1310
Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
-
#1110 Nem a csatától félek, hanem attól, hogy megöregszik, és meghal. :D
De ha menthetetlen az ügy, akkor ezentúl nem "gyúrom" ki annyira a királyt, és mással harcolok többet. :D -
#1109 Nem tudsz Uralkodót kinevezni, azt a gép magától csinálja. Azzal keverheted, hogy nem Hadvezérként kell alkalmazni, hanem mondjuk Kereskedőként, ilyenformán nem tudod Ő elveszíteni csatában. -
#1108 Annó, mint ha azt hallottam volna, hogy "meg lehet menteni" úgy, hogy más kerül a trónra. Ez lehetséges? XD -
#1107 Nem, az uralkodók sorsa a halál :) -
#1106 Üdv.
Szerintem hatalmas a játék, csodálkozom, hogy nem csinálnak neki 2. részt. (Azt azért nem hiszem, hogy nem érdekel elég embert... Meg amúgy is, kis reklámot benyomnának, akkor biztos sokan megvennék. Persze, a buta amerikaiaknak NFS kell, meg COD, mivel gondolkodásra nem képesek.)
Jó régen játszottam már, de úgy döntöttem újra előveszem a játékot. Lenne egy kérdésem, valahogy meg lehet oldani, hogy a király ne haljon meg egy idő után? (Magyarán kezelje úgy, mint egy hadvezért.) -
TGWH #1105 Hát próbáld csak meg a térképeket átformálni, hatalmas meló, azért a játékbeli Európa területe már önmagában sem kicsi, főleg hogy minden egyes városért meg kell küzdened...
Tippem van, esetleg lehetséges lenne hogy a térképeket kiszeded, és talán, hangsúlyozom talán megmaradnának az eredeti térképelemek.
Pogány vallás nem értem miért kapna egy szent helytől aranyat és könyveket... esetleg egy sámán bedrogozik és úgy kaphatna könyveket, de jobb ötletem nincs. -
Papiczky #1104 Ezekkel a modokkal csak az a baj, hogy bár német srác csinálta, mégis hiányzik belőlük a precizitás. A terep véleményem szerint nincs elég tetszetősen kidolgozva, a keresztes hadjáratos mód pedig egyenesen igénytelen. A Holy Rome-ban rengeteg a királyság, szinte egy köpésre állnak egymástól a városok, de a terep kidolgozottsága itt sem szép, főleg Magyarországnál nem. Igazán több időt is fordíthatott volna rájuk. Nem értem továbbá miért kell katapultot kiképezhetővé tenni, miért nem volt neki megfelelő a régi megoldás. A sok egyéni egység létezését sem értem, mert szinte mindegyik egyforma, úgy gondolom ezek terén nem alkotott elég "balance"-t. Amivel leginkább szerettem volna játszani az a Britannia és a Middle East Conflict. A Middle Eastben Magyarország határvonalai és régiói meglepően jók, viszont a terep kidolgozottsága rengeteg kívánni valót hagy maga után, és nem csak Magyarországon hanem szerte a világban. Leginkább az arab területeken érzékelhető. Tudom, hogy ott alapvetően sivatagokról van szó, de a játék tervezői is meg tudták oldani azt, hogy a sivatagos terep izgalmas legyen. Többek között homokbuckákkal és egyebekkel. Itt azt sem kapunk. Arról meg már nem is beszélve, hogy maga az egész játék egy átlagos játékos számára ESZMÉLETLEN nehéz még normál fokozaton is. Nem értem továbbá azt sem, hogy miféle szükség van a városfalak és a város tornyaiból származó pénzminimumra. Ha építesz egy városfalat máris -1 arany a városodban... szerintem ez marhaság. A Zawiya-t és a kórházat viszont jó ötletnek tartom.
Az "Erdély mod"-ot azért hoztam létre mert szerettem volna kicsiszolni ezen modok hibát. Laudannak igaza van és valóban izgalmasabb így a játék, ugyanakkor sok esetben kellemetlen is. Az Erdély moddal nem titkoltan igyekeztem átvenni a jobb ötleteket és módosítani azt a saját számíze szerint, hogy a játékosnak ne álljon égnek haja mikor egy-egy új hadjáratba kezd. Bár az én modom nem tartalmaz új térképeket, a régit a igyekszik még inkább történelem hűre, és kellemesen játszhatóbbá alakítani, főként - jellegéből adódóan - a Magyar királyságnál megfigyelhetően. Persze ettől nincs elhanyagolva a többi nemzet sem. A pogányok országok külön "Holy Place" építményt kapnak mely pótolja az egy Istenhívő vallású kultúrák templomait. Számukra a "Holy Place" aranyat és könyveket biztosít. Ez egyik modban sem szerepel csak nálam, ám úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó újítás azok számára akik szeretnének pogány országként, vallásukat megtartva, leigázni a világot. -
Nos #1103 ja, link
modok -
Papiczky #1102 Sajnos magyar fordítás még nem készült el, TGWH kolléga foglalkozik vele, nem tudom, hogy áll a dologgal :( -
norbi8 #1101 Hello!
