Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Subw00fer
okosabb lettem<#wink> abbahagyni a politizálást!!! <#fejvakaras>

Szívünk Zöld-Fehér, mindennél többet ér!

gordon 24
Én sem. Ezért irtam amit irtam.

Downhill!!

Nem folytatok politikai eszmecseret. 😊

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

gordon 24
Én nem mondok semmit csak annyit hogy én tüntetõ voltam. Igy érted miért irtam...

Downhill!!

gordon 24
Tárcsafékbõl csak márkásat és olajost ha ilyet nem tudsz jó v-féket!! Ennyi amit tudni kell.

Downhill!!

Ejnye ejnye. Lass a dolgok moge kollega! 😊

Subw00fer
na, csak hogy visszakanyarodjunk: írjátok páran hogy (olcsóbb)tárcsafék helyett jobban járunk egy komolyabb Vfékkel. Ki melyiket ajánlja?

Subw00fer
nem kicsit... nagyon...

bld
énis elég hazafias nevelést kaptam és büszke is vok a magyarságomra de ez politikai gazdasági dolgokkal nem hozható összhangba😊
úgy is mondhatnám h sokat érünk vele.....
kicsit elkanyarodott a topic😉

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

gordon 24
Hát ja!! De mondjuk én a masik oldalon vok!! Persze nem a rendörök élete elleni csoportba, de a tüntetökbe.

Na mind1. Meglátjuk mi lesz.. Én nagyon elvagyok keseredve ezeken a dolgokon. Ilyen szar még sose volt magyarnak lenni. Remélem elöbb utóbb lesz valami jó is.

Downhill!!

bld
gondolj bele
rendõr vagy
egy hóapja ute-fradi meccsen halálos vérengzés
félelemtes állatok ölik egymást és akkor megint ugyanazok az állatok de egymás ölelve akarják a halálod nem smemi élmény lehet😄

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

gordon 24
A legjobb extreme sport a tüntetõk vs rendörök. (persze megint nem az gyözött aminek kellett volna)

Downhill!!

Subw00fer
felszállni a combino-ra<#beka3> köcsög mindig odacsíp

bld
gyûjtsünk extrém sportokat a 7köznapokból
én kezdem: polgármesteri hivatal, új személyi készítés v kedvenc: mávkórház+röntgen
nem hoyg egész nap dekkolsz egész héten😄 harca túlélésért
vidékiek vs nem vidékiek

bld
ez a lényeg😄😄

gordon 24
Igen.. Tehát élni extreme sport igy nem fizetik a TB-t...DDDD. Na akkor mostmár értem a törvényt. Rendberaktuk az egészségügyet. Nem kap senki semmit.

Downhill!!

bld
figy ebben az országban már élni is extrém és néha még sport is😄 ha lehetek iylen cinikus😉

gordon 24
Hát ez az. De te hogy tudod bizonyitani hogy nem?

Downhill!!

Na arra én is kíváncsi vagyok, hogy hogy tudják rádbizonyítani, hoigy te extrémsportoltál.

Gracie Barra

gordon 24
Ezt értem.. De mi számit extreme sportnak. Erre rákenhetnek mindent. Pl kimész a barátnõddel az erdõbe bringázni, és elesik. Akkor ki fog különbséget tenni közte és mondjuk egy Cross Countrys, vagy egy dh-s között? Ha a doki azzt mindj hogy te a hegyen vagy az erdõbe sérültél meg :tehát te egy hegyikerékpáros vagy, ez a sport ez extreme sport és ezért nem fizet. Na ilyenkor mivan? Vagy mi van akkor ha én egyszer elesek fent a hegyen dh közben. Elvisznek a mentõk. Majd rögzitik bent a korházba az adataim hogy én extreme sport közben sérültem le. Aztán bejön a tél elsek a hóba és eltörik a kezem. Akkor nekem kell bizonyitanom azt hogy én nem bringáztam hanem elestem a hóba?
Azon kivül tõlem havi 40000ft vonnak le a fizumból a tb-re. Akkor ezt kinek fizetem?

