Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én egy olyat vettem kb 2 éve és semmi baja,max egy nagyon picit puhább mert nyúztam rendesen,meg 40-50-nél nem kerülgetem már a kátyúkat sem
Azt a kulsot mondom nyugodtam! Bar hozzateszem..mint mondtam ez egy oszver kulso..leginkabb arra van tervezve hogy a varosban nyomja az ember..de ha beteved az erdobe, foldutra stb-stb akkor ott is megallja a helyet...viszont nem valo pl hegyi osvenyen maszni...arra alkalmatlan..arra a regu kulsod valo pl de az meg szinte minden mashova nem valo...
Na ez tetszik igy képrõl, hasonlit az enyémre csak nem olyan bütykös, de asszem nem is nagyon kell olyan!
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Volt egy csomo megmaradt alkatreszem (mint pl RST e.teleszkop) a lent lathato atalakitasabol tavaly nyaron..igy epitettem a megmaradt alkatreszekbol egy teli bringat...nah annat tortem most a telojat...igy most ugy dontottam ha hozzanyulok akkor koltok ra egy keveset 😉)
Dejó egyeseknek két bringájuk van! És még új gumira is van pénzük!<#vigyor3>#vigyor3>
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Hi
Nem ertem miert van a ket topic...legjob 1 kozos lenne..mert ahogy elnezem itt is legtobben a MTB-rol beszelgetnek, pedig van neki sajat topicja abban meg talan ha 2-en 3-an ha jarunk rendszeressegel....nah mind1
nah ha mar ide tevedtem beteszem az egyeik paripam...amin nem sok valtozas fog tortenni...ezt csak joidoben hasznalom al evegos elso telo miatt...(a masik gepem (Kona) most birizgalom egy "kellemes" RST villavall tores utan megint koltok ra....majd ha keszvan arrol is lesz kep...)

Nem ertem miert van a ket topic...legjob 1 kozos lenne..mert ahogy elnezem itt is legtobben a MTB-rol beszelgetnek, pedig van neki sajat topicja abban meg talan ha 2-en 3-an ha jarunk rendszeressegel....nah mind1
nah ha mar ide tevedtem beteszem az egyeik paripam...amin nem sok valtozas fog tortenni...ezt csak joidoben hasznalom al evegos elso telo miatt...(a masik gepem (Kona) most birizgalom egy "kellemes" RST villavall tores utan megint koltok ra....majd ha keszvan arrol is lesz kep...)

Az normális hogy 35 km útán egyszerûen szétvágta a hátsómat a nyereg? (1 éve nem tekertem hosszabb távot, sõt biciklim sem volt)<#buck>#buck>
Elsõ váltó Acera, hátsó Alivio. Shimano elsõ agy, BS hátsó. Fogaskoszórú is Shimano, úgy ahogy a hajtókar. Kormánycsapágy Richtey. A többi nagyrészt Scott. A teló is azon néven van, de a Suntour adta ki. Azt majd valószínûleg cserélem. Ja, és megvagyok vele elégedve!<#smile>#smile>
Elég riossz a kép. De amit látok rajta nem rosz. Ez egy CC gép. Arra tökéletes. Nyuzzad!
Downhill!!
Konkrétabban: Mi róla a véleményetek?
Egyébként ezt a szörnyeteget akarom majd idövel használhatobbá pofozni
bringa
bringa
Ahogy az adatlapját néztem olajos csillapitás van benne.
És igazad van a vázzal kapcsolatban,mert a mostani hátso teloval is elkapott a méreg hogy szinte csak 1 centit mozdul azt is csak akkor mikor ráülök aztán se ki se be.Gondoltam szétszedem és megnézem mi lehet a baj.És a vázbol kiszedve a váz maradt a helyén és nem csuklott össze ahogy vártam igy a forgásbontnál engedtem a csavaron igy már jobb lett a mozgása,de még mindig tul kemény a 80 kilomhoz képest.
