Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Nekem se csak ez kerül ennyibe... Ez egy cc gép nem álatkodásra valo..
Nekem se ilyen van csak én nem is 60-70 ezerért vettem. Ez a bringa ez egy alap felhasználásra turázásra teljssen tökéletes. Másra nem de ez nem is cél.

Downhill!!

madmax1979
Hm...nem tudom...elég vékonynak tûnik a villa...ámbár, ha nem akar durváskodni vele, akkor elég lesz talán.

Shep
Nekem ez nem tetszik 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

gordon 24
Pl egy ilyet végy ez 79-ezer.

De néz itt körül.Itt ni

Downhill!!

Csak sajnos én így a márkákat nem nagyon ismerek és hogy melyik lenne jó de most még ezt találtam
(azért lenne jó ha tudnátok ajánlani max 65e-ért egy olyan gépet ami egy darabig bírni is fogja)

gordon 24
Szerintem:::

A tárcsafék nem jó. Márkátlan nem fog jól müködni.
A villa az talán.. Jobb lenne valami márkássabb darab, de az elég ha nem durvulsz. A Váz az egy alap megoldás olcso..

Összeségében én nem venném meg ,de ha nem akarsz nagy durvúlást nem akarsz ugrálni akkor oké.

De inkább vegyél ennyiért egy olyat amibe nincs Telós Villa és nem akarnak Tárcsafékkel behülyiteni. Használd egy évig villa nélkül és ha lesz pénzed vegyél bele egy jó villát. Monitout, Marzocchit stb . Én ezt csinálnám ha 60-ezer körül olyat veszel akkor jóm lesz..

Ja és még egy pár dolog:

Törekedj ezekre:

1: Mindenképpen dupla falu aluminium kerekek legyenek rajt. Shimano vagy jó "MÁRKÁS aggyal
2: Ha lehet Isis-es közép rész legyen (de ez drága) Shimano vagy Truvativ és hajtókarból szintén.
3: Kazettás Hátsóagy!!!!!!
4: Ha lehet az elsõ haátsó agy tárcsfékes legyen és a Vázra hátra is lehesen szerelni ha késöbb akarsz ne keljen az egészet cserélni.

Ha ezek megvannak akkor jót vetél. De inkább rakj hozzá még egy 20-ezret és tudsz venni még jobbat is. Hát kb ennyi.

Downhill!!

Mondanátok véleményt errõl a biciklirõl, hogy mennyire jó ár/teljesítmény arányban. Nem dh-ra szeretném használni hanem inkább csak túrákra, de úgy gondoltam olyat veszek majd ami azért a terepet is bírja ha tudtok kb 50-60e ft között jobb gépet akkor megírhatjátok. Minden kritikát várok.

madmax1979
Egy kérdés: Úgy veszem észre, hogy egyre "zajosabb" a lánc, holott rendszeresen karbantartom és olajozom azt is. Szerintetek fakadhat ez abból, hogy kezd elhasználódni?
A váltók jól vannak beállítva.

Krezga
Hát ahogy néztem a cipõk 20 és 50 között mozognak durván, szóval ez egy középkategóriás.
madmax1979
Miért ne adott volna ki? Normális cipõt nem hiszem, hogy találsz olcsóbban...

Andora
34 ezret kiadtád ezért?

Andora
Köszi.

Krezga
Szorozd be kb 270-el, naggyából most annyi az euró.
Andora
129 euro az hány forint?

Andora
Mennyiért vetted a cipõt?

éééééétem
gordon 24
Szerintem azért nem válaszolunk me nem tudjuk éted???

Downhill!!

valki válaszoljon az 1115ösre mert elsirom magam 😊
gordon 24
Hát azt nem fogom tudni megmondani neked mer én vagy 6-éve vettem és már nem emlékszem az árára.

Downhill!!

Shep
Na és mennnyit volt pofájuk elkérni érte?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

bld
amúgy kihagyásra került egy momentum, mégpedig h a tengelyt nefelejst el bezsírozni mert különben recsegni fog mint a .....-né p*n*ja, haj és sztem eccerûbb ha feltolod ameddig tudod ráversz eg pár okosat egy kalapáccsal (tegyél elé egy fadarabot ha nem akarod leverni a festéket
és azután húzd meg, úgy már tartósabb

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

gordon 24
Ha ugy kéred hogy hajtókar leszedõ szerszám tutti kapsz...<#hehe> Én is igy vettem..

Downhill!!

