Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi az a szingos? 😊
b)
Meg vannak kepe:
Fontos lenne meg az ar. Sajnos nem engedhetek meg sokat maganak. 😞 40 ezerbol ki kell jonnie mindennek. De az mar nagyon max. Olyan 30 alatt jo lenne kijonni. Ahogy elneztem, ezek kellenek: Pedal, hajtomu, monoblokk, hatso valto, fekek karok, meg fogaskoszoru.
Az, hogy hatul per pillanat az otodik ( legalso ) fogaskerek ,,szalajt'' az mitol van? Koszoru hibaja, vagy a keréké?
netes:
ebike.hu
jó bolt csak nekem kint van a fenébe: hajtany.hu
szintén zenész:
biondobike.hu
Õket csak ajánlani tudom, mert szeretik az országútis dolgokat és a rendelésre is nagyon nyítottak: bikesupport.hu
jópár helyen elfognak hajtani azzal a szöveggel, hogy országúti cuccokkal nem foglalkoznak (velük nem is szabad sokat foglalkozni, mert még rendelésre sem érdekli Õket a dolog). Aztán arról már nem beszélek, hogy ha szingós cuccaid vannak akkor még nehezebb a dolog 😊
sok sikert
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Kis ( oriasi ) segitesegre lenne szuksegem! Van egy nagyon regi talan olasz versenybicajom. Bar ha jol tudom, inkabb orszagutinak szokas nevezni. Kifejezhetetlen mod szeretnem, ha nem lenne vele annyi problema. Pl a hatso valto egyszer betekeredett a kullok koze, igy aztan most kicsit csaren all. Elol a pedaloknal, a bal ( nem fogaskerekes oldalon levo ) pedal folyton kicsavarodik a helyerol. A masik oldalon, a fogaskereken belul, a csavar, ami a pedalt, meg a fogaskereket ( hajtomu? ) tartja a vazban, az is kicsavarodik, annak ellenere, hogy a tekeressel egy iranyban szorul a menetje...
Hatso fek nincs, valamint kicsit rozsdasodik a vaz. 😄
Ebbol szeretnek a vaz konnyusegehez melto bicajt faragni. ( nics 20 kilo a bicaj kompletten )
Delutan csinalok rola fotot!
Honnan erdemes alkatreszeket venni? Inkabb ugy kerdezem, neten honnan, mert legkozelebb szolnok v jaszbereny vannak, mint varosok, azok is min 20 km re, en meg lusta vagyok vonatozni 😊
Ami szerintem kellene: Hatso valto ( ehez gondolom uj fogaskoszoru is, a mostani 5 sebesseges, amibol az utso ,,szalajt''. Kerdes befer-e a villak koze egy 7-8 sebesseges koszoru ). Elore uj hajtomu, meg hozza tengely, ami a ket pedalt ( hajtokar+pedal ) osszekoti ( monoblokk?? ). Valamint uj pedalok ( amin taposni lehet ). Valamint aprosagok: bowden, fekkar.
Rolam annyit, hogy soha nem foglalkoztam biciklivel komolyabban ( bar tegyuk hozza autoval sem, 2 honapja azt sem tudtam mitol megy, most meg ki tudnam tisztitani a karburatort 😊 ), tehat csak jo szajbaragosan. Osszeszerelest meg tudom oldani, de egy valami nagyon hianyzik! Egy kulcs, amivel a Hajtokar, hajtomu, monoblokk csavarjat ( ami nekem folyton kicsavaraodik ) lehet meghuzni. Tegnap talaltam nagybatyamnal egyet, de az ki volt mar tagulva, aztan jol el is tortuk. Minden esetre a 32 es kulcs meg vigan szuk annak a csavarnak ( mindenhol ives, kiveve 2 helyet egymassal szemben, ott lehet fognai a kulccsal, biztos tudjatok melyik az ), raadsul be sem fer a vaz es a fogaskerekek koze.
Kb ennyi. Amint tudom, hozom a fotokat. 😊
Koszonet, tisztelet, udvozlet: atYa
Jah, és 2 hét múlva lesz 2 bringám, úgyhogy már csak addig kell kihúznom😊
Én pl 60 km-t teszek meg vele 1 és negyed óra alatt(lakhely-albi)...szerintem ez szánalmas a 21. században, de ez van...
