22335
-
#6757 Sziasztok
Valami jo MTB hatizsakot tudnatok ajanlani ami jo kenyelmes el is fer benne egy s mas, meg...
Koszonettel -
#6756 Ha elázik,attól még semmi baja nem lesz...viszont ha hazaérsz,akkor törölgesd le szárazra,olajozd át,azt jónapot! -
#6755 Aha!! Nah igy világos!
Hát az ha elázik nem igazán gond, ha utánna szárazra törölgeted majd beolajozod a láncot bla bla..
Ha viszont nem akarsz vele baszakodni annyira, akkor vigyél egy egyszerű erősebb festő nylont és takard le.. Csak azt ugye rögzisd hozzá valahogy, nehogy elvigye a szél.
Elvileg ennél többet nem tudsz tenni.. Vagy egy másik lehetőség rakd fedél alá, ha van. -
#6754 Na tehát! Holnap a közelben lévő fedett aquaparkba biciklivel szeretnék menni! Ma megnéztem hogyan lehet lakatolni, simán,jól megvan oldva! Viszont az elmúlt 2 hétben esett az eső, és félek miközben én bentvagyok addig elázik a biciklim, lehet bármilyen baja,bármilyen ötlet hogy ne ázzon el,vmi takarás vagy tipp? -
#6753 Ezt ird le léci magyarul, mert egy büdös szót nem értek belőle.. -
#6752 Sziasztok! Hnap a közelben levő,fedett aquaparkba és ugye az elmult 2hét esözései miatt félek hogyha kinthagyom a bicom,elázik,megrozsdásodnak a csavarok stb...ma meglátogattam a lakatolási lehetöségeit az rednben van,de vmi 5let hogy ne ázzon el szegényke véletlen,tipp? mert a tárolo nyitott részen találhato. -
timexxx #6751 de egyébként gyárilag se volt végig golyó sor. kb a háromnegyedéig -
timexxx #6750 köszi! én csak annyit vettem észre hogy amikor megtekerem akkor mozog rajta a fogaskerék..olyan mintha 8-as lenne benne.. bár eddig is ilyen volt csak most mintha kicsit jobban -
Gabo #6749 Szalajtani akkor tud, ha a racsni kilincsszerkezetet nem reteszel rendesen. Ha golyó hiányozna, akkor a kerék forgása lenne egyenetlen, vagy akár meg is szorulhat. -
Gabo #6748 Itt érdemes nézelődni: http://techdocs.shimano.com/techdocs/index.jsp -
timexxx #6747 ismerősőm azt mondta hogyha hiányzik golyó ( de nem hiányzik) és ha egyik sorba több van tehát nincs a helyén akkor szalajthat.. a miatt tud szalajtani? :S -
timexxx #6746 tudsz nekem linket adni róla? -
Gabo #6745 Meg kell próbálni keríteni egy robbantot ábrát a kerékagyról. (A Shimano oldalán szinte minden alkatrészről van ilyen.) Az alapján meg lehet állapítani, hogy hány golyónak kell benne lennie. -
timexxx #6744 elvittem szerelőhőz azt mondta hogy homok van benne és nyomott egykis olajat azt csá.. meg max 1500 ér kitisztitja.. faja.. haver mondta h kell szétkapni a racsnit.. haza mentem szétkaptam... hát a golyók full szárazok voltak.. bezsiroztam aztán most már nincsenek recsegő ropogó hangok.
viszont az gáz hogyha a hátsó (felnihez közelebbi) sorba több golyó van mint az első be? -
#6743 Az a baj,hogy már meg van rendelve.Ha ezt hamarabb tudom,akkor azzal csináltatom. -
#6742 a póló alapját te választod ki én csak nagyjából egy bemutató darabot csináltam:D
Örülök h tetszik
A boltba megmutatod h ilyent akarsz erre a pólóra és külön a mintát:D
Tehát megmutatod a képet h hova a pólóra, meg a mintát amit adok
dobj egy msn címet privibe ott gyorsabb
-
#6741 Várj...ha az alap piros színt sötétebbre tudnád venni,akkor lenne a legjobb! -
#6740 ÁÁÁHHHH,de nagyon király! Küld el majd légyszi a mintát,és ha tudom,akkor meg is csináltatom! -
#6739 Gabo ezt csak neked csak most próbáltam a giant kéket elérni:D
-
#6738 10perc múlva összefoglaló a dunatv-n a bikefestről. akit érdekel : )
-
#6737 Neked kellett a magellán póló igaz?:D
Ha tetszik így, akkor simán eltudom küldeni neked csak a mintát, amit megmondod h ezt nyomassák rá
-
Gabo #6736 Szerintem messze nem ennyire fekete és fehér a helyzet. A Shimanonak is vannak gyengébb alkatrészei és ugyan így a Sram, a Truvativ és a Race Face is rendelkezik ilyennel. Ami infot össze tudtam szedni a Ride (előbb elírtam) ilyen. Ezért is örültem, hogy a bicomra SLX hajtókarok kerültek.
