Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Ebbol a statisztikabol viszont az is kiderul, hogy olyan orszagokban, ahol van fegyvertartasi kultura, a lofegyverrel elkovetett bunesetek szama kozel ugyan akkora, mint azokban az orszagokban, ahol teljesen be van tiltva a fegyverviseles...

Mexikóban és Braziliában a fegyverviselés nem tiltott, sõt, a kultúrájuk egy darabkája. Észak-Írország egy forrongó országrész, õsi vallási és politikai ellentétekkel. Észtországot mondjuk én sem értem...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

magyar veszteség nem volt.

Tudtommal igen, azert szereltek drotvagot a Wolf-ok elejere.

Volt már afganisztánban veszteségünk?

Észak-Afganisztán is veszélyes terep lesz katonáink számára
Az eddiginél nagyobb veszteségekre kell készülni

A HK G36-nak miért nem NATO STANAG tárja van?

A guncite szerint az USA-t csak Mexikó, Észak-Írország, Brazília és Észtország(?) elõzi meg a lõfegyverrel elkövetett gyilkosságok számában

Ebbol a statisztikabol viszont az is kiderul, hogy olyan orszagokban, ahol van fegyvertartasi kultura, a lofegyverrel elkovetett bunesetek szama kozel ugyan akkora, mint azokban az orszagokban, ahol teljesen be van tiltva a fegyverviseles...

Lehet én eddig csak demokrata beállítottságú amerikaiakkal találkoztam, de senki nem volt közöttük, aki támogatta volna a szabad fegyvervásárlást, pont azért, mert szinte mindenkivel történt már olyan bûntény, ahol elõkerült valamilyen fegyver. Igaz, nem Oklahomában vagy Dél-Dakotában laktak.

A statisztikak szerint Amerikaban (is) a fegyveres bunesetek elhanyagolhatoan kis szazalekat kovetik el legalisan tartott fegyverrel. A legalis fegyvertartas egyik nagy elonye, hogy te is meg tudod vedeni magad, amikor eledtoppan egy feka, kezeben egy .45-el, hogy kiraboljon.

és megint csak azt kell mondanom erre, hogy a liberális fegyvertörvények miatt az amerikaiak (persze nem mind) hmm, hogy is írjam "nem veszik komolyan" a fegyvereket

Feltehetoleg ez az egyik alapja, ott nem kotelezo fegyverismereti vizsga letetele az engedely megszerzesehez, igy nem csoda, a statiszztaika elejen szereplesuk.

A kézifegyver eladás nem kis üzlet! Néhány Ami politikusnak állitólag van benne érdekeltsége😊 Igen ez a törvénaeken mulik! A Mo-on lévõ törvények annyira a bünözõket védik, hogy a javainkat nem védhetjük fegyverrel, de még fegyvernélkül sem nagyon. Aki fegyvert akar törvénytelen úton szerezni, annak csak pénzel kell rendelkeznie.
ez így van. és megint csak azt kell mondanom erre, hogy a liberális fegyvertörvények miatt az amerikaiak (persze nem mind) hmm, hogy is írjam "nem veszik komolyan" a fegyvereket

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

[NST]Cifu
Ez a 14 éves dologhoz azért hozzátennék valamit: ez a szülõ felelõssége!!! Ha valaki úgy tart otthon fegyvert, hogy a gyerek simán hozzáférhet, akkor azt az illetõt kell felelõsségre vonni!

[NST]Cifu
Köszi szépen, jó képek. <#eljen>

Mind igaz amit írsz. De ha az USA-ban a második világháború után betiltották volna a szabad fegyvervásárlást és tartást, lehet most kevesebb lenne a "14 éves tanuló legéppisztolyozta az osztálytársait" eset...

Mint írtam, nem a kulturált fegyvertartással van gondom, hanem az amerikai társadalom hozzállásával a fegyverekhez - azaz a legtöbb esetben hamarabb nyúlnak a fegyverhez (illegálishoz v legálishoz), mint mondjuk az európaiak, már csak azért is, mert a liberális törvényeknek hála (a vaskalapos republikánusok itt hirtelen nagyon engedékenyek lettek) könyebb beszerezni. Szerintem egy modern demokratikus társadalomban nincs szükség arra, hogy a polgárok félautomata puskákat tartsanak otthon. Ez nem Kolumbia vagy Szomália, ahol mindenkinél ott van a Kalasnyikov.

