94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Zenty #34303 A Gripen század lesz a "terminátor" az alca század pedig a csalétek :) -
Zenty #34302 "sőt a cseh Aero Vodochody által kifejlesztett L-159-es kiképző-harcigépre is." mondom én hogy harci alcázni akarnak... :) -
Massari #34301 Viszont ezt figyuzzátok, nagyon komoly - nem olvastok híreket?, nap végén végignéztem mivan... - többekközött ezt találtam
http://www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20080912-magyaramerikai-raketaszerelo-vallalat-nyirteleken.html -
#34300 20 milláért én tuti több mint 18 oldalnyi problémát szedek össze nekik :D -
Massari #34299 Nemtom én nem sok esélyét látom annak, hogy ezt a jó kis termőföldet, vagy maradék ivóvízbázist akárki is össze-akarná atomozni, nem gondolták ezt a tanulmányt komolyan ... ugyan-ugyan -
#34298 aljában? az egész gellért hegy egy nagy bunker. néhol a hegyen sétálva látni is a szellőzőket. -
#34297 nem ott a kastelyszallo van :D -
JanáJ #34296 A gellért hegy aljában még "müxik" valami 80-as évekbeli óvóhely/kórház az állami vezetőknek -
#34295 én is erre gondoltam :D -
Zenty #34294 és Gödöllőn mi van? A cikkben azt írják oda menekülne az "elite" ott is van valami rozsdás bunker?
-
#34293 metroooooooott :D -
MuldR #34292 En airsoft palyat csinalnek belole :) -
JanáJ #34291 És ki nem láthatja? A ruszkik akik akár építethették vagy az amik akiknek potenciállis célpontja volt.
Én mélygarázst csinálnék belőle vagy ide dugnám a maradék hadianyagot, hogy a HM ne tudja kivonni. -
#34290 Eleve nem ertem, hogy minek dugdosni egy menedekhelyet? Aki megakarna tamadni, annak nem tul nehez rabukkanni, foleg hogyha akarmilyen jottment gimis hulyegyerek tudhatja hol van :D -
#34289 Nem olyan jó??? Padokat meg lehet keresni vele. Még jelzőlámpák is látszanak egyes helyeken... Mellesleg tényleg totál lényegtelen ojjektumnak tűnik. -
Ren #34288 Nem olyan jó a GE felbontása Budapesten, másrészt meg a legtöbb 5 emeletes régi gangos bérház udvara árnyékban van arrafelé a felvételeken. Tudom, mert nézegettem én is :) Amúgy meg mi van ha lehet tudni hogy holvan? Ennél sokkal modernebb helyek nyikvánosak és latogathatók, ld pl skóciában a Secret Nuclear Bunker-t. -
#34287 Nem teljesen HT. Halkan kérdezem meg ezek nem ostobák egy kicsit? A GE képekről szerintem nem lett eltüntetve és V. ker nem túl nagy. Simán meg lehet ezt találni. Nincs lefedve a cucc. Bárki aki Pest felett repül erőlködés nélkül láthatja. A cikkben más hülyeségek is vannak.... -
#34286 Valaki tudna adni egy linket/leírást, hogy manapság minek kell megfelelnie egy vadászgép pilótának, itthon és külföldön? Fizikai, elme állapotuk, stb. ( nemtudom hogy ez országonként mennyire változik ) .
Köszi. -
bgabor #34285 "a Honvédelmi Minisztérium a 20 millió forintért készített katonai stratégia kritikus megjegyzéseit és a konkrétumok jó részét kihúzta az anyagból."
A kulcsmondat. Gondolom a tanulmány rávilágított arra, mennyit is ér valójában a magyar honvédség a modern külföldi hadseregekhez képest, és mennyi hiányossággal küzd. És a következtetések egyáltalán nem illettek bele Szekeresék "a modern magyar honvédséget építjük" imidzsébe.
