Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed

Seaweed

Seaweed
az
Molnibalage
Khöm. Ez micsoda? Agresszor helikopter?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

VRSDM
szépen elbaszott helyesírás a végén "hungarYan" :S kár érte 😞 pedig nagyon jó film amúgy

u dont have to listen anybody else but me

Seaweed
Seaweed
Seaweed
"...hogy a Gripennel már költöttek eleget a seregre, "most egy ideig csend legyen gyerekek""

Ezen is "jokat" (dehogy..inkabb sirhatnekom van) szoktam mosolyogni...meg jo hogy 120%-os ellentetelezes volt ertuk....<#rolleyes>
Seaweed
Ilyenkor mikor elkezdek mergelodni az egeszen mindig az a "mondas" jut az eszembe hogy "A szabadsag zaloga: A Honvedelem"....de ez hogy hangzik ma?!
"A szabadsag zaloga: Majd a NATO megoldja"....es ez tokeletesen tukrozi a ma magyarorszaganak a hozzaallasat! (Persze addig mig precedenskent ki nem vagnak minket a NATO-bol...aztan kezdhetunk majd a nullarol epitkezni (vagy meg az se...azt is el tudnam kepzelni hogy hagynak a fenebe....nem lepne meg)).
Molnibalage
Nosza, alapítsunk valami céget és keressünk befektetõket. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Seaweed
Ahh...hidd el a katonak kozt is van boven olyan aki jol tudja mire lenne szukseg es jo uton jarna ha megadatna a lehetoseg neki...de mig a "honszeretett" politikusaink szorongatjak a katonai vezetok tökét addig semmi se lesz...max miutan beut a ménkû', lesz nagy baj....utana lesznek majd talan eredmenyek...mar ha lesz hova es mibol..es a fel tiszantult nem viszi pl el az arviz 2015-ben tegyuk fel.....<#rolleyes>
Seaweed
"Majd bérelnek helikoptereket piaci áron. Valaki jól meg fog gazdagodni rajta..."

Ha miliardos lennek mar most keszulnek ra hogy bevasarolnek feltucat 171-est...az tuti! (azert nem mas tipust mert ehhez megvan a hozzaerto szemelyzet meg az orszagban, mind pilota mind muszaki szinten...) Aztan igen jol(jobban) meggazdagodnek rajta....vegul megvennem az orszagot apropenzen es mindenkit akinek koze volt a politikahoz deportalnek sziberiaba <#ravasz1><#vigyor3>
Molnibalage
Eztán meg elfogy az ország. A mai vezetõk ezt le se szarják. Bár õk fogynának el. Seaweed-et vagy Cifu-t kéne megtenni honvédelmi miniszternek, ti legalább értetek is hozzá elég széleskörûen.

[NST]Cifu
Ebben a hírben ez a mondat fogott meg:

Ezúttal olyan feladatot oldottak meg, amelyre nemcsak a típus magyarországi rendszerbe állítása óta nem vállalkoztak, de Bambi Bucket-et még sehol a világon nem szállított Mi–24-es.

Talán esetleg azért, mert senki sem volt olyan hülye, hogy egy harci helikoptert használjon tûzoltásra. Arra vannak megfelelõbb gépek is. Most képzeljen el mindenki egy AH-64-est, vagy egy Ka-50-est Bambi Buckettel. Kicsit hülyén néz ki, bárki megmondja, hogy itt nem igazán van rendben valami...

vagy siman ujakat pl Mi-171-es tokeletes lenne!

A baj az, hogy a Gripen vásárlással úgymond kimerítették a keretet. A politikusok a drága fegyverrendszerek (mégha logisztikai jellegûek is, mint egy szállítóhelikopter) vásárlását letudják azzal, hogy a Gripennel már költöttek eleget a seregre, "most egy ideig csend legyen gyerekek". Pedig lenne mire költeni, ami azt illeti...

mert elobb utobb "elfogynak" a gepek...azutan mi lesz?!

Majd bérelnek helikoptereket piaci áron. Valaki jól meg fog gazdagodni rajta...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Seaweed
Jo akkor nem civil, de S-70C-kent jelolik mindenhol, es nem UH-60-kent!
Hibaztam, civilnek aposztrofaltam. Most akkor boldog vagy?!
Seaweed
[NST]Cifu
Elolvastad amit írtam? Az S-70 a típusjelzése a gépnek, amit a Sikorsky adott neki. A H-60 pedig az amerikai fegyveres erõk által alkalmazott típusjelzés.

Itt egy másik példa: Royal Australian Navy S-70B-2 SeaHawk @ DoD.gov.au

Talán õk is tudják, hogy mit írnak le... Attól, hogy S-70 a típusjelzése, még nem lesz civil gép!