Egyébként valami noname scorpio "márkáju" a váz.Az elsö telonál egyértelmü a rugo hibája mivel ott nincs csuklopont ami megszorulna.Amugy valami duplavállas STR 1750-es villa van elöl.
És igazad van a vázzal kapcsolatban,mert a mostani hátso teloval is elkapott a méreg hogy szinte csak 1 centit mozdul azt is csak akkor mikor ráülök aztán se ki se be.Gondoltam szétszedem és megnézem mi lehet a baj.És a vázbol kiszedve a váz maradt a helyén és nem csuklott össze ahogy vártam igy a forgásbontnál engedtem a csavaron igy már jobb lett a mozgása,de még mindig tul kemény a 80 kilomhoz képest.
Egyébként valami noname scorpio "márkáju" a váz.Az elsö telonál egyértelmü a rugo hibája mivel ott nincs csuklopont ami megszorulna.Amugy valami duplavállas STR 1750-es villa van elöl.
okok, köszi a válaszokat, majd most átgondolom a dolgot, aztán megírom h h döntöttem, még úgyis várok a fizumra, addig átgondolom még1ce😊
köszi még1szer a segítséget😉
köszi még1szer a segítséget😉
Az RST big Montain-nak elég jók az adatai. Azt kéne tudni hogy van-e benne csillapítás, mert elég sokat mozog és csillapítás nélkül érdekes dolgokat tud mûvelni egy ekkora rugó ut.
A másik telókról nem sokat tudok.
Amit irsz:
noname cuccos és alig akar megmozdulni mert csak sima rugos telok vannak rajta
Ez nem csak a telók miatt lehet.
Milyen váz az?
Ha olcsó elõfordulhat hjogy maguk a forgáspontok nem igen szeretnének mozdulni
Magyarán veszel bele telót és abszolut nem garantált hogy azzal jó leszt.
A másik telókról nem sokat tudok.
Amit irsz:
noname cuccos és alig akar megmozdulni mert csak sima rugos telok vannak rajta
Ez nem csak a telók miatt lehet.
Milyen váz az?
Ha olcsó elõfordulhat hjogy maguk a forgáspontok nem igen szeretnének mozdulni
Magyarán veszel bele telót és abszolut nem garantált hogy azzal jó leszt.
Downhill!!
Erröl a 2 telorol mi a véleményetek?
manitou radium
egy KindShock KS-261os telo van most a bicajon .ESetleg azon lehet valamit alakitani hogy jobban rugozzon?
A másik meg a RST big montain
Nem akarok velük nagyon vadulni csak ha már van egy össztelös bringám akkor szeretném ha jol is muködnének rajt a telok.Mert elég gagyi noname cuccos és alig akar megmozdulni mert csak sima rugos telok vannak rajta.
manitou radium
egy KindShock KS-261os telo van most a bicajon .ESetleg azon lehet valamit alakitani hogy jobban rugozzon?
A másik meg a RST big montain
Nem akarok velük nagyon vadulni csak ha már van egy össztelös bringám akkor szeretném ha jol is muködnének rajt a telok.Mert elég gagyi noname cuccos és alig akar megmozdulni mert csak sima rugos telok vannak rajta.
Hát figyi végülis te döntesz akkor elmondom hogy mit gondolok errõl a géprõl:
Igazából a leirása alapján minden olyan dolog benne van amitõl akár jó is lehetne. Mivel Dupla falu felnie van monoblokkos, v fékes stb.
De az a baj hogy egyik sem márkás cucc igy aztán fogalmam sincs milyen terhelést viselnek el.
A villa egy Mozo ez egy olcsó a képen elég nehéznek de erõsnek tünik. Mivel csilapítás nincs benne ezért ez sem egy jó pont.
Ha nem akarsz ugrálni, durvulni akkor is nagyon fontos a kerekek minõsége a hajtómû minõsége, és a fékek minõsége.
