Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ChuckyHUN
Tanderm bringát nevezik másképpen? nagyon elkezdett érdekelni a dolog😄D

Chucky vagyok. Sportmotoroscsávófajzat. JAPANESETECHOLOGY lover. röviden ennyi...

bardocz
Fogadjunk,hogy fel tudom ütni azt a villát?😊 Igaz hamarabb menne szét a csuklóm sajna,mint a villa😄
repvez
Egy kérdésem lenne, ha csak 18"-os bringát veszek a 190 cm-es magasságomhoz akkor azon lehet segiteni a nyeregcsö és a kormányszár modositásával?
ÉS ha csak egy vázam van akkor egy alap bringa készre szereléséhez még mennyit kell rákölteni?
Mert az Apróhirdetésekben vagy csak 18"-os bringákat adnak jo áron vagy csak vázat a megfelelö méretben.
MaSzKa
Súly:
13200 g
Váz:
Alu 6061, RFR-Geometry
Méret:
16", 18", 20", 22"
Szín:
Red'n'Black
Villa:
RST 191 teleszkóp, 80 mm rugóút
Rugóstag:
-
Kormánycsapágy:
Ritchey Logic semi-integrált
Kormányszár:
Scape
Kormány:
Scape lowrize
Elsõ / hátsó váltó:
Shimano Acera / Shimano Acera
Váltókar:
Shimano EF50 fék/váltókar
Fék:
Alhonga V-fék
Hajtómû:
Prowheel 22/32/42 170mm
Lánckeréksor / lánc:
Shimano HG30 11-30 / Shimano HG40
Abroncs:
Rigida Zac19
Elsõ / hátsó agy:
KT Alu
Külsõ gumi:
Kenda Koyote 26x2.1
Pedál:
Alu
Nyereg:
Scape Active 4
Nyeregszár:
Scape Light

elég érdekesek az infok

pl ismerõs-nek szürke a villa és a gumiból is Kenda gyártmányt kapott

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa

MaSzKa
A Cube kizárólag a magyar piacra gyártotta ezt a bringát, hogy 100000ft alatt is lehessen Cube gépet birtokolni. Ennek ellenére a bringa jobb mint az árkategóriájában megszokott gépek! A hajtómû és hátsóváltó lecserélésével komoly bevetéseket is kibír. A teló felüthetetlen, szépen mozog, sokkal jobb, mint hasonló árú társai. Ha személyre építve akarod, le kell jönnöd Tatára, és egy órán belül kész... elõzetes egyeztetés után

ezt is írják

elég fasza bringa sztem

vett rá Shimano pedált cipõvassal együtt 7eFt +20eFt-os cipõt

MaSzKa
hawe ilyen bringát vett
elég fasza de ráköltött még a 85eft-on túl kb 30-40eft-ot

Leírás:

* HARDTAIL COMP SERIES - AMIKOR A COMP SZÉRIÁT MEGALKOTTUK, AZ LEBEGETT A SZEMÜNK ELÕTT, HOGY MINDENNAPI HASZNÁLATRA ALKALMAS, DE EGYBEN NAGYON JÓ MINÕSÉGÛ KERÉKPÁR JÖJJÖN LÉTRE. A 7005-ÖS, NAGYON KÍVÁLÓ, HÕKEZELT ALUMÍNIUMBÓL KÉSZÜLT VÁZAKNAK NAGYON HOSSZÚ AZ ÉLETTARTAMUK ÉS KIVÁLÓAN ELLENÁLLNAK AZ OXIDÁLÓDÁSNAK. AZ RFR GEOMETRIÁNAK ÉS A RÖVID FELSÕCSÕNEK KÖSZÖNHETÕEN AZ ÜLÉSPOZÍCIÓ NAGYON KÉNYELMES, DE NE TÉVESSZEN MEG SENKIT EZ A KÉNYELEM! A COMP SZÉRIA TELJESEN ALKALMAS VERSENYZÉSRE IS. A FELSÕCSÕ ALATT ELVEZETETT BOWDENEK BÁRMILYEN IDÕJÁRÁSI KÖRÜLMÉNY KÖZÖTT TISZTÁK MARADNAK. MINDEGYIK VÁZON VAN TÁRCSAFÉK FELFOGATÁSRA LEHETÕSÉG. EZEK A POZITÍV TULAJDONSÁGOK TESZIK COMP SZÉRIÁT TÖKÉLETESEN MEGBÍZHATÓVÁ, S MINDEGY, HOGY AZ AIM-ET V-FÉKKEL, AZ ATTENTION-T HIDRAULIKUS TÁRCSAFÉKKEL, VAGY AZ ANALOG-OT “LOCKOUT”-TAL VÁLASZTJA. AZONBAN LEHETSÉGES, HOGY ÖNNEK MÉGIS AZ ACID NYERI EL TETSZÉSÉT HIDRAULIKUS TÁRCSAFÉKEI ÉS “LOCKOUT”-JA MIATT?