Ezért aztán "kihúzták a kritikus megjegyzéseket". A probléma megoldása helyett még mindíg a probléma létezését vitatják/tagadják. Nevetséges, és annyira jellemző. -
#34284 Bocs, szar a link. Akkor így.
phd.okm.gov.hu/disszertaciok/tezisek/2007/de_3618.pdf -
#34283 Még nem olvastam. -
#34282 Érdekes.. -
#34281 egy
kettő
gyakorlatilag arról van szó, hogy imre testvér felkérte azt a pár magyar szakértőt, aki ért hozzá, hogy ugyan már, dobjanak össze valami stratégiát, hogy merjük a vizet a süllyedő hajóból. de a többi testvérnek nem tetszett az ötlet, hogy nem a vizet kell kiöntögetni, hanem a lyukakat kéne befoltozni, ezért az általuk kért elemzés jelentős részét visszautasították. -
#34280 És ezt az anyagot milyen címen lehet elérni? -
Cat #34279 Novemberre várható kormányhatározat az ország katonai stratégiájáról
Előreláthatóan novemberre várható kormányhatározat Magyarország átfogó, 10-15 éves katonai stratégiájáról. A civil szakértők által készített tervezetet társadalmi vitára bocsátották, ahhoz interneten keresztül bárki hozzászólhat - mondta az MTI megkeresésére csütörtökön Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium (HM) szóvivője.
Erről annak kapcsán beszélt, hogy az Origo honlapján megjelent: a Honvédelmi Minisztérium a 20 millió forintért készített katonai stratégia kritikus megjegyzéseit és a konkrétumok jó részét kihúzta az anyagból. A minisztérium közlése szerint ezzel szemben a katonai stratégia jelenlegi fázisában nem az a legfontosabb, hogy a mostani honvédelmi helyzetet elemezzék, hanem az, hogy távlati, strukturális célokat fogalmazzanak meg. Ennek első szakaszában már korábban elkészült az internetes lapon is említett első, 18 oldalas munkaanyag, amelyet 12 biztonságpolitikával foglalkozó neves szakember dolgozott ki.
Erre eddig mintegy 500 észrevétel érkezett a HM külső tájékoztatásra használt oldalán, ennek eredményeként szeptember közepére lesz kész az újabb vitaanyag. Ezt a második verziót viszik majd a HM kollégiuma elé, amely a tárca főosztályvezetőiből és katonai intézményvezetőkből áll - mondta.
Bocskai István szólt arról, hogy a kollégium által véglegesített katonai stratégiát az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága tárgyalja meg, majd miután megszületik ennek tárgyában az ötpárti konszenzus, születhet meg a kormányhatározat, várhatóan november táján.
A katonai stratégiáról szóló kormányhatározatot közérthetővé teszi a kormányzat az úgynevezett fehér könyvben, amelyben konkrét példákat hoznak az egyes közép- és hosszú távú honvédelmi tervekre, valamint illusztrációkkal, képekkel látják el az anyagot.
Az interneten olvasható eddigi szakértői munkában 69 pontban gyűjtötték össze a legfontosabb észrevételeket Magyarország katonai fejlesztésének távlati céljairól. Ebben szerepel többek között a Magyar Köztársaság biztonsági környezetéről, az új kihívásokról és veszélyekről, a védelempolitika alapjairól és kiemelt feladatairól szóló fejezet.
A szakértői tervezet egyebek mellett megemlíti, hogy alkalomadtán katonai eszközöket is be kell vetni az energiához és a stratégiai nyersanyagokhoz történő akadálytalan hozzáférés biztosítása érdekében, illetve a kábítószer-terjesztés, a politikai és a vallási szélsőségek terjedése ellen. Ugyanígy fontos feladatnak tartja a tervezet, hogy a külföldön tevékenykedő katonai szervezetek váltás nélkül fél évig legyenek műveletben tarthatók.
A stratégia elkészítői között szerepel többek között a csoportot vezető Gyarmati István, aki a Horn-kormány honvédelmi tárcájának helyettes államtitkára volt, Deák Péter nyugállományú ezredes, illetve Szenes Zoltán egykori vezérkari főnök. A 20 millió forint szakértői díjat a Demokratikus Átalakulásért Intézet, a Biztonságpolitikai és Honvédelmi Kutatások Központja, valamint az Euroatlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány kapták - mondta Bocskai István. -
MuldR #34278 Volt ott repulogep hordozo is, csak feltek kihajozni, mert elsullyedt volna :) -
#34277 Akkor én tudtam rosszúl a sebességet. Amúgy valóban a brittek vesztettek hajót köszönhetően az exocet rakétának. Mondjuk a britteknek szerencséjük volt, hogy Argentina nem rendelkezett számottevő flottával. Csak néhány kiöregdett 2.vh-s cirkáloval amiből ugye 1 el is sűlyedt. -
#34276 1100 környéke a vég síkrepülésben és süllyedés közben talán kicsivel 1 Mach felett. Nem csak a sebesség számít, hanem a gyorsulás. 1 feletti tolóerő / tömeg aránya van vagy aközeli. Tud emelkedni.
