22335
-
#5597 OKOK,akkor majd minden kiegészítőt egyszerre veszek:)
Kis reklám remélem nem fejeztek le xD:Május 22. Sport 1 Tour de Tisza Tó összefoglaló:) -
#5596 Akkor valószínű rendelek majd egy olyat,hiába van suliban biciklitároló azért biztos ami tuti. -
Gabo #5595 Az Abus jó hírnévnek örvend a lakatok terén. -
Gabo #5594 Bringát ne náluk vegyél. De bringás szerkót, sisakot, hátizsákot esetleg érdemes megnézni. -
#5593 Az InterSport boltok jók?Mert a Tour de tisza tó-n 20% kedvezményt adó kupont kaptam és nincs árkorlátozás:) -
#5592 ma sikeresen kihajtottam csutira egy hoffman villát.
ugró előtti necces érzés. amolyan sugallat hogy most nem kéne ugrani.
persze nagy sebesség az előző érkezőből.
inkább csak fogtam és kirúgtam előre a bicót, ami váratlanul egy bő 8méter magas pályán fúródott a földbe :/ a villa kihajlott . más para nicsen. de emelett egy hatalmas jó biciklizős nap volt. csak -15.000ft :/ -
#5591 Ez szerintetek mennyire megbízható?Van valakinek tapasztalata vele? -
#5590 én még magyarországon is sokkolok néha.
amikor a biciklis társaságból egy-két arc. havonta vesz valami új alkatrészt. mert
" hülyevagy? könyebb 25grammal " ... mondom jó -_- és kiadott érte +50.000-et, 25grammért. én meg spórolok mióta hogy meglegyen az új bmx-em. na mindegy, 2hét és megvan: ) -
#5589 Nem mindenhol olyan drága, de ha saját magad csinálod akkor sem olyan bonyolult. -
#5588 Hát 3-8szoros fizetések mellett ezt nem olyan nehéz összehozni:S Szerintem néhány jóléthez szokott külföldi itthoni pénzekből éhenhalna hóvégre:D -
Gabo #5587 Rá kellett jöjjek arra, hogy az élet baromi igazságtalan, vagy mi születtünk rossz helyre.
A pinkbike.com-on nézegettem a fórumon, hogy milyen bringákat használnak XC/AM/mindenes bringaként.
Egyszerűen nem értem azt, hogyan lehetséges, hogy egy 20 éves srácnak, miután ellopják a kb. 700k értékű bringáját másnapra kap egy 1 milla feletti AM gépet...
Nem értem, hogyan engedheti meg magának egy másik ember, hogy 1 éven belül képes legyen megvenni két kb. 600-800k (ha nem több...) értékű gépet, ami mellett most építi a következő kb. millás értékű gépét, mindezt úgy, hogy még vagy 6 másik bringa is a gyűjteményében van.
A harmadik csak egy 1000$-os kerékszettet vett...
Én meg azon görcsölök két éve, hogyan hozzak össze kb. fél millát egy új bringára. Sok lemondás és egy jó adag bűntudat mellett, hogy ennyit ki fogok adni egy hobbira. -
#5586 Basszus,egy ~7km-es szakaszt 25 percig tekertem :\ Igaz egy részen szembeszél volt,de akkor is gyenge tempó.
U-lakatból milyen márkájút vegyek? -
Gabo #5585 Sorry! Se ide, se oda. De remélem azért tekerni fogok, bár jelenleg még elég képlékeny a hétvégém. -
#5584 valaki jön innen kona feszt-re?
-
#5583 Valaki jön holnap a Tour de Tisza Tó-ra? -
Gabo #5582 Ez egy belépő szintű, XC azaz cross country felhasználásra szánt bringa.
Egy bico vásárlás előtt a lenti kérdéseket érdemes feltenned magadnak:
Milyen célra szeretnél bringát?
Milyen rendszeresen szeretnéd használni?
Milyen intenzitással szeretnéd használni?
Mekkora távokat szeretnél bejárni vele?
Milyen terepviszonyok között, milyen útfelületen tekernél?
Mennyire vagy edzett, sportos?
Milyenek a testi adottságaid? (Magasság, testtömeg, testfelépítés...)
Mekkora összeget tudsz a vásárlásra fordítani?
Persze, hogy milyen és mennyire felel meg a céljaidnak az attól függ, mire szeretnéd használni. -
#5581 Hello ez milyen bicikli szerintetek?
merida -
#5580 Kerék agyhoz még annyit, hogy azt is nézd meg a kazetta testbe hány kalapács van, milyen elrendezésbe. Shimanonál LX-ig kettő kalapács van 120 fokban (elég idióta konstrukció) vannak is vele hibák, néha szalajt, kattan idegesítő. Xt-be 3 kalapács tevékenykedik már, XTR-be 4 kalapács.
Mikor én vettem hátsó agyat én is figyeltem erre, aztán pénz miatt mégse azt vettem amit kéne, szívok is a két kalapács 120 fokkal. Ha jól tévedek Novatek agyban is ilyen elrendezés van.
Ebbe példáúl már 6 kilincs működik.
Terepen kijöhetnek a kilincses hiányosságok. Arról nem is beszélve hogy 200-300k-s bicajnál élmény, mikor menet közbe kattan/szalajt egyet. -
#5579 Igy van! Csak mondom vannak olyan dolgok amire figyelni kell!
Tehát alapból az, hogy van belőle olyan amihez nem adnak.. De az csak 12600ft!
Az amit linkeltem, ahhoz mindent adnak.
De mondom arra figyelj, hogy a csővet te nem tudod hosszabítani, vagy rövíditeni.. Magyarul ha nem jó a mérete, akkor csak boltba tudják megcsinálni.
