22335
11330766891279474906.jpg
  • veszelka
    erre licitálni kell. azér nem jó.

egyébként 63.
  • bardocz
    Ezt vedd meg,ha ennyiért kell bicó,szerintem ilyen jót nem kapsz.Nekem 2008-as merida sub40 vázam van,és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
  • vass17
    Szóismétlés rlz...
  • vass17
    Hogy legyen valami konkrétum is, szétnéztem kicsit az bikemag-en és a vaterán, és ezt találtam ilyen árkategóriában:
    LINK!!
    Szerintem teljesen korrekt, ráadásul 2008 augusztusi, a Merida SUB 60-as váz ráadásul nem rossz (az alkatrészeket itt nem említi, de szerintem a Neuzernél sokkal jobb még így is). Ráadásul 22"os a váza, pont megfelelő, ami igen ritka:D Az nem riasszon vissza, hogy használt, mert augusztus óta nem hiszem, hogy sokat mentek vele.
    Ha gondolod kérdezz az eladótól, megéri.
  • bardocz
    Inkább alig működik.Egy rendes v-féknek sokkal jobb fékhatása van,mint egy gagyi tárcsának.
  • veszelka
    a nem normális alatt mit értesz? gyorsan tönkremegy, vagy alig működik?
  • bardocz
    Mert ilyen árkategóriában nem adnak normális tárcsaféket.A legolcsóbb,ami tényleg jó,24ezer lenne.Persze a kettő együtt.
  • veszelka
    és miért lenne jobb a v fék?
  • bardocz
    Mivel ott van rajta a tárcsafék,így nem:)
  • veszelka
    ez az?
  • bardocz
    Ilyen árkategóriában mindenképpen v-fékest nézzél.
  • veszelka
    és ez?
  • veszelka
    Milyen célra szeretnél bringát? budai hegyekben szolidan tekerni
    Milyen rendszeresen szeretnéd használni? 2-3 nap hetente
    Milyen intenzitással szeretnéd használni? semmi egykerekezés, haerre gondolsz, csak tekerni
    Mekkora távokat szeretnél bejárni vele? úgy 40-50 km
    Milyen terepviszonyok között, milyen útfelületen tekernél? földút
    Mennyire vagy edzett, sportos? mint egy átlag katona
    Milyenek a testi adottságaid? (Magasság, testtömeg, testfelépítés...) 195 cm, 100 kg
    Mekkora összeget tudsz a vásárlásra fordítani? max 50
  • Gabo
    Ez bringa legfeljebb egy paraszthajszállal jobb csak, mint egy corabájk.
    Noname alkatrészek, Shimano Tourney váltókkal. Egy termetesebb ember alatt ezek cseklenek-nagyklanak, a rendszeres használat esetén (értsd heti egy alkalomnál többször...) egy évet sem adok nekik.
    Hogy milyen méretben gyártják, legfeljebb a forgalmazó vagy a Neuzer tudja megmondani.
    Azt sem igazán értem, hogy miért csak egy évre kellene?
    Ha visszaolvastál volna egy kicsit, láthatod, hogy ezt a témát már végigjártuk párszor.
    Néhány hozzászólással ez alább leírtam azokat az alapvető kérdéseket, amiket egy bringa vásárlása előtt végig kell gondolni. Ha már nem olvastál vissza, akkor ide másolom neked:

Milyen célra szeretnél bringát?
    Milyen rendszeresen szeretnéd használni?
    Milyen intenzitással szeretnéd használni?
    Mekkora távokat szeretnél bejárni vele?
    Milyen terepviszonyok között, milyen útfelületen tekernél?
    Mennyire vagy edzett, sportos?
    Milyenek a testi adottságaid? (Magasság, testtömeg, testfelépítés...)
    Mekkora összeget tudsz a vásárlásra fordítani?