Seaweed
Seaweed
http://www.jetfly.hu/rovatok/repules/katonai/tipusok/mi24_070521/

Khmmm..oke "tuzoltas"-kent bevonjak a Hindeket is...de inkabb arrol kene beszelni hogy az tavalyi arviznel a Mi-8/17-esek lerepultek az eves kiszabott repidejuket..tobbet ido elott kell nagyjavitasra kuldeni (nah de hova ugye?!!), vagy epp idoszakost vegezni rajta (ez az alakulatoknal is lehetseges)....inkabb arrol kene papolni hogy a jonep leszarja hogy mi van a sereggel..de azert arviznel milyen jo hogy van...de milesz igy a kozeljovoben ha nem veszunk valtotipust (vagy siman ujakat pl Mi-171-es tokeletes lenne!)....mert elobb utobb "elfogynak" a gepek...azutan mi lesz?! Elfogynak a Mi-24-esek is...aztan?! <#szomoru2>
[NST]Cifu
Dél-Afrika érdekes kérdés ilyen téren. Tudni kell, hogy a II. Vh utáni apartheid rendszernek nagyon sok negatív vonása volt (faji kérdések), de ugyanakkor tény, hogy nagyon magas szintû kutatás-fejlesztést és ipari hátteret hoztak létre. Miután az ország komoly embargó szankciók alá került, és mivel komoly harcokat vívott a szomszédos országokkal, ezért a hadiiparát és hadseregét nagyon komolyan fejlesztette. Ami azt illeti, a "szokásos" módszerekkel, tehát volt, amit konkrétan elloptak mástól, volt, amit megvettek, vagy kölcsönös alapon üzleteltek a fegyverek fejlesztése és gyártása terén.

Csakhogy jött az apartheid bukása, és változtak az idõk. Amíg az apartheid alatt vasszigor volt, kemény rendõri intézkedésekkel, a nagy szegénységben élõ õslakosok gyakorlatilag nem nagyon pattoghattak. A 'fehér' városközpont illetve városrészek csillogtak, tiszták voltak, és ránézésre bármelyik nyugati, fejlett országban megfeleltek volna úgymond gazdag negyednek. Az apartheid után azonban komoly vágás következett. A fekete lakosság elsöprõ többsége továbbra is szegénységben él, de mostmár nincs olyan kemény fellépés ellenük, mint korábban. Beszámolókat olvastam ezzel kapcsolatban csak, de ezek szerint amíg az 1980-as évek elején például egy városközpontban nem nagyon láthattál szakadt fekete embert az utcán, addig manapság úgymond kezd gettósodni, zülleni minden. A szegénységben élõk egy részébõl komoly bûnözöi mag fejlõdött ki, akik minden mindegy alapon fegyveres rablásokkal, zsarolással, prostitucióval és drogokkal foglalkoznak. Mivel a rendõrség rövid pórázra lett kötve, ezért a velük szembeni fellépés is megváltozott. A lezüllött városrészekbõl pedig menekülnek a fehérek, akik addig azt tisztában és rendben tartották, az új jövevények pedig nem olyan igényesek, hogy ügyeljenek a tisztaságra és a rendre. Szóval igen, Dél-Amerika közbiztonsága bizony alaposan megváltozott.

Ami a katonaságot illeti, ott szintén hasonló a helyzet. Egyfelõl a katonaság egy része leszerelt, elköltözött, vagy beállt zsoldosnak. Dél-Afrika rendelkezik talán a legnagyobb zsoldosbázissal. Az ex-SA katonák jól képzettek, a jogszabályok többé-kevésbé lehetõvé teszik a zsoldoscsapatok mûködését, és Afrikában megrendelõkbõl sincs hiány (gyémánt és aranybányák tulajdonosai, olajkitermeléssel foglalkozó cégek, sõt, nemzetközi szervezetek és persze sok ügyeskedõ is igénybe veszi szolgálataikat). A Dél-Afrikai hadsereg meg eközben válságos állapotba került, hiszen egyfelõl a költségvetését alaposan megnyirbálták, másfelõl nehéz megfelelõ mennyiségû és minõségû emberanyagot szerezni. Egy-két éve ide linkeltem be egy cikket, hogy konkrétan több Cheetah gépe van az SAAF-nak, mint pilótája...

Seaweed
Jo akkor miert van minden kinai oldalon es kinai technikaval jelzett lapon S-70C-nek irva?!

azert gondolom a Chinese Defence Today lap pontosan tudja mit ir...
http://www.sinodefence.com/airforce/helicopter/s70.asp
Seaweed
Meg mindig Szardinia szigete...

[NST]Cifu
Pardon, de az S-70 szériának tudtommal nincs civil változata, leszámítva a FireHawkot. Az S-70 a típus jelölése a Sikorskynál, az UH-60 a hivatalos jelölése az amerikai fegyveres erõknél. Itt persze van egy kis keverés, mert például Korea és Japán is H-60 jelöléssel álította szolgálatba a saját verzióinak egy részét (pl. SH-60J).

A kínának eladott Blackhawkok tudatosan katonai szállítóhelikopternek lettek eladva, azt a kongresszusi bizottság is jóváhagyta (a Carteri kína-politika folyománya).

[NST]Cifu
Már volt a fórumban szó róla. Kína még az 1980-as években vásárolt két tucat UH-60-ast, de a további vásárlásoknak véget vetett a Tienamen mészárlás utáni embargó.