Ez most kicsit kisarkított de biztos tudjátok mirõl beszélek..

Downhill!!

Baromság bár én nem szoktam extrém sportokat ûzni de ez hülyeség hogy különbséget tesznek sport és sport között :@. Sajna most mindenbkibõl minél több zsét akarnak kihúzni...

Ez jó dolog. Akinek extra igényei vannak, az fizesse magának.
Na most még írnék pár sort, de akkor magamat kéne lebasznom politizálásért😊

Gracie Barra

Szivacs.. inkabb aztmondom leestem a farol. 😛

bld
sztem meg kicsit túl van lihegve a dolog, amit mondtál igaz, DE baleset, egészség, élet stb biztosítása mindekinek kellene h legyen pont az iylen helyzetekre, szal úgyis a biztosítód fizet mindent azért van😊
ellenben ha nem fizetsz biztosítást akkor...50-60-100ropi fõleg ha mûteni kell...

Ch_Slater
hát ha én extrém sportot ûznék biztos lenne valami balesetbiztosításom. de mivel nem ûzök nem tudom hogy megy ez azokban a körökben...

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

gordon 24
Na egy jó téma!!!.

Nem akarok politizálni,de ezt elmondom nektek. Tegnap jelentette be pártunk és kormányunk a következõt.

Január 1-jétõl aki extreme sportot ûz és közben sérül meg nem fizetik a betegellátását. Tehát magyarul ha Dh-zól és esel egy bazi nagyot akkor extreme sportoltál és a keztörésed teljes áron megy. Az aszt jelenti ha nincs szerencséd egy ilyen esés 50000-60000ft-be is belekerülhet.

Szerintetek? (kérlek benetek kúltúráltan vitatkozzunk rajta és lehetõleg ennyhén politizálva, mert senkinek nem jó egy bünti vagy egy ban!!!!!)

Downhill!!

gordon 24
Nem hiszem de tavaszig mirõl dumáljunk.. Hideg vann és esik...

Downhill!!

madmax1979
remélem azért nem fog bezárni ez a topik...

pajti
Igazad van. Nekem is volt Hayes mechanikus tátcsfékem, de egy szar promax (vagy mi)v-féknek nagyobb ereje van. Ez dúrva. Tehát a bowdenes tárcsaféket el kell felejteni.(Még a márkásat is). Mondjuk az Avid bowdenesét nem próbáltam de nem lehet sokkal jobb.
Most már olajos Hayes t.fékem van. Az már elég jó.😊

madmax1979
Na igen...mostmár inkább csak tavaszra gondolok én is...azért nézegetném a vázakat és egyéb cuccokat, hogy jövõre megújúlt géppel indulhassak az utakra<#circling>

gordon 24
Betelült sajna nincs bringás idõ!!!

Downhill!!

madmax1979
azta...mi van itt? sehol senki...<#pardon1>

gordon 24
Én ktm-el nem foglalkoznék igazából sokat nem tudok róla. Ezért nem is irok de szerintem ha jó bicó lenne sok embernek lene de nincs. Igy nem tudom.

Downhill!!

madmax1979
Még egy valami...ahogy figyelem több oldalon a montisok hozzászólásait (mert én országútis vagyok), egy rész szemetszúrt nekem a kinézett bicó leírásán. Mégpedig, hogy mechanikus tárcsafék van rajta. És amennyibe kerûlnek azok, már kaphatsz normális V féket és az sokkal többet ér, mint valami noname mechanikus tárcsafék. Azt mondják, hogy ezek csak arra valók, hogy a városban az ember bicózgat és "jól néz ki"...

Szabi84
Még 1 kérdés ugyanennyibe kerül a Ktm Chichago bringa is! Hát igy elsõre marhajól néz ki, szép bicikli! Errõl van valami infód, vagy amúgy a Ktm-rõl? Nevet fizetek rajta?

