Knights of Honor

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ghost rider
Nálam csak hungary van.
Velük vagyok.
Bár az nálam is érdekes volt, hogy kivált belõllem egy pannónia nevû ország.

realadam
Tényleg igazad van.De hülye vagyok.

Elég érdekes dolog történt nálam.Nézem a nagy térképet és látom hogy 2 magyarország van.1 Hungary meg 1 Hungaria.Régebben csak 1 volt de nem tudom melyik néven.Nálatok is így van?

ghost rider
-10 minden olyan provinciában amit elfoglaltál, és nem konvertáltad át õket a papoddal.Amikor átkonvertáltad õket töbet nem lesz nosztalgia.

realadam
Ezt én is tapasztaltam.Én a franciákkál vagyok és nálam is lázadnak a saját alapterületeimen.
De egy dolgot nem értek.Ahol mutatja a népesség boldogságát ott wars pont alatt van egy olyan , hogy nostalgia ami 10-et von le.Ez azt jelenti, hogy ha egyszer elkezdek háborúzni akkor minden provinciában -10 mert õk emlékeznek arra és nem lesznek boldogok?

Egyébként kössz a segítséget!

Nekem pont a PC Guruból van meg a játék.

ghost rider
Oké 😄
Csak azt gondoltam kicsit reklámbeütése van 😄
De szerintem is simán megéri és kapsz mellé pc gurut. 😊
Nekem is lenne egy problémám:Az a baj, hogy magyarokkal vagyok és pl budán meg egyébként is magyar területeken van leginkább lázadás a háború miatt, holott nem is harcolok abban a provinciában.
És ezt nem tudom, hogy lehetne csökkenteni.
Tegnap elég érdekes dolog történt velem: kivált belõlem meg ausztriából pannónia 😄

bigapó
Ghost Rider jól foglalta össze amit kellett, én is így jártam el annak idején. amit még hozzátennék az az, hogy amit elfoglaltál új területeket, ott mindig megnõ a lázadás-veszély, mivel te egy Hódító (betolakodó) vagy.
Ezt úgy tudod csökkenteni, hogy megfelelõ épületeket építesz (fogadó és upgradjei, templom is jó asszem), adók alacsonyan vagy egyáltalán ne legyenek, és ha más vallásúak, akkor át kell õket konvertálni arra ami neked van. Ezt a Pappal tudod, de magas szintû legyen, mert egyébként belehalhat.

The Matrix has you...

bigapó
Én pedig nem zárójelben jelzem, hogy a Knights of Honor a PCGuru új számának a melléklete. 2000 Forintért szerintem simán megéri😊

The Matrix has you...

ghost rider
Igen, hadsereget csak marshallokkal lehet vezetni.
Egy kis idõbe nekem is beletellik mire odaérnek az embereim minden lázadáshoz, de viszonylag elég jól állok lázadások terén és nekem kb. 4 marshallom van.
Én általában oda küldöm õket ahol nagy a lázadási veszély és így könnyebb legyõzni õket.
2 marshallom támad (egyszerre) 2 pedig védekezik.
Nem jó olyan sok marshall max. 5 mert akkor kevés pénzed lesz ha nem csinálsz kereskedõket, vagy ha nincs papod nem tudod lenyugtatni a lázadó embereket,ha pedig nincsen kémed nem tudod kiszûrni az ellenséges kémeket.
A legideálisabb elosztása a 9 helynek: 5 marshall, 2 kereskedõ, 1 pap, 1 kém.
(Amúgy csak zárójelben közölném, hogy a pcguru-ban pont a knights of honor az ajándék játék.)
Ha valami kérdésed van akkor nyugodtan szólj!

realadam
Hello mindenki.1 kérdésem lenne.HAdsereget csak marshallokal lehet vezetni?Mert ugye csak max 9 embert lehet valamien pozícióba rakni és nálam már mindegyik marshall de még így sem tudom olyan helyekre rakni õket ,hogy eltudjanak érni minden lázadást és ha még háborúzom is akkor teljesen reménytelen a helyzet.Lehet ,hogy én vagyok a béna de szerintem kell valami megoldás legyen.Elõre is köszi a segítséget.

bigapó
mindig írja, hogy mihez mi kell, azt figyeld és olyat építs ha tudsz, mert nem mindig lehet mindent.

