Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

indexen már ezt írják izraelre hivatkozva:
"A Hezbollah péntek esti támadásában egy iráni gyártmányú C-802-as föld-tenger rakétát használtak fel, amely kínai technológia alapján készült."

Na itt már nem UAV-ról beszélnek. Hát nem tudom, sztem egy ilyen rakéta elsüllyesztette volna azt a hajót. Persze lehet nem robbant fel a robbanófeje.... 😊
Seaweed
Hmmm!

Ezek szerint az #19267-ben egy Ababil nevu UAV lathato!

Punker
lehet még több is hiszen üzemeltetni is kell azt 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Seaweed
Tenyleg annyiba!
http://en.wikipedia.org/wiki/B-2_Spirit

http://www.af.mil/factsheets/factsheet.asp?fsID=82
Sadist
Tegnap este volt a Discoveryn valami haditechnikával foglalkozó mûsor, lopakodó bombázókat hasonlítottak össze. B2 ára: 2 milliárd dollár :C Én meg csak pislogtam rajta. Tényleg ennyibe kerül 1 db B2-es bombázó gép?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Seaweed
Nezven a hiradasokat, azert nem semmi hogy az Izraeli Legiero milyen preciz sebeszi pontossaggal bombazza a celpontokat!
Biztos lattatok a TV lebombazasat...eszmeletlen..latszik a felvetelen hogy szinte fuggolegesen csapodik be a bomba (LGB vagy JDAM).

par kep meg:

Elvileg a muki mogott az a nagyhatotavolsagu raketa lathato ami Irani szarmazasu es ilyennel ertek el a Hezbollah eroi Haifa varosat.

Ez mar Gaza, a hamasz tamad ilyenekkel (primitiv mi?!)

Seaweed
par kep a CCN.com-rol:

megy az "aldas"...

durva ahogy az M-109 korul felverodik a por tuzeleskor!

Jajj szegeny Libanon...vagy megse?! eredeti kepalairas:
"Lebanese men point at an Israeli aircraft bombing the southern outskirts of Beirut. On Friday, Israel's Cabinet approved extended operations in Lebanon, a spokesman for Israeli Prime Minister Ehud Olmert said."

A kepek alapjan ok is olyan haditechnika buzik mint en.. <#gonosz1>
Eritrea megszunt szuveren allam lenni, vagy csak egyesek nem szeretnenek tudni rola?

[NST]Cifu
A Phalanx Block 1B verzió rendelkezik egy elektronoptikai érzékelõvel is, direkt a kis radarkeresztmetszetû célok ellen. De a képek alapján a Sa'ar 5-ösökön Block 1/1A volt...

Phalanx Block 1B

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Seaweed
Szerintem a kis merete is szerepet jatszott benne..lehet a csoda Phalanx tuzvezeto lokatora nem kepes mit kezdeni vele....vegyenek inkabb jokis TOR-M1-et vagy Tunguska-t <#hehe>
Punker
valami nagy gebasz lehetett ha egy légcsavaros cucc elérte nem? mennyivel mehet max egy olyan izé? vag yelsözör olyan lassú volt hogy a rendszer nem vette komolyan, aztán meg magasról rázuhant? (túl sokat stukáztam mostanában😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Seaweed
Pedig hogy dicsitettek anno meg ment a hype a Phalanx korul, hogy milyen jo...
Szerintem hatekonyabb lett volna ha van a hajon par osregi Browning .50-es aztan azzal adnak az UAV-nek...

[NST]Cifu
Közben olvasom a híreket, és a jelek szerint az egyik, éppen lent említett Sa'ar 5 osztályú korvettet érte találat. A robotgép a helikopter-leszállóhelynél csapódott be, és súlyosan megrongálta a hajó belsõ szerkezetét is. Érdekesség egyébként, hogy a Sa'ar 5 rendelkezik egyébként már Phalanx CIWS rendszerrel is... a jelek szerint szegény megint képtelen volt megvédeni egy hajót a közeledõ veszélytõl... A légvédelmérõl egyébként összesen 64db 10km hatótávolságú Barak rakéta gondoskodik még.

A támadó robotrepülõgép egyébként egy iráni Misrad-1, légcsavaros meghajtású, dugattyúmotoros pilótanélküli felderítõ gép volt.

[NST]Cifu

Seaweed
Malevgep este oke, azt ismerem, csak a hivatkozast nem halottam sehol. Bar lehet feluletes voltam.
Punker
pff, az elsõ nap mikor lõtték a repteret a hírekben erre hivatkozott izrael hogy ott megy a fegyvercsempészés, a Malév gépre meg simán keress rá google-ben az x+1. teória az az hogy a civil gép az utasok mellett nem csak tv-ket hanem fegyvert + lõszert is vitt és ezért lõtték le valakik mielött elérte volna a szárazföldet.

Seaweed
Linket plz!
Punker
pedig pont arra hivatkozva lõtték elöször a repteret hogy ott kapják a fegyvert, emlékezzetek a Malév bejrúti járatára az is "véletlenül" zuhant ugye le.

