22335
11330766891279474906.jpg
  • Gabo
    Szerintem ezért nem kell kinevetni. Mindenkinek mások a lehetőségei.
    Bringa szereléshez kell megfelelő hely, jó adag szabadidő, megfelelő szerszámok és persze nem árt, ha tényleg tudja az ember, hogy mi hova kerül. De így is akadnak olyan kisebb-nagyobb fogások, amit nem biztos, hogy az ember a kisujjából ki fog rázni. (Pl.: A pedálok menetét a behajtásuk előtt be kell zsírozni, hogy ne gyógyuljon össze teljesen a hajtókarral. Vagy, hogy a markolatot, ha nem csavaros rögzítésű, akkor hajlakkal lehet fixálni az elforgás ellen.)
    Aki érez hozzá egy kis affinitást, az a kisebb szereléseket, beállításokat idővel úgy is elvégzi. Ez persze nem is árt, hiszen út közben bármikor adódhat olyan probléma, amit ott és akkor kezelni kell, hogy egyáltalán tovább lehessen menni.
    De szerintem nem mindenki tart otthon pl. nyomaték kulcsot. Márpedig egy össztelós váz esetén a forgáspontokat érzésre meghúzni nem biztos, hogy a váz élettartamát növeli.
    Szóval szerintem azt, hogy ki hogyan szerel vagy szereltet nem kellene felróni. Az alkatrészek garijáról nem is szólva...
  • norbi56
    Hát figyelj,nincsenek speciális szerszámamim sem,meg nem azért nem én rakom mert nem tudnám hanem mert biztosabb a szervízbe.Eddig mindent én csináltam a bicómon ami baja volt mindent szereltem már kivéve a fogaskoszorút.
  • vass17
    Pedig úgy az izgalmas, én sokkal szívesebben vennék darabokban egy bicót, mint egyben, de azt be kell látni, hogy legtöbbször így drágábban jössz ki vele:(
  • Pistike 007
    Jaja(:
  • VRSDM
    ezek szerint nem tudsz biciklit szerelni : D

kb. csukott szemmel osszeraknam a biciklimet. annyit butykoltem mar.
  • norbi56
    Hát inkább összerakatnám:)
  • Pistike 007
    Bakker ha Ő rakja össze az egészet akkor a váltókat csak nem megy el szervizbe beállítatni...
  • Szabi84
    de szerencsés vagyok hogy közel van a balcsi:)
  • VRSDM
    ha valaki meg nem tudna rola akkor septibe kezdje el szervezni a mindennapjait ugy.
    hogy ezekben a napokban raerjen ;)