The Matrix has you...

beyczy
idõközbe már rájöttem <#smile> az a poén hogy a szomszédos provinciámba már lehetett csinálni <#vigyor2>

\"A kemény és kitartó munka idővvel meghozza gyümölcsét... A lustaság azonnal!\"

Botond
Nem minden területen engedi. Nézd meg, hogy egyáltalán lehet e.
beyczy
lehet hogy csak én bénázok, de hogyan tudok Man-At-Arms-okat "gyártani"? van a városba Swordsmith is meg Chainmail workshop is. Svédekkel vagyok és egyedül az axeman-t meg vikinget engedi
pls help me

\"A kemény és kitartó munka idővvel meghozza gyümölcsét... A lustaság azonnal!\"

beyczy
hát ezek közül egyik se jött be de azért kösz a tippet
végülis nem volt létkérdés <#wink>

bigapó
talán megfelelõ parancssor beírásával elérheted, szerintem legalábbis. ilyenre gondolok, hogy jobb-katt az ikonján és ott van ilyen beállítási lehetõség, hogy milyen ablakban induljon vagy ha így nem akkor pedig valamilyen paraméterekkel kell indítani az exe-t. koh.exe /windowed, de ez most tipp volt😊)

options-ban ezek szerint nem találtál ilyen opciót?

The Matrix has you...

beyczy
lenne egy kérdésem de inkább technikai jellegû. lehet valahogy windowed módba futtatni a játékot? vagy csak full screen-en?

bigapó
Úgy láttam, hogy törölték, mert azt írja, hogy a tulajdonos eladta az oldalt, szerintem ez annyit tesz, hogy lejárt a domain, nem lett meghosszabítva, így a törlés sorsára jutott😞( elég szomorú. Akkor annyi marad, hogy ezt a fórumot böngészed, mert azért elég sok mindent kiveséztünk itt😊
ha van konkrét kérdés most, tedd fel bátran, megpróbálok tõlem telhetõ legjobbat válaszolni😊

The Matrix has you...

beyczy
hy all! a hivatalos oldalt törölték vagy elköltözött? régebben láttam volt ott jó kis guide elég sokmindenre kiterjedt meg tippek is voltak meg leírások
de sajna már nem találom
ha esetleg valakinek van angol vagy magyar leírása a játékhoz azt szívesen fogadnám<#wink>
szeretem ezt a játékot <#vigyor3>

hooah
Van magyarítas már a játékhoz?

Botond
Trónörökösnél is volt oszlás nekem. Amikor nem a legidõsebb a trónörökös, hanem a legjobb (több fiú esetén...), akkor az idõsebb/idõsebbek belázadnak kõkeményen. 😊 Amúgy trónörökösnél valóban nincs gáz, de nekem kb minden harmadik királynak nincs örököse.
Botond
Nekem anno 1.03al meg 1.00-val oszlott folyton. Mondjuk azóta kiszûrtem az alaphibákat, amiket anno nem figyeltem.

- Háború volt, amikor halt a király, ilyenkor tuti lázadás
- Csupa tábornokom volt, amikor kihalt a királyi család, ilyenkor tuti összevesztek és szétkapták a birodalmam. Azóta mindig van egy 5-ös szintû kereskedõm, vagy papom, aki adott esetben trónra léphet, ha háború sincs, akkor jó eséllyel nincs birodalom szakadás.
- Férjhez adtam a lányokat. Ilyenkor ugye jött a sógor, hogy na ide a fél birodalmat. Ha adtam azért ment szét az ország, ha nem adtam akkor -5-6 kingdom power, és máris atomizálódott a birodalom.

Szóval lassan de biztosan kiismerem az alaphibákat. 😊 Most egész szépen nõ az ország, ha lenne beépített screenshot csináló, még képez is tudnék betenni ide. 😊
bigapó
ha megvolt az utód, akkor nekem sosem oszlott fel. csak kis szerencse is kellett hozzá😊

The Matrix has you...

