22335
11330766891279474906.jpg
  • Danus16
    engem is érdekel :D
  • bardocz
    Nitrogén nem ereszt?:O Hol lehet olyat szerezni?
  • Rainbow15
    Hali!
    Végre lecseréltem a sz*ros hauser nyerget, mert 5 percnél többet nem bírtam rajta ülni, vettem egy olcsó velo-t. Csináltam egy zöld képet :)

kép
  • timexxx
    nekem is volt egy ilyen időszakom :) régen még a caprine-al streeteltünk.
    még egy TOLL RUGÓJÁTÓL is kaptam defektet nemtom hogy sikerült. mi általába a shellen csináltuk meg gyorsba mindig. mer volt nálunk folt.
    aztán a sok defekt miatt már nitrogént fújtunk a gumiba :D igy amikor defektet kaptam még 3 napig kemény volt a gumi :D
  • VRSDM
    volt egy időszakom 1 éve, mikor hetente kaptam defektet akáctüske miatt. fóton lakom ugye, nem betondzsungel mint pest, így ... :/ sajnos el kell viselni hogy ez bennevan a pakliban.
    de legalább megtanultam csukott szemmel is belsőt cserélni :D
  • Pistike 007
    Ezt úgy kerek perec elfogadnám a garázsba:D
  • Gabo
    Egy völgy mélyén, az erdő közepén általában nem szokott benzinkút lenni. Ha meg mégis lenne, szingó szelepes gumit nem fogsz tudni felfujatni. ;o)

Azt hiszem ezek nem azok a dolgok, amiken érdemes spórolni, ha valaki rendszeresen túrázik.
  • timexxx
    én is olyat szeretnék majd :)
    az agy miatt nem aggódóm, nemtünik rossznak az agy tömitése. már ha van :D

inkább a racsni miatt aggódóm, egyszer sikerült kimosnom a zsirt, igaz brigéciollal :D
  • SrAta
    akkor valóban aggódj csak a racsni meg az agyak miatt:D:DD
    Mert nem egy életbiztosítás(nova iparis agyaim vannak és semmi gáz velük)
  • timexxx
    hát aluvázas :) a racsni az shimano menetes, tehát nem kazettás. a menetesnek meg aztán semmi tömitése. tudom mer egyszer jól ráfaragtam :D

az agy meg még a gyári.. valami bitex
  • SrAta
    a racsnit ne kapd szét
    ha át törölted, akkor semmi gond nem lesz, ha nem törölted át, akkor az acél cuccok(pl csapágyak) berozsdásodhatnak, de ez nem valószínű mert azért minőségibb márkáknál(pl truvativ, novatec) eléggé figyelnek a szigetelésre.
    Én a helyedben a külső rozsdásodás miatt aggódnék... (ez ellen meg az alu váz a megoldás:))
  • bardocz
    Igazából csak a pumpa vészesebb ebből,de ha szerencséd van,akkor van a közelben benzinkút.Mondjuk én múltkor elment egy helyre,és olyan pumpa volt,amivel nem tudtam sehogy sem 3 bar felé fújni a kereket o.O
  • timexxx
    2 napja volt itt nálunk szó szerint monszun. mikor épp a szomszédvárosból jöttem haza. mire haza értem az én városomba már tengelyik érő viz volt. helyenként eltünt az első kerék is :S

