22335
-
gabeone #5477 Ez a bringa is felkeltette az érdeklődésem, bár itt nem írnak részletesen az alkatrészekről.. :
0 km-es (0 m-es) újonnan épített kerékpár OLCSÓN eladó!! Genesis WinnerMX könnyű és merev alu-versenyváz (54-es), -integrált kormánycsapágy, SR Suntour XCM állítható előfeszítésű teleszkóp, Shimano váltók, Shimano kerékagyak, duplafalú alufelnik, Bike+ haltóműagy, SR Suntour hajtómű, Tekktro alu V-fék elöl, hátra csak tárcsafék szerelhető de nekem itt elfogyott a pénzem... -
gabeone #5476 Erről is írjatok létszíves!
Caprine MX FreeRide teljesen felújított állapotban. A nyáron lett felújítva, azóta szinte csak kipróbálva volt. Csak a ráköltött alkatrészek többet érnek a vételárnál. Amik cserélve lettek:
-Első teleszkóp (Rockshox Dart 2)
-Kormány (Acor AHB Freeride)
-Kormánycsapágy (BikePositive Defense)
-Kormányszár (BikePositive Flame)
-Markolat
-Összes bowden
-Gumik (Maxxis High Roller 2.35)
-Pedálok (BikePositive szegecses)
-Monoblokk (Új Shimano)
-Fékpofák (elől és hátul is)
-Hátsó felni egy simára lett cserélve duplafalú helyett, mert a régiben az agy tönkrement, de azt is adom hozzá, fűzve a rossz aggyal) -
gabeone #5475 Erről is írjatok létszíves! -
gabeone #5474 Ebben az esetben tovább keresgélek.
A következőt találtam: Wheeler Buddy 3 26"-os teljesen új, elsőteleszkópos, aluvázas kerékpár. Shimano Deore váltószettel, dupla Alexrims alufelnivel. Shimano hajtómű, Hayes tárcsafékek, 26x2,35 Kenda Kinetics köpeny, 32 küllős, 16"-os vázmagasság.
Kép alapján szép, ár 85e.
Erről mit gondoltok? -
#5473 "Az első váltó ottvan C051 ez X jelzésű"
bocs elírtam nem X hanem C jelzésű csak mellényúltam -
#5472 „SHIMANO” FD-C051 első váltó „SHIMANO” RD-TX70 hátsó váltó
Az első váltó ottvan C051 ez X jelzésű
A hátsó meg TX70 Az meg TX jelzésű Sztem Gabó elírta TXet akart nem TY-t...
A racsni is T-s
Promax fék hááááááát... -
#5471 A shrednek az alján van:) -
gabeone #5470 Gabo, és erről a bringáról mit gondolsz? ::
21 sebességes Alumínium full rugós váz „PROMAX” Alumínium kormány „SHIMANO” FD-C051 első váltó „SHIMANO” RD-TX70 hátsó váltó „SHIMANO” Secvential ST-EF50 karváltó „SHIMANO” MF-TZ37 Racsni „PROWHEEL” alumínium hajtómű „PROMAX” tárcsafék elől hátul „SHIMANO” fékkar „DURO” 26*2,10 Külső gumik „KMC” lánc „DHS dupla alumínium felni „CHINHAUR” agyak „SELLE SAN MARCO”
Shinamonál C és TY jelzést nem láttam, a gumi ideális? -
Gabo #5469 Akárhogy nézem a Kona Blast vázat nekem úgy látszik, hogy a tetején vannak a bovden vezető szemek.
A Magellan Pyxis-nek viszont tényleg a felső vázcső alján futnak.
Persze, hogy ez mennyire van útban valakinek az attól is függ, hogyan szokta a bringát cipelni. Én általában a nyerget akasztom a vállamra és a nyeregvázcsőnél még ráfogok a biztosabb tartásért.