2008 CUBE APPEAR 24sp

Súly:13200 g
Váz:Alu 6061, RFR-Geometry
Méret:16", 18", 20", 22"
Villa:RST 191 teleszkóp, 80 mm rugóút
Kormánycsapágy:Ritchey Logic semi-integrált
Kormányszár:Scape
Kormány:Scape lowrize
Elsõ / hátsó váltó:Shimano Acera / Shimano Acera
Váltókar:Shimano EF50 fék/váltókar
Fék:Alhonga V-fék
Hajtómû😛rowheel 22/32/42 170mm
Lánckeréksor / lánc:Shimano HG30 11-30 / Shimano HG40
Abroncs:Rigida Zac19
Elsõ / hátsó agy:KT Alu
Külsõ gumi:Kenda Koyote 26x2.1
Pedál:Alu
Nyereg:Scape Active 4
Nyeregszár:Scape Light

CUBE Appear 26"

Alu 7005 váz, RST 191 teló,
Shimano Acera/ST-EF50 24-seb,
Alu V-fékek, Kenda Coyote külsõk
Vázmagasság: 14-16-18-20-22"
Súly: 14kg

Jah az a helyes megoldas 😉

Lábszárvédõ?

Mike
a tüskék után már za a kis forróság szerintem nem is számítana
szal a ha gumiborítás nem jó, akkor jógi tanfolyamra járok 😊))

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

bardocz
Hát akkor pláne nem értem.
Mike
nem tekerés közben, gondolhatod

bardocz
Az öngyilkosság,fõleg ha ott kell hagynod valamiért napon két percre,a pedál meg faszán felmelegszik.Múltkor érden az Ak tár is forró volt,amikor napon volt a rövid pihenõn.
bardocz
<#nyes> Nem hetente,csak megláttam ezt a gyönyörû Subaru motort,és logót kellett belõle csinálnom<#szeret>

De hogy vered be a lábszárad?Én csak tekerés közben még egyszer se vertem be,csak ugrálásnál.
Mike
egyébkként gondoltam már rá, hogy el kéne menni mezitláb biciklizni, ilyen melegben, de nem vagyok fakir

Mike
most megnéztem ki ez az okos, aki nekem ilyeneket irogat

szia bardocz
(mindekit a logojáról jegyzek egyébként meg, azért nem kéne hetenete cserélgetni)

majd megmutatom a sebeimet

bardocz
Mit csinálsz te,hogy szétveri a lábszáradat?Hát ne sípcsonttal tekerj,hanem a talpaddal😄
Mike
szétkúrja a lábszáramat állandóan

csúszna? az nem jó

mezitláb? nem is rossz ötlet, biztos feelingesebb mint szakadó esõben cuppogó cipõben

bardocz
Minek rá gumiborítás,úgy csúszna,hogy csak na!Vagy mezítláb akarsz tekerni,vagy mi?😄
Mike
üdv

a kiálló fémszegecsekre szeretnék gumiboritást
szerintetek létezik ilyen?

ezen még jobban látszik

vagy egyszerüen vegyek másik pedált? (mondjuk azt nem szeretnnék)

BBB-nek és B+-nak is vannak ilyen csomagtartói. Valószínûleg a legtöbb bringaboltban kapható vagy rendelhetõ. A leírás alapján 10 kg körül lehet a terhelni õket.
Itt találtam neked néhányat.

Azért egy ilyen csomagtartó mellett nem árt egy bringás hátizsák sem.

balcooo
Köszi! - Igen, hallottam már ilyesmirõl (nyeregcsõre cuppanthatóról), csak kérdés azt mennyire lehet pakolni (nem lakást akarok költöztetni rajta, de mondjuk jó lenne 5-10 kilót lehetne rá pakolni)

Amúgy Pyrex, kösz, akkor ilyen erõvel már gyalogtúrára is mehetnék, minek szenvedjek a bringaval 😊P

gordon 24
Hát!!