ettől lehet valami nagy baja a biciklinek? eddig csak azt vettem észre hogy a pedál recseg, ma szétkaptam teljesen átzsiroztam, azzal már nincs gond, a racsniból kitudta mosni a viz a zsirt? :S bár recsegő hangja nincs, de szétkapni nem merem megin :D
  • Danus16
    nemmondasz hülyeséget, ha ennyire olcsó egy ilyen, akkor lehet, elgondolkozok.
    mert ez nem nagy kiadás.
    na viszont egy minipumpa ami elfér mondjuk váztáskában, hát az nem túl olcsó. ráadásul nagy nyomást kell kibírnia, így erős alkatrészekből kell, hogy álljon.
  • bardocz
    Belső 500-700,gumileszedő 600,foltkészlet szintén párszáz.
  • Máté94
    Nem irónikus a helyzet?:D
  • Danus16
    jó, egy minipumpa 4ezer forint, belső egy ezres, gumileszedő nemtommennyi, meg foltkészlet ragasztóval is van 2ezer. Szóval ez így most nem fér bele a költségvetésbe :D
  • Gabo
    Ezért nem indulok el pótbelső, foltkészlet, pumpa és gumileszedő nélkül tekerni. A pumpa a kulacstartó mellett, a többi pedig a nyeregtáskában lazán elfér.
  • Gabo
    Ehhj... Töritek itt magatokat...
    Jobbulást mind kettőtöknek!
  • Danus16
    na tegnap fasza kis defektet kaptam :D ugyhogy volt egy röpke 2órás sétám hazafelé.
    kicsit bosszantó, hogy az intersparos bicajom 6évig nem kapott defektet, ez meg már rögtön a 3. bevetésen :D No mind1, ez van.
    ma gyorsan kicseréltem, remélem, nem kerülök megint ilyen helyzetbe egy ideig.
    A vicc az, hogy lehet, hogy egy kis picsányi tüske lyukasztotta ki. valószínű, pedig közben valami pléh vagy acéllemezre is ráhajtottam véletlen, hallottam is, hogy csörömpöl, káromkodtam is egyet, remélve, hogy nem vágta fel a gumit... Erre nem az, hanem egy kis fos tüske lyukasztja át... mondjuk még jobb, mintha felvágta volna az egészet.
  • VRSDM
    változó.
    van hogy operára, van hogy magyarhiphopra, van hogy oldschool rapre, van hogy pörgős törtekre, van hogy populár britni meg ashanti :D tényleg változó. amilyen kedvem van.
  • SrAta
    milyen zenét hallgatsz bicózáshoz?:)
    Kül jobbulást remélem nem marad meg belőle semmi(mármint hogy későbbi fájdalmak, maradandó sérülés)
  • gordon 24
    Jobbulást!:D
  • VRSDM
    ma bizony. nagy lelkesen kimentem van egy jó kis spot a fogorvosi rendelőnél fóton, bazinagy döntéssel. lehet rakni rá mindent mi szem szájnak ingere, rákészülök, rakok jó zenéket a lejátszóra, kendő a fejre hogy a füles ne essen ki a fülemből, hajtok odafele, erre a döntéstől ez kb. 5méterre van ez a lefolyó. csak jött egy kocsi és ... :/
    mindegy : )
  • gordon 24
    Részvétem!:D

És ezt ma sikerült összehoznod?

Legalább van lábadozó haversrác:D
  • VRSDM
    mit nem értesz pajti?
  • Máté94
  • VRSDM
    úgy látszik ez ilyen lesérülős időszak...
    simán gurulok kb. 20al, rövidnadrág félpucér, fülhalgató a fülben, emiatt gyakran hátranézek nem jön-e kocsi, mielőtt átmegyek az úton stb (kis egyirányú utcák stb. nem a körúton szambázok :D)
    na most simán nézek hátra. kocsi jön. kitérek balra hogy elférjen, nézem hogy mikor megy el. erre paffpiffppukkáu.kurv@"+!%'+%ád
    tudni illik az úton keresztbe volt vízelvezetőrács, abból meg a szélén kitörve néhány keresztvas. a kis bmxkerék meg pont befért. és úgy megállt hogy kiszedni is egy erőmutatvány volt :D
    20al 1nanosecundum alatt 0-ra lassulni meg igen igen kellemetlen. szóval a horzsolásoktól eltekintve a jobb térdemen porcleválás, szerencsére csak egy picike darab nem vész, de annyira pont gáz hogy beszarjak ha megmozdul mert karcolja a porc és a csont között :S egy pici vágás, kiveszik és jól leszek. de addig ... :/ addig emlegetem még a rosszakaróimat egy kicsit.
  • repvez
    A mapsource -val azthiszem lehet ilyet csinálni hogy a gpsel felvett utvonalat beilleszted majd berajzolod hogy mi volt földut és mi volt aszfalt és ha elküldöd a központba akkor a kovetkezö frissitésnél benne lesz a térképen mint elérhetö utvonal.

Ha esetleg valaki többet tud a témárol azt én is megköszönném, mert akkor feltérképezném a környékemet.

Amugy én voltam aki belinkelte a balatoni turát is de azon én nem csináltam semmit csak a Sport tarcker nevü progival amit a telefonomra tettem felvettem az utat majd feltöltöttem a nokia honlapjára mi rátette a google maps térképre és kijelezte grafikusan azt amit a progi eltárolt az utrol.
  • Szabi84
    Én tudnék copyzni! Nekünk is van oldalunk egyik haverom szerkesztgeti.
  • Vaxi
    na, jólvan ha készen vagyok vele, akkor berakom ide is =)
  • Danus16
    én se gondoltam, hogy magadnak összeütsz egy térképprogramot vagy ilyesmi :D
  • Danus16
    ehhez kapcsolódóan szeretném megkérdezni, tudtok olyan programot, vagy honlapot, ahol meg lehet szerkeszteni egy ilyen utat, akár úgy is, hogy lemegyek a térképről(vagy mégjobb, ha jelöli a földutakat, bár ilyen úgysincs), bele lehet esetleg írkálni, stb.?