Akinek van magyarítása a játékhoz, az eltudná küldeni nekem? Mert szeretnék játszani a játékkal, csak sajnos kevés az angoltudásom hozzá.
Nem baj ha nem teljes a magyarítás.
Előre is köszönöm! -
Nos #1100 Ezek a modok azért a legutóbbi időkig frissültek és a négy különböző térkép igen nagy változékonyságot jelent. Még csak a brit-szigeteket próbáltam, de a közel-kelet és a német római császárság sem lehet rossz. -
Papiczky #1099 A játék továbbra is kedvencem, hűtlenséggel senki ne vádoljon :) Csupán nem értek a királyságok határainak megváltoztatásához, a hivatalos fórumon pedig akárkitől kérek segítséget szó szerint "cseszik" visszaírni. Ennek fényében nem tudom mivel bővíthetném még, gondolkozok további bővítésen, de nem tudom, hogy mivel tehetném színesebbé a játékot.
Azok számára akik nem tudnák, az ERDÉLY MOD 2.3 verziója INNEN tölthető le:
www.erdelymod.uw.hu -
TGWH #1098 Az a baj, hogy amivel én játszom, az többségében régi játék, a kutya sem törődik velük. Van pár ember, értük, de elsősorban magadért kell csinálnod. Csináld amíg szórakoztat, amíg kikapcsolódást nyújt, amíg ráérsz ezzel foglalkozni. Vagy keress egy új kedvenc játékot. Sajnos ez van. -
Papiczky #1097 Az a baj, hogy senki nem foglalkozik vele :/ -
TGWH #1096 Szerintem segíts más moddereknek, egy valós Kárpát-medence térkép nem lenne rossz :D -
Papiczky #1095 A 2.3-as a legújabb verzió, azon felül valószínűleg másik nem is lesz, hiszen egyrészt igény nincs rá, másrészt ötlet nem merült még fel. Ha esetleg lenne ötlet azokat szívesen fogadnám a későbbi bővítéshez. -
TGWH #1094 Hogy halad az Erdély mod bővítése? A hivatalos fórum sajnos nem elérhető egy ideje... utoljára annyit láttam, hogy összefutottál két magyarral. -
TGWH #1093 Mert nem érdekelt elég sok embert. Egy need for speed vagy egy sims milliókat érdekel, egy KoH meg max 100 ezer embert, és akkor még sokat tippeltem. Nem divatjáték, ennyi. -
Petiii94 #1092 DE miért???:( -
TGWH #1091 Mármint a második résszel? Valószínűleg nem lesz. -
Petiii94 #1090 Na mi lesz már a Kohi2vel???:( -
Papiczky #1089 Illetve a vezéreidre kattintva tudsz keresztes hadjáratokat is vezetni. -
Papiczky #1088 Csak azt az egyet :) -
Petiii94 #1087 Hello!Jeruzsálemmel játszom.És az a kérdésem ha a lelkészem pápa lett akkor mit tudok vele csinálni a kiátkozáson kívül???:)KSÖzi -
Petiii94 #1086 Igen de attól h nem volt flottája még belekerülhetne.A törökök sem gyarmatosítottak és benne vannak.a JOBBIK meg csak választás miatt volt,mert inkább a nemzetiek mind a jobb liberáléisok.De még ez is jobb mint a komcsik... -
#1085 A Habsburg Birodalomnak (akárhogy is hívjuk) nem nagyon volt számottevő flottája, így kimaradt a gyarmatosításból.
Németországnak volt gyarmata, bár Amerikába főleg úgy kerültek, hogy zsoldosként szolgáltak a brit seregben, majd sokan bevándoroltak a függ. háb. után is. (Majdnem német lett a hivatalos nyelv ... :D)
A svédeknek is volt gyarmata Amerikában, Delaware svéd alapítású állam ...
