22335
11330766891279474906.jpg
  • Rainbow15
    lol, mit lehet arról írni :)

köszi a válaszokat, holnap veszek váltóbowdent.
  • bardocz
    Testbike-on éppen a szelepsapkát tárgyalják -.-" Tényleg eléggé sok ott az ostoba ember:D
  • Pistike 007
    Sztem a jobb oszlop 3. érdekesebb;)(A)
  • belisz
    Fullface sisak,vagy sima országúti?
  • popzu
    Sziasztok, bicom nem ázott el,mert 1 részt levittem mélygarázsba és adtam az örnek 500ft-t és vigyázott rá egésznap,el sem ázott, a következö kérdésem milyen bukosisakot ajánlanátok ami jo?
  • VRSDM
    senki nem volt tegnap este dürer kertbe?
    volt chill&ride jam premier vetítés : ) ottvolt a régió összes bmxese kb :D aztán meg hatalmas buli :b
  • SrAta
    nézd meg h középen van e a kormány a stucnitól mérd le jobbra, balra ha nem ottvan akkor állítsd be
    tuti ez a probléma, ha nem akk reumatológus:)
  • SrAta
    jagwire hyper trans rozsdamentes k... jó bowden
    csak egy szál mindig kijön a hátsót nem tudtam javítani az elsőből mostis hiányzik egy szál:)
  • Hunter of Deer
    szep kis beszamolo :)

nekem ugyanez a bicom van, szerencsere a festek nem volt lejove sehol sem (csak az elso fek bowdenjenel kezd ledorzsolodni :/), a hajtokarral semmi gond nincs csak a pedalokban akar mindig kitekeredni a csavar a prizmak alatt es az eleg idegesito. a kerek zsir 8as nincs se felniben sem gumiban (de sztem van egy kis defektem most mert naponta utana kell fujni egy kicsit es a szelepnel nem enged). a fekek jol mukodnek es eleg jol lehet adagolni (volt hogy dombon lefele erosebben meghuztam es csak az elso kereken gurultam de ahogy szepen ovatosan hutam nem estem elore, tescobajknal mar ilyennel repedt a villa :D). a telot en is eleg merevnek talalom varosban, nem csillapit minden kis bukkanot, de kemenyebb terepen illetve neha tobb lecsot is ugratva eleg szepen csillapit. viszont a kormany lehet nalam is gyarihibas mert a bal kezem hosszabb bringazas utan elegge farad, a regi bicommal viszont nem. szal sztem nalam is ferde egy kicsit.
  • belisz
    3 hónap alatt két bowden??...bálamadzagot használsz bowden helyett..vagy hogy sikerül? :D
  • SrAta
    3 hónap alatt 2 hátsó fékbowden...
    a váltó meg érzékenyebb dolog
    szal tuti
  • belisz
    Szinte tuti,hogy az a baja. 4-5 év 1 bowdennek,az nagyon sok.
    Én Évente 1X cserélek bowdenházakat,bowdent.
  • Rainbow15
    sziasztok
    az lehetséges, hogy azért nem tudom beállítani normálisan a hátsó váltót, mert már szar a bowden? 4-5 éves lehet. Beállítom, 3 váltásig jó, aztán megint rossz. Vagy csak én vagyok még mindig béna :) Szervizbe nem viszem mert drága egy váltóbeállítás, de a bowden csere lehet segítene.
  • bardocz
    Én gellérthegyre mindig váltás nélkül mentem fel régi bicómon,hiába volt rajta váltó.
  • SrAta
    köszi:)
    egy sebességbe nagyon gáz végigmenni?:D
  • MaSzKa
    Sárcsi-Kút
  • SrAta
    kül nem azt monduk, hogy minden truva cucc jó hussefelttől felfele jók
    Hussefelt
    Holzfeller
    Stylo
    Ezekről tom h jók többet nemnagyon ismerek
  • SrAta
    A bal oszlopba a 3. és a jobb oszlopba a 2. kép pontos helye érdekelne szimpi hely egy kis durvulásra:)
  • bardocz
    Szerintem következő bicónak kipróbálhatnál valami Meridát,nem rosszak.
  • MaSzKa
    rakok be pár képet: (átméreteztem és összevágtam)