Hogy váltók terén kinek melyik jön be, az leginkább ízlés kérdése.
És ahogy írtam, sok múlik a felhasználás területén és az alkatrészt használó bringáson is. -
#6735 Én nem tudom mert igazból egyiket sem ismerem.. De én nagyon kezdek Schimano ellenes lenni.
Kivéve ha nem a Saintről beszélünk.
Sokkal komolyabb cuccokat csinál a Sram, a Truvativ, a Race face.. És ráadásul olcsóbbak is.
Mondom a Saint az más kérdés az üt ver mindent, de az alsó kategóriás dolgai nem tudom.. Nem igazán jönnek be.. -
Gabo #6734 A Deore ebben az esetben szerintem tökéletes választás és meg merem kockáztatni, hogy valamivel jobb, mint a Race Face Ridge. A Ridge a Race Face beugró szettje. -
#6733 Hobbi XC-re,hosszabb erdei túrákra,városi rohangálásra használnám. -
Gabo #6732 A Race Face magasabb szintű cuccai sem rosszak, de a nálam okosabbak azt mondják, hogy a Shimano féle Octalink és Hollowtech II merevebb, erősebb és többet bír. Szerintem ez erősen függ a felhasználástól és a felhasználótól is.
Minden esetre ténye, hogy a négyszögtengelyesnél bármelyik megoldás erősebb. -
#6731 Jah,és köszi! :) -
#6730 Na mind1,akkor Holnap átmegyek megkérdezni a boltba,hogy nekem jó lenne-e az a Race Face... -
Gabo #6729 Szerintem hátulra is jobb választás lenne a B+ Revolution. 5 db zárt ipari csapágy, 6 kilincses racsni szerkezet. Ezek együttvéve sokkal megbízhatóbb működést tesznek lehetővé, és annyival nem is drágább. -
Gabo #6728 Ezt neked kell tudnod. Az tény, hogy az LX ha lehet még merevebb, erősebb, mint a Deore, talán könnyebb is. De kétlem, hogy ezt mi átlag halandók éreznénk is. -
#6727 Jah és természetesen mindkettő tárcsás. -
#6726 Hátul Travel elöl meg Revolution agy. -
#6725 És szerinted melyik lenne nekem jobb? Néztem még a Deore LX-et is,az jóval drágább,de az annyival jobb is? -
Gabo #6724 A középcsapágyház "szabvány" méretű a mostani bringáknál. Szerintem jó lesz hozzá, de azért kérd ki egy szerelő véleményét is. -
#6723 Bowdenházat,bowdeneket csak akkor szoktam átkenni,ha nagyon elázok,vagy ha 2-3 hónapja nem voltak... -
#6722 Teljes Deore váltórendszerem van,kivéve a csoportkerekeket és a Láncot,mert az Sram..gyárilag rakták rá. Ha a láncot le kell cserélni,akkor ott egye meg a fene,lecserélem.
Csak ez a Bike+ eléggé rugalmas jószág,azért gondoltam,hogy akkor már komolyabb monoblokk is kellhet,de ehhez a hajtóműhöz jár monoblokk is..csak azt nem tudom,hogy a vázamba jó lesz-e...
Ezt néztem ki magamnak... -
Gabo #6721 Nem mondták neked, hogy azt nem inhalálni kell? ;o)
Egyébként a TF2 még a bowdenházak, váltókarok, fékkarok kenéséhez is jó. Persze erre is az vonatkozik, mint a többi kenésre. Nem kell tocsognia a kencében semminek. -
Gabo #6720 Pontosan melyik B+ agyakkal fog készülni a kerék? -
Gabo #6719 Szerintem ne bánkódj azon, hogy most nem jött össze a pénz. Szezon végén és kora tavasszal szezonkezdés előtt szoktak rendszeresen akciózni a bringaboltoknál. Az előző évi modelleket ilyenkor elég jó áron meg lehet venni.
A lényeg az, hogy tartsd szemmel a boltok oldalait és még időben csapj le, ha elkezdik az árleszállítást! A régi bicomhoz a RockShox Judy XC-t én is így vettem meg.
Milyen váltók vannak a gépeden? Ugyanis a lánctányéroknak kompatibilisnek kell lenni a lánccal. A használt lánc pedig a sebességi fokozatoktól függ.
Hajtókarnál Shimano Deore alá ne add. (De sokszor leírtam már ezt...) Az integrált változat középcsapággyal együtt van, tehát külön monoblokk nem kell hozzá. Ha nem versenyzel, ha nem durvulsz, ennél jobb nem hinném, hogy szükséges. És bővel 50k alatt megúszod. (A maradék pénzt meg el kell rakni a telora.)
-
#6718 Amikor meghallották anno a boltban,hogy WD40-et akarok venni a lánc kenéséhez,akkor majdnem megvertek! :D....TF2-t használok,és még az illata is tök jó. Legalábbis Én szeretem. :D