-
#5468 Hát ez se volt szélesebb.Viszont barátommal elhatároztuk,hogy nyáron veszünk majd mindketten használtan országutit,és azzal fogjuk küldeni a városban:D -
#5467 hehe szokatlan kormány:D
Nekem 63cm-s hussafelt kormányopm van felültem öcsém hauserjére (kb 43 centis kormány) aszittem elbaszódokXD
Olyan keskeny volt mint állatXDDD -
#5466 Nem a felső vázcső tetején hanem az alján:) -
#5465 Igen,azt tudom,de szerintem tökéletes lenne suliba járni az is.Meg a másik,hogy szép :-D Am most próbáltam ki egy országúti bicót,kegyetlen jó érzés:) Csak nagyon szokatlan a kormánya. -
Gabo #5464 A Magellan Pyxis már inkább XC versenyzésre szánt váz. -
Gabo #5463 Konkrét adatot én se tudok, de ha valamit úgy reklámoznak, hogy bírja az igénybevételt és a nyúzást azzal szemben, hogy milyen gyors és könnyű, akkor lehet tippelni. ;o) -
#5462 Súlyát hol írja?Köszi a tippet,szerintem majd ilyet fogok venni,nem pedig magellan pyxis vázat,az sajna drága nekem. -
Gabo #5461 Figyelembe véve a testsúlyodat és azt, hogyan szeretnéd használni a bringát, szerintem az olcsó alsó, illetve a komfort kategóriás alkatrészeket el kell felejteni. (C és TY jelőlés alkatrészek a Shimanonál.) Ezek nem fogják bírni a terhelést.
A Shimanonál jelenleg a montis alkatrészcsaládok között az Alivio szett jelenti a belépő szintet. Ennél alább ne add! (Szóval középcsapágy, hajtókar, váltók, váltókarok, esetleg a lánc, a fogaskoszorú és a kerékagyak ebből a szettből legyenek)
Fékből a megfizethető legjobbat kell választani. Ha a bringát később fejleszteni szeretnéd, akkor eleve tárcsafékkel szerelt bicot válassz. Így később elég a fékeket cserélni és nem kell egy egész új kerékszettet is beszerezni vagy építtetni. Ha erre nincs lehetőség akkor a noname V-fékek helyett legalább egy Shimano Deore V-féket érdemes feltenni. Nem egy csillagászati összeg, de lényegesen erősebb, mint pl. a Promax fékek.
Kerekekről annyit, hogy ha lehet duplafalú felnikkel legyenek szerelve. Ebben az árfekvésben ennél nagyobb elvárást nem érdemes támasztani. Egy valamire való kerékszett 25-30k. Szóval ha a régi tönkremegy, esetleg megunod az állandó centríroztatást, érdemes egy újra cserélni.
A belépő kategóriás bringák telóitól nem szabad sokat várni. Azok a villák, amik már használhatóak 60-70k környékétől indulnak.
A kardió jellegű tekeréshez még annyit, hogy szerintem néz utána a pulzusmérőknek és a pulzusmérés alapú edzésnek. Én is írtam már ennek az alapjairól itt, de a neten is találhatsz hasznos információkat. Pusztán érzésre nem fog menni a dolog.
-
#5460 ott a pont!
5459. bmx crossnál tekerj gyorsan és pumpáld végig a szélfútta smooth buckahalmot, ugorj olyat hogy semmi ütés nem ér mert annyira ívre van számolva minden.
de megnézném hogy akár cask egy ekkora (és ez még oda sincs csapva) ütésnél hány helyen szakadna szét.
amúgy vitázhatunk órákat. én akkor se engedek hogy egy minőségi pl. 4130as cromo bármivel is rosszabb lenne egy alunál. az meg azén személyes szeretetem hogy szerintem jobb is. -
#5459 Nekem egy haverom ezzel tolja.. BMX krossozik vele:D neki jol birja. -
Gabo #5458 Acél vs. Alu
Szerintem zárjuk le a kérdés annyiban, hogy kinek melyik jön be inkább. A felhasználási terület is számít.
Egy kezdő bringásnak, aki inkább túrázgat egy acélváz csak +1.5 kg holt terhet jelent, amit fel kell hajtani az emelkedőre.
Az általad belinkelt géppel pedig ugráláson kívül sok minden mást nem lehet tenni. Se túrázni, se XC versenyre nem fogsz vele menni. Szóval lehet, hogy könnyű, de igen csak szűk területen használható.
A magam részéről terepre alu, aszfaltra karbon. Hi-tent semmire, cro-mot pedig annak, akinek ezt kívánja az ízlése. -
#5457 szerk.2 szépségről meg ne is beszéljünk, most attól független hogy ez dirt az meg cross. melyik a szebb? az alu vagy az acélvázas? :)
-
#5456 Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni bike vásárlásában... :)
60.000FT lenne rá !Rosszabb minőségű aszfalt és sok terep (nem dirt ;))!!
Én Magellan Draco-t szeretnék ! De megkérdezném ti hasonlót mit mondtok :)! Köszi! -
#5455 szerk.
