94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#479 Harpoon 4 honlap - rajta az utolsó hír, miszerint az UBI lelőtte a programot - még 2003 Novemberében...
Kár érte, mert én is vártam, de úgytünik sajnos hiába... -
#478 hmm? ez mi? -
#477 Most nézem ezt a jóhírt.
02/15/04 - Harpoon 4
:)
El lehet dobni a Fleet Commandot! -
#476 na ugye.. én már mingyá kérek egy bátorság érdemrendet is Cifu tól ;] -
antijedi #475 én meg ennek ellenére itthonmaradtam mivel amugysem irtunk volna msot semit de ha irtunk volna az sem érdekelt volna :P -
#474 énis .. ennek ellenére bementem suliba és megírtam az összes dolgozatot nagy hősiességgel -
antijedi #473 lehet csak azé mert épp influenzás vagyok :PPP -
#472 lol :DDD -
#471 Fejre állok tőletek...
Megkérek mindenkit, hogy aki flamelni szándékozik, fáradjon át a gumiszobába... -
#470 köszi :))
hát ez a flém is olyan mint az influenza :P -
antijedi #469 tudom és hasonló jókat neked is :DDD
viszont ha flame van kénytelen vltam kicsit belszolni, najo abbahagyom :) -
#468 stfu az tudod mit jelent ? -
antijedi #467 igazad van de azért azt vedd figyelme hogy ha a jáccik meg a fexik nem egy kategória mivel a jáccik az valszinű tényleg hanyagság az "x-ezés" meg iylen netes szleng féle mint pl angolban a you = u are = r wtf = what the fuck, stb...
szóval nem állitom hogy egyik is jó lenne de nem feltétlen egy kategória a kettő :) -
antijedi #466 ennek az irománynak a fele nem nekem szolt mivel pl az "esgé"-t nem én irtam, szal megint fogalmazási gond van...
amugy nagyábol igaz amit irsz bár azért én változatlanul állitom hogy azért mert te eldöntötted hogy az egész internet iylen nagyon sok embert lehetne találni "itt a neten" aki még álmában is helyesebben ír/fogalmaz mint te valaha is fogsz... :P
ettől függetlenül nagyábol igaz amit irtál az ékezeteket kivéve..., majd ha te is huzamosabb ideig használsz ékezet nélküli bill-t kényszerből (hiddel sok dolog miatt előfordulhat) és mgéis irsz rajta magyaroknak akkor egy idő után veled is az lesz hogy hol lehagyod hol nem az ékezeteket mert van amit már megszoksábol "ekezet" nélkül ír az ember... (erre amugy pont az van legrosszab hatással ami pl velem is volt hogy egy ideig magyar bill, aztán angol azt megint magyar azt megint angol, és gyk mindig másfajtát használtam igy eléggé "összekeveredtek" az irásjeleim :PPP) -
#465 ezt miért nekem? -
#464 ""Bejárunk melegedni!" volt régen a szlogen régen, most ez "Bejárunk forumozni!"-ra módosult ..."
- régen, khm, Reagan ... :) -
#463 Miért? Nagy-Britanniának minek? :)
Helyesírás? Sajnos jobb lenne, ha többen figyelnének rá. :(
Mivel kiscsávó a forumokon is hülyeségeket olvas, azt hiszi ez a jó. Aztán a rossz változat marad meg benne. Véglegesen. :(
Kedvenceim:
Teccik (Sándorunk után szabadon), hüje, jácca, fexik, hejen, malyom, ez mellett stb. stb. :(
Amúgy az értekezések jók, de iszonyat mennyi idő lehet ezeket összerakni. :(
Jók ezek a magyar munkahelyek. :) "Bejárunk melegedni!" volt régen a szlogen régen, most ez "Bejárunk forumozni!"-ra módosult ...
-
#462 Tényleg elfelejtettem. -
#461 Mondjuk már mindegy, megyek edzésre! -
#460 Gihi :D
Jelentkezz be! Mert lebontalak! (MSN) -
#459 Jaj, ez meg nem lett mondat! Najó ezt inkább hagyjuk! -
#458 Te .... tudod te is! :D -
#457 nem lélleg hanem tényleg -
#456 Neked a " :) " egy mondatzáró írásjel???