A legnagyobb paradoxon: az amerikai polgárok azért tartanak otthon egy .45-ös Colt-ot, hogy megtudják magukat védeni a többi fegyverestõl...

azért azt tedd hozzá hogy aki nagyon meg akarja szerezni azt a fegyvert az ugyis megfogja, max nem adozik utána mert nem fegyverboltban veszi 😊 (és usa-ban az általad emlitett fekák nem az a gategória akik ha betiltanák az összes fegyvert rohannának leadni a rendõrségre, vagy nem vennének többet...)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

A guncite szerint az USA-t csak Mexikó, Észak-Írország, Brazília és Észtország(?) elõzi meg a lõfegyverrel elkövetett gyilkosságok számában. El tudom képzelni, hogy egy "antigun" oldalon a másik oldalt erõsítõ statisztikákat mutatnak be. A brit statisztikák között pedig csak azt találtam hogy minden szinten csökken a bûntények száma, még a legveszélyesebb helyen, Londonban is. Nem mondom, hogy Angliában jó a helyzet, amikor ott tanultam a kollégiumtól egy utcával arrébb lõttek le egy feka drogdílert (aztán jött a vendetta is baseball ütõkkel).

Lehet én eddig csak demokrata beállítottságú amerikaiakkal találkoztam, de senki nem volt közöttük, aki támogatta volna a szabad fegyvervásárlást, pont azért, mert szinte mindenkivel történt már olyan bûntény, ahol elõkerült valamilyen fegyver. Igaz, nem Oklahomában vagy Dél-Dakotában laktak.

Én nem vagyok ellene a fegyvertartásnak (annak meg fõleg nem, hogy valaki vesz egy puskát és azzal lövöldöz célba a hátsó udvaron - csak meg ne zakkanjon, mikor rájön, hogy a felesége megcsalja a postással), de úgy gondolom, hogy a függetlenségi nyilatkozatban lefektetett "hagyományok" már pár száz éve elavultak... amíg az amerikai nácik, a Ku Klux Klan és az összes szélsõséges (balos-jobbos) szabadon fegyverkezhet és szervezõdhet a "demokráciára" és az elsõ kiegészítés alapján addig nem nagyon tudom komolyan venni az amerikai alkotmányt. Persze a gazdag fehéreknek az a jó, ha nem szigorítják a fegyvertartást, hiszen így a feketék legalább kiírtják egymást és nekik kevesebb gondjuk lesz velük.

Teppik Amon
Szépestét. Bár én annyira nem rajongok a haditechnikáért de pár képet megosztanék veletek, hátha találtok közte érdekeset is. Porthsmouth-ban jártam a kikötõben:
par hajo

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Laci73
Neuro: A polgári lakosság számára engedélyezett fegyvertartás az USA-ban nem egyszerûen egy bizarr hobbi. Annak idején, a Függetlenségi Háború alatt - amikor még Amerika valóban a szabad emberek szabad országa volt - határoztak úgy, hogy az amerikai állampolgárok jogosultak önmaguk és közösségük szabadságjogait akár személyesen is, fegyverrel megvédeni. Szélsõséges esetben akár magával az állammal szemben is! A Függetlenségi Nyilatkozat által meghatározott (és annak szellemében készült) törvények páratlanul védik (védték) az emberi jogokat - ezek eltörlése/módosítása nagyon kemény dió az "új amerikai" vezetés számára, immáron száz esztendeje. A játszma valójában errõl szól.

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

Sadist
Tudtommal az M4-et inkább épületharcra tervezték, sem mint jó céllövõ puskának (a sharpshootert hogy lehet fordítani? :S). Bár az is lehet, hogy a kiegészítõkre gondol (távcsõ, bipod).

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

tudnál adni valami linket vagy pontos infót ehhez a statisztikához?
esetleg lebontva emberölésre...?

