94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • degenerator
    hasonlóképp cselekszek, de igazad van, mindegy.
  • degenerator
    hoztak egy ilyen törvényt a szesztilalom idején is, nem?
  • Bucser
    szerintem ezt most hagyjuk abba. (nekem is mondott már hasonlót le kell szarni)
  • degenerator
    olvass csak vissza, anno azt írtad, gyurcsány tanítványa vagyok, mehetek a seggét nyalni.
  • qtab986
    Meg se lepődnék.A honlapon a kalibereken és csőhosszon kívül semmi lényeges nincs leírva.Azt írják:
    Q:What options can I get put on a rifle?
    A:The numbers of possible options are too numerous to list. For further information please send an e-mail to [email protected] for price and availability.

Ez annyit tesz ha többet akarsz tudni írjál nekünk levelet?
  • qtab986
    Ez az USA minden államára kiterjedő törvény?
  • bgabor
    Hát az könnyen lehet. Bár nyilván a törvény erre is kitér, tehát hogy úgy kell hogy legyenek kialakítva a civileknek eladható fegyverek, hogy ne lehessen őket automatára átalakítani. De ehhez nem tudok hozzászólni, se a törvényt, se a puskát nem ismerem. :D
  • Bucser
    vagy a BW 15 seperc alatt alakítható át automatára...
  • bgabor
    Szerintem a '86-os, az automata fegyverek visszaszorítását célzó törvényt szeretnék kijátszani vele. Ennek a törvénynek értelmében 1986 májusától civilek nem vásárolhatnak és birtokolhatnak automata fegyvereket. (a '86 májusa előtt vásárlotakra nem vonatkozik a törvény)

És a blackwaterék civilek, bármennyire is szeretnének többnek látszani.
    Gondolom a lentebb belinkelt Blackwater BW-15-ös puska is csak félautomata módban képes tüzeni.
    Így most jogi csűrés-csavarással szert tettek 17 automata fegyverre, amit amerika területén is jogszerűen maguknál hordhatnak.

Más kérdés, hogy amerikán kívül a kutya nem ellenőrzi őket, szóval szerintem irakban simán automata fegyverekkel grasszálnak.
  • Freeda Krueger
    Miért állna melléá egész Latin Amerika?
  • bgabor
    Se a gyurcsányista, se a moszkovita kifejezéseket nem használtam, ne hazudozz itt! Annyit mondtam, hogy súlyosan elfogult vagy az orosz haditechnikával szemben(#34489). Ebből te hogyan tudtál politikai felhangokat kiolvasni?
  • MuldR
    Hogy maradjunk haditechnikanal.
    US vs Brazil

Brazilia haditechnikailag hol all? Meg tudja vedeni az erdekeit? Mondjuk biztos egesz latin amerika melle allna, de er az valamit?
  • qtab986
    Itt van egy cikk,a Blackwater vett 17 román AK-t.Ha jól értem.Minek kellett neki?
  • MuldR
    Parasztozni konnyu! Esetleg foglald ossze par mondatban, miert is nem ertesz velem egyet.
    Amugy volt itt mar egy nagy flame ebbol. Igazan nem szeretnem feleleszteni, de az osszevissza parasztozast nem szeretem.

Mindenesetre en tovabbra is aljanepnek tartom azokat akik penzert ossze vissza gyilkolasznak. (Ebbe nem ertem bele a katonakat, akik feleskudtek a hazajukra. Az mas dolog, hogy idonkent erkolcstelen parancsokat kell vegrehajtaniuk.)
  • D00M
    Szeretnék csinálni egy kiselőadást a hidegháború idején történt fegyverkezési versenyről és az akkor lezajlott haditechnikai fejlődésről. Egy 20 percbe kéne besűríteni, lehet hosszab is csak félek elunják magukat az osztársak:) Szerintetek milyen fontos momentumokat, fejlesztéseket, érdekességeket kéne kiemelni? Keleti és nyugati blokk egyaránt játszik.
  • Torzonborz
    mekkora egy paraszt vagy ember.

Cifu az ilyeneket nem kéne törölni ?
  • [NST]Cifu
    Nem, inkább HMMWV-k.
  • qtab986
    Azok is ilyen kívülről civilnek látszó járművek voltak?A TOW se lehet sokkal kisebb mint az M134.
  • Lacusch69
    Ezt magyarázd meg Németh Jani özvegyének és kislányának...
    A srác pár utcányira lakott tőlem, és Irakban égett szénné egy terepjáróban, amikor egy konvojt kísértek egy civil biztonsági cég embereként...

CIKK
  • [NST]Cifu
    A PMC-k nem rendszeresítenek, hanem használnak. ^^
    A KBR-nek volt olyan páncélozott terepjáró járműve irakban, ami még TOW rakéta is volt. Az M134 ehhez képest nem rendkívüli... ^^
  • [NST]Cifu
    Ez nem egyértelmű kérdés. Sok esetben a regurális erők nem használhatóak politikai okokból. Ilyenkor maradnak a zsoldosok. Említettem például a Szomáliai partok előtt járőröző PMC-t, amely a kereskedelmi hajóforgalmat óvja a kalózoktól. Szomália nincs abban a helyzetben, hogy képes legyen fenntartani a rendet és a biztonságot a saját vizein. Ilyenkor jönnek az ilyen szituációk. Ettől a zsoldos most lealacsonyító jelző? Én nem hinném.

