1310
Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
-
TGWH #990 Majd ha válaszol, akkor megírom neki h megadom :D
Így kell beírni a neveket, az a rész pont kimaradt, vagyis hiányos, vagyis macerás minden nevet egyenként megkeresni, hogy micsoda magyarul...
Alajos.m Alajos
Alamanno.m Alamanno
Alan.m Alan
Albert II.m II. Albert
Ugyan így megy a rangoknál:
Pan vápa Vápa
Pasha pasa Pasa
Patriarch pátriárka Pátriárka Pátriárkák
Ez meg egy kis segítség, hogy én hogy oldottam meg az országok neveinek és a térképnek a gondját-baját:
eu_kingdomdescr.txt
HannoverA
kingdoms_1200.ini
name = HannoverA
eu_realms.tsv
Hannover Mecklenburg Mecklenburgish
HannoverA Mecklenburgi H. Mecklenburgi Hercegség
//Az ,,A'' végű így maga a provincia, a sima meg a tartományban lévő város//
towns.ini
Hungaria = Esztergom
eu_realms.tsv
Hungaria Hungaria Hungarian
//Hungaria-ra hivatkozik, aminek a neve Esztergom, így Esztergom városa fog megjelenni//
towns.ini
Banat = Temesvar
//Tartomány = Varos kulcs//
eu_towns.tsv
Temesvar Temesvár
Varos kulcs Városnév
eu_realms.tsc
Banat Délvidék délvidéki
Tartomány Tartomány neve
Hozzáteszem nálam elég bénán van megoldva, Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja, Dunántúl és Szlavónia van.
Dunántúl az kb. a Duna jobb partjától keletre, és Felvidék mellett... Felvidék és Délvidék egymással határos... Szlavónia, Erdély és Kárpátalja nagyon nagyjából a helyén van...
Ennél jobbat nem sikerült kihoznom.
De már annyi fájl van, hogy rendet kell tennem, melyik a legfrissebb... -
Papiczky #989 Akkor ezek szerint te sikerrel jártál a nevek magyarosításánál? Én is próbálkoztam vele de kudarcba fulladt, ez is része lett volna a modnak. A neveket tartalmazó fájlt nem tudod nekem elküldeni, hogy beletehessem a modba? Természetesen a neved feltüntetéséve ahogyan az illik.
A gyúrással majd igyekszem :D Köszi, hogy megkérdezted őt, már rég szerettem volna neki írni egy privátot de mint említettem erre nincs mód. Esetleg az e-mail címét meg tudod adni? -
TGWH #988 Megkérdeztem, majd hamarosan válaszol elvarian. Itt a weblapja. http://www.rome.webz.cz/
Hmm, akkor kapcsolódik egy másik olyan fájlhoz, ahol vannak tabok, ez biztos. Tudom, mert én is megszívtam a nevek magyarításánál :D
Igazából a magyar verzióra kéne gyúrnod, addig meg próbálgatni hogy mit tudsz elérni, pl. térképszerkesztés terén :D legalábbis ez lenne a legjobb.
Terroristák tényleg nincsenek, inkább ,,terroristák''-at kellett volna írnom :D -
Papiczky #987 Továbbá reagálva a muzulmánra: A játékban alapból, mindenféle módosítás nélkül van nekik három egységnyi morál bónuszuk. -
Papiczky #986 Sajna a térképszerkesztés nem megy, próbáltam. A terepet össze tudnám rakni, a városok elhelyezésével van gond, de való igaz vannak nagyon jó térképek. Egy Kárpát-medencét és Balkánt magába foglaló módosítást én is szívesen fogadnék.
Nem értem milyen magyar terroristákról beszélsz, nem hinném, hogy itt vannak ^^ Esetleg... na mindegy ebbe ne menjünk bele.
A tabokat pontosan mire érted? Az .mp feliratnál. Mert ott nincsenek tabok, mármint abban a fájlban ahol ezt be kell írni. -
TGWH #985 .mp felirat azért lehet, mert ahol átírtad ,,Magyar''-ra, ott nem jól kezelted a tab-okat. A tab-ok fontosak, azok rendezik táblázatba az egész szöveges dokumentumot.
Igazából a muzulmánokat nem értem, a dzsihád miatt amúgy is nagy harci kedvük van, gondolj csak a mostani terroristákra - nem, nem a magyar terroristákra... -.
Esetleg egy valódi Mo és környéke térkép nem lenne rossz. Nem lehetetlen feladat, nézd csak meg az angol fórumot, elvain-nak még térképeket is küldtem, úgy tudom tervezi a valós térképeket a játékba.