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Szabi84
Oké értem! A tárcsafék nekem is feltünt mert van itt egy másik Kona az 7 ezerrel drágább de pl. azon nincs tárcsa! Mondjuk az hogy tárcsa vagy nem tárcsa különösebben nem érdekel, úgysem fogok 50 száguldozni hegyrõl lefelé, annyira nem vagyok bevállalós! 😊

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

gordon 24
Hát figyi. Végülis ez olyan dolog ami nem egyszerü. 100000alatt nem fogsz olyat találni. Mind Magellant vagy Konat vagy Meridá stb nézed azok amik durvulásra valók mind 150000ft és felette járnak. Konanak van a Shred Magellannak a Polarix ezek kb ennyit érnek .Polarix egy kicsit olcsób az 140000ft. Na tehát ezek olyan gépek amiket irtál birják. Persze bizonyos szintig az is birja amit beraktál de ugratásokat durva terepet nem. Tehát ez nagyon nehéz kérdés függ attól hogy mennyire jól bringázol ha nem vagy nagyon jó akkor megfelel az is amit mutattál durvulásra is mert nem fogsz tudni annyira durvulni. Ha viszont jó vagy akkor túl sokat fogsz várni töle az meg sok lesz. Ugyhogy én tanácsot nem tudok adni. Pénztárca kérdése ha van több rá akkor az elöbb emlitett dolgokat válszd ha nincs akkor jó az is. De még egy igaz nekem is tárcsafékem van de én ezt annyiért vettem mint amennyibe az a bringa kerül. Ne hagyd hogy kiszurják a szemed vele!!!! Mert biztos hogy nem profi ami rajta van. Ezzel csak azt akarom mondani hogy inkább ne legyen rajta és legyen annyival jobb a bicaj. De ha veszel olyat vegyél amin a lehetõség megvan rá ha késöbb ugy gondolod tudj rá rakni.

Downhill!!

Szabi84
Ha tudsz mást ajánlani ebben a kategóriában azt is elolvasnám! Munkába mennék vele, de ha kedvem van szadizni 1 kicsit hétvégén akkor arra is megfelejen, ezek az elvárásaim!

Szabi84
Okés kösz a válasz!

gordon 24
Na szal.. Hello!

Ez a gép durva terepézésre ugrálásra durvulásra nem jó. Ez egy tökéletes tura nem versenyszerü cross country gép. Tehát ha te sok km-et szeretnél tekerni szeretnél egy megbizható bribgát és nem szeretnél durvulni akkor jó döntés viszont ha ezeket szeretnéd akkor az alatta lévõ kell. Röviden ennyi.

Downhill!!

Szabi84
Sziasztok! Kinéztem magamnak 1 bringát! 11 éves biciklim van , még általánosban kaptam, és most kinézem magamnak egy Kona-t! Hozzáteszem nemsokat értek a bringákhoz, de mindig szerettem volna valami fasza 2 kereküt! Atombrutál terepre nem használnám de azért nem kímélném! Ezt néztem ki:
99 ezer Ft

Kiváncsi vagyok a véleményekre!

madmax1979
Csak az a gáz, hogy mint sok oldalon, itt sem írják a váz tömegét. Pedig az elég sokat segítene a választásban...

Subw00fer
tehát szerintem nagyon jó a specialized, (nekem kicsit drága)
de az a váz 200-ért egész emberi. országútihoz sajnos nem értek, pedig klassz dolog... tehát profi cucc szerintem.

Subw00fer
gabonak van igaza<#vigyor2>

Raj szerintem abban az értelemben értendõ, hogy menõ, csúcs...
Néha rejtély számomra is, hogy a szleng honnan veszi egyik-másik szó használatát.

madmax1979
Hm...raj...ezt úgy érted, hogy csapat? Mert akkor nézd meg eztaz oldalt.

bld
😄😄

Subw00fer
specialized az raj<#wink>

madmax1979
A specialized vázairól tud valaki véleményt alkotni?

madmax1979
basszus...ami valamirevaló váz a scot-nál az baromi drága...láttam egy wheeler-t is 160ért, de ez volt eddig az egyetlen, ami árban sem vészes és jónak is tûnik, de azért jó lenne, ha lenne még néhány ebbõl a kategóriáól, hogy választani lehessen.