94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#34703 Hát igen, de nagyon belelkesedtek a lehetőségtől hogy 500 tonnányi cuccot a hajókhoz képest pillanatok alatt, mig a repülőknél sokkal olcsóbban hurcolászhatnak ide oda. És ugye a tervek szerint már abszolút légifölényben lévő területre ment volna csak be. Persze ennek a megoldása kétséges, de mindegy. A civil életben nem épitenek valami ilyesmit? Ami kiváltaná az óriás szállitókat. Volt egy pár terv ha jól emlékszem, de azóta nagy a csend. -
#34702 Valamelyik Frei Dossziéban volt,hogy a biztosító csak akkor fizet ilyenkor a tulajdonosnak ha egy Private military company-vel megpróbálja visszaszerezni a hajót. -
#34701 A Blackwater USA Polar 400 RPAV-ban már van jövő?Ha csak abba gondolok bele,hogy ennek a felhajtóerő nagy része nem abból ered,hogy halad.Feltételezem egy terület tartós szemmel tartását sokkal kevesebb üzemanyaggal oldja meg mint egy MQ-1 Predator.
Lehet egy léghajót radarnak használni?Mert az alakja emlékeztet egy radarantennára.Egyik oldala az antenna. -
#34700 félig meddig off :
azért ez már elég durva. -
#34699 Az US ARMY csak a főszponzora a csapatnak. De a versenyzői profik és nem sorkatonák, meg a mérnökök és egyebek... -
#34698 2007-ben a DARPA megvonta a támogatást a programtól, mivel a kongresszus alaposan rászállt a drága, és a hadrendbe állítás terén valószínűtlen programokra. Én személy szerint reálisnak tartom ezt a lépést. Óriás léghajók kifejlesztése katonai szállítás céljára inkább fantazmagória, mint reális alkalmazási lehetőség. -
#34697 HA, de itthon csak a lopás lesz megint..... -
#34696 Ha jól csinálják, akkor végül is nem hülyeség. A világ más tájain is vannak hasonló katonai támogatású sport csapatok, az US ARMY-nak pl. NASCAR csapata van. -
#34695 Ismét kérdés Cifu :) A Walrus projekt még megy? Vagy a DARPA letett róla? -
#34694 Azt hiszem a '90-es évek első felében készült néhány prototípus Light Strike Vehicle vagy Desert Patrol Vehicle.Aztán láthatóan a HM nem tartott igényt ilyen járművekre de egy ideig a magyar tereprally versenyekre benevezték őket.Aki akar a 4x4 magazinban tud utána nézni. -
#34693 winston churchill részletesen beszámolt róla, hogy a németeknek miért is nem fordult meg a fejében ez. -
#34692 Jobb mint a fagyigép moráljavításra:) (azaz jó nagy faszság:D) -
Wlakos #34691 Na ez a nem semmi! -
#34690 Ja meg volt 1847ben a svajci vallashaboru a katolikusok es protestansok kozott, ami majdnem egy ujabb Porosz-Francia haboruba torkollott. -
#34689 Napoleoni haborukban benne voltak. Azt meg a Becsi kongresszus zarta le 1815ben. -
#34688 Nem 1555 óta véletlenül? -
#34687 Na úgy vagyok vele, hogy ezt be kellett, hogy linkeljem... :Project Dream Team -
#34686 Ki a franc akarna megszallni svajcot? :P Nemeteknek meg sem fordult a fejukben, hogy nekirohanjanak. Svajc igy is teljes mertekben kiszolgalta a nemet vezetest. Amiknak nem is tetszett a dolog. -
JanáJ #34685 És még megtörni sem lehet, mert max átírányítja a bankok szervereit a kajmán szigetekre és dübörög tovább a "gazdasága" -
#34684 no és miért nem volt háború? mert olyan erőteljes hadserege volt azóta, hogy még a wermacht is beleroppant volna egy tartós megszállásba. -
#34683 Az még nem jelenti azt,hogy elpuhultak.Nem itt volt valaki aki betette egy cikk linkjét?Abban volt,hogy svájc európa legmilitárisabb állama.Állandóan készen állnak egy háborúra.Akadályokkal lezárni az utakat vagy berobbantani az alagutakat stb. -
#34682 na fasza a lenyeget kihagytam. 1815 ota nem volt haboruban Svajc. :P -
#34681 Jo, es mikor volt ott utoljara haboru? :P Vagy mikor vett reszt utoljara haboruban? -
#34680 pont ezt akartam írni.
de ott mindenről szavaznak, országosan is, és a kantonok szintjén is. -
#34679 Svájc? -
#34678 Nyugi, ugyse az emberek fognak donteni errol. Hozzateszem szerencsere. Bar eljon majd az ido, amikor a fenenagy demokraciaban a hadugyrol is a lakossag fog donteni. -
JanáJ #34677 félOFF: Nincs valakinek magyar nyelvű linkje raj szintű harcászatról (?) ? -
#34676 Jézusom, ilyen arcokat utoljára a wormsben láttam. :)) -
#34675 Mi az? Rátgéber beállt az észt seregbe? :D -
#34674 Én valszeg támogatnám. Márcsak azért is mivel igent mondtam anno a NATO csatlakozásra, és nem viccből vagy azért mert a haverom is igennel szavazott hanem mert komolyan gondoltam az egész dolgot. Mertugye itt a lényeg az lenne, hogy ha megtámadják a szövetségesünket akkor segítünk nekik. Viszont ha azt mondjuk, hogy DE... Akkor ez az egész nem ér semmit. Akkor meg mi a francnak NATO és akkor meg nem kell olyan baromságokat beszélni, hogy nincs már szükségünk arra a fajta hadseregre mint mondjuk 30 évvel ezelött. -
SZU #34673 Néztem én is. Tartalékosok és egységesebbek mint mi leszünk 10 éven belül... -
#34672 Nem igazán láttam ezzel kapcsolatos felmérést, de csodálkoznék, ha az 50%-ot elérné... -
#34671 az afganisztáni missziót hogy reagálta le? -
#34670 akkor fáradj át a magyar mentalitás topikba, pont ma hangzott el borg részéről. -
#34669 Ja, mert nem lenne ki pakolja a homokzsakokat a tiszai arviznel. :P -
#34668 Tegyük hozzá, hogy a hazai közvélemény is hogy reagálná le, ha mondjuk a Balti államokba kellene segítséget küldeni. -
#34667 Észt tartalékosok. Azért figyeld meg a ruhájukat, felszerelésüket, mert azért nem gyenge. A fegyver mondjuk egy kissé elavult, viszont sokat próbált darab. ^^ -
Lacusch69 #34666 Rejtőt idézve: "fejünköt találtad a szöget"
Igazából nem is nagyon emlékszem, hogy Nyugat-Eu vagy USA mikor állt ki tettlegesen mellettünk. Talán a XVI.sz.-ban néhány spanyol meg vallon zsoldos a törökök ellen, illetve a XVII.sz.-ban a törökök kiűzése. (Cseberből vederbe...)
Amúgy mindig sz@rban hagytak minket... -
Zenty #34665 a nagy hadseregre mondják, de a modernre még nincs kifogás szöveg.
-
#34664 a legfőbb érv az szokott ilyenkor lenni, hogy úgy se tudnánk megvédeni magunkat, mert nem tudunk olyan nagy hadsereget eltartani:)