Seaweed
Vagy levegoben....nem tudom..abban viszont biztos vagyok hogy a Moszad figyelemmel kiseri a dolgokat es repulon nem lehet konyebb a fegyverszallitas mert konyebben szem elott van...
Seaweed
BCC-n vagy a CNN-en (mar nem emlekszem mert parhuzamosan neztem tegnap) epp az irani fegyeverekrol volt szo! Mutattak egy becsapodott raketat (nem iranyitott, BM-21 "szeru"...aka koznyelviben Katyusa volt), aminek a hatso stabilizalo resze megmaradt, es a krater melett par izraeli tuzszeresz vizsgalta es ott mondtak, hogy megallapitottak hogy a legujabb fejlesztesu nagyhatotavolsagu Irani fegyverrol van szo!!!
Ezutan nyilatkozott egy Izraeli katona, aki kisse torte az angolt, igy az en helyenkent eleg hianyos angol tudasommal meginkabb kevesbe ertettem, de az lejott hogy biralta Irant hogy fegyverrekkel lat el egy felpolitikai terrorszervezetet (Hezbollah), es hogy ha nem hagynak ezzel fel irzael lepeseket fog tenni az ugyben hogy a tersegbe ne aramolhasson be ennyi irani fegyver!

(Ez azert erdekes am! Mert szarazfoldon csak eleg problemas lehet az ut! Merre? Torokorszagon at?! Irakon at?! Igy marad a tengeri ut ami igen hosszu de akar rejtve(szvsz konnyebben mint szarazfoldon) is bejuthat egy-egy nagyobb szallitmany fegyver Libanonba...ez elgobndolkoztato! De itt kerdes hogy merre?! Mert Egyiptom nyugatbarat, bar arab...a szuezi csatornan?! majd a foldkozi tengeren ugy Libanonba?! Vagy az Aqaba obolben Jordaniaba rakodjak ki?!...de ott is jelen van az Izraeli haditengereszet...szal nem lehet egyszeru fegyvert csempeszni Iranbol Libanonba!!)

[NST]Cifu
A Hezbollah irántól több pilóta nélküli, távirányított felderítõ repülõgépet kapott. Valószinüleg rászereltek némi robbanóanyagot, és aféle szegény ember hajó elleni robotrepülõgépeként vetették be. Az mondjuk érdekes, hogy sikeresen el is találták vele az izraeli hajót...

A Háárec izraeli napilap internetes kiadása szerint a libanoni partoktól 16 kilométerre, Bejrút magasságában tartózkodó izraeli hadihajóra robbanóanyaggal megrakott, pilóta nélküli repülõgép csapódott be.
index.hu
Ez a hír úgy hangzik mintha ez egy házilag készült fegyverrel csinálták.Mi volt ez?

Seaweed
Annak nez ki
[NST]Cifu
Hmmm... új orosz rövid távú légiharc rakéta?

Jaja! =)

Egy ilyen sopmod m4 lett gránátvetõvel ellátva.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Fierce Predator

még csak bele olvastam,de sok mindent nem értek meg belõle,annyira azért nem jó az angolom
Abban volt?Ez micsoda?Mit írtak róla?

Látom neked is jár a military.com hírlevél.
Sadist
Mi ez, valami megpiszkált M4?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Seaweed
az egyik uj Iraki Mi-17-es...

Seaweed
Irani hadgyakorlat (szemmel lathatoan erodemosntracios), hogy hol es mikor nem tudom!

Eloson futoraszerelt felfujhato "talpak", hatso lenyithato rampas, igy valoszinuleg uj gep (Mi-17 vagy 171)

talan egy pilotanelkuli felderito gep...mindenestre van mit elemezgetni a kepen 😉

Cobra (valoszinu egy a sajat erobol(?!) felujjitottak kozul)

Irani Tucano-k (vagy Super Tucanok)
Punker
annyira nem is 😊

WTF ez de csúnya!

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Seaweed
Hmmm... Ebbol csak a sint ismerem fel...az egy APU-73...de ez a raketa (makett, mert a fejen latszik hogy nincs benne a kereso...amugy az eleje tiszta R-73, a hatulja meg R-77...kiveve a racsszerkezetes kormanylapok..ahelyett hagyomanyos van...) mi lehet?!

(klick a nagyert)
Seaweed
Ahha.. thx! Szep meretes kodgranatok azok akkor <#wow2>
[NST]Cifu
A CNN videón látható Merkava szerintem Mk2.D (Merkava Siman 2 Bet dor Dalet), ez egy viszonylag új változat, negyedik generációs kiegészítõ páncélzattal, sajnos csak ezt a képet találni róla a neten:

Viszont a torony oldalán látható vetõcsövek szinte minden Mk1/Mk2/Mk3 változaton láthatóak, ezek ködgránátvetõk.

Seaweed
Hmmm...rendesen megkavart hogy milyen Merkava is ez pontosan ami a kepen lathato...Mk2 vagy Mk3 plusz pancelzattal (torony)....keresgeltem es vegul arra jutottam hogy ez egy Merkava Mk3 Baz egy verzioja.