Botond
1.05-ös patchal játszhatóbb lett. Nem oszlik fel az ország minden második király után. 😊
Botond
Megint elõvettem, és még mindig jó kis gém. 😊 Magyarország világuralomra tör. 😊
Értem és köszönöm!A tutorialhoz vki nem tud magyarítást?Vagy a Súgóhoz?

bigapó
Melyik populációra gondolsz? Ami bent van a városban? Azokat bizonyos épületek felhúzásával tudod növelni illetve van egy csoda ami asszem 30%-al növeli minden városban a születések számát (nem születés, de ennyivel több embert kapsz adott idõ alatt).

A búza is hasonlóan mûködik, fejbõl nem tudom a nevét az épületnek, de azt kell felhúzni. Valamint van pl a Granary, amivel több búzát tudsz tárolni a városban. Minden épületnél le van írva, hogy mit ad, a súgót nézegesd, sokat segít. Én speciel mindig elfelejtettem, hogy mihez mi kell, így minden 3. gombnyomásom a súgóra tévedt😊)

A Cleric a pap, igen. Az a frankó amikor az 5-ös szintû papomat megválasztják Pápának; na az a szívás, szépen elveszi a csapatból és nem tudsz mit csinálni, újat kell fejleszteni.

Amit érdemes megtenni, hogy a királyi családból kell választani a Papot, elsõsorban a trónörököst, persze maxra kifejlesztés után, nehogy meghaljon. Ha nincs trónörökös elveszíthetsz egy csomó területet.

The Matrix has you...

Ja és buzát,h lehet GYORSAN keresni?

Köszi!😊
Az lenne a kérdésem,h lehet növelni a popuációt?Meg az ,h a Cleric az a pap?

bigapó
ne azt kérdezd, hogy kérdezhetsz-e, hanem tedd fel a kérdésed😊)

ez egy fórum, ez így mûködik. amíg a játékról van szó, addig nem lesz gond😊

The Matrix has you...

OH KÖSZÖNÖM NAGYON BIGAPÓ!Még egy kérdésem lehet?😊

bigapó
huh, nem rossz, kicsit el voltam úszva idõben, de most már válaszolok😊

1.) Ha azokra a falukra, farmokra gondolsz amiket megtámad a gép illetve erre neked is van lehetõséged, akkor azokkal nem tudsz csinálni semmit. Vagyis tudsz, odamész és levered, mint a szöget😊 Ha sikerül legyõznöd akkor asszem nem rombolják le (merthogy fosztogatás folyik éppen, ezért lesz leégett a terület ott), de ez nem biztos. Sok jelentõsége nincs a játékban, esetleg kiesik egy kis lóvé vagy hasonló, de Én nem emiatt vesztettem háborút.
Mostanában játszottam játszottam pár kört vele és azt az új taktikát alkalmaztam, hogy megtámadtam ezeket a falukat, erre mindig kijött a várból, hogy leverjen, ekkor vagy megtámadtam két másik hadsereggel vagy rögtön a várat vettem célba, mert ugye ilyenkor nincs akkora védelem bent és ha visszatért, elõnyöm volt a várban védekezéssel.
Érdemes odafigyelni erre, mert ha úgy látod, hogy vesztésre állsz, akkor inkább menekülj el, mert egy maxra kiképzett vezért nehéz pótolni, míg a sereget könnyebb. Igaz, hogy a katonák is gyûjtik a tapasztalati pontokat, de az nem számottevõ.

2.) Amikor elfoglalsz egy provinciát, akkor ott felüti a fejét a hazafias érzelem, magyarán vissza akarnak csatolódni az anyaországhoz. Ezt úgy tudod leggyorsabban csökkenteni, ha a csapatod tagja egy Pap, akit oda tudsz küldeni, hogy csökkentse ezt a fajta ellenállást (amolyan partizán-deaktivátor😊 )
A másik ok amiatt lázonganak, ha nem azonos a vallásuk a Tieddel (ez még több mínuszpont neked). Ezt is a Pappal tudod csökkenteni, ezt hívják Konvertálásnak, átneveled õket a saját hitedre. Arra kell figyelni, hogy maxra kifejlesztett Pappal csináld meg ezt a lépést, mert ha nem elég fejlett, akkor akár bele is halhat szegény papocska. Fejleszteni a könyvekkel tudsz, ezért érdemes sok templomot építeni, hogy írkálják a sok könyvecskét. Eleinte nehéz, de késõbb már gyerekjáték lesz.