Nem vagyok ilyen szak ember, de ha azt mondod hogy onnan lopták el talán..

Részvétem egyébként, milyen bringa volt?? Hogy történt?

Downhill!!

McKenny
Hellóztok
ellopták a bicóm és van rá esély hogy a házra való biztosítás fedezi?

http://www.youtube.com/user/McKennyHUN

Akadnak nyeregcsõre rögzíthetõ csomagtartók is. Szét kell nézni a boltokban. Általában a csomagtartók nem az a kategória, ami túl sûrûn szerepel a cégek honlapján. A helyszínen valószínûleg hamarabb találsz valami használható megoldást.

tszki:
Ahogy Gordon is írta, 180 pénz az összetelos bringáknál a belépõ kategória. Szóval sokat nem szabad várni tõle.
Ha garis a bringa vidd vissza és javíttasd meg velük.
Valószínûleg valamelyik forgáspont szorul, vagy szennyezõdés került a forgáspont egymás mellett elforduló felületei közé. Szétszedés, kitisztítás valószínûleg megoldja. Ha garis a bringa, akkor ezt csináltasd meg a vásárlás helyén.
Ha nem képesek megjavítani, akkor pénz vissza.

180 pénzbõl már össze lehet hozni egy viszonylag jól használható merevfarú montit. Ha ennyi a keret, akkor ez inkább megéri. Vagy legalább kétszer ennyit rá kell költeni, ha egy rendes ösztelos gépet szeretnétek.

PyRex
nagy hátizsák a hátadra? <#fejvakaras>

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

balcooo
Szasztok!

Lenne egy elsõre talán röhejesen hangzó problémám.
Van egy jókis gepida sirmiumom, semmi extrém használat föleg hétvégén tekerészünk vele rövidebbeket (1 napon belülieket)összevissza. Most viszont van tervbe véve egy 3napos balaton túra, amihez nem árt ha van csomagtartója az embernek (merthogy nem csillagtúra lesz hanem körbe). Namost a gond most jön: tárcsafékes a bringa. Tud valaki frankó csomagtartót (és lelõhelyét esetéleg) ami valahogy rámegy tárcsafékes bringara? Köszi a tanácsokat

repvez
Melyik tipust vetted meg onnan?Én is nézegetem az össztelosakat és a rockrider 6.3-ast néztem, de az 128eft és az rudos a teloja a 9.1-esnek már levegos abban max a forgáspontoknál tud nyikorogni sztem.Esetleg nézd meg a váz fö forgáspontjánál hogy nem szorul-e.Mert az én TG-s bringámnál is kivedtem a rugostagot és a váz nem csuklott össze mert szorult a forgáspontnál.Visszaengedtem egy kicsit a csavaron és már legalább mozog egy kicsit kb 1 cm-t a 4-böl.
gordon 24
Hát sajnos sok jóval nem tudlak kecsegtetni..

Az a baj az ilyen dolgokkal hogy nem jok.. Nincs más szó erre. Ha nyikereg vidd vissza, ha nem javitják meg 3 napon belül vissza csinálhatod az egész vásárlást.

180000ft nem sok egy kerékpárért. Az én bringám kb 300000ft-be van és nem össztelós. Egy jó össztelós bicaj kb 400000ft-nél kezdõdik.

Szóval én azt javaslom, hogy vidd vissza javitasd meg hogy ne nyikegjen, ha sikerül használjátok, de ne nagyon durvuljatok vele.
Ha nem tudják megjavítani, add vissza és vegyél máshol vagy egy komolyabbat, vagy ennyiért egy jo merev hátuljut.

Downhill!!

Sziasztok!
Most vettem egy kerékpárt az öcsémnek (összteleszkopos) és az a problémám hogy eléggé nyikorog a hátso teleszkopnál valami.Pl ha gödörbemegyünk vele vagy stb. Probáltam már beolajozni kis levegõt is engedtem ki belõle mert olyan merev volt az egész h semmi csillapítása nem volt. Mellesleg szerintem egy 180 ezer forintos terep cangának nem kellene nyikorogni. Aholvettem mondták h vigyen vissza (Decathlon), de ott is olyan balfékek hogy még a váltot is csak 20 perces szenvedéssel tudták normálisan beállítani.
Ha esetleg valaki tudja a megoldást vagy h mi lehet a hiba és hogy kéne megoldani annak nagyon megköszönném a segítséget!
Az elsõ 2-3 hétban 5-10 km közötti távok vannak tervben, aztán folyamatos emelés.
Milyen alkatrészekkel van szerelve a bico?
Mert nem csak a váztól függ az, hogy mennyire lesz használható a bringa arra a célra amire szánod.