Gondolom ezek a változtatások a második korszakban jönnek be. Esetleg megcsinálhatnád a másik kettőt is. A játék amúgy is csúsztat, lehetne a harmadik korszakban a tatárjárás... vannak benne 50 évnél durvább tévedések is... -
Papiczky #984 Ez is történelmi megközelítés és forráselemzés közötti különbségeken alakuló nézőpont kérdése.
- Erdélyben éltek románok, a 13. században kezdek bevándorolgatni, főleg a tatárjárás után. Akkor vlachoknak hívták őket, és nem gondoltál magukról, hogy a dákok leszármazottjai - ugye mert ez nem igaz. A dákó-román elmélet is csak feltételezés, és valószínűleg nagyobb nacionalista hatás van benne mint történelmi realizmus. Kisebb részben pogány szlávok, valamint testvéreink az avarok éltek Erdélyben a 9. század környékén, javára azonban avarokkal kevert szláv populációról tesznek említést, véleményem szerint az avarok kulturális hatása miatt a szláv populáció önállósága sehová sem tehető. Tulajdonképpen az itt élt szlávok olyan hamar asszimilálódtak a magyarságba mint annak a rendje. A magyarság ekkori kultúrája lényegesen fejlettebb volt az itt élő szétszórt szlávokénál, de még az avarokénál is valamelyest. Nem beszélve arról, hogy egy magyar nyelvű nép - ez a székely - már jóval Árpádék előtt élt Erdélyben. Most ugye ez tudományos megközelítés dolga, mert ezzel kapcsolatban is létezik rengeteg teória.
A szláv egységeket tulajdonképpen főként azért töröltem ki a magyar területekből mert lényegesen nem gondolom, hogy jelentőségük lenne. A magyar hadseregekben nem voltak külön szláv egységek, ugyanúgy részt vettek a gyalogság és később a lovasság munkájában mint bármely itt élő nemzet. Nem beszélve arról, hogy Mohács előtt az ország, tehát a Kárpát-medence lakosságának 80%-át magyar nyelvűnek, magyarnak számolták. A későbbi háborúk folyamán az elvérző magyar nemzet helyére érkeztek, illetve szaporodtak el más nemzetiségek.
Ami igazából kellene az egy szász katonai egység még Erdélybe de ilyen sajnos nincs. Lehet beteszek majd egy Heavy Swordsman-t, a németek között azt mindenütt lehet képezni a játékban. Talán az is utalhatna rá.
A moddal egyébként nem tudom mit kezdjek még, tulajdonképpen nem akarok lényeges változásokat végbevinni csak kicsit csinosítani a játékot. Ez a mostani állapot. Ötleted van esetleg?
- Székely katonai egység Erdélyben
- A pogányok pénzcsökkentésének módosítása 30%-ról 20%-ra
- Az iszlámok 5%-os pénz bonuszt kaptak, de a harci moráljuk 2 pontra csökkent 3-ról.
- Magyarország lovas íjászok helyett sztyeppi lovasságot képezhet
- Magyarországon nincsenek többé szláv fejszések és szláv íjászok, helyettük fejszések és íjászok vannak
- 12-es szintű város 50 bonusz élelemtároló helyet kapott
- Erdély nem semleges többé diplomáciailag, szomszédjaival jó, illetve rossz kapcsolatai lehetnek
- Az erdélyi vajdaság pogány vallású állam.
- A magyar királyi család neveinek viszonylagos módosítása.
- A többjátékos üzemmódban a hadsereg típusának megválasztásánál elérhető egy új csoport a „Magyar”, itt a játékosnak lehetősége van magyar katonákat hadrendbe állítani. Sajnos egy hiba miatt a kategória neve mellett .mp felirat szerepel.
- Egyes országok megszűnésük után a gépi játékos által bizonyos feltételek mellett, ismét egyesíthetőek, abban az esetben, ha függetlenedik egy, korábban az adott ország részét képező tartomány
- Egy új többjátékos pályával bővült a játék
- Jeruzsálemben lehetséges Templomos katonákat kiképezni keresztények számára, a muszlimok Szaracénokat képezhetnek ki. -
TGWH #983 Gratula érte. Pár gondolat:
- a Kárpát-medence őslakóinak számát - az avarokat és a szlávokat - nagyjából ugyan annyira becsülik, mint a honfoglaló magyarságot
- Erdély vallásáról nem sokat tudok, de tudomásom szerint a románok (vláhok) voltak ortodox vallásúak, ez ugye ma is látható. A romániai keresztények többsége Erdélyben és Csángóföldön lakik, amik ugye szín magyar részek - voltak, mostanság elrománosítanak mindent -
További sok sikert. -
Papiczky #982 Üdv mindenkinek!
