Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
ragasztani kell a csapágyat?

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Ha a forgáspontokban ipari azaz szabvány csapágyak vannak, akkor valószínûleg gond nélkül elvégezhetõ a cseréjük. Ha nem sérültek a forgáspontok tengelyei, akkor valószínûleg nem lesz velük nagyobb gond.
Ha jól tudom, loctite-tal szokták az új csapágyakat a helyükre rögzíteni egy alapos tisztítás után.
Ha nem iparis csapágyakat használtak, akkor azt csak a gyártó javító készletével lehet orvosolni.

Javaslom, hogy néz szét a nemzetközi bringás fórumokon, sok helyen lehet forgáspont javításról infokat találni. Még ha a leírás nem is ehhez a bringához készült, az alapok minden esetben ugyan azok. (http://www.mtbr.com/ pl. jó kiindulásnak.)

Ha az alkatrészek jó állapotban vannak, akkor esetleg érdemes csak azokért megvenni a bringát. Egy új váz beszerzésével együtt is valószínûleg még jóval a komplett új gép ára alatt tudsz maradni.

bardocz
Vagy csinálhatod azt,hogy ezt megveszed,veszel egy új,olcsóbb vázat(nem kell feltétlen 100-at költeni egy vázra,atótl függ mire használod),és errõl a bringáról mindent átpakolsz erre.
repvez
65k-ért tudnám megvenni full deore szettel manitu splice telo és manitu radium tag hidrás centerlockos tárcsákkal.ha azt nézem a felszerelés sokkal többe lenne igy megérné az árát csak a váz aggaszt hogy ha tönkretette a kotyogás akkor meg még 100k-t költsek egy ujra amiért már kaphatok egy gyári garis cuccot.De ha csak egy csapágy cserével meguszom akkor van egy fasza 200k-s bringán töredék pénzért
bardocz
Ha kotyogott amikor használták az azt jelenti,hogy minden egyes kotyogásnál hozzáütõdött,ami szerintem egy ilyen forgáspontot tud kárt okozni rendesen.Amúgy menyiért tudnád megvenni?Nem lehet hogy jobban megérné egy merevvázas ugyan olyan árban?
MaSzKa
fogalman nincs milyen megoldás
jobb az ha nem kotyog

repvez
ezért kérdezem ,mert még nem vettem meg, hogy javithato-e és nem jelent-e maradando károsodást ha már igy használták
MaSzKa
ha kotyog az gáz lehet ha nem javítatod meg

mert ha sokáig úgy használod akkor hiába raksz bele új cuccot utána az új is kotyogni fog 1 idõ után

repvez
tudja valaki hogy mekkora macera egy ösztelos bringa vázába forgáspontnál csapágyat cserélni ill. hogy kb menniböl lehet meguszni?
Mert tudnék szerezn olcson egy kellys wandal-t csak nagyon kotyog a forgáspont.És addig nem akarom megvenni mig nem tudom hogy olcson és viszonylag kis gonddal minden gond nélkül cserélhetö/elháritható az ilyen hiba.
MaSzKa
rá van írva a gumira mennyi

Ha jól tudom, sokszor 10 bar fölé is fel szokták nyomni. Pontos értéket nem tudok.
A nagy nyomás jó a gördülési ellenállásnak, de a rezgéselnyelõ képessége messze nem optimális.

Egy országúti bringa kerekébe mennyi az optimális nyomás?
Látom, még mindig nem akarsz megérteni.
Ahány személy, ahány bringás, annyi igény.
Más igényei vannak annak, aki terepezni akar. Más annak, aki csomagos túrázásra szeretne indulni. Más annak, aki versenyezni szeretne országúton vagy éppen terepen. Más igényei vannak annak is, aki a városban a napi közlekedésre szeretné használni a bringáját.

Ezért mondom az, hogy nem lehet ilyen kijelentést tenni, pláne nem egy belépõ szintû bringára, hogy a "legjobb". Nincs olyan, hogy a "legjobb".
Vannak bringák, amik jobban vagy kevésbé jobban megfelelnek egy-egy feladatra. Az adott bringásnak így az lesz a "legjobb", ami a leginkább teljesíti az elvárásait az adott felhasználáshoz.

Én ha mai fejjel kellene bringát vennem, nehezen tudnék 500k alatt megállni. És az se lenne a "legjobb", csupán megfelelne a saját igényeimnek és a vágyaimnak. Ilyen szempontból nézve egy belépõ szintû bringa lehet szép, de számomra messze van a tökéletes fogalmától.

Pistike 007
zsír!

bardocz
Ez rohadt jól néz ki😮
engem is érdekelne, de valószínûleg U-lakat lesz a válasz😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Mondjuk meg szinte alap rajta minden ezert kb. 2 honapon belul tello csere meg egyeb...

Na itt az en kicsikem. 2 honapja innen informalodtam h erdemes-e ilyet venni.

Máté94
Akkor milyet érdemes venni?😊
Pistike 007
Hát egy jó bringára érdemes nem ilyet venni...
Havernak ugyan ilyet vágtak le.