aki nem tudná ez a Bakony (Kab-hegy)
    sok errefelé a domb és az erdő (sajnos a helyi erőmű "gőzerővel" tűzeli :(
    erre szoktunk bringázni általában
    kb 50-100km-ert tekerünk átlagosan 3-4óra alatt
    erre igazából hivatalosan kocsival nem lehet menni így elég tiszta a levegő
    rengeteg túra útvonal van erre (elég változatosak) és szerencsére kevesen járkálnak erre így nyugalomban lehet bringázni
    vannak sütőhelyek, vadászházak így 1 jó bográcsozás sincs kizárva 1 jó kis túra után :D
    forgalomtól elzárt utak vannak itt, jó minőségű aszfalt régi bányák hagyatéka van pár rász ahol tartósan 60km/h óra felett lehet menni 3km-en keresztűl (fagyásveszély)
    van 1 domb ahol a rekordom Puch verseny 66.6, KTM 73.2, Genesis 73.4km/h az utolsó pillanatba nagyot kell fékezni szinte 0-ra féltem is párszor hogy a gagyi Tektro fékek elrobbanak (amúgy még nem hallottam, hogy ment volna valaki is itt ennyit) versenybiciklivel 80km/h is simán meglenne csak azzal lehetetlen olyat fékezni, hogy meg is álljak koporsó nélkül

• MaSzKa
    Sziasztok:
    na szóval írtam, hogy megvettem a Genesist az i/n/t/e/r/s/p/o/r/t/b/a :(
    a szervizes csak azt hitte ért a biciklikhez - semmit se állított be jól
    a gumikból 2 óra alatt szedtem ki a tojást - a felnin nem volt jól rajta azért (hátsóból sajnos teljesen nem
    sikerült gyárilag kis tojás van)
    a bringán pár helyen festék le volt jőve (sajnos itthon vettem észre)
    stucni nem szimmetrikus - gyárilag torz
    guminál vágásnyom - most 4,3bar nyomás van benne kíváncsi vagyok meddig bírja (a max 4,5bar)

pár vélemény:
    a rúgózás túl kemény
    ha a fékkart kis erővel húzom akkor is nagyobbat fog mint a V-fék viszont maxon ugyan úgy fog, ez leereszkedésnél
    jön jól kevesebb erővel kell húni a fékkart
    a KTM-hez (Semperit )képest 10%-al romlott a teljesítményem aszfalton (nagy a gördülési ellenállása a stuplis
    gumiknak), terepen egál (esős időben motokrossz pályán, kissodrású folyón lábletétel nélkül átkelve a hidraulikus
    tárcsaféknek az áldásos hatását azért élveztem, a Continental Exploler 2.1-es gumi is tökéletes ide)
    ha vizes a fű akkor is ugyanúgy fog, amikor már a hagyományos fékpofába ragadt sáros kavics csiszolja a felnit és
    idegesítő hangot hallat

de ha a gumikat átraknám terepen a
    KTM SR Suntour M6300 teleszkóposvilla+védőgumi-val nagyon ütős kombó lenne
    a KTM keresztbeváltásra se ennyire háklis (21 sebesség miatt)

az általatok agyonistenített Truvativ hajtókar jobb pedálrészéből kijött a menet 30km kemény terep után (jobb lábam
    erősebb talán :S) Shimano Dual Sis és társaival ugyanilyen körülmények között 1500+km után se volt semmi gond 20év
    alatt se igaz az Japán márka és el is várható hogy jól működjön
    az meg felettébb érdekes, hogy a bontatlan csomagban Shimano hajtókar kézikönyv volt :S minden más könyv stimmelt
    persze 20 nyelv közt még véletlenül se volt magyar leírás (mínusz pont)

a bringát vissza fogom vinni: hajtókar és stucni csere
    a karcok amúgy előbb vagy utóbb úgy is lettek volna rajta
    a bringa 110eFt (KTM Ultra Flite ami 90% ugyanez 170eFt)volt de ha kijavítják a nagyobb hibákat talán nem lesz 1
    rossz vétel, mert a fékek+fékkarok+féktárcsák+agyak alkatrész ára minimum 50eFt gumik 10eFt villa kb 25eFt
    2-3évig tervezem megtartani
    következő bringa KTM lesz megint