Ha nem tekersz rendszeresen és nem vagy formában, azért napi 20-30 km elég megterhelõ tud lenni. Javasolom, hogy elõbb csak heti egy-két alkalommal kezd a dolgot és fokozatosan emeld a terhelést. Ha túlhajtod magad, az inkább árt, mint használ.
AarPoe is mostanában kezdett komolyabban tekerni. A neki adott tanácsok jó részét szerintem Te is hasznosítani tudod.

Ha van még kérdésed, ne kímélj minket! :o)

Csak hobbi célra, a sportolás kedvéért. Már megvan, ajándékba kaptam, igaz használtan. Úgy napi 20-30 km-rt szeretnék letekerni, hátha visszanyerem régi erõállapotomat.De azért köszi a választ.
Amit némi google matatás után sikerült kideríteni az annyi, hogy egy kis olasz bringagyártó cég. Amennyire meg tudtam állapítani, nem a tömeg gyártásra szakosodtak. Valószínûleg ebbõl adódóan odafigyelnek a részletekre, de ennek gondolom az árát is meg kell fizetni.

Milyen célra szeretnél magadnak montit?

Az éredekelne ki mit tud a VICINI mtb kerékpárokról?
Ha van egy felnim honnan tudhatom meg,hogy max milyen széles külsõt lehet rátenni?

Ejha, ez tényleg szebb, kösz 😊
Egyébként azért ennyi, mert belépõ szintû felszereléssel (váltó, fékek, stb) adják. Dehát valamit valamiért, a márkát meg kell fizetni...nekem nagyon is megtenné. A (tökéletesen montinak álcázott) trekking-cross változata is nagyon tetszik!

Gabo, már mondanom sem kell, hogy nagyon szépen köszönöm ismét a segítséget 😊 hamarosan reagálok is rá! Nade most korán fekszem, mert holnap íjászverseny és nem ártana összelõni valami elfogadhatót. 😊
Szabi84

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Szabi84
sztem jó vétel de feketében sokkal dögösebb

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

http://www.ktm-bikes.at/2008/_bikes/desktop_bg/052Chicago_48_alphakasil-te.jpg

...megakadt rajta a szemem a Hervisben, 99 ezer ft. Vélemények?
Sisaknál a legfontosabb szempontok: ne szorítson, ne nyomjon, ne lötyögjön, legyen jól beállítható és szellõzzön megfelelõen (minél több a lyuk, annál jobb).
Fontos az is, hogy jól nézzen ki, mert máskép nem fogod hordani. ;o)
Minél többet próbálj fel és csak utána dönts. Egy azon gyártó különbözõ modelljei is eltérhetnek a kényelem szempontjából.
Gyártástechnológiai szempontból az inmold sisakokat érdemes elõnyben részesíteni. Ezeknél a külsõ héj és a belsõ hab réteg lényegében egybe van öntve. Ez részben erõsebb szerkezetet ad, részben pedig nem fordulhat elõ, hogy a ragasztás elengedi a külsõ héjat, tartósabb.
Elõnyös, hogy ha a sisak elülsõ lyukait rovarháló fedi. Baromi idegesítõ, mikor az ízeltlábúak betalálnak repülni, majd ott motoszkálnak az ember fején. A darazsak csípõs modoráról nem is beszélve.
Az sem árt, hogy ha sisak napellenzõje valóban árnyékot ad.

Az a kategória, amivel már érdemes foglalkozni, nagyjából 10e környékérõl indul. 20e felett már a profibb sisakok találhatóak.
Jellemzõen nekem az egyik legdrágább (Cratoni Tremor Tribal) sisak lett jó a nagy tökfejemre anno, mikor a régit le akartam cserélni. Elõtte egy Uvex Boss RS volt.

Szerintem a nagy sportboltokban inkább csak próbálj és nézelõdj. Nem vagyok róla meggyõzõdve, hogy az ott lévõ sisakokat valóban úgy tárolták és pakolták, ahogy illik. Ha találtál olyat, ami jó, akkor valamelyik bicos boltban rendeld meg az újat.

A szembeszél és a hegyek nagyon is összehasonlíthatóak. Széllel szemben tekerni van annyira fárasztó, mint egy hosszabb emelkedõre kapaszkodni. Alattomos dolog, mert kiveszi az ember erejét, muszáj visszakapcsolni.