De mivel ezen a biciklin is hasonló dolgok vannak mint amit mondanék nem írm le még1x. De sajnos ezek olyanok csak nem márkásak én nem bíznék bennük.
De még 1x mondom te döntesz ha neked tetszik és nem tudsz több pénzt adni érte vedd meg, csak akkor ne várj tõle sokat és ne durvulj vele.
Igazából a leirása alapján minden olyan dolog benne van amitõl akár jó is lehetne. Mivel Dupla falu felnie van monoblokkos, v fékes stb.
De az a baj hogy egyik sem márkás cucc igy aztán fogalmam sincs milyen terhelést viselnek el.
A villa egy Mozo ez egy olcsó a képen elég nehéznek de erõsnek tünik. Mivel csilapítás nincs benne ezért ez sem egy jó pont.
Ha nem akarsz ugrálni, durvulni akkor is nagyon fontos a kerekek minõsége a hajtómû minõsége, és a fékek minõsége.
De mivel ezen a biciklin is hasonló dolgok vannak mint amit mondanék nem írm le még1x. De sajnos ezek olyanok csak nem márkásak én nem bíznék bennük.
De még 1x mondom te döntesz ha neked tetszik és nem tudsz több pénzt adni érte vedd meg, csak akkor ne várj tõle sokat és ne durvulj vele.
Downhill!!
ooooohhhh, hát én nem nagyon fogok vele ugrálni, meg durvulni😊 csak tekerni a városba meg túrákra, de nem vok ilyen nagy triálos😄, max évente 1-2-szer rugaszkodok el a földtõl😄DD(10 cm-nél nagyobb távolságra😄DD), szóval, most se gondolod máshogy? végülis összetok spórolni még 20k-t(de az még 2 hónap legalább), de érdemes lenne nekem? amúgyis szoktam vigyázni a cuccaimra, meg olyan helyen venném ahova havonta vissza kell vinni a bicajt ellenõrzésre, beállítani. szóval még mindig az az álláspontom h ez sztem, vagy esetleg másik, de 50k-ig, jó lenne nekem, de ha mondasz még vmi jó érvet, akkor még megfontolom a dolgot😉
Nem az hogy hamar szétmegy. Hanem az vele a gond, hogy sok pénzt elköltesz és ha dobsz rá még egy kicsit sokkal jobbat tudsz vnni.. És gondolom te is azt szeretnéd. Ezért Gondolom azt hogy jobban járnál ha dobnál rá még egy kis pénzt. Ez a bringa egy alap gép. Bent a városba bringázni jó, de ha ezzel ugrálni vagy durvulni akarsz nem sokáig fogja bírni. (igaz azok sem amik 60-70k körül vannak.)
Downhill!!
igen? csak az a baj h annyim már nincs bringára😞 mer még kéne ahhoz 2 hónapig spórolnom h még annyi összejöjjön(egyetem mellett dolgozok így is😞 ), az meg már nyár közepe, és már most is szeretnék biciklizni😊, de konkrétan mi a bajod ezzel? ennyire hamar tönkremegy???
Szia!!
Hát figyelj, ez a gép nem igazán komoly. Az árának megfelel,de nem igazán tutti. Ha jót akarsz ami sokáig is fogja bírni dobj rá még kb 20000ft. És ha ez megoldható akkor mondunk szempontokat mi alapján dönts.
Üdv,
Hát figyelj, ez a gép nem igazán komoly. Az árának megfelel,de nem igazán tutti. Ha jót akarsz ami sokáig is fogja bírni dobj rá még kb 20000ft. És ha ez megoldható akkor mondunk szempontokat mi alapján dönts.
Üdv,
Downhill!!
Üdv!
Skacok én is most néztem ki egy bringát. Érdekelne, hogy kinek mi a véleménye a Schwinn új 2007-es modelljérõl az Adrenalin-ról? Bár még megfordult a fejemben az is, hogy egy Magnumot veszek, csak sajna ha jól tudom abból csak a 16"-os a legnagyobb. Jól tudom?
