Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pulzusmérõvel edzek. Ha tartani akarom az edzéshez választott pulzus zónát, akkor egy bizonyos tampónál nem mehetek se gyorsabban, se lassabban.
Szóval 62 km-en 20 km/ó feletti átlag így elég elfogadható értéknek számít. Pláne, hogy csak 15 perc pihenõt engedtem magamnak egész uton.
Valószínûleg még nagyobb távot is bírtam volna állóképességgel, de a fenekemnek ennyi is elég volt. A szabim alatt még szeretnék néhány nagyobb túrát beiktatni, majd kiderül, hogy mi sül ki belõle.
Szóval 62 km-en 20 km/ó feletti átlag így elég elfogadható értéknek számít. Pláne, hogy csak 15 perc pihenõt engedtem magamnak egész uton.
Valószínûleg még nagyobb távot is bírtam volna állóképességgel, de a fenekemnek ennyi is elég volt. A szabim alatt még szeretnék néhány nagyobb túrát beiktatni, majd kiderül, hogy mi sül ki belõle.
Egy Trek 4000 aluvázra épített merevfarú montit hajtok jó néhány éve. Elõl Alivio, hátul Acera váltószett. Shimano M520 spd pedálok. 2001-es Rock Shox Judy XC telo. Ritchey felnikkel, ipari csapágyas agyakkal épített kerekek. Ritchey kormány és kormányszár. Lookin nyereg.
Szóval semmi igazán extra.
Jó néhány éve bringázgatok. Ha valami érdekel, akkor annak utána olvasok, ha van rá mód kipróbálom. Szóval innen a tapasztalat. Szakembernek vagy igazi sportembernek azért nem nevezném magamat.
Szóval semmi igazán extra.
Jó néhány éve bringázgatok. Ha valami érdekel, akkor annak utána olvasok, ha van rá mód kipróbálom. Szóval innen a tapasztalat. Szakembernek vagy igazi sportembernek azért nem nevezném magamat.
Gabo neked milyen géped van? Csak kiváncsiságból, mert nagyon kened vágod a dolgokat!
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
mit átlag 23 km/ó felett tekerünk
eléggé dimbes dombos részen
eléggé dimbes dombos részen
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
A 2.00" a külsõ gumi átmérõjét jelõli.
Tudsz ballonosabb gumit is feltenni, ha a váznál van elég hely erre. Azt se hagyd számításon kívül, hogy ezzel a gördülési ellenállás is növekedni fog.
Tudsz ballonosabb gumit is feltenni, ha a váznál van elég hely erre. Azt se hagyd számításon kívül, hogy ezzel a gördülési ellenállás is növekedni fog.
Hogy érzed, bírni fogod a hegyi túrát, amire készülsz? Vagy már túl vagy rajta?
Amúgy pénteken:
Szentendrei kör. (Dunakeszi - Pest - Árpád híd - Római part - Szentendre - Leányfalu - Tahitótfalu - Horány (komp) - Dunakeszi)
Táv: 62,44 km
Idõ: 3:03:21 (15 perc pihenõvel megszakítva Szentendrén)
Átlag: 20,4 km/ó
Hátsó résszel volt nehéz bírni. Az elmúlt két hónapot kihagytam a hõség és az idióta munkabeosztásom miatt. Tûrhetõ pulzus értékek.
Amúgy pénteken:
Szentendrei kör. (Dunakeszi - Pest - Árpád híd - Római part - Szentendre - Leányfalu - Tahitótfalu - Horány (komp) - Dunakeszi)
Táv: 62,44 km
Idõ: 3:03:21 (15 perc pihenõvel megszakítva Szentendrén)
Átlag: 20,4 km/ó
Hátsó résszel volt nehéz bírni. Az elmúlt két hónapot kihagytam a hõség és az idióta munkabeosztásom miatt. Tûrhetõ pulzus értékek.
Tekerd körbe vastagon szigszallaggal a láncvillát. Ha nincs megfelelõ méretû láncvilla védõ, akkor ez a legegyszerûbb megoldás.
23.lett!!!!!REMEK EREDMÉNY!!
9 kor Monti Olimpia!!HAJRÁ ANDRÁS!!!
Mondjuk ha egy ilyen láncfeszítõt tennék rá, akkor nem csapkodná alulról!
És ez megoldható a bringámra!
vagy nem?x)
És ez megoldható a bringámra!
vagy nem?x)
Közben elment mellettem 2 "hivatásos", mintha álltam volna. Talpig mezben, sisakban, ahogy kell...nagy élmény volt. 😊 Tudom, nem valami nagy szám tekerés ez, csak magamhoz képest mérem magam.
Aszfalt, sík. Alföldi gyerek vagyok, ha majd salakon is így megy, visszarakom a traktoros gumit 😄
Juhéé!!