Balaton Bike Fest 2009
  • Vaxi
    Ma tekertem egy lazát, összesen 20 km volt, itt szegeden, a Holt-Maros partján. Elképesztő hely, nagyon szép. Magamhoz ragadtam a gps-t, és nekiálltam geoládát vadászni. sajna a szúnyogok és a sötét miatt nem lett meg, de holnap nekifutok megint!! :D
  • norbi56
  • veszelka
    abban maradtunk, hogy pénteken elmegyek érte. egyébként csak a váz merida, úgy lett összerakva, hogy egy lazán tekerhető túrázós bicikli legyen.
  • gordon 24
    respect!:D
  • Gabo
    Ez a bringa meglehetősen régi darab. Csak akkor érné meg, ha gyűjtő lennél. Sportolásra már nem igazán alkalmas.
    Ráadásul úgy látom le is vették a hirdetést.
  • Gabo
    Ez a bringa alapvetően nem lenne rossz választás. Egyedül a kerékagyakat tartom némileg gyengébbnek a kelleténél. Shimano Alivio szett. Ennél az ipari, azaz szabvány, cserélhető csapágyakkal ellátott kerékagyak lényegesen jobbak. (Zártabbak, nem igényelnek komolyabb karbantartást, és ha mégis tönkremenne valamelyik csapágy, akkor ki lehet cserélni.)
    Az X-Mission kiegészítők a Merida házi márkáját takarják. (Mint ahogy a B+ a Magellan házi márkája.) Jó közepesre lehetne összességében értékelni őket.
    Lehet, hogy ha utána számolsz az alkatrész áraknak, így olcsóbban jönne ki a vásárlás. Ennek a legfőbb oka, hogy a bringagyártók lényegesen alacsonyabb áron kapják meg az alkatrészeket, mint amennyiért te meg tudod venni.
    Viszont egy egyedi összeállítású bringa valószínűleg jobban illeszkedne az elvárásaidhoz. Ráadásul ebben az esetben nem kellene komolyabb engedményt tenned azoknál az alkatrészeknél, amiknél a legmagasabbak az igényeid. (Pl. kerekek...)
  • vass17
    Nem hasonlítottam össze minden alkatrészt, de azért nagy különbség nincs köztük:)
  • norbi56
    Akkor majd a boltban összeírom a csávóval az alkatrészeket és akkor majd meglátjuk hogy jön ki olcsóbban.
  • bardocz
    Nem ugyan az a két bicó...
  • vass17
    Itt van egy teszt róla, lehet, hogy láttad már.
    Azért nézz utána az alkatrészeknek, hogy nem lehetne-e olcsóbban kihozni?!
  • Szabi84
    villa nélkül szerintem jó vétel, ha ugyan ilyened van
  • SrAta
    nos akk suzámoljunk:
    első agy 4000
    hátsó agy: 6000
    Első fék : 17000
    Hátsó fék: 17000
    Felni: 6000
    Felni: 6000
    Fogaskoszorú: 4000
    Hjatómű: 9000
    Kormány: 3000
    Kormányszár: 3000
    Kormányvég: 1000
    Külső: 2000
    Külső:2000
    Lánc: 3000
    Nyereg: 3000
    Nyeregszár: 1500
    Pedál: 2500
    Váltó: 18000
    Első váltó: 6000
    Váltókarok: 6500
    Váz: 40000

Nos neked ugye ennyi kell az árakat csak saccoltam de maximum ennyi ha darabokban veszed
    Tehát ez:
    161 000FT körül van
    +
    4000 a kerékfűzés DT küllőkkel
    +
    ha nem terakod össze az még egy 10 000

Ha te rakod össze akk csak a váltókat kell beállítatni az 600-800FT

Szóval ha darabokban veszed szerintem 30 000FTot megspóróolsz de nem néztem utána az alkatrészeknek csak márka meg típus alapján betippeltem

Pl ezt a márkát: X-Mission nem is ismerem
    Suzóval a döntés innen már a tied
  • bardocz
    Ez szerintem egy kurva jó bringa:)
  • vass17
    Én inkább a másikat venném, ez olyan öreg, mint az országút, a Merida szerintem így is jobb vétel ennél.
    Ami a küldést illeti, ugy tudom, hogy a posta is szállít ekkora csomagokat, és olcsóbb, mint a futárszolgálat, érdemes tőlük megkérdezni.
  • norbi56
    Jaja én is így gondoltam h ha ennyiért adják csak akkor:)
  • SrAta
    tetszetős
    sztem 180-190 ha elviheted villa nélkül megéri, mert ezen nem kell semmit sem cserélni...
  • Máté94
    Én 230FT nem vennék kerékpárt de te tudod:D
  • norbi56
    Naaaaa,ma voltam a boltban bent láttam TFS700at 230K-ért,de ha adják villa nélkül szerintetek megéri megvenni,vagy inkább darabokban vegyek olyat amit korábban leírtam? Kép

Agy első/hátsó Shimano M475 disc. Fék első/hátsó Hayes Stroker Trail 180/160. Felni Mavic XM317 DISC. Fogaskoszorú Shimano CS-HG61-9 11-34. Hajtómű Shimano M532 44-32-22. Kormány X-Mission Comp CEN 31.8 Flat 600. Kormányszár X-Mission Comp OS. Kormányvég X-Mission Comp. Külső első/hátsó MERIDA RACE 2.1. Lánc Shimano CN-HG53. Méretek 16, 18, 20, 22. Nyereg Merida TFS Comp. Nyeregszár X-Mission Comp CEN SB20 31.6. Pedál Shimano M505. Súly - Kerékpár (pedál nélkül, Kg) 13,60 (18'')Súly - Váz (Kg) 1,736 (18'')Váltók hátsó / első Shimano XT Top Normal / Deore 34,9 T-Swing. Váltókarok Shimano Deore rapidfire. Váz MATTS TFS-Pro-Disc. Villa Rock Shox Tora 80 SL poplock

És ha adnák villa nélkül akkor megérné?Ugyan ilyen villám van.
  • veszelka
    egy biciklit melyik futárszolgálat vállalna el?
  • veszelka
    hm?