Szerintem gondold újra a dolgot!
    A vázak méretezéséről is volt szó. Olvass vissza!
  • veszelka
    jó. legalább azt meg tudod mondani, hogy amit a honlapon árulnak, az mekkora?
  • vass17
    Szerintem inkább legyen ideális, mint nagy, márpedig 24" nem reális a Te méretedhez képest.
    De várd meg mindenképpen, hogy mit mondanak a hozzáértőbbek, remélem azért nekik hiszel. Ezek a táblázatok elég változóak, nézd meg például ezt:
    LINK
  • veszelka
    mondjuk méret jelölést nem is láttam ennél a biciklinél.
  • veszelka
    inkább legyen nagyobb, mint kisebb.
  • vass17
    A 26" nagy valószínűséggel a kerékméretét jelenti, én még nem igazán láttam akkora vázat, szóval vigyázz ezzel, mert a vázméretnek olyan sok köze nincs hozzá. Szerintem neked bőven elég lenne egy 20 (max 21"-os) váz, a nagyobb már kényelmetlen lenne még neked is.
    Egyébként itt érdemes szétnézni, 1-2 éves használt mtb-ból sokkal jobbat is kaphatsz ilyen áron:)
  • gordon 24
    Jo mondjuk te másra használod:D

De én 192 vok és M-es méretű azaz olyan 16.5 17"
  • bardocz
    185,és 18"-os.
  • veszelka
    rendelni akartam.
  • Vaxi
    mekkorát választottál? hány centi vagy?
  • bardocz
    Jaa,ha az a vázméret,akkor elvileg jó,de mindenképpen próbáld ki vásárlás előtt.
  • veszelka
    190 centiseknek 24es váz. amit én néztem, 26os. tehát nem jó?
  • bardocz
    Itt mi?De ahogy elnézem én 3-4"-al kisebb vázat választottam,mint ami kéne:D És mégis kényelmes nagyon,meg jó tempót tudok vele menni.
  • veszelka
    és ez?
  • bardocz
    Az a kerék mérete:)
  • veszelka
    azt írta, hogy 26os.
  • bardocz
    Amúgy most tekertem egyet,megyek a bicikliúton,és látom,hogy valami nagyon füstöl.Erre ezek a kis fehér szöszök lángoltak,mert valami idióta felgyújtotta őket:D
  • bardocz
    Ez nekem valami gyerekbiciklinek tűnik,és ha 190cm magas vagy,akkor már biza felnőtt biciklit kell venned,még ha 8 éves is vagy:D
  • veszelka
    ok, egy nyárig használnám.

abból indulok ki, hogy előzőleg egy 16 ezer forintos biciklim volt, a METRO-ból, 6 évig bírta, kerékcsere összvissz.
  • VRSDM
    biztos forrásból vett használt biciklivel jobban jársz. aminek neve is van.
    montikba nem vagyok otthon, kérdezd a többieket. de egy használt, de minőségi (70-80e) ft-os neves biciklivel többre mész. mert semmi baja nem lesz kábé.
  • veszelka
    kb 50ezer forintig, tudnál ajánlani egyet? 1 évig használnám.
  • VRSDM
    nem ajánlom hogy ilyet vegyél...
    központozott villa ? teleszkóppal? már itt megbukik az egész.
    csak bajod lenne vele. mert darabokra esne alattad.
  • veszelka
    ezt csak egy méretben gyártják?

kb 190 cm vagyok. megfelelő méret mekkora lenne?
  • LoDMaSt
    Akkor még a Roam-ot is szintén tőlük, meg az Uprisingot :)
    Tényleg nagyonjó filmek! (y)
  • Gabo
    Ha tudjátok nézzétek meg The Collective csapatától a Seasons-t. (Innen-onnan le lehet tölteni...)
    Nem annyira extrém zúzás, de bringás életérzés a köbön és mindez igényesen filmezve.
  • bardocz
    Hm,nem is rossz ötlet!:) De inkább cipelem,mert kitudja délután hova kell mennem:)
  • Gabo
    Ártani biztos nem fog. A legjobb, hogy nem kell minden nap cipelned. Bekattintva otthagyhatod a bringád helyén.