22335
11330766891279474906.jpg
  • gordon 24
    Hát igen! De szerintem van is.. Hihetetlen durva.. Az egész pálya ki van szallagozva, a fék ki vannak szivaccsal burkolva ha neki esel ne sérülj stb stb..

Nagyon profi hely.. Ezért szeretem:D
  • SrAta
    hát ez nagyonjó ezt építeni kéne minden nemzetközibb pálya mellé:D
  • gordon 24
    Igen! Az egy furt kut direkt ezért van ott! Mivel az a pálya kb 90% hogy saras:D Magas a hegy, és nagyon sok helyen árnyékos gyökeres stb stb..
  • Vaxi
    jaja azt :)
  • Danus16
    ráakadtam egy giazi gyöngyszemre :D

egyik kommentből idéznék:
    "És itt jön szóba a Provident (na itt ócsóbban megtuggyuk venni a bicigglit; esszt anya, látod összeteleszkópos; hát mit akarsz azzal nézni fiam csillagokat???)"

Na kész, ezen félóráig egyirányba röhögtem xD nemigaz. lefordultam a székről basszus, még most is fáj a seggem XD
  • SrAta
    akkor azt a képet amin gordon ugrik?
    Ma estére fenn lesz esetleg dobhatnál priviben egy msn címet.
  • Gabo
    A Giant NRS egy kőkemény, össztelós XC/Marathon versenygép volt a maga idejében és ha jó állapotban van, még ma is szépen megállja a helyét. (Emlékszem egy régebbi bringás magazinra, ahol csöpögtek a gépről, mikor az egyik műhelyben megcsodálhatták az egyik vevőnek behozott modellt.)
    4 forgáspontos rugózás, aminél a rugóstagot teljesen a bringás súlyához hangolták. Ez azt jelentette, hogy ha ráültél, akkor semmi beülése nem volt a hátsó felének, de utána a legkisebb hupszlira is megindult a rendszer. Ezt váltotta le a Giant néhány éve a szintén zseniálisan finom Maestro rendszerre.
    Amikor az NRS kijött, az AM kategória még nem is létezett. ;o)
  • Vaxi
    megköszönném :)
  • SrAta
    Eszméletlen szép hely és szép bicók egyszerűen csodálatos
    az utolsó képen az egy kerékpár mosó?:D
  • SrAta
    letakaríthatom és kiélesíthetem PS-ben ha gondolod (letakarítás= pixel leszedés)
  • gordon 24
    Kirakhatod, jahh.. De majd csinálok jobbat (illetve csináltatok jobbat, és akkor majd cseréld:D Nem igazán jó az a kép..

Kicsi is az ugrás, lóg a hátulja stb stb, de hát ez van örültem hogy élek:D Majd legközelebb!
  • Vaxi
    pontosan olyanra gondoltam, mint az első kép.
    ezt teszem ki a főoldalra akkor, ha lehet :D
  • gordon 24
    Majd legközelebb csinálok jobbakat:D

Egyébként a nagyot is ugrattuk pl amig birtam:D De már ez a kicsi is fájt:D
  • gordon 24
    Oks:

Ilyenek ez a 3 ami publikus:D
    Az ugráshoz nem magyarázkodás képpen, de fájó vállal, fájó csuklóval esés utáni napon készült..:D A Tesomékét nem rakom be nem tudom örülnének-e neki:D

Szóval képek:

ugrás:

Tábor:

Fürdetés:D

• AarPoe
    Na a probléma megoldódott :)
    Leírom a megoldást, hátha másnak is lesz ilyen gondja. Az első váltó középső tárcsájának van egy "2 és feledik" fokozata, ami picit elmozdítja az első láncterelőt, de a láncot még nem bánja. Amikor aztán keresztbe kapcsolom a hátsót, nem fogja az első piszkálni, csattogtatni és magától váltani. A 4-5-6. fokozatokhoz kell ez a "feledik" első kapcsolás.
  • Vaxi
    ám adtatok egy jó ötletet, állandó túravonalat is meg lehet majd adni, szal ha van jól bejárt útvonal, azt meg lehet adni állandónak =)
    bár ez még csak a fejemben van :DD:DDD
  • Vaxi
    ha nem pixelfight tedd be
  • Vaxi
    ha minden úgy jön össze, ahogy én akarom, holnap elindítom az oldalt, de még sok meló lesz vele :]
    arra mindenképpen jó lesz, hogy a nyári túrákat feljegyezzük benne
  • gordon 24
    Nekem van:D Csak elég szar sajna.. Már sérülten készült az esés után egy ugratón.. Amin kb nem rajtam mult hogy átértem:DDD
  • Vaxi
    Valakinek van egy jó kis bicajos képe? Olyan amin éppen a bicajon ül pl dh közben. Olyan lenne jó, ami nem netről töltött, tehát saját, és jó a minősége, és felajánlaná az oldalhoz :D
  • gordon 24
    Abba gondolj bele, hogy csak a váz üresen: 490000ft..