Ráadásul, tényleg az van, hogy a vonaton egyszerûen nincs hely a bringának.
Egyébként külföldön sem drágábbak szerintem a jegyek, mint itt, sõt szinte mindig vannak túristakedvezmények is...pedig a minõség összehasonlíthatatlan. Itt Szegeden még a villamos se tud 30-40km/h-nál gyorsabban menni ha akarna se a szar sínek miatt... éjjen a haza <#mf2>#mf2>
Downhill!!
megéri a vonat? hát nem
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
nem olyan mint mondjuk Koppenhága, ami akkora mint a XI. kerület
mondjuk egész Magyarországra jellemzõ ez a vánszorgás,. amit mondasz, juss el mondjuk Sopronból Miskolcra vonattal, fél napra toippelem, de mindjárt megnézem elvirán
Londonban is csak néhány útról vannak teljesen kitiltva a személyautók, a többi belvárosi úton meg fizetik a congestion charge-ot ha be akarnak menni (ami 2004-ben asszem napi 5 font volt, 1 órai minimálbér).
Természetesen egy ilyen akcióval egyszerre modernizálni kell a tömegközlekedést, másképpen nem megy. Az tuti.
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
És méghozzá több dolog miatt nem.
Megértem azokat akik bent laknak hogy sok az autó a városban, de én kül városban lakom (pestimrén) Ha innen be akarsz jutni a belvárosba tömeg közlekedéssel kb 1 órás utra kell számolni+ vissza ugyan ennyi. Etz autóval megoldom a legnagyobb forgalomban is kb 30 perc alatt. Ez az egyik.
A másik dolog pedig az hogy bp-n nem a budapesti lakosok miatt van gond mivel mi 2 millioan vagyunk ebbõl kb 200ezer autó van bP-n. Napal a városba még egyszer ennyi autó érkezik az azt jelenti hogy a kb 300 ezer autóra tervezett városnak kb 400-500ezer autót kell elviselnie. Ezért vannak akkora dugok.
Szóval a lényeg az hogy nem megoldás a belváros lezárása. Ha ezt megteszik a jelen körülmények között nagyon nehéz dolgunk lesz.
Gondoljatok abba bele mi lesz éjszaka. Most a metro 23-ig jár.
Ha én nem mehetek kocsival be a városba hogy jutok haza?
Elmegyek bulizni, elmegy az utolsó metro akkor utána 20-30 percenként van ejszakai járat ami kihoz a határ útra. Határ útról 40 percenként megy busz, de akkor sem ide haza hanem a Béke térre. A Béke térrõl pedig egész este egy busz visz haza kb óránként. Szóval egy ilyen dolog akkár 2-2.5 óa is lehet.
Szóval ameddig ezek a dolgok nem megoldottak, addig szó se lehet ilyesmirõl mert kizárnak a körforgásból egy csomo embert.
Azoknak könnyebb a szitu akik bent laknak mertha nincs metro hazamész gyalog. De azért nem olyan egyszerúû ez.
Downhill!!
nem az ország, csak a fõváros vezetése
a XI. ker egész normális
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
valamit biztos lépni fognak ezügyben, de tudom elõre én is, hogy szarul fogják csinálni és az ebbõl keletkezõ problémákra is tesznek majd míg nem tüntet fél budapest.
sajnos ilyen ez az ország.