MaSzKa

Pistike 007
Vagy nemtudod mire költeni a pénzed😄

Szabi84
Én is csorghatnám a nyálam utána de ennyi pénzért hülyesg bicajt venni ha csak nem a VB címre hajtasz!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

bardocz
És ebbõl a váz 1 milla😊
az alsó másfél millába kerül, ennyi pénzért már mind lehet jó (akkor már inkább Santa Cruz vagy Haro, nem azt mondom, hogy Ktm szar, csak azt, hogy ez a modell iszonyat drága

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Pistike 007
De ami drágább az jobb😊

bardocz
Persze,de ha összeraksz egyet ugyan ennyiért(valószinû jobb),akkor az már ne éri meg ^^
Máté94
Nem értem aminek híres márkája van azért már több 100e is lehet költeni?
bardocz
Szerinted létezik olyan ember aki nem ismeri a KTM-et? 😄
Pistike 007
Nyugi ismerem a márkát😊

MaSzKa
krosszmotorokba világelsõk 😄

pl Paris Dakar

csak ennyit is érdemes tudni a márkáról 😄

Pistike 007
Na az alsó az már valami😊

MaSzKa
néztem 67eFt-os Gepida-t

ehhez képest 1 fos volt és alig volt olcsóbb

MaSzKa
ebbe az árba garantáltan nem találsz szerintem jobbat

1hónapig nézegettük milyen bringát vegyen hawer

végül rátaláltunk erre

megvette és megvan elégedve vele

és most is ezt venné

Kinek és milyen szempontok szerint a legjobb szerinted?

A Cube jó márka és szép gépeik vannak, de akad még jó néhány gyártó, akiknek szintén akadnak remek gépeik.

Ne legyél elvakult!

MaSzKa
nem mindenkinek van 100000-200000ft je bicóra.. "

annyit kell tudni a legjobb bringa 80eFt-ért vihetõ

Cube Appear
http://www.faunbike.hu/component/page,shop.product_details/flypage,ss_flypage/product_id,85/category_id,6/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,37/vmcchk,1/

ez a legjobb át/telsjesítmûnyû bringa amit láttam eddig
cimbinek is ilyen van és nagyon fasza
fõleg hogy ráköltött még 40eFt-ot

gordon 24
Azért meg kell védjem a mongoost. Nem szeretem a márkát, de van nagyon jo cucc is a palettán.. 800000ft-ért is árulnak bringát.. Vannak jo elképzeléseik..

De persze van gagyi és szar termékük mint ahogy szinte minden márkának..
De ha azt nézed, nem mindenkinek van 100000-200000ft je bicóra.. Az emberek viszont Sznobok, tehát ha meglátja hogy mongoose megveszi függetlenül attól, hogy szar😄

Downhill!!

Bõven eleget írnak az alkatrészekrõl, csak alaposabban el kellene olvasni.

A ZOOM telok nem túl magas minõségûek. Belépõ kategória alja.
A SRAM-nál a valódi mtb váltók az X (X-9, X-7 stb.) sorozatnál kezdõdnek. Az MRX ebbõl adódóan szintén belépõ kategória.
A Shimano TX-30 a Shimano komfort kategóriás alkatrészei közé tartozik. Nem alkalmas komolyabb használatra.
A Promax fékek a még használható kategóriában vannak, de a minõségük messze nem a legjobb.
Hátul noname V-fék.
Noname hajtómû.
Noname felnik.
A váz rugóstagja sem lehet valami magas színvonalú, ha meg sem említik a leírásban.

Javasolom, hogy olvass utána a Mongoose jelenlegi piaci helyzetének. A cég igen sokat veszített valamikori fényébõl. Lényegében abból tengõdnek, hogy a kinti nagyáruházak gazdaságos bringáihoz adják a nevüket. (Ha jól tudom ugyan az a konzorcium vásárolta fel õket, mint ami a Schwin-t is.)
Szóval ez a bringa alig egy hajszállal jobb, mint egy corabájk. Valószínûleg árfekvésében is azokhoz áll közelebb, mint a valódi, minõségi össztelos gépekhez.

MaSzKa

MaSzKa
ez 1 full Mongoose bicaj volt
a kormányt én vettem meg róla

a kormány is kettétört és a váz is

pedig nem volt gyilkolva

elég vékony is volt

a kormányra is rá volt írva hogy Mongoose

KTM vázra szereltem fel 2db ilyenem is volt
azok bírták és volt benne anyag

nem hiába osztrák minõség

most meg lehet nézni mennyi 1 KTM bicaj hát elmondom nem olcsó

szerintem még valahol van is kép arról a kormányról nekem

Szabi84
Csinál az minõségi bringát csak az nem 100ezer forint😄! Elsõ bmx-t vagy montit a mongoose csinálta, szóval van nevük!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Pistike 007
Csak példának szántam.
😛

bardocz
Hát aki bmx-el dh-zik^^ Max four-crossra jó,ilyen vonalon,bmx dirt-street-park-ra való leginkább.
Pistike 007
Jó de más ha DH közben törik el vagy a zebrán átguruláskor😄

bardocz
Hidd el,extrém sportban nem ritka a vázrepedés,van,aki 100-es vázat tört össze,és kettõt belõle(specialized,nem tom melyik dirtváz,de aszem 100 fölött van,vagyis azt hallottam).Kormányod meg nem hiszem,hogy mongoose volt.
Pistike 007
fú ez egy válogatott bíztató hsz volt😄

MaSzKa
MONGOOSE cuccot én többet nem veszek az tutti

a BMX-emen a kormány elrepedt

ismerõsnek meg a váz repedt 2-é

10éve volt 25eFt és ezért csak szart kaptunk 😞

Pistike 007
ja.

ok, köszi a segítségeteket. úgy látszik, még semmit sem értek a témához, azt hittem, hogy a mongoose minõségi dolgokat csinál, de ahogy elnéztem, nem sok merevvázast mtb-t árul, a legtöbb ilyen és ehhez hasonló.

Szabi84
ez a bicó elég gyengécskének tûnik, persze attól függ mire használod