1h 12m 11s, Av:22,9km/h, a 27km-es körömön!
Több mint 14 percet javítottam a korábbi rekordomon...lóg a belem, de madarat lehetne fogatni velem! 😄
1h 12m 11s, Av:22,9km/h, a 27km-es körömön!
Több mint 14 percet javítottam a korábbi rekordomon...lóg a belem, de madarat lehetne fogatni velem! 😄
háát nemtudom mit lehet vele csinálni nekem nincs váltóm szoval igy nemtom 😄
kérj meg vmi ismit hogy varjon 😊
Tépõzáras vázvédõ sem jó?😮 Pedig azok kinyúlnak.Amúgy szerintem max feszesebbre tudod venni a láncot,de mást nem igazán tudsz vele csinálni.
Na.😄
Amikor leugrok bringával egy nagyobb "magaslatról", akkor a lánc mindig nagyon erõsen hozzávágódik a láncvillához. Eléggé vastag a láncvillám, szóval nem tudok rá venni semmi védõt, egy gézdarab van ráeszkábálva home made😄
De nem is ez a lényeg, hanem hogy valamilyen eljárással messzebb tudom vinni a láncot onnan?
Vagy nem?:|
Amikor leugrok bringával egy nagyobb "magaslatról", akkor a lánc mindig nagyon erõsen hozzávágódik a láncvillához. Eléggé vastag a láncvillám, szóval nem tudok rá venni semmi védõt, egy gézdarab van ráeszkábálva home made😄
De nem is ez a lényeg, hanem hogy valamilyen eljárással messzebb tudom vinni a láncot onnan?
Vagy nem?:|
szob környékén szokott vki tekerni? fel lehet ott menni nagybörzsönyig mondjuk asszonyostól?
I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™
hát alföldrõl, Szolnokról, csak ilyet tudok 😄
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Szia !
A "26" a kerék méretét jelöli ami a te esetedben 26"collos (remélem igy irják)😊
2.00: a külsõ szélességét jelöli, rátudsz tenni vastagabbat is (-mondjuk ez felnifüggõ)
A "26" a kerék méretét jelöli ami a te esetedben 26"collos (remélem igy irják)😊
2.00: a külsõ szélességét jelöli, rátudsz tenni vastagabbat is (-mondjuk ez felnifüggõ)
Sziasztok!
Ez lehet hülye kérdés lesz 😊
Szóval MTB külsõ gumiknál a 26*2,00-nél a 2,00 mit jelent? A szélességet?
Nem nagyon értek a bicókhoz, bicómon 26*2,00-ás gumi van, akkor csak ilyen megy rá, vagy 26*2,125 stb is?
Ez lehet hülye kérdés lesz 😊
Szóval MTB külsõ gumiknál a 26*2,00-nél a 2,00 mit jelent? A szélességet?
Nem nagyon értek a bicókhoz, bicómon 26*2,00-ás gumi van, akkor csak ilyen megy rá, vagy 26*2,125 stb is?
nem magamnak akartam válaszolni 😄
Frankó képek!majd küldök én is párat a Mecsekbõl..😄
szia!
Jó kis hely,turázáshoz kiváló bár egy-két letörést eltudnék viselni😊...
Jó kis hely,turázáshoz kiváló bár egy-két letörést eltudnék viselni😊...
Hali 😊
Két napja csináltattam meg a bicajom, elõtte laza 5 évig hozzá sem nyúltam 😞
Ma túrázni voltam, (nemsok, 25 km) és készítettem pár szép fotót.
Ami a meglepõ, hogy szolnokon van ez 😊
Remélem nem gond, hogy bevágom õket, de nekem annyira tetszett, gondoltam megosztom veletek is 😄
(A képek telóval készültek bocsi, a bijacom pedig olyan, amilyen, nem egy profi jószág, de jól megy 😊 )
>> A bicaj
>> A Szecska lakótelep mögötti gát
>> Zagyva
>> Ez egy szép rét
>> Ez is az a rét
Akinek nem tetszenek, attól elnézést kérek 😄
Két napja csináltattam meg a bicajom, elõtte laza 5 évig hozzá sem nyúltam 😞
Ma túrázni voltam, (nemsok, 25 km) és készítettem pár szép fotót.
Ami a meglepõ, hogy szolnokon van ez 😊
Remélem nem gond, hogy bevágom õket, de nekem annyira tetszett, gondoltam megosztom veletek is 😄
(A képek telóval készültek bocsi, a bijacom pedig olyan, amilyen, nem egy profi jószág, de jól megy 😊 )
>> A bicaj
>> A Szecska lakótelep mögötti gát
>> Zagyva
>> Ez egy szép rét
>> Ez is az a rét
Akinek nem tetszenek, attól elnézést kérek 😄
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Valaki meg tudná mondani, h az MTb olimpiát(23.-a szombat),lehet-e teljes egészében valamelyik csatornán nézni?az m1 re van kiírva de sztem csak pár pesrcet adnak belõle,Extrem-en csak Nissan világkupát közvetítenek.