A statisztikák szerint a polgári fegyvertartás közel teljes tiltása sokkal egészségtelenebb. Nézd meg a brit bûnügyi statisztikákat, és a tendenciákat. Majd hasonlítsd össze az amerikaival. Meg fogsz lepõdni. (Hogy abszolut mennyiségre több bûncselekményt követnek esetleg el az USA-ban, az nem jelent semmit, mivel a lakosság is többszöröse a britnek.)

inkább azon lehet mosolyogni, hogy az amerikaiak még mindig nem hiszik el, hogy a szabad fegyvertartás káros lehet az egészségre, fõleg egy olyan társadalomban, mint az övék

mi olyan mosolyogni való ezen?

Sadist
Én a "Colt AR 15 rifle, designed for sharpshooting" mondaton mosolyogtam 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

lol...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Jogos, jobban megnézve tényleg nem átlátszó, de innen már csak egy lépés. (Nesze, megint elõbb mondtam valamit, minthogy rendesen utánajártam volna. <#falbav>)

[NST]Cifu
Ez biztos, hogy átlátszó? Amúgy a cikkben ez szerepel: "A fegyver eredetileg 20 darabos szekrénytárból adogatott, de manapság a 30-as ívtár tekinthetõ szinte univerzálisnak. Ez leggyakrabban alumíniumból készül, de elõfordul mûanyagtestû is (Israeli Defense Force).

Namost az IDF képeken én nem láttam eddig átlátszó táras M16-ost. <#fejvakaras>

Pedig létezik aftermarket átlátszó tár. Legalábbis Gorka Sebestyén tudott szerezni.

[NST]Cifu
Most fejbõl nem vágom, de valami STANAG szabványnak felel meg az AR-15/M16-os tára, és az SA80 is ilyet "eszik". Viszont a G36 vagy a SiG által használt mûanyag tárak nem ilyenek, sõt, a G36-hoz kell egy adapter, amivel használható szabvány M16 tárakkal. Emiatt nem jellemzõ például átlátszó táras M16-os vagy M4-es fotón. Gondolom különben már boldog boldogtalan ilyet szerzett volna be az általában nem túl jó minõségû M16/M4 tárak helyett. 😉

Mintha létezne olyan, hogy NATO szabvány tárfészek, ami az M16 tárjához illeszkedik. Ez alapján elméletileg csereszabatosnak kellene lennie ezeknek a táraknak. Vagy tévedek? Arról többször is hallottam, hogy a britek az SA80 igen gyenge minõségû tárai helyett elõszeretettel használnak M16 tárakat.

[NST]Cifu
Nem vagyok biztos benne, hogy egy tûzharcban az ember tud arra koncentrálni, hogy most 5, 6 vagy 7 rövid sorozatot lõtt-e már el. 😊

Az átlátszó tár nem rossz dolog amúgy, de megjegyzem, hogy a G36 mellett sok más típushoz is vannak ilyenek, lásd még SiG 550 sorozat, vagy Steyr AUG.

[NST]Cifu
A magyar nyelven elérhetõ szakirodalomból Kiss Á. Péter munkái jelentik a csúcsot. 😉

Seaweed
Nah jah..en is tudtam hogy van meg 3 loszer a tarban...lehet azt "erezni"..az ember nem ugy lovoldoz mint egy idiota hogy becsukja aszemet meg az osszes erzekszerervet blokkolja...az elet nem FPS...
Sadist
De ha kifogyott akkor is ugyanúgy hiába rángatom <#idiota>

Na de tényleg, azon a videón azért tudta, hogy valami gond van, mert biztos volt benne, hogy még bõven van lõszer a tárban, vagy valami más miatt?

Seaweed
"Engem inkább az érdekelne, hogy a lövész honnan tudja, hogy beragadt a fegyver, vagy valami gond van vele?"

Onnan hogy hiaba rangatod nem lo az a rohadek! 😄 Nekem is volt anno loveszeten keresztbefordult huvely kivetesnel...anyaztam en is 😄 (Igaz mindez betudhato volt a UV kikepzoszazadnal levo szarra hasznalt/agyonbarmolt/milliok kezeke kozt atment rossz allapotu fegyvernek mintsem a tipus hibajanak (AMD-65/5), mert utana a szolgalati helyemen korrekt fegyvert kaptam ami mint az "oramu" olyan popec volt...)
Sadist
Vagy burst módban lövöldöz és számolgatja, hogy kb. hány sorozatot lõtt el 😊 Ilyen szempontból jó az M16 3-as sorozata, mert azzal pont 10 rövid sorozat egy tár. Még a G36 átlátszó polimer tára is jó, mert arra meg csak rá kell pillantani.