Ennyi szopatás van a hidrás fékekben! -
#5578 Persze,az sokkal jobb.De ha ezt beállítom,és felmelegszik fél centit húzva simán satu,és nem kell erőlködni vele,akiket ismerek mind ilyen féket vesznek,mechanikusok között a legjobb szerintem.És nagyon könnyen állítható,1 tekerő van rajta,és kész,pofonegyszerű,emlékszek haverom régebben vett előre+hátulra 15-ért szettet,és mire beállította,szopott vele rendesen.Ezt meg felraktam,felmentem a gellérthegyre,kicsit állítgattam,és kész,már jó is:D -
#5577 Akkor ha úgy nézzük nem is drágább mert nem kell + fékakrt venni akkor valószínű ez lesz. -
#5576 Avid elég jó dolgokat csinál.. De azért én inkább maradok az oilnál:D -
#5575 Igen,de nagyon jól működik,csak be kell állítani. -
#5574 adnak fékkart minden hidrás fékhez és légtelenítve küldik
neked már csak fel kell rakni
én BB7hez ilyen fékkart vennék:
(ilyenem van Hayes GX-2vel pöpec)
Én olcsóbban vettem a www.bikemarket.hu n de ennyiért is megéri szerintem fasza kis kar...
Ja nem bocs ugyanennyi
Ez sztem nagyon jó -
Gabo #5573 Én is a Novatech agyakra szavazok. De ez az előző hozzászólásaimból szerintem már egyértelmű. Ha mostanában új kerekeket építtetnék, akkor is ismét ezeket választanám.
A mechanikus tárcsafék (értsd bovdenes megoldású) helyett szerintem inkább hidraulikus rendszerűt lenne szerencsés választani. Jobb adagolhatóság, nagyobb fékerő. Az Avid BB7 ugyanis mechanikus...
Ami a fék- és a váltókarokat illeti, ne a kombinált, egybe épített fék+váltó kar megoldást válaszd, hanem különálló karokat. Lehet, hogy egy kicsivel többe kerül, de így egymástól függetlenül is cserélni tudod őket egy esetleges fejlesztésnél vagy abban az esetben ha valamelyik tönkremegy. Ráadásul könnyebb a pozíciójukat is a kezedhez igazítani.
Talán nem fog senki kővel hajigálni, ha én is ajánlok egy boltot.
http://www.speed-way.hu/
Nem kezdtem el az árakat összehasonlítani, ezt majd te megteszed házifeladatként. ;o)
De itt van még egy hasznos link gyűjtemény.
http://kerekparbolt.lap.hu/
Nem kell elkapkodni a vásárlást, végezz előtte inkább alapos kutató munkát! -
#5572 Igen!
Ez ugy van, hogy adnak hozzá egy 160 as tárcsát, adaptert a 160 as tárcsához..
Benne van a fknyereg, fékkar, betétek. Olajjal feltöltve készen.. Annyi a dolgod hogy felszereled..
Azért mielött megrendelnéd! Mindenképpen kérdezz utánna mekkora a cső az első és a hátsó.. Mondjuk ha nagyon hosszú sem gáz le tudják röviditeni, de akkor drágul ugye azzal a munkadijjal az ára!
-
#5571 Erre rákerestem amikor elsőnek írtad de nem találtam semmit.Na akkor ha lesz annyi pénz akkor ilyet.Ehhez adnak fékkart? -
#5570 Mert??:
Stroker -
#5569 Hacsak ott van az Avid Juicy 3 az 16990FT na az ami még belefér. -
#5568 Igen az nem hiszem hogy lenne pénzem hydrosra. -
#5567 Igaz nem sok ha marad pénz akkor olyat veszek. -
#5566 Ez az avid fék bowdenes?? -
#5565 Mavic isten! A legjobb felni szerintem a piacon.. Oké hogy van abból is szar, de sunból is van elég gagyi.. Azért irtam hogy azért egy 6000-7000ft/db legyen.. -
#5564 Fékkar helyett Shimano Lx nem sokkal drágább, de nagyságrendekkel jobb, bb7-el sokak elmondása szerint tökéletes választás. -
#5563 Nekem a Mavic amit én néztem az masszívabbnak tűnik 200g-al nehezebb de elég kezdő vagyok még szóval nemtudom hogy valójában melyik a jobb. -
#5562 Hajtásom az van már.Alivio arra nem költenék most. -
#5561 Pl első agy:
Novatec 42 SB (ilyenem van) könnyített, 32 lyukas változata
Hátsó agy:
Novatec 42 SB (ilyenem van)
Felni:
Sun DichWich (könnyebb mint általában a sun felnik sokat bír, duplafalú, szegecselt, olcsó)(nekem is ilyen van)
Fék:
Avid BB7 tárcsával adapterrel még olcsóbban mint te írtad darabja 12790FT
A hajtás neked nem kell??
Felnifűzésre számolj rá még kerekenként 2000, 2000 forintot mert annyiért fűzik és centirozzák
A váltókhoz nemértek mert még nincs a vasamon
Vázba nem kötök bele ízlések és pofonok nekem nemteccik
-
#5560 Első Hátsó
Ezek milyenek? -
#5559 Bike pozitív egy érdekes márka.. Van beleőle irtó gagyi és van belőle minőségi cucc is..
Viszont azt hozzá tezsem, hogy egy iparis agynál majdnem mindegy ki a gyártó.. Mivel egyik cég sem gyárt csapágyat:D Az alu ház meg tök 8:D -
#5558 Nem tudom iparis-e,de nekem eddig az enyémmel nem volt semmi bajom,és simán ráment az Avid BB7.