22335
11330766891279474906.jpg
  • Truck Driver001
    na,közben megpróbáltam Gordon leírt módszerét,nem sikerült!:DDD
    tekergettünk alúl,tekergettünk felül,semmi nem történt.mindkét szárban rugó van,azt is kiszedtük.a rugók alatt van imbusz kulcsos fedél,na most szerintem azt kéne tekergetni.btw:ha kiengedjük,sziszegést kell hallanni amúgy?:D
  • Truck Driver001
    okok!megpróbálom!htx!
    #3234: a villa nem mai darab,nincs időm dúrni a netet órákig,h megtaláljam.ha van egyátalán.
  • Gabo
    Nadrágból is jó az olcsóbb. A lényeg az, hogy legyen kényelmes, ne dörzsöljön sehol se. A magam részéről a kantáros változatot jobban kedvelem, mert nem csúszik le az ember pocakjáról. (Már akinek van...)
  • Gabo
    Vagy googlizni kell egy user manualt a telohoz...
  • gordon 24
    Elvileg van rajta egy tekerhető kupak.. Ha azt jobbra balra tekered ez a dolog megvalósul..

Ha nincs nézd meg a másik szárát is.. A Marzocchi és sok más gyártó is előszeretettel használja azt, hogy az egyik szárban a levegőt a másikban meg a rugót tartja:D

Ha egyiken sincs. Akkor lehet olyan lehetőség hogy az a kis imbusz csak a kupakot tartja és alatta van egy szelep, ha pumpálod keményedik, ha kiengedsz belőle lágyul.

Ha csak az imbusz állitja (amit nem hiszek) Akkor meg tekergesd jobbra balra ha keményedik vagy puhul jó ha nem akkor nem az állitja.

Több tippem nem lehet, ha ezek után sem tudod melyik csavar mit csinál, inkább ne nyulj hozzá! Vidd be a Maliba (StopShop Bécsi út [ha pesti vagy]) És ők megcsinálják.. Ha szépen kéred lehet ingyen is..
  • Truck Driver001
    Hali!technikai kérdéssel fordulnék felétek!van nekem egy Marzocchi Bomber 2-es levegős villám.na a kérdés az lenne,h a tetején lévő kis bigyuszt imbuszkulcsal kell állítgatni?h a mozgása puhább,v keményebb legyen.hülye kérdés,de sose csináltam még ilyet!:DD
    a másik,h ha puhára akarom állítani,elcseszni nem tudom a villát?vagy vlmi..nem tudom..segítsetek!:D
  • AarPoe
    Na megvan végre a nyári gúnya. :) Sikerült egy olcsóbb, de mégis jó darabhoz hozzájutnom, az elöl kizippzárarazható változat (Balance). Tetszik, kényelmes, holnap reggel lehet körbe is repítem a 27km-es sprintkörömön. :)

Következő kérdésem: a nadrág. A kérdés kb. ugyanaz: érdemes az olcsóbb (4 ezer ft-os Hervises szteccs, béléssel) kategóriával is foglalkozni? Van esteleg valakinek ilyen?

Gabo kolléga! Nem a haladó kategória létjogosultságát vontam kétségbe! Egyszerűen csak annyit mondtam, hogy a 400 lepedős bicajt is csak hajtani kell, ugyanúgy mint a 40-eset...és annyit, hogy a nagytöbbségnél megvan az a határ, ami után nem éri meg a bicajra költeni. Nem mondtam olyat, hogy nincs egy olyan szűk réteg, akik kihasználják a drágább bicajok által nyújtott - még ha nem is kifizetődő - pluszokat, előnyöket. Természetes hogy van ilyen és kell is...megaztán sportoló-utánpótlás is jó, ha van. Ezzel természetesen nem mondom azt, hogy aki 40k-s bicajjal teker heti 120km-t, az nem sportol, mert dehogynem. :)
  • norbi56
    akkor sztem erőlködj tovább;)
  • Pistike 007
    Azzal kezdtem:|
  • norbi56
    csavarlazító spray
  • Pistike 007
    Ja, csak már egy telón próbáltam, és majdnem összecsináltam magamat, de nem tudtam megmozdítani. :)
  • szieszáj
    én ugy tudom 9es kulcs kell hozzá.
  • Pistike 007
    Szerintetek a v fék-szemet ki tudom csavarni egy villáskulcsal vagy van valami fortélya?:D
  • szieszáj
    köszi szépen a segitséget máris elörébb vagyok , majd ha lesz idöm utánajárok,megcsinálom...:)
  • gordon 24
    pl

Kép sajna nincs de igy kellene kinéznie kb:

De azt is lehet, hogy esztergályossal csináltatsz.. Nekem olyan van.
  • szieszáj
    és olyat hol találok?
  • repvez
    kérdeznék még a forgáspont hibával kapcsolatban.Ma kérdeztem az illetöt és azt mondta hogy nem a csapággyal van a gond hanem hogy az azt rögzitö csaval huzta ki a menetet a vázból.
    A kérdés az hogy ezeknél a vázaknál mennire lehet furni a vázakat egy nagyobb menetet ha furok bele az megoldható vagy inkább ez már neccesebb dolog és nem lehet jol megcsinálni?
  • gordon 24
    Semminek nem szabad!