Thx!
Skacok én is most néztem ki egy bringát. Érdekelne, hogy kinek mi a véleménye a Schwinn új 2007-es modelljérõl az Adrenalin-ról? Bár még megfordult a fejemben az is, hogy egy Magnumot veszek, csak sajna ha jól tudom abból csak a 16"-os a legnagyobb. Jól tudom?
Thx!
\" örökké nem eshet.... \"
Sziasztok!
Errõl vkinek vélemény? Kb ennyit akarok most bicajra szánni, meg városba tekerni és túrázni ez megfelel, nem?
Válaszokat elõre is köszi😉
Errõl vkinek vélemény? Kb ennyit akarok most bicajra szánni, meg városba tekerni és túrázni ez megfelel, nem?
Válaszokat elõre is köszi😉
Második felvonás
4. Sziluettek
5. Egy felvonulás arcai
6. Finálé
4. Sziluettek
5. Egy felvonulás arcai
6. Finálé
A hétvégén ott voltam a Critical Mass-on, s ezúttal fényképezõgépet is vittem.
A kamera: Canon PS A510.
Az utómunka a szokásos: levels (ahol szükségét éreztem) – leméretezés - Unsharp.
Elsõ felvonás
1. Van aki fekve nyomja
2. Pesti látkép
3. Fény az Alagút végén
A kamera: Canon PS A510.
Az utómunka a szokásos: levels (ahol szükségét éreztem) – leméretezés - Unsharp.
Elsõ felvonás
1. Van aki fekve nyomja
2. Pesti látkép
3. Fény az Alagút végén
CRITICAL MASS!!!
tessék jönni!!
06.22. fél 4 újpesti rakpart!!!!!!!!
tessék jönni!!
06.22. fél 4 újpesti rakpart!!!!!!!!
Sziasztok! Vásárlás elõtt álló amatõr vagyok. Kirándulásra szeretném használni, de egy megbízható darabot keresek. Errõl mi a véleményetek?
Magellan '06 Draco Alu Acera
Leírás:
Váz: XDS alu
Villa: RST 191 T6
Kormány: B+ Town 30 fekete
Kormányfej: B+ Norma
Kormányfej készlet: B+ Tour
Gumiköpeny: Rubena 26x1,95
Felni: B+ Acrobat Comp 36H
Agy elsõ: B+ Norma
Agy hátsó: B+ Norma
Fogaskoszorú: SunRace 8s
Hajtómü: B+ Kolima 48/38/28 Alu
Pedál: B+ Country
Váltó elsõ: Shimano C-051
Váltó hátsó: Shimano Acera
Váltókar: Shimano EZ-fire
Fékkar: Shimano EZ-fire
Fék:
Nyereg: B+ Mach
Nyeregcsõ: B+ Norma Head

Magellan '06 Draco Alu Acera
Leírás:
Váz: XDS alu
Villa: RST 191 T6
Kormány: B+ Town 30 fekete
Kormányfej: B+ Norma
Kormányfej készlet: B+ Tour
Gumiköpeny: Rubena 26x1,95
Felni: B+ Acrobat Comp 36H
Agy elsõ: B+ Norma
Agy hátsó: B+ Norma
Fogaskoszorú: SunRace 8s
Hajtómü: B+ Kolima 48/38/28 Alu
Pedál: B+ Country
Váltó elsõ: Shimano C-051
Váltó hátsó: Shimano Acera
Váltókar: Shimano EZ-fire
Fékkar: Shimano EZ-fire
Fék:
Nyereg: B+ Mach
Nyeregcsõ: B+ Norma Head

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
amúgy ha valaki móriczról vagy környékérõl teker budafokra akkor a budafoki út mellett tekerjen a járdán és onnan kanyarodjon rá a bicóútra mert rövidebb így
szeva!
