22335
-
#5757 Na,megvan mit fogok venni.Egy ilyet,és lehet veszek még hozzá egy izom láncot,abus biztonsági szint maximum 8,természetesen,inkább egy 20-as láncokra,mint egy 120-as új biciklire. -
#5756 Nah FUNN márka kinek mit mond?:D -
#5755 Igen::DD Kb ez a szitu nálam is:D
Mindenesetre most ott tartok, hogy nem is tudom, hogy tudtam eddig bringázni?:D -
Gabo #5754 Ez már inkább north shore pályára hajaz. Ez egy kicsit más. -
Gabo #5753 Szerintem nincs fight.
Bizonyos értelemben mindkettőnknek igaza van. A különbség az, hogy te egy szűkebb értelmezést használsz a dirt pályák egy fajtájára, míg én a egy elterjedtebb változatról beszélek:
http://en.wikipedia.org/wiki/Trail#Bicycle_trails
http://en.wikipedia.org/wiki/Single_track_(mountain_biking)
http://www.imba.com/resources/trail_building/index.html
Így már érted?
Ezért félreérthető az, ahogy te használod a „trélszt” ebben az esetben. Tőlünk nyugatabbra ha egy montisnak azt mondod „trail riding”, akkor ő nem egy ugratókkal teli dirt pályára fog gondolni. -
#5752 Szerintem meg előfordult már a világegyetemben,hogy két dolgot ugyan úgy neveztek el... -
vass17 #5751 Félreértitek egymást, Gabo erről beszélt:
Te pedig a bmx "változatról", gondolom itt a különbség:D -
#5750 én most hallok tőled először róla. -
#5749 Jaa tom a kerékagyon akadtam megXD
4 ioparis hátsó agy FUNN BULLET REAR tripla reteszes kilincsmű 32900FT
-
#5748 Milyen márka az hogy FUNN??
Elvileg gyárt markolatot kormányfeje kormányt hidr. tárcsaféket meg DH hajtást
És piszok drága...
FUNN HOOKA AM BASH hajtás (alu) 43900FT
igaz csak 945 gramm...
Van fék is ami
FUNN DROP IN adapter+tárcsa+kar+fék készen 31500/db
Jah meg van Strucnijuk:
FUNN RSX DIRECT
Boxer villára csavarozható 12900FT
Miez?
nemismerem a márkát de a neve alapján a praktikeres ŰTIPP minőségre hajaz:D
De ilyen árak mellett szar csaknem lehet
Talán gordon tudja ő itten a DÉHÁS:D
de asszem BMXes cuccokat is gyárt
-
#5747 3,2,1 FIGHT!:D -
#5746 elismerem a bicó iránti tudásod, mert tényleg ottvagy a szeren. de abba ne köss bele kérlek hogy a trails az trails.
bicózásba egyetlen dologhoz értek, a trélszhez.
gugli -
#5745 Na én ezeknél is simább gumit fogok majd venni. -
Gabo #5744 Tegnap új külsők után futkostam.
Azok a gumik (Kenda Nevegal 26x2.1, 120 tpi, Stick-e és DTC, kevlar, ~590-600 gramm), amikkel a bicó jött minden szempontból jó minőségűek. Jó a tapadásuk, eszméletlenül kapaszkodnak terepen, de amint kicsit keményebb, sík útfelültre érsz a gördülési ellenállásuk minden lendületet elnyel. Szóval kell melléjük valami kevésbé brutális, általános gumi. Ezeket meg elrakom a keményebb terep túrárak vagy sárdagasztásokra.
Egy jó adag telefonálgatás és futkosás után egy pár Michelin XC Dry2 (26x2.0, 66 tpi, kevlar, ~570-578 gramm) lett a befutó. Úgy ítéltem, hogy ezeknek a mintázata olyan leginkább, ami megfelel az igényeimnek. Mély, de kisebb, sűrűbben elhelyezett bütykökből álló, egyenletes futófelület. Keményebb összetételű, mint az XCR változat, így valószínűleg nem is fog annyira kopni. A kipróbálás még várat magára, de remélem erre is hamarosan sort tudok keríteni. Úgy sejtem minden száraz útfelületen jól fogja magát érezni.
Szánalmas az, amit a boltok kínálatában találtam. Olcsó gagyiból tengert lehet rekeszteni. Felső kategóriásból szintén porosodik egy csomó a polcokon. De pont az igényesebb, de nem versenyzőknek szánt közép kategória az ami hiányzik.
Néha irigylem a laikusokat. Megveszik a corabájkot a traktorgumival és fel sem merül bennük, hogy jobb is lehetnek. Ha meg értesz hozzá egy kicsit vagy magasabbak az igényeid futkoshatsz addig, míg a lábad lekopik, mire találsz valami használhatót. (Valószínűleg legközelebb inkább berendelek valamelyik netes bolttól.)
