22335
11330766891279474906.jpg
  • Gabo
    mddevil:
    Az előző hsz részben neked is szól. Próbáld meg előbb tisztázni magadban, hogy mire, mennyi ideig, hol és hogyan szeretnéd a bringát használni. Illetve milyenek a saját adottságaid. Utána talán könnyebben lehet értelmes tanácsot adni.
  • Gabo
    gabeone:
    30-ért jó minőségű bringa szerintem nem igazán lehetséges. 50-60 körül is csak erős kompromisszumokkal. 80 körül már talán.
    A 186 cm-hez milyen testtömeg társul? Mennyire vagy edzett, sportos? Jó lenne azt is tisztázni, milyen jellegű tekerésre és milyen terepre szeretnél bicot?
    Ugyanis a váz kialakítása és mérete mellett ezeket is figyelembe kell venni. Az alsó kategóriás alkatrészek többsége tényleg csak alkalmi tekerésre használható, vagy még arra se igazán. Nagyobb súly és esetleg erősebb testfelépítés esetén egy olcsóbb, rugalmasabb hajtókar-középcsapágy páros akár annyit is hajolhat, hogy a lánc rendszeresen beleérjen az első váltó terelő lemezeibe. (Tapasztalat...)
    Az olcsó, noname fékek teste szintén jóval rugalmasabb, mint kellene. Így a csavarodás miatt a fékerő is kisebb, ráadásul a csavarodás-visszaugrás-csavarodás-visszaugrás okozta rezonálás miatt visítani is fog, bárhogyan is állítsd be a fékpofákat. (Egy 20k-s tecsóbájkon az árat figyelembe véve a fék kb. 1000 Ft-ből jött ki. Te rá mernéd bízni az életedet?)
    Az alkatrészek élettartamáról nem is beszélve. Ha csak néha-néha 1-2 óra tekerésre van használva a bringa ebbe az első néhány alkalommal még nem fogsz beleütközni. De ha rendszeresen sportolni szeretnél van egy szint ami alá menni értelmetlen. A Shimano monti alkatrészeknél ez a Deore szett szintjénél húzódik.
    Szóval szerintem gondold újra a dolgot! Szánj rá legalább kétszer annyit, mint eredetileg terveztél és így talán nem fog csalódás érni! (A Magellan és a Merida jó választás lehet ebben az árfekvésben.) Az össztelós gépeket pedig felejtsd el.

Még néhány apróság.
    Hidd el, egy 250k-s bringán is van bőven kritizálni való. És a 300k alatti gépek esetében is sokszor jogos a negatív kritika. Ha valaki rendszeresen, sporteszközként használja a bringát, ezzel előbb-utóbb önmaga is tisztában lesz. Egy össztelos monti esetében nagyjából 250k környékén kezdődik az a kategória, amivel kompromisszumokkal ugyan, de már érdemes foglalkozni komolyabb használat esetén. Ha pedig elég sokáig foglalkozol ezzel a sporttal egy idő után számodra is érthetővé válik az, hogy miért akadnak olyanok akik akár 500k-t vagy ennek a két-háromszorosát is rááldozzák egy bicora.
    A Hervis „akcióiról” annyit, hogy az akciós ár sokszor annyi, mint amennyiért egyébként egy rendes bringaboltban bármikor megkapnád az adott kerot. Amúgy meg bringát a bringaboltból!
  • VRSDM

az acél szebb : ) (gordon ezzel nem a te bicódat szólom le, a lamborghini is szép, de egy porsche szebb, így értsd :P)

am. van alu vázra örökéletgari? :) mert acélra igen ;)
  • bardocz
    És ez a fék jó-e rá.Nem tudom már,hol van a v-fék,ami volt gyárilag a polarx-en,ez meg csak hátra jó:S Max veszek majd bowdeneket,meg minden lókukit,aztán felrakom előre,hátulra meg a mostani v-féket.
  • VRSDM
    az acél se acél, hanem crómozott acél :D
    alutnem vennék én meg, az acél szebb, továbbá baráti körben jobbak is s tapasztalatok.
  • bardocz
    Ez jóféle váz?Illetve egy polarx alkatrészei jók-e hozzá?RST Gila T7 teló,és nagyjából ilyen alkatrészek.
  • gordon 24
    Ez igaz!
    De!
    Az acél váz hajlékony! És nem bir anyi terhelést mint az alu..
    Hiszen az alu sem csak alu.. Hanem egy ötvözet kemény rideg anyag.. Az fix hogyha valami törik akkor az alu fog, viszont az acél meg hajlik.