3.) Igen, csak 15 épületet lehet felhúzni egy Provinciában. Arra kell figyelned, hogy milyen "alapanyagok" vannak a területen. Stone, Marble, Sheep. Bal oldalt fent mutatja. Ha például valahol Stone van, oda nem tudsz építeni birkatelepet. Ez logikus, de azért fontos megemlíteni, mert vannak összefüggõ épületek, egyiket nem lehet megépíteni a másik nélkül vagy nem lehet tovább fejleszteni. Ilyen például a Katedrális. Ehhez asszem három alapanyag is kell aminek meg kell lennie egy területen, erre nagyon kicsi az esély. De ha megvan akkor viszont nagyon sok mindent kaphatsz.

4.) Ez általánosan érvényes válasz lesz, nem csak a magyarokra érvényes.
A lényeg, hogy eleinte katonai épületet építs, legfõképpen a terület speciális egységeire kell támaszkodni, a Teuton lovagok például nagyon drágák, de a legjobb katonák a világon. Érdemes használni a lovas egységeket, mert elég gyorsak, oldalba lehet velük kapni az ellent. Mondjuk legtöbbször nem Én harcoltam, hanem rábíztam a gépre, általában jól csinálta a dolgokat, csak figyeltem, hogy mikor állok vesztésre és ha nagyon akkor menekültem.
Visszatérve, kell gazdasági épületeket is felhúzni, de jó ha van védelem minél hamarabb. Az alap egységekbõl elég a nyilas és a Men-at-arms. Strapabíró katonák a nyilasok meg addig lövik az ellent. Késõbb, ha lesz lovad, akkor meg lehet lovasíjászokat használni. Nem kellenek a buzogányosok, meg a dárdások, szerintem legalábbis csak a helyet foglalják a területen, Én ezeket az épületeket fel sem húztam sosem, mégis végigvertem Európát😊)
Elõbb-utóbb Te is rájössz a helyes taktikára😊

Olvasgass vissza, jó pár oldalt teleírtunk tippekkel. Olvasgasd a játék súgóját is, egy csomó dologról nem is beszéltem, például a különbözõ "csodákról", ezek alapcuccait megszerezve mindenféle plusszokat kapsz. Az egzotikus termékeket (elefántcsont, ékszerek, selyem, stb.) tengeri kikötõkön keresztül lehet beszerezni, ezért haladj a tengerpart felé idõvel. Fel kell húzni a halászkunyhót a városban, aztán ebbõl lesz a dokk, majd kikötõ és végül admiralitás (ha jól emlékszem). Ha belépsz a városba, akkor alul-középen látni fogsz egy vasmacskát (horgonyt), erre ráklikkelve kiválaszthatod a szállítani kívánt cuccot és 5000 aranyért egy kis idõ múlva a tiéd is lesz (egészen addig, míg el nem veszted a várost😊 ). Nyolc ilyen csoda van, mindegyik hasznos, le van írva, hogy melyikhez mi kell és ebbõl neked mi van már meg. Ha sikerül megcsinálnod mind a nyolcat, akkor már meg is nyerted a játékot (egyik fajta nyerési lehetõség). Elõre szólok, hogy nem lesz egyszerû, jó pár területet kell uralnod, hogy meglegyen, de nem lehetetlen, Én már megcsináltam. Kétszer ugyanúgy nem lehet, mert a gép minden új játéknál véletlenszerûen keveri meg az elérhetõ alapanyagokat, szóval variáció van bõven, meg terület is😊)

Sok sikert és jó játékot!

The Matrix has you...

1.Hát például amikor a farmokat,falukat stb lerombolják ,azt fel lehet rögtön építeni vagy csak meg kell várni még felépül?
2.Magyarokkal vagyok és elfoglaltam Moldáviát,de a Religationt(asszem a vallás) nem tudom megcsinálni és mindig fellázadnak...mit tudok vele csinálni?
3.Csak 15 épületett lehet egy városba építeni?
4.a magyaroknál melyik katonákat ajánlátok ?

Röviden ennyi...Nagyon meg köszönném,ha válaszolnátok!!!

bigapó
miben kellene segítség?

The Matrix has you...

