Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Máté94
Oké.Most én mondtam egy hülyeséget😄
Az a dobfék helyett agyfék a pontos megnevezés és csak agyváltóhoz vannak tervezve tehát marad a tárcsa😞
Máté94
Hát köszönöm szépen a segtséget😄
Még valamit.Ugye bicó egy trekking és nagyon sok ilyen fajta bicikin láttam dobféket.Azok nagyon drágák?Megbízhatóak?Vagy vegyek 40000FT tárcsát amit én kicsit drágállok😄
Ja és egy ilyen kormány szerintetek?😄
Link.
Nekem 2008 as LX válóim vannak ,és tökéletesen mûködnek ,most kb 1500 km után.Nagyon elégedett vagyok.Elég intezíven megyek hegyeken is..
Pistike 007
Jó, hát az XTR az nem gyönge...

poppe
az acera amúgy alsó kategória igencsak, nem? (asszem nekem is az van...)
1x egy szerelõ mondta h a shimano váltók minõsége kb abc sorrendben követik egymást (?)

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

A bowdenezés mellett a lánc és a fogaskoszorú minõsége is erõsen befolyásolja a váltásteljesítményt.
Gondolom ezek noname alkatrészek. Szóval így túl sokat ne várj el tõlük.

Több ezer kilométert mentem már az Acera váltómmal. Ha egyszer pontosan be van állítva és jó minõségû a váltó bowdenezése, akkor pontosan mûködik. Az újnak meg pláne illene pontosan mûködnie.
Javasolom, hogy járj addig a szerviz nyakára, amíg rendesen be nem állítják. Vagy nézz utána a neten, hogyan kell beállítani és csináld meg magadnak.
Rossz bowdenezés mellett egy drágább váltó sem fog pontosan mûködni.

Pistike 007
Hát ha már elhajlik...😄

MaSzKa
nem estél el és hejlott el a váltó?

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Pistike 007
Elméletileg egyik sem rossz, mert nekem is csinál ilyet a bringámon a váltó, és ha beállítom akkor jó lesz...
Szerintem ott lehet a gond (nálam) hogy sokat megyek rázós talajon és attól elállítódik.

Máté94
Kiábrádultam.A Caprine Tour Cross kerékpáromon egy "szar" Shimano Acera váltó van.Amit honlapokon 4500FT.ért árulnak.Na mivel a "vadiúj" biciklimnek van egy baja amit már nem tdok kezelni.Már azon gondolkodom,hogy kicsrélem az egész váltót.De még mielõtt megtenném segítséget kérek.Egyszerûen egyes fokozatokba 2 kell váltani és egyszerûen nem tudom miért? Elõl általában 2 és 3-ast szoktam használni hátul mind a hetet egyszerûen 4-dik fokozatot nem találja.Vált és semmi.Még egy váltás végre rá rakja.Pedig egyszer megkértem,a szervízben,hogy alkossannak vele valamit.De rosszab lett.Mi lehet a gond?A Váltókar vagy maga a váltó a szar?<#help>
Shep
Tudtok olyan oldalt ajánlani, ahol a vázak anyagáról találhatok információt? Perpillanat ennek a váznak az anyaga érdekelne Merida Kalahari 510 (2004-es évjárat)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

?
MaSzKa
Cube Appear 82eFt

értem, de Sigma-t nem akarok, mert nem tetszik, ahogy irja az adatokat, szóval akkor Cateye lesz😊 thx

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Helló All!

Egyik ismerõsöm szeretne venni egy országúti bringát, csak nem tud választani, eddig 3 bringát látott esélyesnek...
Az a kérdése, hogy + 30.000 Ft-ot megéri e carbon villára költeni vagy sem?
MaSzKa
az a baj a sigma és a cateye drága ami már tud is valamit

amúgy 3eFt-tól vannak az egyszerûbbek

Egy kis segítségre lenne szükségem: most vettem egy magellan-t, de sebességmérõ nélkül hiányérzetem van. De mivel nem ismerem a típusokat és kevés tapasztalatom van ilyen téren, örülnék, ha jó áron, megbízható és jól mûködõ mérõt linkelnétek😊
elõre is köszi a segítséget<#eljen><#smile>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

ja ez ilyen szar bringa <#nevetes1>

MaSzKa
ahogy nézem
nincs ezen váltó meg elsó fék se

16" os de én magas teccek lenni...