Egyébként ha valaki jó minőségű semi-slick (alacsony mintázatú) gumikat keres, a ProBike-nál láttam akcióban (5000 Ft/db) néhány Vredestein Tiger Claw gumit (26x2.0, kevlar). A mintázatuk alapján aszfalton, földúton, leveles, füves terepen elég szépen lehet velük repeszteni. (A neten meg lehet nézni a mintázatukat.) Ha a Michelin nem tetszett volna, akkor ezeket választom. -
Gabo #5743 Én is új élményeket szerzek mostanában. ;o) Bár még megy a bringa finomra hangolása, de ennek ellenére igen csak érezni a különbséget. Egy 8 éves, belépő szintű, merevfarú gépről átülni egy felsőkategóriás össztelósra... Szóval elég jól el tudom képzelni, hogy min mentél át ez alatt az idő alatt. :o) -
Gabo #5742 Srácok! Némileg keveritek a dolgokat és ezt már máskori is pedzegettem.
Lehet, hogy ti trailsnek nevezitek a dirt pályátokat, de a világ többi részén ez teljesen mást jelent.
A trail olyan egy nyomsávos (single track) utakat jelöl, amik sokszor vadcsapásként vagy gyalogos turistaútként kezdték életüket. Ebből adódik, hogy se ugratók, se komolyabb letörések nincsenek benne, lévén a vaddisznók nem ugratnak. A trail bringák ennek megfelelően az XC gépeknél kicsit erősebb, kevésbé versenycentrikus felépítésű, nagyobb rugóúttal rendelkező, kényelmesebb üléspozíciót biztosító gépek.
Csak a tisztánlátás végett. -
#5741 Esetleg valami olcsóbb? -
#5740 ez olyan sokba kerül hogy még ezt is le kell lakatolni -
#5739 Ez jónak néz ki ennek max a biztonságiszintje 5mmes acéllapot meg mire átflexelnek elmegy 2 flexkorong plazma vagy lángvágóval meg nem jár senki az utcán :D MÉG...:D:D
-
#5738 Na ma meglett az új gépem:)TFS-700D grafitszürke színben:)Holnap küldök képeket. -
#5737 Mivel az szerintem országút,így nem lehet,legalábbis én minden országútnál láttam eddig a bicikli/traktoros/szekeres meg se próbálja táblát. -
#5736 Holnap tekernék le a velencei-tóra Bp ről, és az lenne a kérdésem, hogy a 7-es úton lehet bringázni? (iGo szerint nem) Van valakinek tapasztalata a jó útvonalról? -
#5735 Innen melyik zárra bíznátok rá a bicót úgy,hogy 1.5-2 óráig kint van az utcán?Rohattak nem engedik,hogy bevigyem a lépcsőházba a bicót,csak az utcán lehet hagyniMintha bárkit is zavarna ott bent,azon a részen,ahol a kutya se jár... -
#5734 lehet mindennel menni, van nálunk sima és 24es bmx, 24es monti telóval, és merevvel is, 26os monti, minden van. és mindenki végig tudja ugrálni az egész sort.
a béemixel annyi a para hogy nehezebb. mert a kis kerék miatt ha nem patentra van téve az érkezőbe akkoris olyan nagy a lendületvesztés hogy a következő vagy átugorhatatlan, vagy úgy kell átszenvedni.
montival meg akadnak és mennek tovább :D -
#5733 THX!! Köszönöm a bátyám nevében is! Elég jok a gépek, igy 2 hónap használat után azt mondom hogy huhh:D
Miért nem volt eddig?:D
Hihetetlen élmény.. Csak azt látom elöre nem kevés pénz lesz őket karbantartani, hiszen a tesomnak a hátsó rugóstagban nincs csillapitás.
Arra mondtak egy 10 est eddig.. Az én első villám meg már kitty kotty:D
Szóval 3-4 havonta a villákra lehet majd költeni, meg olajakra stb..
Na de ezek már majdnem "versenygépek" ez van... -
#5732 Már miért ne lehetne trails-en dirt géppel menni?Nagyobb ugrató kell,és kész...Annyi a különbség,hogy trailsen nem tekersz,mert közel vannak az ugratók,dirtnél meg tekerni kell a két ugrató között,mindkettőt lehet építeni a természetbe is,meg egy stadionba is. -
#5731 *beérkezője----> leérkezője -
#5730 kösz a választ:d
nah most h tisztázódott bennem a dolog:D
Ak a trélsz az aminek van értelme mert csak BMXel lehet végigmenni rajt mert azon a jóisten se viszi végig a dirt gépet
És a BMX DIRT nek nincs értelme mert arra találták ki a dirt bicót olyan irritáló amikor egy ugratónak olyan kicsi a beérkezője, hogy nem lehet rátenni a dirt bicót mert BMXnek épült
FASSÁG:D -
#5729 nemtudom egyszerre végigolvasni :D
szerk2.