Egyébként valami ki lett moderálva, mert nem értem a Jobbik Age of átmenetet, meg hogy miről beszélgettetek. :D -
TGWH #1084 A lényeg, hogy itt nem kezdő hadvezérről van szó, hanem profi íjászbátorítóról és kardos tápolóról, v.mint gyógyítóról... :D
Egyetlen hátránya ha nem engedtem el féltve őrzött hadvezérem a keresztes háborúba, hogy kitagad a pápa, és mindenkivel ellenséges viszonyba kerülök, ami kicsit sok... így kb. 10 hadvezér és 10 komplett sereg ára az első fél órában elmegy, ebből a pénzből viszont bőven pótolhatnám szegény öreg hadvezérem... -
#1083 Én nagyon ritkán mentem ilyen háborúba. gondolom volt ennek hátránya, de nem nagyon foglalkoztatott a dolog:) eleinte falukat kell rabolgatni, úgy hamar fel lehet tápolni a kezdő hadvezért, aztán már mehet éles bevetésre is:) -
TGWH #1082 Na ezzel csak az a gond, hogy nekem mire lesz egy erős seregem, jön a római pápa, hogy menjél el mészárolni Isten szent nevében... aminek MINDIG a hadvezér halála a vége, olyan nincs hogy végigverjen egy nagyobb államot, még ha támogatom, akkor sem, mivel nem lehet meggyógyítani a seregét, valamint utánpótlásra sincs lehetőség... persze kis szerencsével megoldható hogy elfoglalod azt a tartományt ami felé megy, és ott képzed a védő sereget, amivel csatába vonulsz a keresztény sereg ellenfelei ellen. Többek között ezért tértem át ortodox vallásra a játékban :X -
Papiczky #1081 Ezen a képen éppen Velencével. Egyébként van egy rakás mentésem, mindig azt veszem elő amelyikhez kedvem van :D Vagy újat kezdek. -
Petiii94 #1080 Itt melyik országgal játszol???:) -
Papiczky #1079
Itt van például az én krétai hadseregem. Egy ilyen hadsereggel normál játéknehézségen be tudok venni egy várost különösebb veszteség nélkül. Tessék megfigyelni a tapasztaltaikat, illetve a vezér képességeit. -
#1078 ja, Én meg párosával küldtem a hadvezéreket ostromra, alapból kettő hely van, akkor valószinű nem véletlenül van igy:) -
#1077 4 ostromgép lehet. létrások, faltörő kos, katapult, balliszta és a Treyarch ha jól emlékszem a nevére, ami a rögzitett katapult, de sokkal messzebb lehet vele lőni, leginkább ostromnál használják.
azt nem tudom, hogy melyik hasznosabb, amikor már lehet használni nálam két balliszta és két katapult volt. azzal elvoltam. -
TGWH #1076 + 4 vagy 6 ostromgép, asszem 4. Én próbáltam megnövelni a sereg létszámát, de nagyon szaggat tőle a játék... 220 ember bőven elég, bár Rómát vagy 6-8 hadvezérrel vettem be, amikor idegesített a pápa a keresztes hadjárataival... -
#1075 ja, 9 egységed lehet egy hadseregben, ezt még nem mondtam, de azt hiszem egyértelműen látszódik. :) -
#1074 azokat a számokat nem tudod változtatni, csupán a sereg összetételét. attól függ, hgoy milyen harcmodort szeretsz, ha gyorsan mozgó de könnyű péncélozottat, akkor lovasokat rakj be, ijászt, normál lovast vegyesen (utóbbiból is van többfajta, például a sivatagiak), ha nehéz páncélos egységek, akkor men-at-arms, templomosok, ijászokkal megtámogatva. utóbbiak általában is jók, megritkitják az ellenfelet mielőtt odaérne hozzád. ezekből is van többféle, könnyű ijas illetve a nehéz, számszerijjal felszereltek akik az erősebb páncélt is átütik, de lassabban lőnek.
szóval sokféle van, tapasztald ki, de azt el lehet mondani, hogy a támadás, védekezés és a gyorsaság pontok mérvadóak. meg tudod mindegyiket nézni a súgókönyvben. részletes a leirás. -
tttttom #1073 Engem az érdekel, hogy mennyi kiképzett csapat lehet összesen egy seregben? :) -
Papiczky #1072 Egységenként változó. Általában 30 egységről kell beszélnünk, íjászok esetében ez a szám azonban minden esetben 20. A normannok és a római gyalogság pl. 40 fős egységekkel indul, ahogyan a parasztok is. -
tttttom #1071 Hi! :)
Én is elkezdtem játszani ezzel a gyönyörűséggel. :)
És máris van egy dolog amit nemtok, mert nem nagyon tapasztaltam ki. :D
Összesen mennyi katonai egységem lehet egy seregben?
Mármint a max. szám amit egy sereg képes magában alkotni. Ilyen 20-30 csapat összesen vagy hány?