Nortwave Lizzard olasz bringáscipőt is vettem, kicsit szorít de remélem tágul majd talán, Shimano M086-ot akartam
    csak Shimano SM-SH56-os Y-41S 98100 stopli+stoplialátét nem kapni errefele :(
    nem tudtok 1 olyan webshopot ahol max 1200ft a szállítás? előrefizetés is ok
    Acor ABZ 701 Alu MTB fekete ricnis kormányvég is kellene

Genesis Winner MX 26" MTB
    Shimano
    Truvativ hajtókar (no komment)
    Shimano Deore váltókarok (hiányossága, hogy nincs rajta fokozatfelirat)
    Shimano Deore váltók 27 sebességes (pontos és közepesen gyors váltásokat tesz lehetővé)
    Shimano lánc (a 27 sebesség miatt a keresztbe váltásokat megsinyli majd)
    Shimano hátsólánckerék (a kis fokozatoknál nagy az eltérés így vannak olyan pontok hogy határozatlan vagyok hogy
    váltsak vagy ne)
    Shimano első és hátsóagy tárcsafékhez (iparicsapágyas ha minden igaz, tartós)
    Shimano féktárcsa (hajlik, mint pecabot, sérülékeny, vékony)
    Shimano M486 Hidraulikus tárcsafékek B01S fém+műanyagos fékbetétel (megszokható néha tényleg előnyös)
    Shimano fékkarok Hidraulikus tárcsafékhez (meg vagyok vele elégedve)
    SR Suntour SF9-XCM V2.0 Hidraulikus LockOut villa csak 1 vacak szimeringgel (ami ocsmány, de strapabírónak tűnik,
    inkább keményebb terepre való meglátásom szerint)
    Rigida ZAC 79 26" duplafalu alufelnik (jók ezek, keskenyek így kevésbé sérülhetnek)
    Cytec üléscső+stucni+kormány (ezek a cuccok valami oltári szarok)
    Genesis oldalán szövet ülés (nagyon jó ez a legjobb eleme talán)
    Genesis markolat (izzadságos kézzel alig fogható)
    Alu 7005 erősített Váz (festés könnyen lejön pl a bowdenektől is, de elvileg strapabíró)
    Continental Exploler 2.1 gumik (sárban jól tapad, aszfalton hátrány a nagy stupli, érdekessége hogy fordítva kell
    feltenni előre így dombnak felfele tekerve is tapad és lefele fékezéskor fejti ki hatását)

KTM Country YS Cromoly 26" MTB
    Tektro V-fékek
    Weinmann ZAC 2000 26" duplafalu alufelnik
    SR Suntour M6300 teleszkóposvilla+védőgumi
    Shimano 050 RapidRise/RevoShift váltók/karok 21 sebességes
    Shimano Dual Sis hajtókar, Shimano MegaRange
    Ritchey kormánycsapágy
    Monoblokk
    Acor kormányvég
    Semperit Goliath Semi-slick gumik
    Shimano HG lánc

jut eszembe a Shimano 2009 katalógusa letölthető magyarul és vannak benne szerelési tippek is kb 55MB
    itt is vannak frankó bringás katalógusok http://www.madison.co.uk
    http://www.madisonb2b.co.uk/netalogue/filedownloads

szoktam venni a Lidl-be Kálcium Magnézium + Multivitamin pezsgőtaplettákat és úgy vettem észre 1 hosszabb túra
    közben segít rátenni 1 keveset + magyar ásványvizek is igen jók
    az izotóniás italokat nem szoktam

