Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

madmax1979
Egy kérdés: Kinek mi a véleménye a shimano wh-r550-es kerékszet-rõl? Mert azt néztem ki következõ lépcsõnek a fejlesztésben. Persze mellé egy tiagra fék/váltókarral. De ha van valami jobb ötlet elfogadható áron, arra is kíváncsi lennék. Viszont csak 9-es fogaskoszorú sorral, mert nem akarom most lecserélni a hátsó váltót is.

madmax1979
Miután azt írtad, hogy az alpokban laksz, így valószínûsítem, hogy te valahol az osztrák oldalon vagy, én meg a másik irányba. Tatabányától mintegy 10km-re lakom egy kis faluban.

Krezga
Szombathely? Hejj, hol is laksz te?😊 Akkor nem lehetsz olyan nagyon messze tõlem😊
madmax1979
Jövõ héten szabizok és ismét túrát tervezek. Ezúttal Szombathely oda-vissza a cél. Nagyjából úgy 160km-re lehet tõlünk. Egyik nap oda, másnap pihi, séta, találkozó ismerõssel, aztán harmadnap vissza. Bízom benne, hogy az idõjárás is kegyeibe fogad.

Andora
Az jó.

gordon 24
Szerintem én is. Mondjuk tegnap már voltam fent a Szabadség hegyen. Nagyon tuti a gép.

Downhill!!

Krezga
😊 Hétvégén megyek ki "terepet nézni" a Rába forrásához, azt mondják nagyon szép környék.
gordon 24
Bár én is ott laknék. Felteném a kanzelbahn-ra a gépet és 20 percig jönnék lefele. FUuuuuu de jó lenne.

Downhill!!

Andora
😄

Krezga
Én az alpokban lakom😄😄( csak pénzem nincs...)
Andora
Ja, ok.
Kösz, hogy elmagyaráztad.

gordon 24
Ez igy igaz. Ide minek egy olyan gép ami az alpokba való? Tök felesleges. Különben az igazi Dh -hoz össz telós kell.

Downhill!!

madmax1979
Csak azt akartam mondani, hogy most néztem az olimpia.hu-n, már nem az a konfigurácio fut gepida bandon 970 név alatt, mint amikor elkezdtem összerakni ezt a gépet. A mostani kinálatukat tekintve inkáb a bandon 930, bandon 970 és a bandon 1000 keverékének lehetne nevezni az én bringámat.

Amellett, hogy nincs olyan nagyon kemény terep itthon, egy komolyabb ösztelos DH gépnek bizony jóval 500k felett van az ára. 500k-ból egy még csak éppen használható valamit lehet kihozni. Igazi durvuláshoz ennél jóval komolyabb összegeket kell elkölteni...

Némelyik állítható rugóúttal rendelkezõ telonál (fõleg a régebbieknél) a villa szétszedésével és néhány távtartó áthelyezésével lehet állítani a rugóút hosszát. Legalábbis az általam nyúzott 2001-es Rock Shox Judy XC-nél ez a helyzet.
Valahonnan a netrõl le kell vadászni a villa szerelési vagy felhasználói útmutatóját. Abban valószínûleg kitérnek erre is. Nem árt tudni hozzá a villa pontos típusát és évszámát.
Az meg egy másik dolog, hogy a szervizbõl nem értem miért hajtottak el. Nekik illene tudni, hogyan kell a rugóúton állítani és a minimum az, hogy ezt a beállítást el is végzik.

Andora
Tessék?

Krezga
Szerintem a hazai DH-sok részesítik elõnyben, mer itt nincs olyan durva terep. De ha megnézed a nagy DH-sokat, õk mind komoly össztelós gépekkel mennek.
Mike
ilyenkor a hsz elejére odairhatnád nagy betükkel, hogy OFF

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

madmax1979
Esetleg rosszul látom ezt?

madmax1979
Csak kérdésként, mert eléggé laikus vagyok a montizás terén. Úgy vettem észre, hogy a DH-sok inkább a merev vázas gépeket részesítik elõnyben. Miért van ez?

gordon 24
Máris mondom:
Kona Shred váz (2005), Truvativ Hussafelt Dh kormány és Stucni
Deore elsõ Deore LX hátsó váltó
Hayes Nine olajos tárcsafék elöl 8" hátul 6" tárcsával.
2db sun rims singletrack felnivel szerelt Schimano agyas kerék.
SDg Kona nyereg
Truvativ Firex hajtómû isis drive-os
Manitou Black teló 100-120 mm között állitható .Rugó olaj

Kb ennyi, nagyon fasza szerintem.