Na majd holnap átnézem a gépezetet😊
Nem ugrál úgy hogy mindig, de azt felfedeztem hogy lehet hogy -2-3 láncszem segítene a dolgon.
Majd írom a fejleményeket😊
Nem ugrál úgy hogy mindig, de azt felfedeztem hogy lehet hogy -2-3 láncszem segítene a dolgon.
Majd írom a fejleményeket😊
Na várjá!!
Ha átugrik, akkor nem a feszités a gond.
Akkor vagy a lánc kopott el ami elég valószinû, vagy a hátsó vagy az elsõ fogaskerék.
De sajna van egy elég rossz hirem😄 Ha átugrik már, akkor kb 90% hogy az elsõ a hátsó fogaskeréknek is kampó, és a láncnak is. De az elsõt ne cseréld, hiszen ott 3 van tehát lehet hogy az uj lánccal is jó lesz még.
Ha átugrik, akkor nem a feszités a gond.
Akkor vagy a lánc kopott el ami elég valószinû, vagy a hátsó vagy az elsõ fogaskerék.
De sajna van egy elég rossz hirem😄 Ha átugrik már, akkor kb 90% hogy az elsõ a hátsó fogaskeréknek is kampó, és a láncnak is. De az elsõt ne cseréld, hiszen ott 3 van tehát lehet hogy az uj lánccal is jó lesz még.
Downhill!!
Értem.
Csak azért mert néha megesik hogy csúszik egy "szemtnyit" a lánc:|
Jó hogy mondod, ami most van hátul egy Alivio eléggé fosh.
Csak azért mert néha megesik hogy csúszik egy "szemtnyit" a lánc:|
Jó hogy mondod, ami most van hátul egy Alivio eléggé fosh.
Tudsz de minek??
Ha felrakod nem fogod tudni hátul teljesen fel rakni a láncot.
2 lehetõséged van:
1 röviditesz a láncon (persze csak annyit hogy a váltó ne nyuljon ki ha hátul fent van)
2 a váltó feszitõ csavarján állitasz. Ha koppra be van tekerve akkor gyenege a váltó rugója! Vegyél egy komolyabb váltót..
Kb ennyi.
Ha felrakod nem fogod tudni hátul teljesen fel rakni a láncot.
2 lehetõséged van:
1 röviditesz a láncon (persze csak annyit hogy a váltó ne nyuljon ki ha hátul fent van)
2 a váltó feszitõ csavarján állitasz. Ha koppra be van tekerve akkor gyenege a váltó rugója! Vegyél egy komolyabb váltót..
Kb ennyi.
Downhill!!
okok.majd Csütörtökön felhívom õket,aztán remélem akkor elmondják.nincs messze éppen,de én saját magam szeretném beállítani,h legközelebb már mennyen a dolog.na de azért kössz szépen a segítséget!😉
Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.
Hát jahh! Én sem..
Na és messze laksz a Bécsi úttol?? Láttam az aadat lapodon hogy Budapesti vagy..
Az Eurocenter Mellett van a StopShop nevû üzlet. Annak az aljában van a MAli.. Õk forgalmazzák magyarországon a Marzocchit.. Lehet jobban járnál ha bevinnéd hozzájuk.
Vagy telefonálj nekik és kérdezd meg hogy hol lehet állitani! Õk becsukott szemmel lemondják hogy kell, vagy ha odaviszed be is lövik.
Na és messze laksz a Bécsi úttol?? Láttam az aadat lapodon hogy Budapesti vagy..
Az Eurocenter Mellett van a StopShop nevû üzlet. Annak az aljában van a MAli.. Õk forgalmazzák magyarországon a Marzocchit.. Lehet jobban járnál ha bevinnéd hozzájuk.
Vagy telefonálj nekik és kérdezd meg hogy hol lehet állitani! Õk becsukott szemmel lemondják hogy kell, vagy ha odaviszed be is lövik.
Downhill!!
Huhh!!
Keress rá igy googlin! Ha találsz egy olyat ami pont olyan mint a tied, linkeld ide a képet aztán keresek valami infot róla.. Sok találat van és nem tudom hogy néz ki a tied.
Keress rá igy googlin! Ha találsz egy olyat ami pont olyan mint a tied, linkeld ide a képet aztán keresek valami infot róla.. Sok találat van és nem tudom hogy néz ki a tied.
Downhill!!