11769
-
saddi #2231 bár lehet, hogy ha jóval több csont van a karakterben, akkor már szinte valósághű az euphoria, úgy még nem láttam sajnos. -
saddi #2230 nem azt mondom, hogy rossz dolog lenne a ragdoll (főleg az euphoria). és szükséges is. az első generációs verziókhoz képest hatalmasat fejlődött, de még mindig túl mű nekem. mintha tényleg csak egy csavarok által összerakott próbababa lenne. jobban ki kéne fejleszteniük, már látszik az út vége és akkor elhagyhatnák a "doll"-t :)
még az új gta-ban is vannak érdekes kicsavarodások, meg hasoló dolgok, amiket elméletileg kiküszöböltek, ahogy írtad. hát ezért nem tetszik nekem. -
#2229 ezt nem értem tényleg, hogy mit értesz Ragdoll alatt?
mit nem szeretsz abban, hogy realisztikus valami? -
saddi #2228 ragdollt nem tudom miért, de nem szeretem. ha fejlesztett is, az akkor sem lesz olyan jó. valami újat kéne kitalálni :)
dave0092: első részben dinamikus törés volt, szóval nem tudtad ugyanúgy összetörni kétszer a kocsit. itt valamilyen scriptes rendszer lesz, de nem említették részletesebben, hogyan működik. sok játékban a scriptes törés azt jelentette, hogy sérül a lökhárító, leesik, és ez az autó bizonyos részeire igaz csak.
vagy nem törhet most minden olyan szinten, mint az egyben, vagy valami forradalmian új módszert láthatunk, vagy nem tudom. talán dinamikus és scriptelt kombó az egész, a script tartalmaz bizonyos dolgokat, amik nem történhetnek meg (pl kerék becsúszik a vezető térbe az ülésen keresztül).
-
Dave0092 #2227 5xer jácottam végig. kedvenc játékom.. lehet rosszuil irtam de nem kell ilyet állitani -
#2226 Jézusom Dave!
"ami eddig volt a mafiába, emg szinte mindig ugyanaz volt... remélem lesz multi"
1, Te le merem fogadni, hogy SOHA nem játszottál az első résszel! Az autó úgy tört és ott ahol megütötted, nekimentél. Ha 1 órán át püfölted Baseball ütővel akkor sem láttál scriptet. Ha ezerszer hajítottad le egy dombról, akkor sem volt ugyanaz. Te kevered a GTA val ahol boizony scriptelt törésmodellek vannak és gyakori, hogy rosszul törnek az autók.
2, Jelenlegi állás szerint nyíltan leszögezték, hogy NEM lesz multi, az első részben ígértek multit mégsem lett.
Elnézést de ezt nem hagyhattam szó nélkül...
-
#2225 elnézést, ha voltak már ! -
#2224 sztm ezek vótmá, de az első kép akkor is akkora dűrva, és képzeld el ahogy fúj a szél, lengedeznek azko a fák, és az árnyékok is úgy mozognak... már már hiányzik a melegség:D -
-
#2222 szájába is nyomhatta volna azt a stukit xD -
#2221 -
#2220 ...és nem úgy mint a Flatoutban, hogy szinte a nyaka köré tekeredik a keze-lába.
Nagyon jó emberi reakciókat tudnak így adni a karaktereknek, egyensúlyvsztésnél magától próbál állva maradni, esés közben az első adandó tárgyba próbál megkapaszkodni, mindez saját magától, valós időben. -
#2219 miért rossz, hogy ragdoll lesz benne?
GTA 4-ben a Naturalmotion cég által fejlesztett advanced ragdoll felel az emberek élethű reakcióiért, gondolok például a "rúgkapálásra", ameddig ugye él az illető(repülés közben), amint megszűnnek ezek a reflexek, tehát meghal, onnantól rongybabaként viselkedik, természetesen a csontok elfordulási szög-maximumának figyelembe vételével. -
Dave0092 #2218 valamelyikötök egy interjubol leforditotta, hogy a törés az olyan lesz, hogy ha egy ponton megsérül akkor egy script onnan kigenerál egy törési "mutáciot" ami eddig volt a mafiába, emg szinte mindig ugyanaz volt... remélem lesz multi -
#2217 pont fordítva!