Igaz nekem 8000ft s van, még is kotyog.. Nem birja a 100kg-mat és ezeket a terheléseket! Erre Találták ki a Head Lock nevü szerkenytyüt.
    Nem nagy dolog egy egyszerű menetes szár ami a stucnit és a villát a villa nyakcsőjében összeköti..

Ilyen van nekem is.. Igy meg sem mozdul:D Mégha akarna se tudna..
  • Pistike 007
    Semmijen jó kormácsapágynak nem szabad kotyogni:D
  • szieszáj
    halljátok és az ipari kormány csapágynak télleg nem szabad kotyogni?
  • Shep
    Olyan gondom van, hogy mikor tekerek akkor előről ilyen ropogáshoz hasonló kattogó hang hallatszik azóta van ez, mióta jobban meg lett húzva, mert lötyögött az egész. Esetleg túlságosan meg lett húzva, vagy mi lehet a gondja?
  • Yager01
    Sziasztok!

Egy bringások számára kifejlesztett GPS vevőt szeretnék ajánlani nektek!

KLIKK A LINKRE

A mellékelt linken a képre kattintva minden vele kapcsolatos infót megtaláltok!
    Ha bármi kérdésetek van akkor email ide:

yager01 kukac freemail pont hu
  • gordon 24
    Sajna igy hogy nincs első féked elég nehéz!
    Ha lenne behuznád, és elkezded előre hátra mozgatni a bicot és akkor meg fogdosod a pontokat (teló nyaka, Teló becsúszószárak) És kiderül hol mozog..

Igy nem tudom... Valahyog próbáld meg a kereket rögziteni, és ugy mozgasd a bicot..
    Az se rosz ha kiveszed és a telót rárakod valami tengelyre amin fixen áll és ugy mozgatod..

• Pistike 007
    Vedd ki a kereket és ütögetsd meg különböző irányból a telót, ahogy menet közben zötyköldőik, úgy kell ütögetni :)
  • szieszáj
    nos valaki?
  • MaSzKa
    onnan indultunk
  • Máté94
    Maszka[Tamás] ez nem véletlenül Ajkán van?Mert ott régen voltam oszt.kiránduláson:D
  • Szabi84
    Herenden átmentünk a hídon aztán úgy.
  • MaSzKa
    és honnontekertetek fel?
  • Szabi84
    Húú ismerősek ezek a képek! Hajag, én Veszprémi vagyok mi is feltekertünk tavaly, hát befostam, de megállás nélkül felmentünk, most már talán könnyebb lenne, de úgy látom lezárták, kocsival már felejtős:d
  • MaSzKa
    szted van nekem olyan? :D

2x5 van semmi több
  • bardocz
    Én azt az áttételt használom hegynek fel,amivel amúgy is szoktam tekerni,max 2-vel váltok lejjebb,nem véletlen használok 4 sebességet össz-vissz a nyolcból:)
  • MaSzKa
    olyan domb volt, hogy ha akartam se tudtam volna feltekerni
    nincs olyan áttételem :(

50km után ilyen domb várt
    9-10km

• bardocz
    Mi pilisben azt csináltuk a vége felé már,hogy 5 méter tekerés,1 perc pihi:D Néha sikerült 10-et is tekerni:D Meg toltunk bele rendesen,de ma már jobban bírnám.Csak lefele nem tudnék az áttétel miatt olyan gyorsan jönni.
  • MaSzKa
    100km volt a cél csak marha hideg lett meg este

kb 4óra volt az út

voltak bőven 15%-os emelkedők

némelyiken inkább toltam a cangát :D
  • MaSzKa
    ha valaki nem tudná azok ott orosz rakéta-silók
    amibe a hidegháború idején nukleáris rakéta és atomtöltetek is lehettek/voltak

ez meg itt a bakonyi/kabhegyi tv torony
  • bardocz
    Grat

Nekem leghosszabb 90 km körüli volt,mert a tanár elnézte a hévet,és +10km-t mentünk.Felmentünk a pilisbe,gyorsabban tekerni már nem tudtam,képtelenség volt azokkal az áttételekkel,3/8-ban már fúrógépet lehetett volna kötni rá,hogy hajtsa:D Marha jó volt lefele,főlega hajtűkanyarokkal,egyikben jött szembe valami mercédesz terepjáró:DD
  • MaSzKa
    lenyomtunk 92km-t ma
    hihi :D

kab-hegy
    sárcsikút
    herend
    hajag

marha sok a domb, mert a bakonyba van

• szieszáj
    matricca :D
  • Pistike 007
    Anyátok hevitúlszos villa?