• bardocz
    Tanulságos történetek.
  • Pistike 007
    Ilyenkor már minden jófijú az ágyában álmodik egy Honda DH vasról...:D
  • belisz
    Szerintem nem...bár tanácsos vagy javítani,vagy egy átlátszó ragasztószalaggal leragasztani..(másik bringámon ezt tettem.)
  • timexxx
    ha a vázon levan pattanva a festék, akkor körültte nemfog tovább lepattogni?
  • Gabo
    Sajnos amit a gyártók kínálnak és a boltok készlete sokszor nem fedi egymást. Olcsó vackok és eladhatatlanul drága csúcs versenygumik minden mennyiségben. A közép kategória, amit egy igényesebb bringás keres, meg sehol. Én is lejártam a lábamat, mire kaptam olyan gumit, ami tetszett.
    Azt hiszem legközelebb inkább webshop-ból rendelek. Szerintem elvárás, ha azt akarják, hogy egy bringaboltnál vásároljak, akkor tartsanak készletet.
    Amit vettem: Michelin XC Dry 2
    Amik még tetszettek: Vredestein Tiger Claw, Schwalbe Furious Fred, Continental Race King (de nem az olcsó, másod osztályú változata, mert az egy rakás...)
  • Gabo
    Varrógép olajozó flakont vagy egy fecskendőt kell használni. Egyikkel sem fog megszaladni és csodásan pont oda és pont annyit lehet vele csepegtetni, ahova és amennyit kell.
  • belisz
    Ha TF2-t is csak fújod össze-vissza,az is koszmágnes lesz...Én úgy szoktam,hogy ahol szabadon fut a lánc...(tehát a hajtómű,meg a hátsó váltó közti szakasz) ott fújom a láncot. Tanácsos letakarni egy ronggyal a felnit,amíg fújod,mert ha az teflonos vacak rámegy a fékfelületre,akkor nagyban romlik a fékerő. Ráadásul nem egyszerű azt levakarni sem..(tapasztalatból mondom,mert Én is elkövettem ezt a hibát,és csak körömkefével,meg valami speckó tisztítószerrel jött le...még a fékpofákat is le kellett szednem,mert arra is rátapadt ez a teflonos réteg). Miközben fújod akkor tekerd hátrafele a hajtóművet. Elég egyszer körbeforgatni,többször nem érdemes. Ha gondolod,akkor a váltógörgők csapjaihoz is fújhatsz 1 keveset. De a felesleget ígyis lekell törölni.
  • Danus16
    amúgy rájöttem hogy tiszta hülye voltam... megolajoztam a láncot, de hiába törölgettem át többször, mégis úgy megszívta magát porral az egész... ez meg így rohadtul nem tesz jót neki, ugyhogy irány TF2-ért, aztán alapos slag és befújom vele. Remélhetőleg az nem lesz koszmágnes.
    az a hülye műszerolaj amúgyis állatság, mert nem lehetett csepegtetni rendesen, mindig megszaladt, aztán folyott mindenhova...
  • Danus16
    azért ezt nem lehetett előre látni. nem a hapsi esett le róla, hanem a bicikli törött ketté alatta...

Amúgy hóban nemtudsz ennyire gyorsulni, és ráadásul csúszósabb is.
  • bardocz
    Persze,hogy fájna.De az legalább egy kicsit puha,nameg hideg.
  • belisz
    Hóban is nagyon fájna ez,hidd el...

Én már nagyon sok gumit próbáltam,de ami a legjobban bevált nekem az a Continental City Contact. Kevláros,aszfalton lehet vele repeszteni mint az állat,esőben is meglepően jól tapad (Én is csak néztem,amikor fékeztem,meg kanyarodtam),és amikor satuzol,akkor szószerint füstöl,és csikorog...(a sok hülye meg csak néz,hogy mivan..:D)...emelett rendkívül kopásálló...
  • bardocz
    Ne menjetek gyorsan gyerekek,mert így jártok!

Ha fizetnének sem mernék itt ennyivel menni,ezt max hóban vállalnám be.
  • bardocz
    Mert gumira már nincsen pénzem:-) De addig legalább gondolkodhatok azon,hogy mit vegyek.Valami könnyűt akarok,ami majdnem slick,mostani 790 vagy hány gramm,marha nehéz:-D
  • belisz
    De vékonyabb felnire miért teszel "traktor" gumit? :O
  • bardocz
    Furcsa,az új felni kb fele olyan széles mint a régi,és ezen sokkal jobban érzem,hogy traktorgumi van rajta,hiába könnyebb maga a felni papíron 155grammal,meg valószínű az agy is könnyebb,valahogy nem érzem.
  • belisz
    Őszinte leszek...fogalmam sincs..
  • VRSDM
    jaja tavaly is voltunk nyitás után, de most lett minden elem rendesen elhelyezve. bár csak a poolt használtam ugrálni máshol is lehet a pool meg vicces : ]
  • SrAta
    nah az jó:D
    street parkban voltatok?:D
  • VRSDM
    viszont jópont hogy a félcső, a piramis és a box és a gyorsító kivételével az összes elem használható esőben is vagy utána.
    azthittük óver a biciklizés. mire megnéztük hogy hála a vízlepergetős lakknak (ami a fennt említett elemeken nincsen) semmi nedvesség nem marad rajta. sőt ugyan olyan jól tapad mint előtte : )