Szóval én tutti nem vennék acél vázas bringát.
  • Szabi84
    acélvázas időtállóbb mint az aluminium
  • Pistike 007
    Az alu is fém.
    Whaha. :P
  • VRSDM
    bmeg. szaros sg. hogy nem lehet szerkeszteni... szoval...
  • VRSDM
    low budget biciklik átka...
  • mddevil
    Sziasztok eléggé hülye vagyok még ebben a témában ezért a ti segítségeteket kérném. kb 60e Ft-ot szánnék bringára. várpsban és off road is használnám kicsit.Tudna vki ajánlani nekem 1 jót?

2. kérdés : ez mennyit ér?
    Agy első / hátsó Joytech QR
    Fék első/hátsó PromMax V-F
    Felni Double Wall Fekete/CNC
    Fogaskoszorú Shimano CS-HG30-8 11-32
    Hajtómű SR CW-T102-PBG 42-34-24 CG
    Küllők CST C1391 1.95
    Kormány X-Mission STEEL Hajlított 580
    Kormányszár Ahead 40
    Lánc Shimano CN-HG40
    Méret: 20
    Markolat Merida New
    Nyereg SUB Art
    Nyeregszár X-Mission Alu 27.2
    Pedál XC Steel
    Váltó első Shimano M190 31.8 -42t
    Váltó hátsó Shimano Acera-X
    Váltókarok Shimano EF50
    Váz Matts Alu6061 Sport Utility-V
    Villa SR M2000NA 50 preload

• VRSDM
    testbike-ra bárki írhat akármit.
    ne azt vedd alapul!
  • gabeone
    Rengeteg bringát megnéztem aukciós illetve sport portálokon. Több tízezres felárral nagykereskedéstől nem szívesen veszek biciklit. Gondolkozom rajta, hogy egy autószerelő ismerősömet megkérem, rakjunk össze alkatrészekből egyet. A testbike.hu weboldalon a 300e ft alatti bringákra erős a negatív értékelés. Hozzáteszem, én nem nagyon hiszem, hogy egy 250e ft-os bringát fikázni tudnék. Az árán kívül :)

Sportboltban kapható nagyságrendileg 100e forintos áron a Scott Aurora bringa de véleményt nem találtam róla a neten. Nektek ismerős a mtb? Nekem méretben ideális és tetszik is.
  • SrAta
    186 magas vagy?
    XLes vázat semmiképp sztem Les kell:D
    DE pl ittvan gordon neki ugyanakkora Kona shredje van mint nekem (M)es ő közel 2 méter magas én meg 168...
    Szal ez eléggé olyan dolog h felülsz rá kényelmes megveszed ha nem akk nézel nagyobbat
    Bár én netről rendeltem és ez az Mes váz ebbe a kategóriába (dirt, street, 4x) kicsit nagy
    De tulajdonképpen nem....
    De ha azt akarod hogy kényelmes legyen akkor ülj fel rá ha kényelmes akk jó
    Dirtnél amúgyse a kényelem a lényeg...
  • VRSDM
    *felni
  • VRSDM
    a kerék méretére. collban.
  • gabeone
    A 26"-t mire mondják?
  • gabeone
    Szimpatikus bringa. :)

A Hervisről tudom, hogy időnként "akciót" tart. Ott lehet jó áron jó bringát kapni?
  • bardocz
    Annyiért sajna nem tudok,de szerintem ez a bicikli egy jó választás lenne olcsóbb kategóriában.
  • gabeone
    Ok, köszi a tanácsot.

30e körül szánnék rá mert csak hobbi célra kell. XL mérető és jó minőségű bringa kellene.