Shep
Pontosan mi annak a szerszámnak a neve amivel a hajtókarokat le tudom szedni?

egyszer már keérdeztem de megkérdezem megint, hogy ezek a váltó adatok pontosann mit jelentenek:
Maximális elsõ eltérés: 20 fog
Teljes kapacitás: 43 fog
Max. hátsó lánckerék: 34 fog
Min. hátsó lánckerék: 11 fog
Vezetõ/Feszítõ görgõ fogszáma: 13/13 fog
kööszi
Krezga
Ma szétszedtük az egész monoblokkot. Pedálok le, monoblok ki, majd a csapágyakig mindent kiszedtünk, mindent kitisztitottunk, a csakágyakat felnyitottuk😊, majd kitisztitottuk õket, és adtunk nekik friss zsírt tömkelegével. Most már nagyon szép halk a bringa tekerés közben. Eddig recsegett mint a szemét.
AA cerka lm
AAA photo lm
gordon 24
Hello!!

Tehát ez is elég egyszerü
Csak arra kell figyelni hogy a két oldal ellentétes irányba legyen és ne egyfelé... Rárakod a kart a monoblokra. feltolod amig birod beleteszed a csavart és nagyon meghuzod, ezt célszerü jól megtépni.. Majd az elsõ bringázásnál vinni kell magaddal e kulcsot és utánna kell tübbszõr huzni...
Ennyi az egész nem bonyolult..

Downhill!!

Krezga
129 euro volt, azt még nem tudom, hogy hogy bírja a sarat, mert ma vettem, de majd lesz tesztelve szegényke😊
Mike
és egy ilyen hogy bírja a sarat, meg a pocsojában elmerülést?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Ramox
LOL 😄

De jó kis cipõ, mennyibe fájt?

hali midnenki a hajtokart hogy kell visszarakni?
Krezga
Nah, beszereztem egy mtb bringás cipõt(már csak pedál meg bringa kell hozzá😄)
Shep
Na most kicsit gondban vagyok, mert a boltban amit néztem cateyet 3 ledes volt de amelyikre hasonlít a 120-as model az viszont 1 ledesnek van írva a cateye oldalon, akkor most mi van?

Shep
Ez az AA elem ez melyik?

Shep
Kösz mindekttõtöknek, én is cateyera gondoltam.

Szassz!

Nézd meg a #998-as hozzászólásomat. Abban van 2 Cateye lámpáról link. Én azokat használom. Sz.tem, elsõ lámpa pont neked való.
Krezga
Szerintem a Cateye lámpák közül válogass. És ne elemet hanem aksit használj.
Shep
Ja a hajtókar leszedõ kulcs kb mibe fáj?

Shep
Mondjatok nekem olyan lámpát elõre amivel nem csak engem látnak, hanem én is bitang jól látom az utat ja és nem kell óránként elemet cserélni.

Maximális elsõ eltérés: 20 fog
Teljes kapacitás: 43 fog
Max. hátsó lánckerék: 34 fog
Min. hátsó lánckerék: 11 fog
Vezetõ/Feszítõ görgõ fogszáma: 13/13 fog

valaki mondja el légyszi h ezek az adatok pontosan mit jelentenek mert ötleteim vannak de nem akarok szarba lépni... köszi
Mike
köszi mindenkinek a segítséget

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

madmax1979
Na...ehhez nincs hozászólásom, azt sem tudom eszik-e vagy isszák😊

nah akkor egy ujabb kérdés nem pont ide vág egy dpbpz 400milis casati festék mennnyibe kerül mert neten sehol nem találok rá árat sétálni meg nincs kedvem😊
bld
éna centírozást haverommal csináltatom meg mega fûzést is, egyszerûen anynira nincs hozzá türelmem, h az vmi szörnyû

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

madmax1979
Na ez és a centírozás az, amit én inkább szervizben végeztetek. Mert attól tartok ilyenkor, hogy összebarmolom a hajtókart. Egyébként minden mást én is magam szoktam csinálni.

gordon 24
Na hál istennek.. Azért szenveddtél vele. De örülök hogy segithettem. Nem egyszerü tudom mert két hónapig dolgoztam bringa servizbe szóval tudom ja meg az én bringáimat is mindig én szerelem. Ha van még valami irj nyugottan. Fu de szar szöveg.....<#hehe>

Downhill!!

Andora
Grat! 😄

hasonló módszert alkalmaztam...
nah de nekem mégis volt elég 😊
bld
tegyél a nyél végére egy hosszabb csövet=>nagyobb erõkar