Engem inkább az érdekelne, hogy a lövész honnan tudja, hogy beragadt a fegyver, vagy valami gond van vele? Abban a régebbi AUS Mout videoban pl. úgy tûnik, mintha simán csak kiürült volna a tár, de a katona azonnal kezdett anyázni és már piszkálta is ki a beragadt hüvelyt.

Siluro
Te meg ennyire ráérsz fórumozgatni? 😊

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Látom lelkesen olvasgattad a "A gépkarabély és használata" címû könyvet . 😄DD

Én meg szoktam egy kicsit lötyögtetni a fegyvert (AK) a hossztengelye körül és a tár mozgásából érezni kb mennyi lehet benne ("jó nehéz" -> tele vagy közel tele ; "üresen lötyög" -> üres vagy közel üres ; "hát , tudja a fene" -> kb. félig van 😄), persze ez csak akkor jó ha van rá idõ .

Egyébként 2 fényjezõ (nem nyomjelzõs , az a pálinka 😄) után nyomok 8 acélmagvast és ezt háromszor , így két fényjelzõ (10 kint)-> figyelem! -> újabb kettõ (20 kint)-> tárcsere! . Nem célszerû megvárni míg teljesen kiürül , szvsz .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

[NST]Cifu
A fegyvertõl függ. Egyes fegyvereknél a zár az utolsó lövés után nyítva marad, így a használója nagyszerûen látja, hogy kiürült a fegyver. Az AK típusú fegyvereknél ilyen nincs, állítólag a nagyon tapasztalt lövészek már érzik azt, ha az elõremozgó zárszerkezet nem tol elõre lõszert a tárból. Alternatív megoldás, hogy a betárazásnál mondjuk az utolsó (illetve a betárazás szempontjából az elsõ) 2-3 lõszernek nyomjelzõset használnak. Így ha látja a katona, hogy nyomjelzõs lövedéket lõtt ki, tudja már, hogy ideje tárat cserélni.

A katonák megtanulnak visszaszámolni vagy megérzésre cserélnek tárat a fegyverben?

nagyon bulváros.
Jobban örülnék egy fixen felsorololt listának, sokkal meggyözõbb lenne.
Egymás alatt a dátumok, a kongresszus által megszavazott összegek, mellette hogy kik szavaztak rá névvel - ilyesmi.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Punker
"Rakétatámadás ért két héttel ezelõtt Afganisztánban egy magyar katonákat szállító autóbuszt, de senki nem sérült meg, erõsítette meg a Magyar Televízió értesülését csütörtökön este a honvédelmi tárca szóvivõje a Híradóban.
Egy vállról indítható rakétával lõtték tálib fegyveresek azt a buszt, amelyen egy holland konvojban húsz magyar katona is utazott. A csoport az õsszel a bagláni tartományban kezdõdõ újjáépítési misszió elõkészítésére utazott ki Afganisztánba. A magyarok azóta hazaérkeztek. Bocskai István szóvivõ elmondta: gondoskodnak az õsszel kiutazó magyar katonák védelmérõl, de ennek részleteit nem közölte."

2 hét bazzee ez hihetetlen 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

ChevyG
<#eljen><#eljen><#eljen>

végre tud is valaki itt!<#worship>
Opps ennyi gépelési hibát régen csináltam, és nincs javítási lehetõség, ráadásul súlyosan grr... <#lama><#nemtudom> <#falbav>

Dulce bellum inexpertis. Erasmus

USS Kentucky (BB-66) miután leválasztották az orrészét, amelyet az USS Wisconsin (BB-64) javítására használtak fel. A Wiscopnsin ütközött az USS Eaton (DD-510) rombolóval, akkor sérült meg sújosan az orrésze.

A Kentucky sosem készült el, lebontották, Iowa osztályú egység lett volna.

Dulce bellum inexpertis. Erasmus

ChevyG
képreJJtvény:
Tömörítési hiba. Ha jobban megnézed, akkor látod, hogy a bomba a robbanás pillanatában még ugyan ott van, mint az elõzõ frame-en.

Seaweed