én is a hervisben vettem egy balance-t 😊
de csak 30 ropiért, ennyit szántam rá, hétvégi kirándulásokhoz megteszi sztem 😊
a balance amúgy a hervis saját márkája, máshol nem is lehet kapni
meg vettem 2 lakatot is, egy u alakú erõsített acél + 1 csicska 1 méteres spirálost is
remélem a tolvaj keres más prédát ha látja h 2 lakatom is van
még egy bp biciklitérkép kéne, mert mióta elhatároztam h veszek egy cangát, mindig nézem amerre járok h hol lehetne biciklizni, de nem igazán látok keróutakat...
még annyi, h a hervisben érdemes kicsengetni az összeszerelési díjat 2000,- mert e nélkül nem érvényes a garancia a fékre meg a váltóra, csak a vázra
pisz
én is a hervisben vettem egy balance-t 😊
de csak 30 ropiért, ennyit szántam rá, hétvégi kirándulásokhoz megteszi sztem 😊
a balance amúgy a hervis saját márkája, máshol nem is lehet kapni
meg vettem 2 lakatot is, egy u alakú erõsített acél + 1 csicska 1 méteres spirálost is
remélem a tolvaj keres más prédát ha látja h 2 lakatom is van
még egy bp biciklitérkép kéne, mert mióta elhatároztam h veszek egy cangát, mindig nézem amerre járok h hol lehetne biciklizni, de nem igazán látok keróutakat...
még annyi, h a hervisben érdemes kicsengetni az összeszerelési díjat 2000,- mert e nélkül nem érvényes a garancia a fékre meg a váltóra, csak a vázra
pisz
ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!
Üdv!
Én is a tudatlanok sorába tartozom, így leírnám a bringát, amit kinéztem, s tanácsot kérnék, hogy megfelelõ -e számomra, aki nem mindennapos használatra használná, leginkább városi, vagy környékbeli egyszerûbb túrázásra tekerne vele:
Balance 2.1 26"
Könnyû alu váz, 21 sebességes Shimano Acera váltó, V-fék, Revoshift váltókarok, Zoom elsõ teleszkóp, alu felni, gyorszáras elsõ-, hátsó kerék és nyeregrögzítés, prizma.
79e -rõl, 49e -re leárazva.
Van egy másik de az szerintem túl olcsó
Balance Attack Fully Pro 26"
acél Tiger váz, 21 sebességes Shimano Altus hátsó váltó, Zoom teleszkóp, v-fék, shimano váltókarok...
80e -rõl, 39e -re leárazva.
Árban ilyesmire gondoltam, de persze a szórólapjukon van több féle is.
Hervis katalógus (pdf)
Valaki tudna segíteni, hogy a kettõ közül melyik éri meg jobban az én igényeimnek? :-)
Köszi elõrre is!
Én is a tudatlanok sorába tartozom, így leírnám a bringát, amit kinéztem, s tanácsot kérnék, hogy megfelelõ -e számomra, aki nem mindennapos használatra használná, leginkább városi, vagy környékbeli egyszerûbb túrázásra tekerne vele:
Balance 2.1 26"
Könnyû alu váz, 21 sebességes Shimano Acera váltó, V-fék, Revoshift váltókarok, Zoom elsõ teleszkóp, alu felni, gyorszáras elsõ-, hátsó kerék és nyeregrögzítés, prizma.
79e -rõl, 49e -re leárazva.
Van egy másik de az szerintem túl olcsó
Balance Attack Fully Pro 26"
acél Tiger váz, 21 sebességes Shimano Altus hátsó váltó, Zoom teleszkóp, v-fék, shimano váltókarok...
80e -rõl, 39e -re leárazva.
Árban ilyesmire gondoltam, de persze a szórólapjukon van több féle is.
Hervis katalógus (pdf)
Valaki tudna segíteni, hogy a kettõ közül melyik éri meg jobban az én igényeimnek? :-)
Köszi elõrre is!
vélemény?
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
kök
egy link sem jó rajta
#1493 pls!
#1493 pls!
