Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha jól tudom, loctite-tal szokták az új csapágyakat a helyükre rögzíteni egy alapos tisztítás után.
Ha nem iparis csapágyakat használtak, akkor azt csak a gyártó javító készletével lehet orvosolni.
Javaslom, hogy néz szét a nemzetközi bringás fórumokon, sok helyen lehet forgáspont javításról infokat találni. Még ha a leírás nem is ehhez a bringához készült, az alapok minden esetben ugyan azok. (http://www.mtbr.com/ pl. jó kiindulásnak.)
Ha az alkatrészek jó állapotban vannak, akkor esetleg érdemes csak azokért megvenni a bringát. Egy új váz beszerzésével együtt is valószínûleg még jóval a komplett új gép ára alatt tudsz maradni.
jobb az ha nem kotyog
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
mert ha sokáig úgy használod akkor hiába raksz bele új cuccot utána az új is kotyogni fog 1 idõ után
Mert tudnék szerezn olcson egy kellys wandal-t csak nagyon kotyog a forgáspont.És addig nem akarom megvenni mig nem tudom hogy olcson és viszonylag kis gonddal minden gond nélkül cserélhetö/elháritható az ilyen hiba.
A nagy nyomás jó a gördülési ellenállásnak, de a rezgéselnyelõ képessége messze nem optimális.
Ahány személy, ahány bringás, annyi igény.
Más igényei vannak annak, aki terepezni akar. Más annak, aki csomagos túrázásra szeretne indulni. Más annak, aki versenyezni szeretne országúton vagy éppen terepen. Más igényei vannak annak is, aki a városban a napi közlekedésre szeretné használni a bringáját.
Ezért mondom az, hogy nem lehet ilyen kijelentést tenni, pláne nem egy belépõ szintû bringára, hogy a "legjobb". Nincs olyan, hogy a "legjobb".
Vannak bringák, amik jobban vagy kevésbé jobban megfelelnek egy-egy feladatra. Az adott bringásnak így az lesz a "legjobb", ami a leginkább teljesíti az elvárásait az adott felhasználáshoz.
Én ha mai fejjel kellene bringát vennem, nehezen tudnék 500k alatt megállni. És az se lenne a "legjobb", csupán megfelelne a saját igényeimnek és a vágyaimnak. Ilyen szempontból nézve egy belépõ szintû bringa lehet szép, de számomra messze van a tökéletes fogalmától.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
pl Paris Dakar
csak ennyit is érdemes tudni a márkáról 😄
ehhez képest 1 fos volt és alig volt olcsóbb
1hónapig nézegettük milyen bringát vegyen hawer
végül rátaláltunk erre
megvette és megvan elégedve vele
és most is ezt venné
A Cube jó márka és szép gépeik vannak, de akad még jó néhány gyártó, akiknek szintén akadnak remek gépeik.
Ne legyél elvakult!
annyit kell tudni a legjobb bringa 80eFt-ért vihetõ
Cube Appear
http://www.faunbike.hu/component/page,shop.product_details/flypage,ss_flypage/product_id,85/category_id,6/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,37/vmcchk,1/
ez a legjobb át/telsjesítmûnyû bringa amit láttam eddig
cimbinek is ilyen van és nagyon fasza
fõleg hogy ráköltött még 40eFt-ot
De persze van gagyi és szar termékük mint ahogy szinte minden márkának..
De ha azt nézed, nem mindenkinek van 100000-200000ft je bicóra.. Az emberek viszont Sznobok, tehát ha meglátja hogy mongoose megveszi függetlenül attól, hogy szar😄
Downhill!!
A ZOOM telok nem túl magas minõségûek. Belépõ kategória alja.
A SRAM-nál a valódi mtb váltók az X (X-9, X-7 stb.) sorozatnál kezdõdnek. Az MRX ebbõl adódóan szintén belépõ kategória.
A Shimano TX-30 a Shimano komfort kategóriás alkatrészei közé tartozik. Nem alkalmas komolyabb használatra.
A Promax fékek a még használható kategóriában vannak, de a minõségük messze nem a legjobb.
Hátul noname V-fék.
Noname hajtómû.
Noname felnik.
A váz rugóstagja sem lehet valami magas színvonalú, ha meg sem említik a leírásban.
Javasolom, hogy olvass utána a Mongoose jelenlegi piaci helyzetének. A cég igen sokat veszített valamikori fényébõl. Lényegében abból tengõdnek, hogy a kinti nagyáruházak gazdaságos bringáihoz adják a nevüket. (Ha jól tudom ugyan az a konzorcium vásárolta fel õket, mint ami a Schwin-t is.)
Szóval ez a bringa alig egy hajszállal jobb, mint egy corabájk. Valószínûleg árfekvésében is azokhoz áll közelebb, mint a valódi, minõségi össztelos gépekhez.
a kormányt én vettem meg róla
a kormány is kettétört és a váz is
pedig nem volt gyilkolva
elég vékony is volt
a kormányra is rá volt írva hogy Mongoose
KTM vázra szereltem fel 2db ilyenem is volt
azok bírták és volt benne anyag
nem hiába osztrák minõség
most meg lehet nézni mennyi 1 KTM bicaj hát elmondom nem olcsó
szerintem még valahol van is kép arról a kormányról nekem
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
a BMX-emen a kormány elrepedt
ismerõsnek meg a váz repedt 2-é
10éve volt 25eFt és ezért csak szart kaptunk 😞