Seaweed
aha (nem szeretem a focit, igy nem is kovetem...nem tudtam hogy ott lenne a foci VB.)
Punker
2010-es foci VB-t most akarják elvenni tõlük mert lassan haladnak.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Seaweed
VB?! (sport?!)
Seaweed
Nem tudom...az viszont teny hogy az Apartheid bukasa utan rajuk szabadult nagy demokratikus kaoszban irtozatos kozbiztonsagi mutatokat produkalt az orszag es a lakossaga, es szelmalomharcnak tuno feladatokkal szembesultek a rendvedelmi erok! Az hogy ez manapsag hogy all nem tudom. Mindenesetre a hadsereguk meg mindig eros, folyamatos a fejlesztes. Ergo penz biztos van ra (csunya is lenne ha nem lenne annyi asvanyi (dragako, arany, platina, ezust stb-stb) kincsel ami az orszag foldjeben van....).
Punker
készülnek a VB-re nem?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

A del afrikai hadero most milyen allapotban van? Azt olvastam, hogy az orszag nagyon csunyan csuszik lefele, foleg kozbiztonsag teren.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Seaweed
jah ertem...az lehet...valami uj faj 😄
Punker
azért mondtam hogy érdekes élõlény, lehet nem férfi, de az ilyen nem is nõ.....

Seaweed
Ekkora szagertoje vagy te is a kozelkeleti emeberi faj noi kepviseloinek?! Hat en inkabb kihagyom oket! Ha azt irjak hogy ez no, akkor biztos ugy van..lattam en mar olyat amire azt mondtak hogy hogy "nõ"..de hirtelen Al Bundy-s undor jott ram azt meglatvan....<#gonosz1>
Punker
hát érdekes élõlények maradjunk annyiban, nem egy nõies keze van...

Seaweed
jool van....csadorban ferfi...

uristen

Egyebkent meg feketen feheren ala van irva...vagy ugy gondolod, hogy akiktol a kep es az info szarmazik az Al Aqsa Mártír Brigád(ja) tagjai nem tudjak kit fotoztak le maguk kozul?! Ezt ugye te se gondolod komolyan?!
Most exportálnak a kínaiak Európára BMW X5-ösöket, csak éppen más a nevük, de gyakorlatilag klónozták az eredetit. Az ára persze kicsivel olcsóbb lesz. Az év végétõl már lehet hamisított BMW-t venni, és pukkasztani a szomszédot. A gyár extraként ad hozzá BMW jeles hûtõrácsot is, csak nem szerelik fel.
Seaweed
Nem masolatok! Ezek eredeti Blackhawkok....csak epp civil kiadasok..az mas kerdes hogy a Kinaiak megvettek oket es zold szint kaptak es a besoroztak oket! Azaz ezek S-70C-k. Egyebkent mindenki azt hiszi hogy a csunya Kinaiak megint kopy-pasztaztaztak..pedig nem
Bucser
Miért amikor Az AUDI gyárat telepített Kínába és hirtelen megjeletkez az A8-as AUDIK a kínai piacon. egy különbég volt. nem a 4 karika volt a gépen hanem le volt takarva egy piros lemezzel... Egyébként miliméterre ugyanúgy nézett ki és ugyanazon gyárból gördult ki😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Valoszinu,hogy nincs beallitva a cache a bongeszobe,vagy eppen 0-n van,probald feljebb venni/beallitani.
Egyebkent a kinaiak mindig is masolos tipusuak voltak,a multkor lattam valami kinai autokiallitasrol keszult kepeket,ha nem mondjak hogy itt csak kinai kiallitok vannak azthittem volna hogy ez a genfi autoszalon.Nem szivbajosak az tuti a Pugo 206-ost siman 1:1-be koppintottak.

degenerator
ezek sztem nem nõk

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Molnibalage
Ezt már egyszer beszúrtad, de akkor is szép volt.
Azt nem tudja valaki, hogy miért tölti be egy hozzászólás után az öszes képet, ha már fél perccel ezelõtt letöltötte? Tényleg szépek a képek, csak rohadt sokat kell várni, hogy bejöjjön az összes...

Molnibalage
Ezek a helikopterek meg micsodák? Ej, de UH-60 koppintás. De eddig még soha nem láttam fotókat róla. Típusjelzést nem tudod véletlenül, hogy utánajárhassak?

Seaweed
kinai...

Seaweed
Videokban allat a gepparban vegrehajtott loveszet, a PCT raketas resz..es persze Kiskoru kedveert egyertelmu hogy az aknavetos resz is az 😊)))
Seaweed
Seaweed
Seaweed
Magyarok, Norvegek...loveszet....stb...kepek nagy resze innena keszito albumabol....

Seaweed

Seaweed

Seaweed
Kepek kommentar nelkul... (vereseb* kepeket kihagytam a sorozatbol.jarnak ide gyerekek is)
*.:sajnos mint az a hirekben is olvashato jopar Libanoni katona halt meg tegnap, ma is varhato hogy folytatodnak a harcok...