PyRex
nem nagy ez a váz streethez?

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

kertváros,de más stílus(street),vele😊 :

Na!s merre leksz?montizol?
/énis pécsi vagyok höh/😊

Bowdenes,igen.Jól fog csak "gyakran"kell cserélni a betéteket.Elég nagy lejtõk vannak itt a mecseken😄 . A gyári gumik nagyon csúsztak terepen.Most zmax hátul elöl pedig ritchey exca vader.neked milyen géped van?
MaSzKa
bowdenes a fék?

?ft volt a gép?

jól fog a fék?

látom gumi csere az már volt

MaSzKa

MaSzKa
nem jócsináltad

a kinyagyított kép tulajndonságinál van ami be kelltt volna

vagy a legalsó link lett volna az

nem tom jól csináltam -e? 😄 picit béna vagyok még.nagyobba akartam😄
Jó kis gép Lx váltók ,Hayes one tárcsafék.Ritchey külsõk.Maximálisan megbízható.Neked milyen van?
[url=]Merida
""
MaSzKa

hogy csináljam?
azt írja h 20 kbyte a max méret.ahhoz nagyon le kell kicsinyíteni..
MaSzKa
képet a bicajról

jó a merida?

Hello mindenki!most találtam ezt a fórumot.nagyon jó.Én pécsi vagyok és rendesen gyûröm a mecseket meridámmal😄legutóbb a mecseki hegyikerék teljesítménytúrán voltam.kár h kevés ilyen van itt.megpróbáltam a versenyt is komlón májusban..
PyRex
ritchey z-max pro. mondjuk.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

neked ment az elõzõ😊

Mike
erdõben nem igazán, mert garantált a defekt

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

szóval erdõben használod? mert ismerõsöm ktm-jén láttam michelin vmilyen dh gumit 3500- volt elvileg majd megtudakolom csak bent van a boltban és futolag láttam ja és azthiszem 2.5ös. Amugy szerintem a highroller vagy a minion dh is jó...

Mike
ajánljatok vmilyen gumit
most WTB? Weirwolf ami kurvajó salakon, murván, de erdõben 2 pillanat alatt beleáll az ágacska, eddig mindig defektet kaptam veel, pedig vmi 7k darabja (ha jól emlékszem)

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

poppe
semmi extra, váltók fékek gagyik, telóhoz nem értek, de nekem csak városkörüli néha dimbes-dombos tekerésre tökéletes, jó könnyû (én 3. emeletre viszem fel) százért biztos van jobb, csak én adok a külsõre is 😊

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

Én mindenképp a led-es fejlámpát ajánlanám: nem egy sikban fog forogni a lámpa a bicajjal együtt, hanem sokkal szabadabban, amerre nézel. Apám vett most egy ilyen 3 ledeset a MediaM-ban 10 ezerért és keresztül világitja a Tiszát úgy, hogy még Hold is van... 😊
Megtennéd, hogy mesélsz róla egy kicsit? Épp egy ilyen Chicago-t simogattam nemrég a Hervis-ben, nekem is tökéletesen megtenné.
...bocsánat, élek, csak sosem jutok el idáig 😊

Mindenkinek esõ-és szélmentes napokat, és jó szurkolást a TDF-hoz!!
Breki33
Meg tudja valaki mondani ennek az U-Lakatnak a típusát?

poppe
állítólag ha ellopták a bringádat, azonnal ki kell menni a verseny utcai piacra és aznap még ott lesz 😊
nekem most egy ktm chicago-m van, nem nagy szám alkatrészekkel, de csak hobbira kell úgyhogy megteszi, vigyázok rá mint állat, sehol nem zárom le, max 5 percre + van 1 állat edzett acél U lakatom

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

norbi56
Nekem SIgma BC 906-os van és szerintem az is nagyon jó igaz sokkal kevesebbet tud de 4000Ft

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Szabi84
néha elcsodálkozok hogy milyen drága brinkákra nem vigyáznak

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C