• veszelka
    nézegettem én, de vagy nem ír árat, vagy 100tól kezd.
  • Gabo
    Itt is érdemes még szétnézni:
    http://piacter.bikemag.hu/showcat.php?cat=12
  • Gabo
    Hát...
    Az Altus elméletben az Alivio alatt van. A Sora pedig országúti váltó. Hogyan került az egy montira? Persze ha működik mind a két váltó, akkor valószínűleg nem lesz vele gond. Minden esetre ez a gyári leíráshoz képest lényegesen gyengébb összeállítás. (Ott Deore, Deore XT szerepel.) Ez már szerintem lehet alku alap is akár. (Valószínűleg az eladó lecserélte az alkatrészeket, a jobbakat egy másik bringára pakolhatta át.)
    Ami érdekesebb lehet, hogy milyen hajtókarral, fogassorral, kerekekkel és fékekkel van szerelve.
  • veszelka
    Elöl Shimano Altus , hátul Shimano Sora váltó van
  • Gabo
    Az általad leírt igényeknek megfelelő bringát 50k-ból szinte lehetetlen lenne összehozni. Én is azt javasolom, hogy keress egy megfelelő használt bringát. A már linkelt Merida szerintem is jó választás.
    Itt találtam leírást hozzá, bár az eladásra szánt bringa valószínűleg 2008-as modell:
    http://www2.merida-bikes.com/en_INT/Bikes.Detail.83

Ez a bringa valószínűleg még 1 év múlva is használható állapotban lesz. Minden esetre kérj egy részletesebb leírást az eladótól. Jó lenne tudni, hogy pontosan milyen alkatrészekkel van szerelve. Ha megegyezik a gyári változattal, akkor szerintem még a 60k sem lenne sok érte.

Egyébként váltókból, meghajtásból minimum Shimano Alivio szettet javasoltam volna. Ez jelenleg a Shimano belépő szintű montis készlete. Ez már lényegesen erősebb, terhelhetőbb és pontosabb, mint a Tourney szett ami az általad linkelt a Neuzer ATX bringákon van. Márpedig mivel nem vagy egy kis ember, alád mindenképpen javasolt erősebb alkatrészeket választani.
  • veszelka
    rendben, felvettem vele a kapcsolatot, ha szállítással együtt 60 alatt kijön, megveszem.

egyébként erről alig találok leírást a neten, pedig google-ztam eleget.
  • vass17
    Igen, azt mondom, hogy nagy méret, az biztos, hogy nem lesz alulméretezve, ennél nagyobb már szinte találni sem lehet. A 24 és a 26 általában a kereket jelöli, a vázak (kb. 14-22 pluszminusz) között mozognak.
  • veszelka
    máshol megtaláltam ugyanezt biciklit 55ért. szerintem megveszem
  • veszelka
    túl nagy, vagy mi?

24est nem tudnál? azt megvenném azonnal.
  • vass17
    Igen, én is észrevettem, hogy 50 felett van pontosan 58 a minimálára.
    Én is így vettem az enyémet, írj az eladónak, hogy érdekelne. Lehet egyezkedni, ha megállapodtatok (pl a minimálárban, vagy ha ha hajlandó, még enged belőle), utána pedig megkéred, hogy zárja le az aukciót, ami 24 órán belül így véget ér. Nem hiszem, hogy nagy kereslet lenne az ilyen méretű mtb-ra, nem fog senki rádlicitálni, az szinte biztos:)
  • veszelka
    egyébként hüyle kérdés, de rég volt biciklim: ezek tűszelepesek, vagy mifélék?