűen nem tudom miért? Elől általában 2 és 3-ast szoktam használni hátul mind a hetet egyszerűen 4-dik fokozatot nem találja.Vált és semmi.Még egy váltás végre rá rakja.Pedig egyszer megkértem,a szervízben,hogy alkossannak vele valamit.De rosszab lett.Mi lehet a gond?A Váltókar vagy maga a váltó a szar?
  • Shep
    Tudtok olyan oldalt ajánlani, ahol a vázak anyagáról találhatok információt? Perpillanat ennek a váznak az anyaga érdekelne Merida Kalahari 510 (2004-es évjárat)
  • Apocalipto
    ?
  • MaSzKa
    Cube Appear 82eFt
  • vass17
    értem, de Sigma-t nem akarok, mert nem tetszik, ahogy irja az adatokat, szóval akkor Cateye lesz:) thx
  • Apocalipto
    Helló All!

Egyik ismerősöm szeretne venni egy országúti bringát, csak nem tud választani, eddig 3 bringát látott esélyesnek...
    Az a kérdése, hogy + 30.000 Ft-ot megéri e carbon villára költeni vagy sem?
  • MaSzKa
    az a baj a sigma és a cateye drága ami már tud is valamit

amúgy 3eFt-tól vannak az egyszerűbbek
  • vass17
    Egy kis segítségre lenne szükségem: most vettem egy magellan-t, de sebességmérő nélkül hiányérzetem van. De mivel nem ismerem a típusokat és kevés tapasztalatom van ilyen téren, örülnék, ha jó áron, megbízható és jól működő mérőt linkelnétek:)
    előre is köszi a segítséget
  • szieszáj
    ja ez ilyen szar bringa
  • MaSzKa
    ahogy nézem
    nincs ezen váltó meg elsó fék se
  • szieszáj
    16" os de én magas teccek lenni...
  • PyRex
    nem nagy ez a váz streethez?
  • szieszáj
    kertváros,de más stílus(street),vele:) :
  • torokandras
    Na!s merre leksz?montizol?
  • szieszáj
    /énis pécsi vagyok höh/:)
  • torokandras
    Bowdenes,igen.Jól fog csak "gyakran"kell cserélni a betéteket.Elég nagy lejtők vannak itt a mecseken:D . A gyári gumik nagyon csúsztak terepen.Most zmax hátul elöl pedig ritchey exca vader.neked milyen géped van?
  • MaSzKa
    bowdenes a fék?

?ft volt a gép?

jól fog a fék?

látom gumi csere az már volt
  • MaSzKa
  • MaSzKa
    nem jócsináltad

a kinyagyított kép tulajndonságinál van ami be kelltt volna

vagy a legalsó link lett volna az
  • torokandras
    nem tom jól csináltam -e? :D picit béna vagyok még.nagyobba akartam:D
    Jó kis gép Lx váltók ,Hayes one tárcsafék.Ritchey külsők.Maximálisan megbízható.Neked milyen van?
  • torokandras
    [img]http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/thumbs/Bring_m2.jpg[/img][/url]]Merida
  • torokandras
    [IMG]http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Bring_m22.jpg][/url][/IMG]
  • MaSzKa
    http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/
  • torokandras
    hogy csináljam?
  • torokandras
    azt írja h 20 kbyte a max méret.ahhoz nagyon le kell kicsinyíteni..
  • MaSzKa
    képet a bicajról

jó a merida?
  • torokandras
    Hello mindenki!most találtam ezt a fórumot.nagyon jó.Én pécsi vagyok és rendesen gyűröm a mecseket meridámmal:Dlegutóbb a mecseki hegyikerék teljesítménytúrán voltam.kár h kevés ilyen van itt.megpróbáltam a versenyt is komlón májusban..
  • PyRex
    ritchey z-max pro. mondjuk.
  • szieszáj
    neked ment az előző:)
  • Mike
    erdőben nem igazán, mert garantált a defekt
  • szieszáj
    szóval erdőben használod? mert ismerősöm ktm-jén láttam michelin vmilyen dh gumit 3500- volt elvileg majd megtudakolom csak bent van a boltban és futolag láttam ja és azthiszem 2.5ös. Amugy szerintem a highroller vagy a minion dh is jó...