Kéne még egy kis segítség nem tom hogy mikre kell odafigyelni bmx vásárlásánál. tudnátok linket adni? (ha lehet magyart)
nekem van egy schwinncsepel ösztelós bicóm ma mentem vele gellért hegyen és erõsen csörömpölt benne valami 😄 milyen bicót ajánlanátok olyanra hogy street lépcsõkön ugrálás vagyis inkább ugratás betonúton gellért-hegy meg egy kevéske durvulás(lágymányosi-híd oldala meg ilyenek)
igazából inkább csak váz kéne mert a mostani bicómról a telót kerekeket hajtókart meg pedálokat átraknám rá egy ideig jók lennének és 50k-m lenne vázra
igazából inkább csak váz kéne mert a mostani bicómról a telót kerekeket hajtókart meg pedálokat átraknám rá egy ideig jók lennének és 50k-m lenne vázra
Sziasztok! Szeretnék venni egy BMX-et max 100000 Ft-ért. Tudnátok pár linket adni?
Elõre is kök!
Elõre is kök!
Hali tudnátok segiteni hogy hogyan lehet beállitani normálisan a nyerget?190 cm magas vagyok és egy 19"-os össztelos bringám.ajna nem sokat konyitottam a vásárláskor ahhoz hogy mire kell ügyelni.Mostmár tudom, hogy egy 20" váz jobb lett volna,de ezt lehet valahogy korigálni a nyeregcso és a nyereg állitásával?
Nyerget szeretnék cserélni mert a mostani bár lehet csak a beállitás miatt szétnyomja a t@k&met.Csereként ezt a tipust néztem ki: bike positiv BSD-12 MultiDensity.Esetleg tudtok ajánlani más olcso prosztata kivágásu nyerget?Föleg rövid távu tekeréshez valami kényelmes cuccot.
Nyerget szeretnék cserélni mert a mostani bár lehet csak a beállitás miatt szétnyomja a t@k&met.Csereként ezt a tipust néztem ki: bike positiv BSD-12 MultiDensity.Esetleg tudtok ajánlani más olcso prosztata kivágásu nyerget?Föleg rövid távu tekeréshez valami kényelmes cuccot.
hello! még mindig elado egy haro f2 bmx. 1 db helyen hegesztve. máshol komolyabb baja nincs.
váz: haro f2
villa: wtp everlast
kormány: mongoose
hajrókar: haro 3 részes
középcsapágy: american (darabja 3000 ft)
felnik: x-fac
gumi: kenda & maxxis
befogo: mongoose
v- fékes bagyon jól fog adok hozzá 2 vagy 4 peget (attol függ megtalalom e a masik kettõt) adok egy gumit rotor fékalkatrészek lánctányért egy u féket egy fékkart. (Van itt minden kéremszépen) kereesetek msn en esetleg telefonon: MSN: [email protected] skype: bmxrydair mobil: 06702573848 (skype on nem annyira szoktam lenni) . !!! esetleg érdekel csere dirtre streetre vagy trialra (komplett kecó) akár egy kis ráfizetést is betudok iktatni!!!Van itt kép is!
váz: haro f2
villa: wtp everlast
kormány: mongoose
hajrókar: haro 3 részes
középcsapágy: american (darabja 3000 ft)
felnik: x-fac
gumi: kenda & maxxis
befogo: mongoose
v- fékes bagyon jól fog adok hozzá 2 vagy 4 peget (attol függ megtalalom e a masik kettõt) adok egy gumit rotor fékalkatrészek lánctányért egy u féket egy fékkart. (Van itt minden kéremszépen) kereesetek msn en esetleg telefonon: MSN: [email protected] skype: bmxrydair mobil: 06702573848 (skype on nem annyira szoktam lenni) . !!! esetleg érdekel csere dirtre streetre vagy trialra (komplett kecó) akár egy kis ráfizetést is betudok iktatni!!!Van itt kép is!
#1485 PLS!