Azt azért adták olyan olcsón, mert tavalyi volt, és kicsi..
  • gordon 24
    Tudod ez olyan mint az a vicc..

Amikor ki van irva, hogy banánt lehet kapni 2ft-ért..
    A másik boltban, meg 200ft-ért.

Bemegy a 2ft-s hez megkérdezi van-e banán?

Válasz: nincs!

Bemegy az ember megkérdezi a másikat van-e? Van mondja.. Megkérdezi hogy miért 200ft a banán amikor a másiknál csak 2 ft..

Válasz: Jah hát ha nincs, nálam is csak 2ft:D
  • SrAta
    jah valóban 2 tavalyi gép volt még 1 hónapja és az egyik M-es lehet h Xfactoron láttam, de valahol tuti láttam Mes kona stab deluxot 350-400ér
  • gordon 24
    A stab Deluxe nak a tavlyi gépe volt.. S-es méretben ami senkinek nem jó.. Az ide 690000ft..

Most olyan dolgokról beszélünk amibe kb 100%-os vagyok:D mivel 2 napja voltam bent a Kona boltban..

A Big hiteket meg kint láttam szlovéniában..

A Legolcsóbb 1600euro.

a Legdrágább 3000 euro..

Szóval..

Ha egy DH gépet szeretne. Abban dupla vállas villa van, annak 203mm-es hátsó rugóutja van..
    203-as tárcsai stb stb.

Egy szimpla vállas elöl 203-as tárcsás hátul 180-as stb stb alkatrészes bringa nem DH..

Igaz magyarországra bőven elég.
  • SrAta
    oks tom
    a múltkor a stinkynek a 2 teteje a deluxe meg az air meg a stab deluxe volt 350-400k-ér ebikeon...:)
  • gordon 24
    Nahh és ez most miért fontos??

Csak azért mert egy olyat nem irtál mint én..

A Stab az nem Stab Deluxe hanem egy sokkal gyengébb dolog.
    Stinkyből kb 5 fajta van.. Lehet van olcsóbb.

Freddy egy kalap szar szerintem.

Az meg a másik, hogy az emberünk DH-ról beszél..

A Stinky, a Freddy, a Stab egyike sem DH váz.

Rock machine törik mint a ropi egyszóval szar.

Giantnak, a DH váza a Glory.
    Specinek a Demo, de a Big hit1-es is egész jó..
  • SrAta
    felhomáűlyosítalak az árakról most egy picit:)
    (meg téged is laci 700)
    Tehát
    UMF Freddy 2 sztem nemrossz bringa kezdésnek jó: 299900,–Ft
    UMF Freddy 1 399000,–Ft
    (UM
    F-et elvből nem vennék...)
    Kona Stinky SiX: 439900,-Ft

Múltkor voltak e-bikeon Stabok és Stinkyk 350000ér...

Aztán még nézzük csak a GIANT és SPECIALIZED és ROSKMASHINE DH vasak se rosszak:
    Rock Machine '09 Blizzard 50 375016 Ft (monnyuk ezzel nem déháznék még ha fizetnének se....)
    Giant '05 NRS 3 354176 Ft (mmonnyuk sztem ez a 2ő nem DHbringa nemis DH-znék vele sztem ez más kategória de kituggya elvileg AM...)

GIANT-nek melyikek a DH vasai???
    Specinek tudom hogy van pár csak most nem találtam egyet se szal sztem ennyi...

• gordon 24
    Nem tudom a nevét..

Kona markolat.. De most cseréltem Prodigyira és az elég faszányos.. Jobb mint az..
  • Rainbow15
    most nézem a bicódat, nekem is olyan markolatom van :) nem tudod a nevét? Régebben kerestem csak kíváncsiságból, de nem találtam, nem mintha olyan fontos lenne...
  • gordon 24
    Látatlanban NEM!!:D

Sőt lehet hogy az még veszélyes is lenne.. DH legalább egy olyan szintű bringánál kezdődik amit mutattam..