"van belőle. igen a gagyi gyártóknál. pl. mongoogse" :) proper? federal? wtp? united? alu-t szerintem még csak a gyár közelében sem látsz. és mégis ezek a legnagyobb bmx-es márkák. -
#5454 és szerinted ez hány ugrást bírna ki egy trélszen?
/amúgy bmx-crossba nem vagyok otthon, de inkább mintha az lenne.
amúgy fölösleges vitatkozni, a gyártók / nagyokos fejlesztők biztosan rájöttek már hogy hova mi kell.
kemény ugratós csapatásokhoz dirtön és streeten egyaránt cromo vagy titán.
máshova meg azok tudják akik abban vannak otthon. -
#5453 pl:
mongoose -
#5452 Van belőle!:D
Nem is egy fajta..
-
Gabo #5451 Lehet, hogy találhatnál könnyebb vázat, de a Kona bringáknak nem véletlen a jó hírneve.
Ha megnézed a vázcsöveket, lehet látni, hogy minden csatlakozási pontnál igyekeztek úgy formálni a csöveket, hogy a jelentkező erőhatásoknak leginkább ellenálljon. Valószínűleg nincs értelmetlenül agyon vékonyítva sehol se. A bovdeneket a felső vázcső tetején vezették el, így cipeléskor sincsenek útban.
Egy finom, 100 mm-t mozgó telóval igazán klassz gépet lehet belőle építeni. -
gabeone #5450 Köszi a hasznos információkat!
90 kg vagyok. Gyorsan és erősen tekernék a bringával, amolyan kardió jelleggel. Utoljára kb. 15 éves koromban kaptam egy "akciós" bringát, aminél alig egy hónapon belül tekerés közben leszakadt a pedál (necces helyzet volt) és az elöl jókora 8-as keletkezett. A bicikliszerelő egy új termék megvásárlását inkább javasolta mint a meglévő megcsináltatását. Érdeklődtem a környezetemben a biciklik után és talán tudnak olcsóbban szerezni nekem, de ha nem, akkor egy bicikliboltba elmegyek majd.
Árban felmegyek akár a nagyobb kategóriába is, ahogyan te írtad: a biztonságért. Teleszkópot akkor nem is érdemes figyelembe vennem? -
#5449 mutass nekem bmx-et aluból : ) nem találsz. titánból készítenek aranyáron, biztos azért maradt ki az alu a bmx-eknél mert az túl jó lenne nekünk kisbicósoknak? -
#5448 A súly az pont nem érdekes ebből a szempontból.
Mivel az én gépem majd 25 kilo de a cross countrysok 8 kilós alu muntikkal nyomják a terepet.. Méghozzá ugy hogy minden anyag karbon stb.
Az acél váz nem terhelhető a végetelenségig. Könnyebben törik nagy terhelésre mint az alu és hajlik.
Szóval nem jó választás..
BMX az meg full más történet.. Ott lehet jobb. -
#5447 én montiról beszéltem a 9kilónál : )
koknrétan erről (fally pajtásomé)
/jó abban igazad van hogy egy féken kívül semmi nincs rajta.
csak példaként akartam felhozni hogy "nagy" bicikli is lehet 10kiló alatt. nem kell lehordani az acélt hogy húúú nehéz és fos és hajlik és rozsdásodik.
bmx-nél 7.6kiló a legkönyebb amiről valaha hallottam...
ésmégegy -
#5446 Oks! Mutass nekem egy extreme DH gépet vagy 4x gépet acélból! Ha nem tudsz márpedig kb semmi esélyed:D Akkor itt eldölt a kérdés. Haa az acél jobb lenne abból csinálnák ezeket is. -
Gabo #5445 Az mtbr.com-on olvastam egy srácnak az össztelos Giant Anthem X gépének leírását. A bringa gyárilag 12 kg. A srác gépe 10,5 kg volt.
Az egy más kérdés, hogy egy olyan gépre én rá se mernék ülni.
De a lényeg annyi, hogy semmi sem lehetetlen.