----
"Falklandi háborúban egész jól felvették a harcot az argentin légierő mirage gépei ellen."
Hány hajó süllyedt el? Eh.. AWACS gép kellett volna. Szóval ez csak viszonyítás kérdése. Azért szerepeltek jól, mert a nagy távolság teljesen megközötte az argentín pilóták kezét. Kevés keró --> 0 hartevékenységgel töltött idő. Így könnyű...
Gépelés után veszem észre, hogy más is ezt írta. -
MuldR #34275 Haaaat, azert ott tobb tenyezo is volt.
Eloszor is azok csak Mirage III-asok voltak, es mire a harci zonaba ertek 2 percnyi uzemanyaguk maradt. Szoval ha komolyabb harcba bocsajtkoznak akkor egyszeruen lezuhannak (volt is ilyen mirage, ami nem ert vissza, mert elfogyott az uzemanyag). A Harrierek a harci zonabol szalltak fol, teljes radar es barati legvedelmi tuzerseg tamogatottsag kozott, valamint nyugodtan kergetocskezhettek.
Pont az az idoszak hianyzott, amig oda kellett erni, vagyis helybe jott a Mirage a pofonert, es ha nem szaladt gyorsan mindenkeppen o huzta a rovidebbet. :)
Fegyverzetet nem tudom mi volt rajtuk, Sidewinder biztos, de hogy a Harriereken volt e valami komolyabb azt majd CIFU megirja :)
Amugy en is csodalkoztam ezen, hogy a Harrierek milyen jol helytalltak. -
#34274 Lehet, hogy most oltári baromságot mondok de tudtommal pl a Harrierek is úgy valamivel több mint 900km/h-val mennek és a Falklandi háborúban egész jól felvették a harcot az argentin légierő mirage gépei ellen. -
#34273 Bezony. Egy 800-900-as csúcssebesséű gép nem terelget senkit sem. Mire felmagy párezer méterre már az is gyötrelmesen hosszú idő. -
MuldR #34272 Anno mikor szoba kerult az Aplha Jet, akkor mondtak, hogy egy legifolyosoban szabalyosan kozlekedo utasszallitot sem tudna elfogni. Nem hiszem, hogy az ALCA annyival jobb. -
Zenty #34271 meg ha nincs "repórázás" akkor legalább dongóék valamivel repüljenek. Az albák hamarosan fel sem szállnak, és akkor maradnak a yak gépek "repülésre".. -
#34270 civilgépeket terelgetni stb? vannak esetek mikor fölösleges felküldeni a "nagyokat" -
Zenty #34269 Gripen az ilyen sima könnyű vadász :)
-
#34268 Hangsebesség alatti vadász? Feláll a szőr a hátamon tőle. Minek kell ez? A Gipren az mi? -
Zenty #34267 értelme? nem sok..
Bár az együléses elméletileg tud használni aim-120, és akkor egyfajta olcsó-nagyon könnyű vadász lehet belőle :) -
#34266 Jelenlegi repórák mellett még 40 év is kijönne a gépekből. 15 év múlva már F-35 kell és egy teljesen más vezetés. Ezzel nincs jövő. -
Zenty #34265 A svéd ajánlatot még nem publikálták ( gondolom rep óra növelést ajánlhatnak) Egyébként valami rémlik, hogy azért nem szívesen "repóráznának" mert akkor nem lehetne lébecolással 30 évig gripenezni..
Az alcák kifejezetten a Dongó századnak lesz? Akkor márt értem miért vállalnák be az együléses konzervált harci alcákat.
-
#34264 Értelme lenne?