Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ilyeneket hogy grimeka vagy rst vagy ilyesmi elkell felejteni az borzalmassa silány minõség. Volt nekünk ugyhogy hidd el. Nekem olajos fékem van nagyon jó, ugyhogy én ezt javaslom neked.
És méghozzá az elöbb leirtak miatt:
Ha nincs tárcsafékes agy a kerekedben akkor ezt is venned kell ha veszel akkor elköltesz kerekenként kb 20-ezret. Ha ilyen sok pénzt adsz érte nem érdemes lerontani egy bovdenes fékkel. Szóval ennyi de persze te döntesz!!!!!!
Downhill!!
A Hidraulikus az pedig végig olajos ez azt jelenti hogy afékkarral már eleve olajat nyomsz és az szoritja meg a tárcsát. Ez azért drágább mert nem koszosodik jobb a féklhatás hiszen az olaj nem tud összenyomodni.A bovden viszont tud nyulni és igy rosszabb az ügy.
Szóval az a lényeg hogyha brutális féket akarsz akkor hidraulikus kell. Ez drágább de ez a jó.
A másik az pedig én véleményem szerint semmivel nem jobb mint egy jó v-fék. ugyhogy azt semmi értelme megvenni.
Downhill!!
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Ajánlott kulcsszavak: Wien, radwege, radkarte és hasonlók.
Vagy esetleg nézz szét Bécs saját oldalán! http://www.wien.gv.at/
És igazság szerint én megint ilyet akartam csak ujjat. De az volt a helyzet hogy elmentem megnézni a Magellan uj vázait és egyszerüen nem tetszik. Rosszak a szinek nem szépek a formái. Szóval nem jó. És különben én nagyon kedvelem a Konát mint az idáig ugye ki is derült. És hiába turtam fel az egész várost nem igazán találtam ennek a Konának vetély társat. Ráadásul ez a váz (barna) tavalyi . Ezért 10ft-vel olcsóbb mint az idei Szürke. Igy aztán Kona lett. Na ez nagyjábol a stori. És igazából nem ilyet akartam hanem Stinkyt de az 510000ft és ugy gondoltam hogy ennyit már nem ér meg nekem a bicózás. Most ugy gondolom a dolgot hogy ez a Berendezés fog kiszólgálni amig csinálom ezt a sportot és valszeg jövõre vagy két év múlva Jönnek a Motorok Cross vagy enduró.
Downhill!!
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
Downhill!!
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
szal a scrab a cromo és a scrap az alu
amúgy ja kivitáztuk magunkat, de én mégm indíg kitartok amellett h a véleményekkel szemben a tények erõsebbek😉
Amúgy jó kis bicó az, full gyárit vettél vagy berhelgetted már?
Ezt te irtad....#1248-as hsz. Nem érdekse na jól ki vitáztunk magunkat. Ez jól esett. Szóval ahogy gondolod szerintem nekem van igazam . Szerinted neked jól van ez igy. Szóval én Konát használok fogok egy idejig ugyis kiderül ráadásul a Shred amit vettem kukk ugyanaz mint a Scrap csak felszereltségben van különbség.(persze ha a komplett bicot nézed ezért más a neve.)
Ez az enyimé szerintem már látta itt mindenki mert vagy 20x beraktam már de nagyon imádom és ennyir:_
Downhill!!
Downhill!!
X-Factorhttp://www.konaworld.com/
Downhill!!
Downhill!!