Downhill!!

madmax1979
Hm...csinos darab! Gratula hozzá! Esetleg részleteket is elárúlsz mibõl van vagy kisérletezzek a kinagyítással?😄

madmax1979
Bocs, most néztem, már nem az a konfig fut a 970 alatt. Mostmár inkább a 930, a 970 és az 1000-es keverékének lehetne mondani...

gordon 24
Most építettem, már hegyikerékpáros totyikba beraktam,de büszkélkedek még egy picit:

Downhill!!

madmax1979
Andora:

De azt hiszem ugyan ezt vagy legalábbis nagyon hasonló konfigurációt találsz az olimpia.hu-n gepida bandon 970 néven (egyébként a váz az), ott megtalálod mennyi lenne gyárilag.

madmax1979
Gabo, ez a te asztalod😊

hello

lenne egy kérdésem, megköszönném hogyha egy szakavatott válaszolna rá.
Van nekem egy Rst Gilám, és elvileg csak 60mm használ ki a rugóútból, azt is nehezen. pedig a gyári adat szerint elvileg 80-100mmt kéne mozognia. Elvittem a garanciálishoz azok meg valami hülye dumával elháritották a dolgot. Szerintetek ez az adat normális?
Az nem baj, ha kicsit lefelé áll a hátsó része a váltóvillának. 1 láncszem minust még kibírnak. .)
Andora
Ok, azért köszike.

madmax1979
Köszi, még idõben szóltál😊 Most hétvégén akartam kisérletezni vele. De megnéztem, hozzávetõleg vízszintes, talán kicsit lefelé áll.

madmax1979
Az ott az én bringám, de azt nem tudom megmondani pontosan, hogy mennyi volt, mert alkatrészenként vettem, magam építettem. De úgy saccolom, hogy kb 170.000 körûl lehet benne eddig(+/-15.000). Viszont majd most lesznek új fék/váltókarok meg 9-es fogaskerék sor és új lánc. Ez is lesz vagy 55.000.

madmax1979
Köszi a segítséget, azt hiszem sikerûlt, legalábbis ez mindjárt kiderûl...Egyébként SGH-X480

Arra a csavarra gondolsz, ami a váltófelfogató imbusz felett van? Azt a csavart nem szabad bántani! A gyártó beállítja a rugonyomatékot. A csavar azt álítja, hogy mennyi fogat fogjon át a lánc a hátsó lánckeréken. Sokan elállítják. Nem szabad. A lánc hossza akkor jó, ha elõl és hátúl is a legkisebb keréken van a lánc. Ha ez ok, akkor a hátsó váltó villája( ami a 2 db görgöt fogja) vízszintesen áll. Ha ez így be van lõve, nem lehet gond.
Ramox
Samsung SGH-X660

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tájékoztatjuk - technikus kollégáinktól kapott információ alapján -, hogy a jelzett jelenséget a következõ beállítás módosításával küszöbölheti ki:

Üzenetek/Szöveges üzenetek/Testreszabás/Általános/Karakter támogatás/Ékezet nélküli.

A testreszabás nélkül abban az esetben is ékezetes formátumban küldi el az üzenetet, amennyiben annak szövege nem tartalmaz ékezetes karaktereket. A fenti beállítási opció a készülék gyártó által kiadott használati útmutatásában is feltüntetésre került; a Pannon a készülék beállításaiért, azokból adódó problémákért felelõsséget nem tud vállalni.

Reméljük sikerült megfelelõ felvilágosítással szolgálnunk.