És vki tudna segíteni a játékban?

magyaritasok.hu-n lesz kint, vagy egy link lesz kitéve a letöltésekhez, és nemtommikor készül el.

http://knightsandmerchants.zxq.net/ http://egykis-tgwh.blogspot.com/

És kb mikor készül,vagy honnan lehet letölteni?

pedig készül, csak még kell neki idõ. jó sok, mivel elõrõl kellett kezdenem, de jobb volt így 😉
a diplomata üzenetek kérlekszépen 1,46 mb... az bizony jó sok oldal... mindig máshogy van megfogalmazva, ez a kihívás benne...

Fenrir
Nekem nincs problémám vele, hidd el 😊

A halál csupán a kezdet...

bigapó
én nemtok róla semmit, de így 2 év után kevés esélyt látok rá.

szerintem azt a pár mondatot amit diplomata üzeneteknél kap az ember nem nehéz lefordítani szótárral, a többi meg úgyis pár szóból áll. melyik épület mire mit ad, melyikhez mi kell, stb. ezeket nem olyan fárasztó kikeresni, de egy pár óra játék után úgyis minden egyértelmû lesz, szerintem...

The Matrix has you...

Fenrir
Van valami hír a honosításról?

A halál csupán a kezdet...

bigapó
közben rájöttem én is, valszeg régebben is csak azóta már elfelejtettem😊

hódítással kell eljtuni a megfelelõ provinciáig, nem kell mindig újat kezdeni😄D

The Matrix has you...

nincs. mivel minden új játéknál más lesz a provincia adottsága... próbáld ki. én úgy szoktam, hogy addig kezdek új játékot, amíg nem tetszenek a provinciák... mert ha mindenhol csak hal van, akkor ugye nem sokat tudsz építeni. egy moddale lehet meg lehet csinálni, de nem hiszem... túl nagy munka lenne...

bigapó
UP! A nap😊

Helló pajtikák kik régen húzták már az igát😊

Szóval, újra belekezdtem a hódítgatásba. Megy minden mint a karikacsapás, de van egy problémám amivel régebben sem tudtam dûlõre jutni.

Annyi lenne, hogy ugye mindenki tudja, hogy vannak a provinciákon belül bizonyos "elemek", például Pasture, Mineral Deposits, Marble Deposits stb. Gondolom minden veterán tudja mirõl beszélek. Ettõl függõen lehet bizonyos épületeket felépíteni. Pasture nélkül pölö nincsen Sheepfarm...höhö, furcsa is lenne. Már csak annyi lenne a problémám, hogy ahol van szabad hely - mindenhol 3 féle lehet maximum - oda lehet-e valahogy bepaszírozni egy újat, ami nekünk kell? Teszem azt Pasture mellé legyen Mineral Deposits, mert akkor lehet megcsinálni az Egyetemet (a könyvtár fejlesztése).

Van ennek valamiféle módja?

The Matrix has you...

nemtom, majd amikor befejezem 😉 inkább csak jövõre. bocs a késõi reagálásért... sg keresõben még csak 115 hsz van jó pár hónapja... rájöttem, hogy nem szabad rá hallgatni 😄

hooah
Magyarosítás mikorra lesz?

nincsmit. tuti hogy le van írva az oktatójátékban, sztem csináld végig, egész hasznos 😄 és tessék írni! 😄 senki sem tudja itt mi a jó játék???

Talán nem említettem de <#worship><#worship><#worship>...
Szóval lama vagyok, üssetek <#falbav>
Pedig mit össze nem kerestem! <#lookaround>
Mégegyszer nagyon kösz!

hi
C:\Documents and Settings\Rendszergazda\Application Data\Black Sea Studios\Knights Of Honor

Rendszergazda helyett a becses neved olvasható. amúgy a tutorialban is le van írva, hogy ott vannak a mentések. vagy a súgóban, már nemtom. azokat olvasd át, sok hasznos tanács van bent.

Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a mentett állásokat hol lehet keresni a játék könyvtárában? Mert a szokásos SAVE vagy hasonló mappát vagy esetleg .sav fájlokat sehol nem találok.
Elõre is köszönve a segítséget! <#worship>

bármelyik nemzet lehet erõs, csak el kell foglalni egy-két jobb provinciát 😉 nah pl. az írekkel nem a legkönnyebb... de megoldható. az itáliai, meg a dél franciaországi területek is elég jól termelik a katonákat. nehézíjász, számszeríjászok, elég ütõsek 😄