Valaki tett fel egy ilyet ide, Balaton körtúráról, jegyzetek is voltak, nemtom ki volt, de az asszem googlemapses volt.
  • Vaxi
    úgy gondoltam, hogy az útvonalat egyelőre google maps segítségével tárolnám, pitiáner módon =)
  • Danus16
    van a haverokkal egy kedvenc helyünk, meg oda egy megszokott utunk, amit mindig használunk. Arról szívesen készítenék egy leírást :D Bár, ahhoz turistatérkép is kéne fehérvár+könyékéről, hogy bejelölhessem az utat :D
  • Vaxi
    sziasztok.
    gyakorlás céljából (ajax gyakorlás) készítgetek egy olyan oldalt, ahol a saját túráimat jegyezhetem fel, képpel, infókkal, leírással stb.
    a kérdésem az, hogy ha teljesen kész, használnátok-e túrabemutatás céljából? úgy nézne ki, hogy regi után feljegyzed a túráidat, statisztikát is készítene esetleg, és minden túrának van egy egyedi hivatkozása, ami megosztható, így más is elolvashatja a beszámolót, megnézheti az útvonalat, és a készített képeket. Ha lenne rá érdeklődő, akkor kipofoznám, plusz nekem is jó lenne, hiszen lenne aki tesztelje :)
  • gordon 24
    Persze ez egyértelmű.. Ha most nincs rajtam, akkor egy áll és egy kulccsonttöréssel gazdagabb vagyok.. Szóval nagyon örülök annak is, hogy az evo lengedet vettem meg és nem azt az olcsóbbat.

Egyébként mivel a belső szerkezetének nincs baja, igy most félbe el lesz ragasztva, az egyik fele marad gyári a másik oldala, pdig fekete lesz Monster energys:D Faszábban fog kinézni mint gyárilag..

Ezt a pár hónapot amig nem jön össze ujra a pénz kibirja majd igy..
    Aztán utánna veszek egy ujjat..
  • VRSDM
    semmi nem ér meg egy lesérülést!
    szóval sose az anyagi kár legyen az amit sajnálj...
  • SrAta
    festés nélkül is szép az a bukó:)
  • gordon 24
    Na sziasztok!

Hazaértem egy ujabb Maribori Dh-zásról:D

A törénések:
    multhéten pénteken haladtunk ki, találtunk egy fasza campinget, majd miután összeraktuk a tábort beöltözés, védők stb-k (milyen jó hogy voltak:DD)
    Első kör bemelegítés, semmi extra, második kör felmentünk, kis fotozkodás (nem sok pár kép az egész:D) majd gyerünk lefele, van egy ugrató egy erdei patak felett, átugratás majd, jön egy sipálya szakasz a pályában, amin keresztbe kegyetlen méretű vízmosások vannak, és csupa szikla kő az egész..
    Na hát kb egy 45-50 km/h s sebeséggel kiakadtam az egyik ilyen vízmosáson, kivette a kezemből a kormányt, próbáltam stabilizálni leültem rá, meg utánna kaptam a kormánynak, de sajna már nem sikerült.. Ugyhogy tompitás nélkül puff.. Fejre, válra estem, bringába belegabajodtam:D csusztunk pörögtünk forogtunk, hát jó sokat..

Válvédőben eltört a válvédő része, a sisaknak (most vettem kb 1,5 hónapja [tudjátok a fehér six six one]) az egész oldalát ledarálta a hegy:D mezem szétszakadt szóval az anyagi kár jelentős..
    Nekem komolyabb bajom nincs, csak most minden fáj..
    Nahh feltápászkodtam lejöttem a hegyről, majd aznap pihi.. Bátyámék még mentek egyet..

Szombaton viszont pont azért, hogy ne maradjon bennem, meg hát mégis csak bicózni mentünk, ujra felpattantam, és irány a hegy.. Igaz nagyon lassan, és nyugiba jöttem, nem ugráltam semmit, mert annyira fájt (fáj) a vállam hogy minden egyes bucka egy kínszenvedés volt, de nem baj igy is lenyomtam 3 kört!:D

Aztán haza!.. Mindezek mellett reohadt jól éreztem magam, csak venni kell majd egy uj bukót!...

Szóval ennyi a stori..