a) nincs hiova lerakni, legjobb lenne ha el sem indulnának vele, ergo gyorsvasút kell az aglomerációba, de ezt D. képtelen felfogni
ehelyett az M7-es mellé odatesznek egy P+R-t ha jól emlékszem 500 v. 1000 férõhellyel, ami semmire sem lesz elég, max aki ott lakik nem tud lépni a kocsiktól, nõ a bûnözés, stb
b) ha letenné mindenki, aki kocsival akar a belvárosba eljutni, nem bírná a terhelést a jelenlegi tömegközlekedés, a reggeli órákban így sem bírja
c) jelenleg ha nincs hol parkolni, amúgy sem mész be kocsival
d) olyan útak kellenének, hogy a fizetõs belvárost el lehessen kerülni, ez soxor a sugaras úthálózat miatt nem megoldaható, Budán É-D irányban összesen 2 út van (+rakpart), ezt is szûkíteni akarja az okos városveztés, aztán álmodoznak mindenféle alagutakról, persze az nem fog megvalósulni, de a frogalomkorlátozás igen*, a belvárosi forgalom átkerül máshová, akkor meg akik ott élnek, azok szívnak, ergo a belváros fizessen a külsõ kerületeknek azért, mert a forgalom átkerült hozzájuk
* tudod ez olyan, mint amikor felújították a Kosztolányi Dezsõ etret, és a parkot úgy csinálták meg, hogy a szegélyek lejtenek, szögletesek, tehát kiválóan lehet rajtuk deszkázni. azt kérték a deszkás kölyköktõl ne deszkázzanak ott, hanem majd csinálnak nekik a fenektelen túnál egy pályát. ebbõl annyi valósult meg, hogy kitették a gördeszkázni tilos táblákat, aztán szevasz
ez ma a fõvárosi önkormányzat
egy méter kerékpárutat nem épített a fõváros 2000 óta
az autós Mo-n a fejõstehén
Vannak városok ahol valamilyen szinten ki vannak tiltva az autósok a belvárosból és ott marad a bicikli, tömegközlekedés, gyaloglás.
Nálunk is napirenden van a probléma és nincs kizárva, hogy Londonhoz hasonlóan a belsõ kerületekbe hajtást fizetõssé teszik ezzel csökkentve az autós forgalmat.
Valaki meg tudná mondani, hogy hol lehet utánaolvasni a biciklisekre vonatkozó szabályoknak ? Pl. városban, településen kívül, hol lehet közlekedni,hol nem,hogyan, milyen elõírásokat kell betartani... eddig elég kicsiben ûztem a tekerést, de tovább kéne lépnem. Mivel jóval olcsóbb közlekedési eszköz,mint bármi más (fõleg újabban). Csak több ismerõsöm is mesélte, hogy megbüntette õket a rendõr ilyen-olyan dolgok miatt. Nekem nincs felesleges pénzem ilyen hülyeségekre, fõleg hogy a hülye zsaruknak sincs jobb dolguk,mint kerékpárosokat ba***atni. Eddig is egy szál gatyában tekertem városban is,meg azon kívül is, fõleg nyáron a pusztító dögmelegben, szóval nem akarok én olyan igazi biciklisfelszerelést venni,csak amit feltétlenül szükséges...tényleg kötelezõ viselni olyan fényvisszaverõ kukásruhát ? Ez komoly ? Valaki adhatna valami felvilágosítást ezekrõl a dolgokról, mert a neten nem nagyon találtam semmit, vagy küldjetek egy linket.
Egyébként hallottam olyan külföldi városról, ahonnan kitiltották az autósokat, és csak biciklivel illetve tömegközlekedési eszközökkel (gondolm villamos) lehet közlekedni, vagy gyalog. Tényleg van ilyen ?
Kösz az infot,derûs estét 😊
nekem a régi nyergem volt olyan, hogy napi 2 óra tekerés után alig tudtam leülni 😊
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
egyébként én vagyok az az állatfajta, aki montit vesz, aztán fél lemenni az erdõben a lejtõn 😄
azt szeretnem megkerdezni, hogy volt-e mar valamelyikotok Sopron-Ferto-to (Ausztriai fele)- Pozsony - Esztergom utvonalon bicajturazni?
elsosorban a kempingek erdekelnenek, de az utvonal minosege es a latnivalok is -bar az mindig van😊
kosz mindenkinek!
http://v2.biondobike.hu/index.php?page=katalogus2007_2&id=111035

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
(persze mellette kéne valami ugrálásokhoz is, de ahhoz most van 1 eléggé gyengus, de addig is megteszi)
Downhill!!
A Dirt azért jobb mert Cro-mo becsúszólya van, és nem acél.
Mind2 olaj csillapításos ami nagyon jó. Szóval az kéne hogy adj képet.
Adatok szerint mind2 egész jónak tünik.
Downhill!!
Downhill!!
Rock Shox
07 Dart 2 80mm fekete
Leírás:
Rugóút: 80mm
Súly (kg): 2,4kg
Rugózás: Acél rugó
Nyak: 1 1/8 acél AHEAD
Csillapítás: HydraCoil2 (HC2)
Állíthatóság: Elõfeszítés