Downhill!!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
amúgy õk is nagyon meg voltak -ezen problémák elõtt elégédve- a konával és szerették is stb volt aki miután tönkrement megvette a késõbbi változatot h az már tuti h ki van javítva stb , midnen esetre én egyetlen (aszem 2003-as talán, a téglavörös) scrapet láttam ami azóta is bírja, a többi mind megment, szal van ellenpélda is csak az arányok.. ennyi részemrõl ez a probléma, nem vallásból beszéltem megint csak azt tom mondani, h saját szememmel láttam
De a Kona már abszolut nem drágább mint vetélytársai. A Merev vázakat ha össze hasonlitod egy polarx 50000ft egy Sherd 50000ft egy umf szintén ennyi. Ha a telóst nézed egy Stinky 260000ft vega: 250000ft szóval már nem drágább a kona szinte egy fillérrel sem. Ráadásul pont olyan márkákat sorolsz fel amiket egy futószalagon gyártanak és egy gép hegeszti õket. Mind a Magellan mind a Merida és a Kona egy gyárban készül Taiwan-on szóval ezek között a gépek között pont nincs különbség. És ez a dolog azért van igy mert jelen esetben a Taiwani gyárban van a legjobb gyártósor a világon és ott a legolcsóbb munkaerõ.
Szóval az a lényeg hogy: én is láttam Konát eltörni Stinkyt Scrapet Sõt még Stab-ot is. De láttam eltörni már GT, Magellan Vegat, Magellan PolarX-et, Stb szóval ez pont olyan dolog mint az autóknál. Abból is kifoghatsz egy rossz szériát hiába uj és pl WV. Ez van. Benne van a pakliba. De nem lehet kijelenteni hogy szar. Én 90 kilo vagyok merev vázas Kona Shreddel Dh-zom kb egy fél éve( most vettem). A tesom 85 kilo egy merev Kona Roasttal Tolja a DH-t 6 éve. Mind kettõ birja és nem törik.
Errõl ennyit ha te még mindig ugy látod hogy szar a Kona ne vegyél. De ne terjesz olyat ami nem igaz és minden biciklire igaz.
Én befejeztem!!!!!!!!!!!
Downhill!!
és elmondanám h ezekkel párhuzamosan mások azóta is használják a merida umf-et(40k körül volt anno) vagy a magellan polarx-et (szintén 40k fele volt anno)
sztem elég gáz h a kona scrab cromo váz kétszer ennyiért nem bírja ugyanazt a terhelést és kettõt is láttam szétmenni egyetlen év alatt én csak azt mondom amit a sajnát szememmel láttam ebben nincs ferdítés, van amikor bizony olcsó húsnak híg a leve és van amikor fordítva ennyi a véleményem és mégegyszer mondom a dirt/street vázakat dirtre és fõleg streetre használták
amúgy meg nem dh hanem csak street, kis dirt park ilyesmi és egy 80k-s cromo váz nekm ne legyen annyira gyári hibás h 3-4 helyen kell megerõsíteni stb, még szerencse h a cromo könynen buherálható
Persze kategorian belul is lehetnek kulonbsegek ez egyertelmu ezert is kerdeztem itt hogy az a vaz megeri-e, de annyira nem szamottevo szerintem.
Persze igazd van hogy törnek.Ez igaz de mondj nekem egy olyan bicikli márkát ami nem törik el. Minden tudás és terep kérdése. Ha valaki leba---a nem letsezi egy udratás után akkor az a váz lehet akár 700000 ft akkor sem fogja hosszutávon birni. Szóval az a lényeg hogy meg kell tanulni biciklizni nem elég csak a bátorság.
Downhill!!
Minden irányzatnak megvannak a saját igénybevételei, amihez annak rendje és módja szerint meg lehet találni a megfelelõ vázat is. Az olcsóbb vázakat, márpedig a 25-30k-s kategória még annak számít, elsõ sorban túrázgatásra szánják. Ha valaki ennél keményebben használja és szétmegy alatta, az nem a váz vagy a gyártó hibája.
(pl blast,scab,scrap...stb stb stb)
Az egí igenis jó márka és ráadásul nem is drága.
Downhill!!
Az szép és jó, hogy ott van és nem kell rendelni, de ha túl nagy vagy éppen túl kicsit a váz, akkor az problémás lehet hosszú távon.