régen a dinamikus azért volt rosszabb,mert kevés volt a töréspontok száma.ez ma már több száz is lehet -
saddi #2216 de a scriptes dolgoknál véges számú lehetőség adódik, míg egy dinamikusnál szinte végtelen.
bár semmi info nincs róla, hogyan is működik ez a scriptes dolog, én tartok tőle picit. -
Dave0092 #2215 jo dolog. mert nem csak 3fajta törés lesz legalább. hanem a script generálja ki -
saddi #2214 vagy a hangkártyádat nem szereti a játék, néhány fajtánál jelentkezehtnek hasonló problémák.
játék motorjáról: renderware-hez (3d-s gta-k használták ezt /kivéve a 4/)hasonló motorral kezdték a fejlesztést, de gondjaik akadtak. aztán fontolóra vették, hogy unreal motort vegyenek, de szerencsére letettek róla, mivel egy másik csapat ezidőben már nekilátott egy alternatív mafia 2 motor fejlesztésének. ígéretesnek tűnt, így fogták ezt, meg a renderware félét, kiszedték mindegyikből, ami jó, és egy teljesen újat gyúrtak belőle.
ami nekem nem tetszik ebben az új motorban, hogy ragdoll fizikát használ, bár ez lehet, hogy még változni fog. a másik, hogy az autók törésénél vmi szkriptes dolgot említettek, vagyis nem dinamikus lesz. most ezt nem tudni pontosan, hogy jó dolog-e, avagy rossz (az első részben dinamikus volt a törés). -
#2213 kodek error -
#2212 amúgy nem tudjátok mi baja lehet az 1nek, felraktam és a videók alatt(pl.intro...) nincs hang. azok alatt a vidik alatt van amik a játék motorjával készültek. valami ötlet? -
#2211 Világháborus német oldalkocsis... érdekes lenne... :)
És Thompsonnal osztani az észt...:D -
#2210 ez lett volna a következő :D -
#2209 huh az nagy feeling lenne:D oldalkocsiból lőni xD -
#2208 jaja :D -
#2207 Motor tényleg jó lenne! Jó kis oldalkocsis. :) -
Dave0092 #2206 90% hgy nem raknak bele... -
#2205 lol ha igazi "szimulátort" akarunk akkor az is kell... -
#2204 miért nem? nekem is tetszene az ötlet -
Dave0092 #2203 na az nem kell.... -
#2202 Sztem jó lenne ha lenne benne motor... mert a 40-50-60 -as években már vastagon voltak motorok... -
#2201 Ha ezekenek a híreknek csak a fele igaz, már nagyon jó lesz... Nem lenne jó ha DX10 lenne a minimum, de lehet, hogy majd ezzel akarják pénzhez juttatni a Microsoftot és a VGA gyártókat. Nem lepődnék meg, ha lenne nem egy olyan ember, aki csak emiatt újjítana be DX10-es rendszert. :) -
Dave0092 #2200 háát. sztem dx9.... még gyerekcipőben járnak a hirek... hamarosan ugyis lesz interview meg uj videok, képek... -
#2199 directx verzióról tudunk valmait? maradunk még a 9-nél, vagy esetleg 10-es, vagy 10.1-es lesz ? -
Dave0092 #2198 Én a forumrol olvastam,, hogy SAJÁT fejlesztésű graff motort készitenek... ami már több mint 5 éve készül. és Crysis hez lehet majd hasonlitani a grafikát -
Héeder #2197 Egyre jobb híreket hallunk!
CSak így tovább! -
saddi #2196 5 éve készül a játék, vagyis előkészületek, történet megírása, infok és képek begyűjtése, hogyan is nézett ki akkoriban Manhattan, az emberek milyen ruhákat hordtak, stb.
szerintem úgy kb. 3 éve foglalkozhatnak magával a motorral. most nézelődtem, de nem találtam infot arról, hogy milyen motor fogja hajtani a játékot.
pár dolog, amik gondolom már voltak beírva, de nem árt az ismétlés:
főhősünk neve Vito Scaletta.
barátai: Joe Barbaro és Henry Tomasino
a játék Empire City-ben játszodik (Manhattan)
ha minden igaz, 3 család lesz benne, akikhez elszegődhetünk (bár a nemrégiben napvilágra került riport 2-t említ). Clemente, Vinci és Falconi a maffia családok nevei.
