Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
És az jobban fáj neki?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

[NST]Cifu
Lent már írtam: egy rövid 3-5 lövésbõl álló sorozatnál van elõnye, hiszen nem egy, hanem három-öt lövedék is eltalálhatja a célpontot egy elsütõbillentyû elhúzásánál.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

sz4bolcs
Elrettentõ erõ 8)))

Amúgy még mindig nem értem, hogy mire jó ilyen nagy tûzgyorsaság.
Ezt kik tudják hasznosítani?
Nekem jobban tetszenek a sima pisztolyok. Azokat tudod tárazni, ha van nálad lõszer, vagy új tár betárazva, nem kell egybõl a fél pisztolyt cserélni.

Arra minden bizonnyal jó, ha megtámadnak az utcán ketten, az egyikbõl rojtos vérfoltot csinálsz, a másik meg vagy elszalad, vagy belõled is rojtos vérfolt lesz a falon... =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

[NST]Cifu
Amerikában kicsit másképpen mûködnek a dolgok. A GI a Dara által belinkelt Guncrafter Industries cégnév rövidítése, a .50GI az õ agyszüleményük. Ott egy kis cég is simán bevezethet egy új lõszert, legfeljebb bitang nehéz lesz hozzájutni.

Ez meghaladta a képzeletemet.Az gondolnám hogy csak olyan nagy nevû gyártók csinálnak egy új lõszerre fegyvert mint a SIG a SW meg a GLOCK.Nekek van akkora erejük,hogy bevezessék/bevezettessék.Ki találta ki a .50 GI-t?

[NST]Cifu
Aki megengedheti magának? 😊

A fegyvereknél is van luxuskategória, ugyanúgy ahogy az autókból, hajókból, repülõgépekbõl, televíziókból, stb...

Több mint fél millió forint.Ki használ ilyen fegyvert?Ki gyárt ilyet?

Ez forgalomban is van?

Teppik Amon
pár kép Southsamtonból. repülõgép múzeum Van pár harci gép, talán érdekesnek találjátok.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

[NST]Cifu
Pedig nem vicc. A csövek cseréjével tárazol. A pisztolynál a négyes csõköteg egyben cserélhezõ. Tehát tárat kb. úgy cserélsz, mintha csövet cserélnél.

[NST]Cifu
Egyfelõl az a 16000 lövés/perc csak elméleti tûzgyorsaság. Gyakorlatilag egyetlen másodperc alatt ki tudod ûríteni mind a négy csövet. Amit a videóval kapcsolatban ki lehet fejteni:

+A tûzgyorsasága olyan nagy, hogy három lövedék az elõtt hagyhatja el a csövet, hogy a reakcióerõk elmozdítanák a fegyver csövét a célról.
+A fegyver alapvetõen igen megbízható, még ha az egyik csõ valamiért nem is képes tüzelni, a másik három ott van.
-Viszont nem igaz, hogy abszolute nincs esélye "akadálynak". Az elektromos gyújtással is lehetnek gondok, márpedig ha ez bekövetkezik, azt sokkal nehezebb (ha egyáltalán lehetséges) a harctéren megjavítani, mint mondjuk egy beszorult zárat.
-Ugyan azt mondják, hogy "halálosan pontos", a változó csõhossz ezt erõsen kétségessé teszi.

A MetalStorm már évek óta úgymond "készen van", mégis egyelõre a fejlesztési és tesztelési fázisban ragadt le. Nehéz egy ennyire radikális fegyverrendszert elfogadtattni. Személy szerint nekem tetszik a rendszer egyszerûsége, frappáns technikai megoldása. Ugyanakkor némi szkepticizmussal is tekintek rá, lévén elõször bizonyítania kell...

Az .50 GI milyen lõszer?

sz4bolcs
😊))

Sadist
Gondolom vissza kell küldeni a gyárba csõcserére, mint a HK vízalatti pisztolyát.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

sz4bolcs
na tényleg.. Hogy lehet ezeket betárazni??

Na en is lattam mar ezt a MetalStorm nevu allitolagos csodat.Csak egy a gond ezzel a cuccal.Mivel a golyok egymas mogott helyezkednek el,igy nem azonos hosszusagu utat tudnak a csoben megtenni.Igy egy kicsit pontatlan a fegyvernek az elso lovese,majd ahogyan az utolso golyok nagyobb utat futnak be ugy javul a lotav/pontossag.

Sadist
És ha kifogyott? Akkor max kalapácsként fogja használni, mert nem hiszem hogy valami egyszerû dolog újratölteni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

járulékos veszteség? 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Jobb a sûrû fillér, mint a ritka forint. Emellett kevésbé kell pontosan céloznod. Viszont felveti a kérdést, hogy mi van a cél környékén levõkkel?

Punker
reklám ?😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Acélsínbõl is van jópár féle.

Amit tudok átütést, az a 7,62x51 AP lövedékkel 100m-rõl átüt 20mm acélpáncélt.

Vagy letöltöd a Kaliber ezen számát. Ebben volt szó a 7,62x39-rõl, átütési adatok is szerepeltek benne.

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sadist
Valaki tud valami BIZTOS forrást a különbözõ puskalõszerek átütõerejérõl?
Fõleg az orosz lõszerek érdekelnének, mert megint felmerült az az urban legend szerû dolog, hogy a 7.62x39-es átüti az acélsínt. Amit eddig olvastam, mind ellentmondásos. Elõre is köszi!