A kéz zsibbadásnak és a kar fájásnak lehet oka a rossz kéztartás és az, hogy valószínûleg túl erõsen, görcsösen markolod a kormányt. Ha nem megfelelõ méretû a bringád váza, akkor az is okozhat ilyen problémákat.
Az elsõ felén kis odafigyeléssel lehet javítani. Lazíts a fogásodon, illetve próbálj meg arra törekedni, hogy a csuklódat viszonylag egyenes tartsd. Az sem szerencsés, ha túl puha a markolatod és/vagy a kesztyûd tenyér része. Ez bizonytalanabb fogást eredményez, aminek hatására, akaratlanul is, még inkább markolod a kormányt. Ennek eredményeként a puha anyagok összegyûrõdnek és szépen nyomni kezdik a tenyér ereit, idegeit.
Az alkar fájdalmának is lehet oka a túl görcsös kapaszkodás. Ha lazábban tartod a karjaidat, a rázósabb részen természetes rúgózásként fognak viselkedni a tested számára és csökken a terhelés is, ami éri õket.
Ha van kormányszarv a bringádon, akkor ezt is lehet arra használni, hogy a kormányfogáson idõnként változtass.
Ha a bringád váza hosszabb, nagyobb a keleténél, akkor abból is adódhatnak ilyen gondok. Ilyenkor lényegében végig fekvõtámaszban tekersz, ami a kelleténél jóval nagyobb terhelést okoz a karoknak. Nekem is ez volt a problémám. Ezt valamennyire lehet korrigálni a stucni és a kormány cseréjével, illetve a nyeregpozíció módosításával.

Persze egy jó telo is sokat számít a rázósabb utakon. Illetve lehet a bringa rezgéselnyelését egy ballonosabb, szélesebb külsõ is jelentõsen javítani tudja. (Persze a gördülési ellenállása ezeknek kicsit rosszabb, de valamit valamiért...)

A hétvégi utam sajnos csõdbe fulladt a vizsgaidõszak szorítása miatt, cserébe viszont szerdán örökre végeztem a matek tanszékkel. 😊
Ennek örömére ma besuvasztottam az idõbeosztásomba az egyik 28km-es körömet (idõ hiányában sajnos csak ennyit). Egészen jól ment, odafelé kihasználtam a hátszelet és a jó idõt, bámultam az elsuhanó vörös pipacsokat, miközben lélekben már a visszaútra készültem: tudtam, erõs szembeszél vár majd. Hegyek hiányában nekem ez jelenti a kaptatót (tudom, összehasonlíthatatlan a kettõ, nem is kísérlem meg ezt) így még örültem is neki. A hirtelen, lüktetõ széllökéseket viszont nagyon nem szeretem. Egy ilyen, egy elhaladó kamionnal párosulva kicsit megszédített, de szerencsére az úton maradtam.

Tapasztalatok:
1. Mióta megvan a kesztyûm, már fél óra után erõsen elzsibbad mindkét tenyerem. Lehet hogy rossz a fogásom (sima markolat, nem szarv), és egy idõ után már nem zavar, de mégis kellemetlen kicsit, ha az ember nem érzi a kormányt markoló kezeit. Mi lehet ennek az oka?
2. Ez az út picit rázatósabb, mint a többi köröm és a végére rendre megfájdulnak az alkarjaim. Szerintem a rázástól, mivel ez a gond máskor nem jelentkezik. Hogyan küszöbölhetném ezt ki?
3. Likacsos Fejfedõt...honnan, milyet? Érdemes pl. a Hervis-ben is nézelõdni?

Még akartam valamit kérdezni, amint eszembe is jut, pótolom a hiányosságot. 😊

A közeljövõben hanyagolnom kell az edzés-szerû meneteket mert nálam lesz a Párom, így nyilván a csajos tempójához kell igazodnom. De a bicaj nem maradhat el. 😉
PyRex
dabomb-ról hallottam jókat

bardocz
Amúgy ez a két márka menyire jó?Van vaakinek tapasztalata?
PyRex
például. vagy esetleg Da Bomb...

bardocz
Leader fox?Bár nem tudom milyen minõségû,de nekem tetszik.
acsati
milyen jo street vázak vannak még konán polarxen umfen kivül ami kb ezeknek az ára körül mozog?
vagy a többi mind drágább? 😄
Szabi84
nem csak bringát gyártani tudnak😊