De ezentúl megpróbálok helyesen írni. Mert télleg igaz amit írtál. -
harcu #455 Flamelhetünk még egy kicsit, ha gondoljátok. :) A megfogalmazással semmi gond sem volt - legfeljebb az értelmezni szándékozónál :)-, a net itt, mint az Internet értelmezendő. A helyesírással nem csak az "esgé" van gond (mint pl. nálad is), hanem minden olyan helyen, ahol a felhasználók hozzá is szólhatnak, ilyenkor a "jobb, ha nincs, úgy legalább nem kell rá ügyelni" elv érvényesül. Az internetezők nagy többsége azonnal elereszti azt a kis tudását is, amit a fejébe vertek általánosban, és ír, ahogy gondolja. Így lett divat a mondatkezdő nagybetű elhagyása - ugyebár ismerős valahonnan -, valamint a ly / j keverése, a rövid / hosszú magánhangzók tévesztése. A múltkor írták egy topicba, hogy az interneten nem kell foglalkozni a helyesírással, mert csak zavar. Hát, lehet, hogy ez a jövő, de inkább ne. Ennek szellemében az "itt a neten" a szó legtágabb értelmében használandó, tehát jól fogalmaztam, csak nem tudtad felfogni :)
-
antijedi #454 jah, lehet hogy nem mindenkinek erős oldala a helyesírás, de neki meg a fogalmazás nem az ;P -
#453 "itt a neten" :DDD
ez elég tág fogalom. Tán inkább az esgén -
harcu #452 Vígasztaljon, hogy még mindig messze az átlag felett vagy helyesírás szempontjából itt a neten. -
harcu #451 És, mit tudjuk, anyahajók márpedig nincsenek, helyettük vannak a repülőgép-hordózók. -
#450 ez igaz. na majd azér nefelejtsük el a dolgot -
#449 Hát jah, csakhát egy topicba beirogatni kevesebb munkával jár, mint egy oldalt karbantartani :) -
#448 Szép kis leírásokat csinálsz ide. Nincs kedved egy honlapot csinálni? Mert ezekből az ismertetőkből amik itt vannak lassan nemhogy honlapot hanem könyvet lehetne csinálni (talán még emlékszel a söldner topicból: Cifu összes) -
steweee #447 ha az emberi hülyeséget hasznos dolgokra fordítanánk, világokat lehetne teremteni! -
#446 Szép! De azért a Nimitz jobban bejön:) -
#445 thx -
#444 Akit érdekel, itt a rövid ismertetője annak bizonyos "foci-háborúnak":
1969. június 27-én, a világbajnoki labdarugó mérkõzésen a bíró idõn túli tizenegyeshez juttatta El Salvador csapatát, a szomszédos Honduras-szal szemben.
El Salvador értékesítette a büntetõt, és 3:2-re megnyerte a meccset.
A döntés drámai folytatása:
ádáz, gól nélküli, döntetlenül végzõdött csata a csapatok szurkolói között kéz, láb, fej és bordatöréssel, 8 napon túl gyógyuló tömeges kezeléssel a helybéli kórházak traumatológiai osztályain.
Tudniillik, az eredmény hírére soviniszta tüntetések söpörtek végig mindkét fõvároson, s a szurkolók az utcákon újrajátszották a meccset, kifosztva, és elnáspángolva az ellenfél szurkolóit.
További folytatásként július 3-án háború tört ki a két ország között. A békekötésig kétezer katona esett el, és a Közép-Amerikai Közös Piac, mely mindkét ország számára fontos volt, összeomlott.
Ennek záróaktusaként mind Hondurasban, mind El Salvadorban komoly éhínség tört ki.
A világbajnokság, következõ fordulójában El Salvador kiesett…
Hasonló érdekes történetekhez irány az Érdekességek.hu -
#443 Ez már súrolja a politikát, de azért megpróbálok válaszolni:
Brazilia gyakorlatilag Dél-Amerika "kis-nagyhatalma", és mivel Dél-Amerika eléggé forrongó ország (ne felejük: csak itt fordult elő, hogy két ország egy Futball VB eredménye miatt kezdett háborút egymással), ezért igyekszik a térség legkomolyabb katonai erejét fentartani. Amúgy Braziliának régóta van anyahajója, 1956-tól az Angliától megvásárolt HMS Vengeance volt a flottájuk zászlóshajója Minas Gerais néven, és A-4 Skyhawk repülőgépekkel, ezt a hajót 2001-ben kivonták. Helyettesítésére vették meg Foch-ot, amit São Paulo néven állították rendszerbe, jelenleg A-4KA gépekkel szerelték fel.
Brazilia álma jelenleg egy (vagy több) nukleáris meghajtású vadász-tengeralatjáró lenne, amelyre a kormány jelentős összeget szán (figyelem - egy viszonylag szegény országról van szó!), és valószinüleg Francia segédlettel fogják megvalósítani. Ezzel szeretnék fentartani "nagyhatalmi" státuszukat a régióban.
A São Paulo, fedélzetén Brazil és Argentin A-4 Skyhawk repülőgépek. -
#442 minek Braziliának anyahajó???
-
#441 Csak a 38.000 tonnás, nukleáris erőforrású CHARLES DE GAULLE (a lenti flottaismertetőm mint kiderült kissé elavultm, a Clemanceau-t 1997-ben kivonták, testvérhajóját, a Foch-ot Braziliának eladták). Tervben volt ennek testvérhajója is, de jelenleg ennek építését még nem kezdték meg (anyagi okok miatt), sőt, jelenleg az sem eldölt, lesz-e második anyahajójuk. Ha lesz, akkor vagy a Charles De Gaulle testévhajója épül meg, vagy annak hagyományos meghajtású változta, esetleg a jelenleg még tervezési fázisban lévő Brit CVF anyahajó jöhet még szóba. Ám ha a döntés pozitiv lesz, akkor sem várható 2015 elött a szolgálatba állítása.
Jelenleg a Charles De Gaulle csak korlátozottan harcképes, mivel a Rafale M vadászbombázók harcképessége még nem teljes , ezért a ma már kissé elavult Super Etendard repülőgépek képezik az igazi csapásmérő erőt a fedélzetén.
A Charles De Gaulle első próbaútján.
Charles De Gaulle @ Globalsecurtiy.org - Jó kis képgyújtemény található az oldal alján. -
#440 Milyen osztályú francia anyahajók (ravitailleur) szolgálnak ma?