22335
11330766891279474906.jpg
  • VRSDM
    bmx-en max lejtőn lehet leülni : )
    a nyereg az megy valahova ahova éppen esik nem ülök rá.
  • SrAta
    jah h a segged a kerék felett van nem a nyergen akkor nemszótam:D
  • Rainbow15
    normálisan, egyben eddig is ment :)
  • SrAta
    normálisan, vagy egybe emeled a gépet?
  • Rainbow15
    oks :)
    amúgy már megtanultam bunny-zni, nem is nehéz :D
  • SrAta
    konával
  • Rainbow15
    konával, vagy bmx-ezel is?
  • Máté94
    jelzőit?
  • bardocz
    Fú,láttam ma egy bringás nőt feküdni az úton a zebrától kb 15 méterre :S Segíteni nem tudtam,meg már hívtak mentőt mellettem,de nem nézett ki valami jól...Tuti a zebrán ütötték el,nem működtek a lámpák(egy kibaszott forgalmas 2x2 sávos úton...),és valószínű az első kocsi átengedte,de a mellette jövő taxis(mert mimás) naggyon durván elbaszhatta.Tényleg nem tudom olyan messzire hogyan repülhetett,jobb is,hogy nem láttam.Aztán amikor mentem vissza,már csak a taxis,rendőrök,meg a bringája volt ott.
  • SrAta
    nah ma footjamet gyakoroltam egész délután má egész faszán megy 10/9szer már nem csúszik meg a lábam a keréken, hanem egyből megáll a kerék, fotó is lenne de a gép sajna lemerült...:(
    Véres te is állva kezded meg a footjamet és utána megy a segged alá a nyereg amikor állsz igaz? nem ülve?? ugyeee??
  • Vaxi
    Nah!
    Írtam a testbikenak, hogy használhatom-e a jelzőit, és engedélyt kaptam rá :) Valószínűleg még valamilyen együttműködés is lesz :D
    fasza :D
    kérés:
    lenne kedve valakinek előre megírni egy túra leírást? lehetőleg olyat, amihez vannak képek, illetve térkép is [ amit majd google mapsban megrajzol ]
    +
    ugyan ezt kérném tőled is VRSDM, hogy egy képekkel esetleg youtube videóval ellátott leírást csinálnál az egyik versenyedről ?
    =)
    köszi
  • belisz
    Köszi! :)
  • VRSDM
  • belisz
    Mi az 1. szám címe,nem tudod véletlenül? :D
  • VRSDM
    dürerbe chill&ride2 vetítésen nekemjött véletlen.
    erre králikdani (a magyar bmx-es társadalom vezéralakja kb.) hé balázs. kérj már bocsánatot az ádámtól. ő DTLF-es :D:D:D

tegnap a versenyt elmosta az eső. szóval ma este folytköv. sztem tuti továbbjut a ő csoportjába kimagaslóan jó volt.
  • SrAta
    személyesen is ismered a srácot?:D
    Kül grat neki nagyon jól tolja
    benne lesz a 2. körben is?:D
  • VRSDM
    ja és a film :D
    áve
  • VRSDM
    muszáj beraknom.
    ma kezdődött a bmx worlds. végülis a vb : ) ha nevezhetjük így.
    miniramp kategóriában indult ivánfi balázs is.
    sajnos a versenyt elmosta az eső. hnap este folytatódik.
    de az eddig lezajlott körben a magyar IVÁNFI BALÁZS nagyon kioszotta a kölni közönséget. hogy a kommentátortól idézzek " SICK! THAAAAATIS IS REEEEEEEALY SICK! "
    mindezt olyan trükkökkel. mint, flairvápé. szaltó-féki negyedíven, vápé tailtap. betám tailtap. 180szaltó spine-on ;)
    és akkor a vidi.
    Bazsi 0:34nél látható először flair közben.
    piros bmx. fekete ruha. fehér bukó. többször is feltűnik a filmben!

legyünk rá büszkék!
  • VRSDM
    amúgy is az éppen legrosszabb cipőimbe biciklizek.
    ill. 1db orchidba (design for bmx riders) ;)
    szakadt itt ott de jó erre.
  • SrAta
    ez egy nagyon cipőbarát trükk igaz?:D
  • VRSDM
    van több fajta.
    a sima (mint a képen) az a sima footjam.
    aztán van cancan footjam mikor a másik oldalra rakod a vázon át
    aztán van amikor nem a villa mögé hanem előre rakod eztis mindkét oldalon.

a technikája meg annyi hogy mész a döntés felé (vagy placcon... mindegy) és mikor a sebességed már majdnem elfogy, de még van elég akkor megpróbálsz fejlreállni :D ugrasz fölfele, és azzal együtt döntöd a bicót hogy a lábad ne hagyja el a pedált. eközben az ugrás közben meg a ballábbal odaugrasz a kerékre, és beszorul...
    mikor előre rakod meg húzod hátra a lábad feszítve a villának.
    az egész közbe 90°ot fordulsz. és még 90°al ugrasz vissza.