pár számomra új info: már írtam korábban, hogy az autók feltörése most már nem úgy fog működni, mint az első résben, hogy meg kell tanulnunk minden egyes modell zárszerkezetének hatástalanítását. ha egyszer megtanultuk, miként kell zárakat feltörni, nem fog egyik sem problémát okozni. azt is írtam, hogy az ablakokat be lehet majd törni, így nem kell a zárral szórakozni. de maga az autólopás nehezebb lesz, mint a gta sorozatban, nem egyszerűen csak kirántjuk az embereket a kocsijaikból, és elhajtunk. ennél bonyolultabb lesz. még állítólag lesz a feltörésen, és ablak bezúzáson kívül más módja is a lopásnak, de mindegyiknek meg lesz az egyedi következménye (még nem tudni, pontosan mi).
lesznek más bűnözők is, akiket a rendőrök, ha tetten érik, megpróbálják kicsinálni, vagy legalább megbírságolni.
írtam azt is, hogy fedezékeket lehet használni, de azt elfelejtettem kiemelni, hogy ilyenkor vaktába is lövöldözhetünk (szóval csak vissza tartjuk a sok ellent).
nem minden lesz amúgy jó fedezéknek, mivel sok-sok dolgot szét lehet rombolni.
sokszor kell közelharcban lenyomni embereket, és az idő folyamán újabbnál újabb mozdulatsorokat sajátíthatunk el.
a játékban mindent úgy másoltak le valóságos dolgokról. szóval mindent megtalálhatunk a korabeli Manhattanben, amit a Mafia 2 világában megismerhetünk (persze csak akkor, ha van időgépünk, mivel majd 60 évvel ezelőtt kissé máshogy festett Manhattan).
a készítőknek több ezer képük van eredeti épületekről, járművekről, gépekről, emberekről, és magáról a városról. szerintük ennél jobban nem lehetne már visszaadni magát a környezetet, mint amit megalkottak (grafikailag).
lámpákat kapcsolgathatjuk mi is fel/le, kezet moshatunk, szétrughatjuk a berendezést, és rádiót hallgathatunk autóban, és épületekben is. a rádiók és a műsorvezetők reagálni fognak a játékban beállt változásokra is.
az autók csomagtartóját használhatjuk, vagy holttestek, esetleg fegyverek tárolására.
ezentúl taxival is közlekedhetünk.
a játék, mint ahogy az első rész is, a lineáris történetre fog koncentrálni (persze várhat, hogy 2-3 fajta befejezés legalább lesz). szóval gta-val nem kell összehasonlítani, mivel az arról szól, hogy bármit megtehetsz a városban, és kiélheted mindenféle hajlamodat. persze ott is szerepet kap a történet, de nem olyan szinten, mint a mafia 2-ben. itt ezen lesz a hangsúly. vagyis ugyanazt a receptet használják fel, mint az első részben (halleluja).
persze azért annyi szabadságot adnak a játékban nekünk, amennyit csak lehet.
szinte minden missziót többféleképpen megcsinálhatunk majd, nem csak 1 jó megoldás létezik. néhol a történet is az alapján fog változni, hogy miként hajtottunk végre egy feladatot.
lesz jó pár olyan misszió is, melyek nem a főszállal foglalkoznak. na meg lesznek még benne különféle elfoglaltságok, amivel elüthetjük az időt.
a karaktereket ismét úgy mutatják be, mint az első részben. szóval szépen felépítik, ki milyen, mit miért tesz, stb.
-
#2195 hírtelen hogy elpártolt a géniuszunk a Mafia-tól, egyből lecserélte az avatarát :))) -
#2194 ekkora inteligenciával ne várd, hogy ilyen komplex dolgokat értelmezni tudjak...egyébként is, még be kell fejeznem az ABC tanulását, ennyi dologra nem tudok egyszerre koncentrálni. Jó hír, hogy már a végénél járok.
(részemről ennyit erről, mert ez is csak off, és aki csinálja, az én vagyok, tehát teljesen értelmetlen magammal beszélgetni) -
RedRiot #2193 Hát jah. Ha lennének új screenek, preview-k, videók, akkor biztos nem offolnánk, ha meg nincs csak agyon kell ütni vmivel az időt. -
#2192 Látom tényleg nem érted, amiről beszélek, de már nem számít.
(részemről ennyit erről, mert ez is csak off, és aki csinálja, úgysem fogja fel, tehát teljesen értelmetlen)