Merthogy Merkava Mk2 + pancelal:

ez nem lehet...mashogy nez ki a torony...
Akkor talan Mk3?!

ez mar sokkal inkabb hasonlit...

Vagy netan egy regi Mk1 plusz pancelal?! De azok meg mar alig vannak, vagy atepitettek oket vagy kivontak es modernebbek vannak...szal azert meg nem vagyok meggyozodve hogy ez Mk3....lehet Mk2 is...
Seaweed
Most nezem az F2C2-t...es legnagyobb megdobbenesemre lattam mar az introjat! Kb 1 masfel eve valamelyik ismeretterjeszto csatronan ahol a filmben a jovo fegyverrendszereiroil es lehetseges megoldasokrol volt szo! Egy az egyben ugyanezeke a kepsorok voltak! Meg meg is jegyeztem hogy "hmm fiktiv eszak koreai konfliktus"....
De ott a filmben szo sem volt jatekrol, hogy lesz vagy akarmi! Emlegettek meg mutogattak is a filmben VBS-hez hasonlo rendszereket amiket mar most a kikepzeshez hasznalnak, es a jovoben meginkabb eloterbe akarjak hozni a kikepzesek folyaman a szimulatoros kikepzest...

Tan ez az F2C2 csak nem egy katonai szim "jatekositott" kiadasa?! <#rolleyes>
Seaweed
Cifu

Nezem a CCN-t es lattam egy Merkava 3-ason egy Drozd rendszerhez hasonlo vetocsovet! Tudsz errol valamit?!

A töltés kérdését úgy értettem, hogy ha a revolvertárak kiûrülnek, akkor van-e lehetõség a löveget kézzel tölteni.

Az AMX13-at is csak kívûlrõl lehetett tölteni.

A Merkava 4 tornyáról még nem láttam belsõ fotót, bár ami azt illeti nem is kerestem.

[NST]Cifu
Igen, de revolvertár van a Merkava Mk4.-ben is, az 10 lõszer tud befogadni, ám mivel a harctérben van elhelyezve, így bentrõl utántölthetõ elvileg (de nagy ?, nem vagyok benne biztos).

A videók alapján a Type 90 csak álló helyzetben, kivülrõl tölthetõ újra.

Vazze, eljutotattam a Russian Army videóhoz. Ez nagyon dúrva. Sokan vannak itt akik szeretik a sereget/fegyvereket, de szerintem katonának csak az megy, aki nagyon hülye mindenhez. Az orosz tiszt agyba-fõbe veri a kiskatonákat és láthatóan a video sem zavarja, kvázi tudja, hogy semmi hátrányos következménye nem lesz számára. Hasonló élményem nekem is volt anno, de sokkal lájtosabb. Ez is megerõsít abban, hogy gyakorlatilag analfabéták gyülekezete az álatlános nívó. Civik életben elképzelhetetlen az ilyesmi. Barbár az ilyen, nem ember. Oroszoknál ezt meg lehet tenni büntetlenül? Szerintem igen.
Nézegetem az említett oldal egyéb videóit is, hát az oroszok jól elvannak a 70-es évek elektronikájával még a Topol M-nél is😊 Amikor mutatják a vezérlõt nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek. Persze ettõl a fegyver még lehet halálosan pontos és pusztító, csak valahogy annyira megdöbbentõ látni ezt az "idõutazást".
Sadist
Jajó, csak mert én le lettem tolva, hogy dinamikus képet akartam berakni humoros aranyosba. Egyik modi azt mondta, hogy aki .php-t linkel képként, annak meg lesz baszva a luka egy perm bannal :C

[NST]Cifu
Ja, értem, így igen. 😄

Az AMX13-ban és a Panzerjäger K-ban volt hasonló ha jól tévedek (mármint revolvertár, méghozzá 2db 6-os)). A Type-90 esetén van lehetõség a revolvertár(ak) kiûrülése esetén kézzel tölteni?

Errõl beszélek én is . <#wave>
Az orosz osztott és a két darab egymás fölött van a zsámolyban orral befelé , egyesítettnél egy hasonló megoldás kb 3-4 méteres zsámolyt igényelne . <#felkialtas>

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

[NST]Cifu
Nem, HTML kódként kell, de azt sajnos csak moderátorként lehet jelenleg az SG-n.

Egyébként ezt a kódot kell beszúrni:

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Qg2ywkA94Cg"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Qg2ywkA94Cg" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"></embed></object>

[NST]Cifu
Õõõõ... A T-72 osztott lõszert tüzel tudomásom szerint, a japánoké egyesített lõszert. A Fekete Sas automata töltõberendezése egy futószallaghoz hasonló elven mûködik például, ha jól értem. Ez is el van már választva a küzdõtértõl.

Amire még kiváncsi lennék, az a T-84-120 automata töltõberendezése, mindjárt annak is utánanézek.

[NST]Cifu
Igen, a Type-90 esetében a lõszertároló a torony hátsó részén van, mint általában a nyugati harckocsiknál. Ebben a videóban lehet látni a töltési folyamatot is, úgy tünik, hogy aféle revolvertárban vannak a lõszerek.