ha kész egy ugró (eső után általában, mert ahol a mi pályánk van se közel se távol semmilyen vízforrás ahonnan lophatnánk) akkor leterjítjük szőnyeggel, van erre jó 10x8méteres darabunk : )
mert így elnyelődik a súly egy kicsit, persze le van paskolva nagyon keményre ígyis előtte az egész. aztán azt le lehet venni 1hét múlva kb. mikor kiszáradt totálba, végleges ívet faragni bele, meg az érkezőből kiszedni a keréknyomokat és kész : ) utána meg 50literes hordókból, áttöltve kannába locsoljuk, ha nagy szárazság van.
továbbá egy praktika hogy 2lieters flakonokat lehet tenni az ugrókba építés során, és kiszúrkálni a tetejénél, így folyamatosan lesz benne víz, ami az évek alatt majd elpárolog onnan (csak ott van megszúrva ahol már nincs víz :D) csak hallottam hogy a kápi dört így épült. mi még nem próbáltuk. -
#5728 szerk.
hát ha poros egyrészt csúszik. másrészt rétegekbe, mint a szikes talaj sokkal jobban rombolódik. -
#5727 hát a trails lényege hogy valami szép erdőben csomó ugró egymás után, és rakéta ívek, amiket szúrós érkező követ, és épphogy leérkeztél már jön is a következő rakétaugró :D és az egészet csak úgy lehet ugrálni ha végigpumpálja az ember.
szóval amit az előbb linkeltem az trails.
ez meg dirt.
de eléggé egybe van folyva amúgy a kettő.
a trélsz az hangulatosabb a természet közelsége miatt, továbbá sokkkal technikásabb. -
#5726 Ügyesek!
Az ívet azért kell vizezni, mert ha poros akk csúszik??
Ti erre nem vmi szövetet használtok?:D
Kül a trélsz az a BMX dirt nem?:D -
matuja #5725 Sziasztok!Eladó 1 hauser viper 24 kerékpár Tolna megyében !Nagyon jó kis bicaj most fog átesni 1 nagy felujitéson!:uj nyereg ,Uj hátcso marokválto,
uj bovdenek ,felnikből nyolcas eltávolitása!Nagyon jó kis bicaj elhiheted!
A villárol 1 pár helyen lement a festék!kb:2002-2003 évjárat!Az én szemembe még most is 1 non jó bicaj csak már kicsi!10 éves korig sztem kiválo!Ára 15000ft amiket felsoroltam cuccok felujitásával!10000 oda tom adni igy ahogy most van!!Msn:[email protected] -
#5724 időközben írtam a szervezőségnek.
a Balaton Bike Fest látogatása teljesen ingyenes! Amennyiben valaki részt szeretne venni valamely megrendezett programon, akkor kell fizetnie a nevezési díjat, de aki csak bámészkodni megy azoknak teljesen ingyenes (előző évek Kona talijától eltérően) -
Gabo #5723
Erre csak azt tudom mondani: Isteni! Le a kalappal előtte!
Ezzel azt hiszem már a külföldi, valódi DH pályákon sem lesz gond. Jó tekerést vele nektek! -
#5722 nemtudom nem belinkelni.
igazi trélsz életérzés. megmutatja a vidi az igazi szépségét az egésznek.
[center] -
#5721 Ime a Giant Glory amiről beszéltem tegnap!
-
#5720 balaton bike fest-ről nem tud valaki valamit?
mert eddig kona fesztivál volt. és az belépős volt persze
de ez most ilyen kulturális program, és jegyárakról sehol nem olvasok... -
Gabo #5719 Ha mindenképpen trekking, akkor szerintem már inkább ez, vagy valami ami hasonló szinten van:
Cygnus Alivio
Amennyivel többe kerül, annyival jobb is.
Sokkal jobb hátsó váltó. Állítható szögű kormányszár. Rugós nyeregcső. És meg merem kockáztatni, hogy a felnik is jobb minőségűek. -
Gabo #5718 Amúgy köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat.
Be kell valljam az elmúlt két hónap nem kevés feszültséggel telt számomra. Amikor megjött a hívás, hogy elindították a bringát Németországból, még akkor sem tudtam fellélegezni. Egészen addig így volt ez, míg ki nem gurultam vele a boltból. Ezért nem is írtam róla. Meg aztán a lenti poént is el kellett sütni. ;o)
Sok szempontból ez a bringa jóval több annál, mint amilyen szinten jelenleg én vagyok. De ez csak arra fog ösztönözni, hogy tovább feszegessem a saját korlátaimat. :o)