Sok jót olvastam a Schwinn-Csepel Magnum-ról de csak L-es méretben árulják. Tudtok mást ajánlani?
  • bardocz
    Ez a bicó szerintem nagyon gagyi.Ha már ilyen olcsóbbat akarsz venni,akkor semmiképpen se legyen össztelós,mert teljesen értelmetlen ilyen árkategóriában.
  • VRSDM
    nemtudom 19kilós biciklit én elvből nem vennék, ez egy ósön bicikli körülbelül.
    ha bemész bármelyik nagyobb bevásárolóközpontba, ennyiért ugyan ilyet kapsz. ha nem jobbat, ...
  • gabeone
    A képbeillesztés nem sikerült, képfeltöltést hajtottam végre.

A bringa vázmérete miatt aggódom mert jómagam 186 cm vagyok. Kényelmes lesz-e számomra? A kérdésemre, hogy mekkora a vázmérete a következő választ kaptam: "Ez 26-os,de a te magasságod nem gond."

Online vásárolnám meg a bringát. Mit gondoltok?
  • VRSDM
    ez nagyon lowbudget kategória :$
    oszt.társam most vett egy lopott merdiát, 20.000-ért bolti ára 95.000
    inkább valami ilyesmit fogj ki vagy nemtudom, mert egy ilyenbe amit linkeltél csak sok sok 10.000-et fogsz beleölni mire bicikli lesz belőle.
  • gabeone
    Hobbi és általános használatra kellene.

A következő szövegről mit gondoltok: " .. A bicaj központi,és villarugós.Egyedi erős váz,tárcsafékek elől és hátul.Dupla felnin vastag erős gumik vannak.Marokváltó,fém fékkarok.Jó felszereltségű.26-os. .. "

Tanácsra lenne szükségem. Csatolok képet is róla.

• VRSDM
    én acélvázra esküszöm, súlyban tökmindegy, viszont mérföldekkel kecsesebb a vékonysága miatt!
  • SrAta
    Attól függ mire szeretnéd használni.
    A vázméretek általában:
    XS: 13" (coll)
    S: 14"
    M: 16"
    L: 17"
    XL: 21"

Aluváz hát vanak belőle dirt, dh gépek is meg XC-k is
    Ha CC, XC-t akarsz tehát kis terep+aszfalt akkor mindenképp alut
    Dirtből van 1 jó acélváz az a prodigy na meg persze a spank de az már nem magyar ember pénztárcájához van méretezve:)
    Szóval alu váz mindenre megfelel, de fagypont alatt ne nagyon kínozd mert törhet...
    Üdv
    SrAta
  • gabeone
    Sziasztok!

Mekkora mtb vázméretek vannak? Illetve van jelentősége, hogy fém vagy aluvázas bringát veszek?
  • norbi56
    Van aki jön ide? Az egyik ismerősöm viszi a bicósokat felmegyek vele én is(csak nézni:D)
  • gordon 24
    Természetesen!

Nekem hátul 2.35 ös Mofo Dh volt ami szélesebb is mint a Highroller.
    Szerintem a 2.5 is belefér de mondjuk az már necces.. Igaz felesleges is:D Nekem a Dh gépere nem kéne..
  • Pistike 007
    Bőven.
  • SrAta
    Hy all!
    Kona Shredbe(2008) belemegy a 2.4es gumi??
    Ezt főleg Gordon tudhatja...
    Tényleg mekkora a highroller ami benne volt neked??
    Kössz
    Srata
  • kakaoskalacs
    éértem :))
  • bardocz
    Hát ha túrázgatni akarsz,akkor egyik sem:) Arra mindkettőnek kurvaszar a geometriája.
  • kakaoskalacs
    nos akkor nem is tudom ,a 2 kozul melyiket... nem jutottam elörébb
    (eddig bmx-el nyomultam , több kevesebb sikerrel) szoval bringaváltás lesz de ugyanakkor nemtudom a lentebb felsoroltak kozul melyik a kézenfekvöbb megoldás..
  • bardocz
    A table top sem,hidd el:)
  • kakaoskalacs
    Üdv 2 választasi lehetöség adott

PolarX Manual Comp (2008)
    vagy
    Magellan PolarX Table Top (2008)

szoval engem az érdekelne hogy melyik éri meg jobban , használhatosag szemppontjabol( tudomásom szerint a manual nem kifejezetten 10+ km-ek letekerésére valo)..
  • norbi56
    én is így vagyok ezzel a stílussal;):D
  • Hurki
    vasárnapi CMkicsit másképpen :D