(Sry az offért de remélem segíthettem)

Ramox
Kicsit off de miylen telód van, nekem mindig ugyan ez voölt a probléma írtam a pannonnak és felvilágosítottak hogy telefonbállítás kérdése a dolog.

Andora
Hol vetted, mennyiért?

madmax1979
Köszi szépen, hogy feltetted! Azóta sem tudtam VIP-s lenni, mindig ugyanaz a válaszüzenet érkezik.

madmax1979
Hosszú volna? ...Hm... Nem hiszem. De most hogy mondod és jobban megnézem a képet, a váltó szögén lehet kellene állítanom, azzal a lánc is feszesebb lesz.

Mike
Cateye jóak, ike.

Én ezeket használom. Az elsõnek brutál fénye van. Sokáig bírja és 1 db led van benne. A hátsó is jól világit. 4 fukciót tud.Igaz, Cateye nem a legolcsóbb, de megéri.

Cateye front
Cateye rear
Mike
esetleg egy kis rummal, vodkával kell átmosni
ha folldja kkor ez nem jött be 😞))

Én is ugyan ilyen italtartó tasakot használok.
Szerintem az összes ilyen tatyónak van némi mûanyag mellékíze. Ez idõvel valamelyest enyhülni szokott. Elõtte Camelbak-ot használtam annak is volt, illetve a bringás palackomnak is van pedig az már jó pár éve használatban van. Én az elsõ használat elõtt, mosószerrel kimosom és jó alaposan, többször is átöblítem. Használat után a kimosás szinte kötelezõ és utána hagyni kell kiszáradni, máskép hajlamos bepenészedni.
Javaslom, hogy tiszta víz helyett használj valamilyen ízesítést vagy sportitalport. Ezzel a mûanyag mellékíze valamelyest elnyomható.

Mike
tudtok ajánlani vmi jó ledes lámpát?
az a lényeg hogy világítson mint állat, legalább 5 óráig, és ne kerüljön irtózatosan sokba

Sziasztok!

Belekontárkodok a topikba engedelmetekkel.

A Decathlonban sikerült vásárolnom egy Rockrider (Decathlon saját márkája) tevepúpot, de használni még nem sikeredett mert akárhányszor megtöltöm a 2 lityós tasakot vízzel, annyiszor kell kiöntenem belõle a vizet, mert a mûanyag tasakban valami olyan penetránsan bûzös, rossz ízû lesz a víz, hogy az sz.tem emberi fogyasztásra teljesen alkalmatlan (arról nem is beszélve, hogy sz.tem egy kicsit mintha marna is a víz).

Próbálkozom azzal a technikával, hogy öntögetem bele a vizet, hagyom állni, majd cserélem, de eddig hasztalan a víz u.olyan bûzös még mindig mint amikor megvettem.

Volt-e már valamelyikõtöknek hasonló tapasztalata? Mit lehet sz.tetek ezzel tenni? (mosószert, vegyszert nem szeretnék bele tenni, én barom a számlát meg elvesztettem, úgyhogy a visszavétel ugrott)

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

Nem rossz, csak kicsit nagy a kép. 😊 Jó tanács. Az ülés dõlésszögét úgy állítsd be, hogy az ülés eleje, egy lehelletnyit feljebb legyen, mint a hátúlja. Tehát, majdnem vízszintes. Így, ha a kormányt lent fogod, nem csúszol nagyon elõre, mert az ülés eleje megfogja a súlypontodat. Nem fárad el a csuklód, és a kezed, mert nem nehezedeik rá akkora súly. Persze, kinek hogy kényelmes. A lánc nem hosszú egy kicsit?
Krezga
madmax1979 bringája:

Ne csak a kép felbontását vedd kisebbre, hanem a jpg mentéskor a minõségébõl is vegyél vissza. Netre egy 800x600-as 80%-kos minõségû jpg tökéletesen elég.
Így már VIP jogokra se lesz szükséged. Ha megnézed a galériámat, az összes képem így van feltöltve.

gordon 24
Azt nem tom nekem olyat nem ír.

Downhill!!

madmax1979
off
Egyébként mi a csoda az a bináris üzenet?
on