Mint minden esetben, itt sem szabad általánosítani. Az tény, hogy sok esetben a PMC-k visszaélnek a helyzetükkel. De szükség van rájuk, ezért működhetnek tovább.
  • [NST]Cifu
    Afganisztánban az USMC a helyi lakosoktól bérelt öszvéreket, mivel a hegyvidéken a járművek nem használhatóak, a felszerelés meg elég decens súly a nem hegyvidékhez és magaslati levegőhöz szokott katonáknak.
  • [NST]Cifu
    A filmen Ataka pct. rakétákat szerelnek fel az elején.
  • [NST]Cifu
    A BlackWaters sok esetben VIP transporttal foglalkozik, ilyenkor elképzelhető, hogy a VIP biztonsága érdekében ilyesmire is vetemednek (biztosítva, hogy nem amerikai katonáknak öltözött orgyilkosokkal van dolguk). Jogilag érdekes helyzet, de mint említettem, a PMC-k általában alapból eléggé zűrös jogi körülmények között működnek.
  • [NST]Cifu
    Az Angoliai polgárháborúban, és az ahhoz kapcsolódó regionális harcokban. A MiG-23BM-eket először kubai személyzet repülte és üzemeltette, később zsoldosok repültek velük.
  • qtab986
    Szerintem a National Geographic Channel mutatott be egy filmet erről az esetről.Abban hallhattam.Próbáltam megtalálni a csatorna honlapján a filmet de nem találtam.Sok érdekes dologról beszéltek a filmben.
  • degenerator
    erről van valami részletesebb linked? vagy hol olvastad? érdekelne:)
  • qtab986
    Ez a járművet például rendszeresítette valamelyik PMC?
  • Freeda Krueger
    A zsold ha úgy vesszük katonai pénzilleték,régies szóval.
    Manapság kapott egy "lealacsonyitó" hátteret,de attol még az marad.
    Szerintem a zsoldosra is vonatkozik ami a katonákra,mármint hadijog,de lehet hogy tévedek.
  • qtab986
    1996 december 17.-én a Tupac Amaru terrorszervezet elfoglalta Peruban Lima városában a japán nagykövetséget és túszul ejtett kb. 400 embert.Valahol hallottam a perui fegyveres erők a túszszabadítás megkezdése előtt idomított patkányokkal vizsgáltatták meg telepítettek-e aknákat a követség épülete körül.
  • MuldR
    Mas ha valaki katona, es a hazajat szolgalja (amiert persze kap fizettseget) De a zsoldos megint mas, az csak penzert harcol.

Bunko, igen, nem birom a BW es hozza hasonlo nepeket.

Ha fegyvertelenul tomeggel allsz szemben sem biztos, hogy megolnek. Lasd eleg sok ami katona kerult fogsagba a vilagon mindenfele. Sehol sem a felakasztasukkal kezdtek (ahogy a jog nem is engedi). De az zsoldosra nem vonatkozik ugye :)
  • Molnibalage
    Ez egy enyénszólva bunkó és hülye kijelentés volt részedről. Ez minden fegyveresre igaz lehet. Fegyvertelenül egy tömeggel szemben SENKI nem nagylegény te okostojás.

Mellesleg a katona az mi? Nem zsoldos? Vagy talán ő ingyér védi a hazát és teszi a dolgát? Atyaisten...
  • MuldR
    Zsoldosok. Aljanep. Addig nagylegenyek, amig a kezukben az M4. Ha kikerul a kezukbol, akkor az elso fara felhuzzak a szetegett holttestuket.
  • Freeda Krueger
    A zsoldosokrol jutott eszembe valamiért:
    A haderők használnak manapság állatokat?
    Kutyát biztosan,és hallani lehetett idomitott delfinekről,de egyéb?
  • degenerator
    igaz, itt ha kiváncsi vagyok az amerikai dolgokon kívűl másra is, akkor gyurcsányista moszkovita köcsög leszek (bgabor megmondta).

ha kínai harckocsikról kérdeznék, akkor meg nagyot menetelnék mao-val?
  • Punker
    senkinek, lásd mikor a tömeget szétlőtték :D

kussol mindenki mert tudják hogy sok piszkos munkát ők végeznek el a sereg helyett.
  • Massari
    Erről van itt egy promóciós videó úgy kb.7.percnél (mi-35m2)

Erre már akkor gondolom az R-73-n kívül a 9K121 Vikhr/ vagy 9M120 Ataka-V is felmenne ..? - perszehogyviszont a Kornet volna a lényeg, de pld.hatótávban lemarad az előbbiektől

mi Griffeinkből lehet még hasonló ? /abból a 12-ből amit rendszerben szándékoznak tartani/
  • Garga Pitic #34546
    Mi ezeknek a jogállása? Kinek felelnek bármilyen gázos helyzet esetén?
  • bgabor
    Ezt azért én baromi nehezen hiszem el! Autóbaleset után a blackwateres civilek kirángatják az US katonákat a humweeből, lefegyverzik és a földön fekve, fegyverrel fenyegetve sakkban tartják őket amíg a kocsijukat le nem vakarják a humveeról?

És ezen senki se háborog amerikában? Kár hogy Youtube videó nem készült róla, nagyon népszerű lenne. :)
  • Thanatos
    ez nem az index :)