Vagy merev fenekű de az is legalább 200..
  • laci 700
    Thx a sok segítséget!
    Ha a mostani vázra építenék? aztán majd veszek újat... Dynamic (típust most nem tom. keresek róla képet de még az oldalukon sem találtam) Első hátsó teleszkópos az egész bicó 50 000Ft volt asszem Ausztriában a Metróban. :D Mondjuk komolyabban szerintem jövő nyáron kezdeném addig gyűjtök rá stb...
  • gordon 24
    Hát ujonnan sokkal drágában..

Ha azt nézzük, hogy a Big hitből a legolcsóbb, amibe pl nem dupla vállas villa van, hanem szimpla az 380-390 körül volt..
    Amibe dupla vállas van az már 450..
    A legjobb meg 600-700 körül..

Kona stab deluxe ujjonan 690000ft.

Stinky kb 580000ft

Szóval kb annyiért mint amiből egy használt összeépül, egy alap big hitet tudsz venni ujjonnan..

Az én bringám (bent van a gelériába kép róla)
    Váz: használt: 150ezer ft volt.
    Kerekek: használt: 30000ft
    Első villa: uj: 135000ft
    Fékek: uj: 55000ft
    alkatrészek: használt: másik bicóról
    és még apróságok..
    Ennyi minden használt rajta de full jó szóval...
  • bardocz
    Esetleg kezdheted a DH-t egy merevvázas géppel is,pl polarx,shred,és ha már ráéreztél,meg van több pénzed,akkor ennek az alkatrészeit átrakod egy össztelós vázba.
  • gordon 24
    Pl egy jo váz:
    big hit 2

pl hozzá Villa:

nyocnyocnyoc:D

vagy ez de ennek nem tudom az árát:
    boxxer

Fék pl:
    Hayes

egy pár alkatrész:

árat nem irt sajna
  • laci 700
    Pesten lakom. Újonnan mennyiért tudnék venni? Mert akkor gyűjtenék rá és max később veszem meg.
    Thx!
  • gordon 24
    Hy..

Én is Dh-zom..

Hát.. 200000ft nem túl sok, de talán használtan tudnál venni ennyiért Speczialized Big hitet vagy Magellan Vegat.. A Vega egy igaz DH váz, igaz durva felhasználásnál eltörhet(volt rá példa) a Big hit pedig inkább freeride gép, dehát régi konstrukcio és olcsobb.
    Mind2 telós váz, tehát ezzel sincs gond..
    Kb ezeke a vázak használtan 150 körül beszerezhetőek, lehet kicsit olcsóbban is.. Ha veszel egy villát bele egy használt boxxer pl.. 60 körül megáll.. Alkatrészek, szerintem 60-70. (használt persze) szóval kb 280-300 ból kijön..

A DH-t ha budapesten laskz, akkor marha könnyen el tudod kezdeni, ugyanis a Szabadsághegyre fel lehet menni fogaskerekűvel. Ott vannak elég jo helyek ahol lehet bringázni..
    Vagyha nem itt laskz, akkor marad a feltolás, de végülis bárhol ahol hegy van.. Nem vagyunk kitiltva sehonnan (még:D).

Vagyha közel laksz külföldhöz Ausztria, Slovenia stb stb akkor kimész.. Mi ezt csináljuk, igaz Pesten lakom:D

Igy elsőre ennyit tudok mondani kb:D
  • laci 700
    Helló! kb másfél éve vettem egy BLT-t (Biciklinek Látszó Tárgyat) de csak gondok voltak vele. Akkor semmit sem értettem a biciklikhez és csak úgy vettük. Most már egy keveset értek hozzájuk és rájöttem hogy nem véletlenül kerülnek annyiba a drágább biciklik. Szeretnék venni egy jobbat, amit lehet hogy később DH-ra is használnék. Ti mit ajánlotok? És hol tudnám elkezdeni a DH-t? 200 000Ft-nál nem szeretnék sokkal többet költeni de ha van olcsóbban is az nem lenne rossz. Eddig KTM és Merida-kat néztem.
    Thx!
  • AarPoe
    Lehetelen lenne nyomon követni az időeredményeket, ha mindenkit külön idővel számolnának a beérkezéskor. Más kérdés, hogy a boly végén kerekező versenyzők keresztülgázolnának az egész Peloton-on néhány másodperc plusz-ért :) Ebből azért lehet érezni, hogy ez így fair. A főmezőnyön (amelyikben a legtöbb versenyző teker) belüli, ún. részhajrát viszont értékelik és jóváírás jár(hat) érte.
  • AarPoe
    Így is van. Plusz a jóváírások a szakaszgyőzelemért.
  • bardocz
    Én nem szaroznék,mindenki azt az időt kapná,amennyi idő alatt végigért,és így a leggyorsabb nyerne