ív tetejére rakni meg ugyan ez csak kiugrásnál lefele visszanézel az ívbe fejjel, és így döntöd előre. ívre nehezebb mint döntésre.

ugyan nem szeretem ezeket a vidiket, mert semmire nem jók a lényeg azért látszik.
  • Pistike 007
    Szerintetek?:D
  • SrAta
    itt megvárod, míg a lábad beszorul a villa és a kerékközé vagy a villa mögé lépsz?
  • Máté94
    Jam most már tudom honnan van a VRSDM nick:D
  • VRSDM
    footjam fotó :]

és magyarázatképp a döntés amire rakom csak az első képen nem látszik :/ (áve)
  • SrAta
    az autószelepesbe nincs szelepgumi...csak azért írtam h hülyeség
  • Vaxi
    ja valami ilyesmire gondoltam, csak nem pont ezekre, mert 1az1ben nem lenne szép lenyúlni :D:D:D
  • AarPoe
    Ennyi pénzért viszont már vehetnél mondjuk egy kerékpárt is. ;)

Természetesen automata a szelep. Arra gondoltam, hogy vasárnap este felfújom, aztán másnap reggel megnézem, hogy áll...bár nagy esélyt nem látok rá, hogy kemény marad. Rászánom azt az 1 órát a belső cserére.
  • VRSDM
    hát ez igen. ez pont ilyen :D
    mint pl. miért pont popcornt kell enni a moziba, azt se értem meg :D én akkor is sajtburgert fogok becsempészni :D

am. visszatérve még egy picit a nemrégi ár/érték arányra. a csillés film első 5perce kb. csak esés, elég szépen dobálják a bicikliket és mégse lesz bajuk :)
    nos. pont ezért kerülnek ezek a " gyerekbiciklik " ennyibe
  • Gabo
    Jóak!
    De azt soha nem fogom megérteni, hogy abban mi a jó, hogy valaki olyan gatyában teker, amiből az első mozdulat után félig kilóg a segge. Persze tudom, lázadás, meg életérzés, de ettől számomra még mindig csak igénytelenség marad...
  • Gabo
    A varacskosdisznót szerintem még én javasoltam a Testbike indulásakor. ;o)
    Tudod, mikor mész keresztül az őszi erdőn és ropognak a levelek, meg az ágak a kerekek alatt, az pont úgy hallatszik, mint amikor egy vadkan csörtet keresztül az avaron. A sárpakolásról nem is beszélve. :o)
  • VRSDM
    chill and ride 2 . áve GPS :)
    linket neki

18 éve kezdtek el ezen a helyen az ország első BMX-esei biciklizni. Ez a múlt, a sok sok emlék és a nyugodt zöld környezet teszi számukra ezt egy olyan hellyé, ahova mindig szívesen járnak vissza. Csillebérc, egy hely a János hegy tetején, a város közepében, ahol nyugalomra lelhet az ember a természetben.
    Sokan dolgoztak azért, hogy ne vesszen el ez a pool, illetve, hogy mára ismét egy komplett skatepark üzemelhessen itt. A park újra nyitásának örömére idén a GPS Clothing rendezte meg a Chill and Ride 2 BMX versenyt és találkozót.
    A sok felvételnek és színvonalas trükknek köszönhetően, adott volt egy film elkészítés.
  • Gabo
    Nekem tüskék szoktak ilyen "másnapra leeresztős" defektet okozni.
  • SrAta
    Autó szelepes?
    Mert akk a szelepgumi hülyeség...
  • AarPoe
    Na, ma reggel lapos hátsó gumi fogadott :(
    Nem értem mi történhetett, 2 kör aszfalton a Nagyerdőben alapesetben nem okoz ilyet. Tudtommal nem mentem rá semmi élesre és kemény gumival mentem haza...ötletem sincs.

A kérdés: lehetséges olyan, hogy nem defekt, hanem csak a szelep, vagy szelepgumi lazult el/sérült meg, és helyrehozható házilag belső-csere nélkül? Mert ha nem muszáj, nem esek neki hétfőn meló után belsőt cserélni...
  • gordon 24
    Vettem! És igaz!:D
  • belisz
    Dirt/street gyerek
    Túrázgató/városi harcos
    DH/Freeride arc
    Hétvégi/Jóidős bringás
    Sima XC-s
    BMX gyilkoló
    Varacskosdisznó
    Vitrin/Garázs bicós
    triálos fenegyerek
    versenyző
    Virsli gumis/oútis
    brutálfutár

Info a Testbike-ról :D
  • belisz
    "Schimanóból"....:D

Az Shimano :DDDDD Ne vedd sértésnek
  • Vaxi
    újabb kérés:
    szedjétek már nekem össze a bringás stlyeokat egy kis idióta jellemzővel pl:
    DH csávó, Városi harcos, XC kölyök vagy mittomén :D csak legyen vicces :DDDD köszmá :DDD
  • gordon 24
    Most olvastam végig a beszámolód!..

A Villánál szerinted miért vannak azok a tekerők?:D Lehet puhitani keményiteni, állitani dlgokat rajta.. Tekergesd..

A stucni, hogy ferde az hiba cseréltesd le..

A Hajtókarból a Truvativ nagyon jó cucc nincs azzal semmi baj.. Persze ha mondjuk ferdén hajtják bele a pedált esetleg vagy ilyesmi, akkor igen az alu karból kijön a menet.. De ez nem a kar hibája.. Egy 70 ezer huf-os Schimanóból is kijön a menet ha ferdén van belehajva valami..