Azt is azért vedd figyelembe, hogy egy bmx-nek nem ficereg az elejében egy 100 mm-et mozgó teló és nem 26”-os kerekei vannak széles terepgumikkal. (A hátsó rugózásról, váltókról, hidraulikus tárcsafékekről nem is beszélve.) -
#5444 Köszi! -
#5443 Arról a vázról amit linkeltem,mi a véleményed?:) -
Gabo #5442 Vázméretválasztáshoz néhány link:
http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO
http://www.totalbike.com/service/frame_size.php
http://www.swanseawheelers.co.uk/bikefit.php
Lehet méregetni, hogy kinek milyen hosszú a mije. ;o)
Amúgy van egy egyszerű ökölszabály:
Állj a váz felett enyhe terpeszben, a nyereg érjen a hátadhoz. Ha ilyenkor a felső vázcső és az érzékenyebb részeid között legalább egy arasznyi hely van, akkor valószínűleg jó a váz magassága.
Persze ahány ember... Meg aztán az ejtett felső csöves vázak...
A kalkulátorokkal ki lehet számítani a javasolt méretet, de sok múlik az adott ember testfelépítésén és a bringán lévő ülés pozíción is. Sőt a bringa felhasználási területén is. (Technikás használathoz jobb a kisebb, túrára esetleg a nagyobb.) A nyereg pozíciójával, dőlésével, a kormányszár szögével, hosszával, illetve a kormány emelésének mennyiségével, szélességével lehet finomítani az adottságoknak megfelelően.
Tapasztalatból tudom, hogy a nagyobb váz kényelmetlen tud lenni. Túlságosan ki vagy nyújtva, folyamatosan fekvőtámaszban terheled a kar és a kéz izületeit.
Túl kis váznál meg kuporogsz a gépen. Ilyenkor a gerinc, a derék és a fenék kap a kelleténél nagyobb terhelést.
Szóval a válasz, hogy 185 cm-hez talán jó lehet a 18”. De ez az adott bringától és egyéntől is függ.
A mostani bringám 19,5” én pedig 178 cm vagyok. Elvoltam eddig rajta, mert leginkább csak túrázgattam. De ha új bringát veszek valószínűleg 18”-ast fogok választani. -
#5441 nem értem a társaságot hogy miért helyezik előrébb az alut terhelhetőség szemponjából... " mai szemmel nehezek és rozsdásodnak "
rozsdásodás könnyen megoldható ha vigyáz rá az ember, és nem üti koptatja...
nehézség meg. háát rendes 26os cromo monti, titán tengelyekkel nincs 9egész kiló alulról súrolja csak...
van itt valakinek akár az ismerősi körében is akár csak 10kiló alatti alu montija?
na erről van szó! -
Gabo #5440 Az élettartam garinak semmi köze nincs a váz anyagához. A Trek még a belépő szintű bringák vázára is ezt ad. (Cannondale úgy tudom szintén. A Giant az USA-ban szintén.) Egyedül a cég üzletpolitikája az, ami döntő ilyen szempontból, nem a váz anyaga. A cégnek jobban megéri azt a néhány vázat kicserélni, ha cserébe a vevő legközelebb szintén őket választja. Ez csak marketing... -
Gabo #5439 Azt, hogy az acél időtállóbb mint az alu, ilyen kategorikusan azért nem jelenteném ki.
Az olcsó acél vázak általában szén-acél azaz hi-ten vázak. Ezekre mindent lehet mondani, csak azt nem hogy időtállóak. Nehéz, rozsdásodik, rugalmatlan. Márpedig az olcsó acélvázas bringák ebből készülnek.
A cro-mo (króm-molibdén-acél) és más jó minőségű ötvözetek valóban rendelkeznek előnyős tulajdonságokkal. Jól bírják a ciklikus kifáradást (tekerésből adódó csavaró hatások) és rugalmasak, ezért az út kisebb rezgéseit is elnyelik valamennyire. (Persze kérdés az, hogy mennyire zavarja a bringást, hogy a váz rugalmassága a tekerésbe fektetett erő ellen dolgozik...) De mai szemmel nehezek és rozsdásodnak. Ráadásul ezeknek a vázaknak az árát is megkérik...
Aluból is különböző ötvözeteket használnak. Olcsó belépő és drága csúcs minőségű vázakat egyaránt gyártanak belőle. Mára a gyártás technológiája kiforrott. A mai aluvázak semmivel sem rosszabbak mint a minőségi acélvázak. Sőt sokszor könnyebbek és korrózióállósággal sincs igazán gond. Egy magára valamit is adó gyártó nem fog még belépő kategóriában sem olyan vázat piacra dobni, ami ropiként törik, reped. Szóval én ma leginkább ezt javasolnám bárkinek. -
#5438 185centi magasan a 18"-os váz az teljesen jó,nem?