Siluro
Áhh, minket mindenki utál... õk már tudnak valamit 😄DD

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

nah sicc innin mind a ketten, ne rontsátok a levegõt itten... <#idiota><#idiota><#idiota>

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Bucser
Igen<#hehe>De akkor én is😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Siluro
Ez annyit tesz, hogy én zavarok? 😊

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Bucser
HA ilyen képeid vannak egyáltalán nem zavarsz😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

<#eljen>

Teppik Amon
Bocs a zavarásért. Feltöltöttem pár képet ide a Porthsmouth-i kikötõrõl. Talán találtok érdekeset is.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

sz4bolcs
akkor meg az lenne a baj

Laci73
Afganisztán: tekintve hogy csak Kabul (a fõváros) és környéke van a koalíció kezében, talán nem is lesznek olyan magas számban áldozatok. Ha pedig komolyabb harcra kerül sor, akkor megsütheti minden technikáját és alaki kiképzését a koalíció. Barlangjáratokkal átszõtt hegyvidék a terep, nincs megsemmisíthetõ komoly infrastruktúra (hová mérjenek légi csapást? sziklákra? vályogfalvakra?) az egész helyrõl ordít hogy innét menni kell.

A fegyverviselésrõl. Az idézett második kiegészítés magyarul: "Így egy jól szabályozott milicia (értsd: az állampolgárok önvédelmi fegyveres testülete, NEM a hadsereg!) szükséges a szabad állam biztonságának szavatolásához, éppen ezért az állampolgároknak fegyvertartáshoz -viseléshez való joguk van, melyet megsérteni nem szabad." Ez a kiegészítés a Függetlenségi Háború után magától értetõdõen került a US Alkotmányba.

De miért is kell ilyen törvény? Miról szól valójában?

Egy szomorú példával tudom legjobban megvilágítani, amely épp velünk esett meg. Nemsokkal az elsõ vh. elvesztése után Magyarországon a Károlyi-kormány került hatalomra. Ez a kormány egyetlen tollvonással megszüntette a magyar hadsereget - Magyarország teljesen védtelenül állt a történelmi határain benyomuló kisantant seregekkel szemben. Nem volt aki megvédje a sokszor színmagyar falvak és városok területét - így trianonnál már kész tényként közölték az újabb és újabb, egyre beljebb tolt határvonalak helyét. Balassagyarmaton azonban a lakosok fegyvert ragadtak és kikergették a szlovák katonákat. Így maradt magyar város. Erre jó egy ilyen törvény. Mindig háborúban élünk, csak nem mindig látjuk.

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket

Sadist
Köszi.

A torveny szovege
A teljes szoveg

"A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed."

Ez a szabad fegyverviseles jogara vonatkozo torveny/kiegeszites/alkotmany roviden.

Erre gondolsz? Szerintem egyértelmû.

Amendment II

A well regulated militia, being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms, shall not be infringed.

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Sadist
Azt nem tudjátok, hogy a "Second Amendment right" az valami fegyverviseléssel kapcsolatos törvény/jog az amcsiknál?

ez is igaz és ezen spec tényleg az államnak kéne változtatni, viszotn nem tul egyszerü eset ezse :/

ott a pont 😊 de ettõl én még ugy vagyok vele hogy az amerikai társadalombban ha a srác ak-val akarja ledarálni az osztályát az akkor is emgtenné ha illegális lenne minden fegyver max kicsit tovább sporolna rá zsebpénzt 😛
és ennek nem feltétlen csak a fegyvertartási törvények az okai szvsz...
az emg hogy milett volna ha... sose volt a szivem csücske, az lett ami let, ezen változtatni nem lehet max azon ami lessz, annál meg szvsz max 1000 év mulva jönne ki a hatása amerikában ha betiltanák a fegyvereket midnen szinten... (ha meg pl csak automatákat (ami mellesleg nem minden államban engedélyezett tudtommal) akkor emg csak annyi változna hogy a kissrác nem automata fegyverel darálna hanem pl két pisztolyal és egy talicska tárral, ugy se tudna vele bent micsinálni senki a kissrácok közül)
persze ez szigoruan szvsz én igy látom (a másik nézõpontom meg az hogy nem lehet(kell minden törvénnyel szabályozni..., akik ilyen debilek azok meg is érdemlik..., nem csak az állam felelõsége minden ilyen eset...)

A számában. De nem az arányában. Ahol többen élnek ott nem meglepõ, hogy magasabb az elkövetések száma.

Fegyverviselesi kultura alatt azt ertettem, hogy az adott orszagban egyreszt szokas a fegyyver viselese, masreszt azert erre rendesen meg is tanitjak az embert, pl Svajc, Skandinav orszagok, etc, nem pedig csak az van, h "nincs fegyvered, akkor nem is vagy ferfi" pl Brazilia, mexiko, etc
Eszak Irorszagot meg felig meddig haborus ovezetnek lehet besorolni.

[NST]Cifu
Nem rossz észrevétel. ^^

[NST]Cifu
Mert a STANAG tár kialakítása nem felel meg igazán a mûanyag táraknak. Alapvetõen vékony aluminiumötvözetbõl készült tárakra van kitalálva. A mûanyagoknál vastagabb falvastagságra van szükség, hogy megfelelõ szilárdságot tudjon adni, viszont úgy meg már nem fér be a tár a tárfészekbe. A G36 is képes befogadni ugyanakkor STANAG tárakat, lásd az MG36 könnyû géppuskát, amely STANAG szabványhoz készült.

Punker
Észtországra tipp a földrajzi helyzete csempész paradicsom lehet.