A lentebb SPZ2 néven regisztrált felhasználó vagyok.
Örömmel tudatom, hogy az "Erdély" módosításom immáron 2.0-ás verziója közelében jár, mely egyaránt tartalmaz javításokat és bővítéseket! A módosítás még nincs kész, elképzelhető, hogy lesznek még bővítések, módosítások.
- HIBA JAVÍTVA:Erdély semleges kapcsolatokkal rendelkező terület volt, ezért zavaró tényezőként volt jelen a játékban. Tulajdonképpen senki nem támadta meg és mindenki elfogadta a kereskedelmi egyezményeit. Ez a hiba javítva. Szomszédai negatív és pozitív kapcsolatokat is ápolhatnak Erdéllyel.
- MÓDOSÍTÁS:Magyarország az európai lovasíjászok helyett (Horse Archer) sztyeppi lovasságot képezhet ki. Ez történelmileg jobban igazodik nemzetünkhöz.
- MÓDOSÍTÁS:[b]Magyarországon nincs többé mód szláv katonai egységek kiképzésére (Slavonic Axeman, Slavonic Bowman) helyettük Axeman és Bowman egységek képezhetők ki.
- [b]MÓDOSÍTÁS:[b]Az Erdélyi vajdaság vallása nem ortodox hanem pogány, mivel az Erdélyi vezetőrétegen kívül nem sokan vették fel a kereszténységet a térségben.
- [b]MÓDOSÍTÁS:A pogány vallású országok korábban 30%-os pénzcsökkenéssel számolhattak vallásuk miatt. Ez a szám 20%-ra csökkent.
- MÓDOSÍTÁS:Az iszlám vallású birodalmat 5%-os aranybónuszt kapnak vallásuk után.
- BŐVÍTÉS:Erdélyben kiképezhető egy helyi különleges lovas egység a Székely. Rendkívül jó lovasíjász ám gyenge közelharcos. Ez az egység kizárólag Erdélyben található meg.
- BŐVÍTÉS:A 12. szintet elért városok 50 egységnyi élelmiszer tárolási bónuszt kapnak.
- BŐVÍTÉS:A keresztény vallású nemzetek számára bekerült a játékba egy új épület, a Kórház (Hospital), a muszlimok számára pedig az értékekben ezzel azonos Zawiya. Ezek az épületek csökkentik a város aranymennyiségét négy ponttal de növelik a környéken élő munkások számát falvanként egy ponttal, továbbá boldogságot és kevés ostromvédelmet biztosítanak. -
allobrox #981 a város nézetben van egy aranyszínű horgony, arra rákattintasz és kitudod választani, hogy melyik kell -
loki1990 #980 helo az exotikus cucokat hogy lehet megszerezni az admiralitas mar megvan melyik országban lehet oket megtalálni nagyon surgos volna elore is koszi -
TGWH #979 Szerintem az angol fórumon kérj segítséget.
http://forums.blackseastudios.com/forumdisplay.php?f=1
Ha lesz időm, akkor esetleg utána járok. -
SPZ2 #978 Igazad van tényleg nem mód hanem módosítás, minden bizonnyal lehagytam a szó második felét - sajnos nem először fordulna elő - ugyanis a módosítás leírásában is "módosításként" neveztem meg.
Amit írsz azt magam is szerkesztettem de a probléma továbbra is fennállt így gondoltam hagyom az egészet úgy ahogyan van. Elvégre eredetileg nem "Geza I" és "Isthvan" valamint "Tesla" voltak az eredeti magyar uralkodói réteg hanem Gyeücsa - a Géza elnevezés XIX. századi - Sarolt és fia István. Sajnos hiába akartam ezt nevek kibővítésével orvosolni - az általad említett fájlokban - nem volt működőképes a dolog. Arról nem is beszélve, hogy egészen 1001-ig Magyar Fejedelemség és nem pedig királyság létezett. De ez megint ez másik történet :)
A spanyolokkal kapcsolatban igazad van, a fejlesztők valóban nem ügyeltek minden apró részletre, ami ugye hazánk határaiban és a városok elhelyezkedésében is megmutatkozik. Ettől függetlenül persze ez egy kiválló játék, egyike a kedvenceimnek.
Hasonlókat nem ismertek? Ahol természetesen Magyarország is irányítható. Nem a Medieval Total Warr 2-re gondolok, bár az is jó lenne csak az én masinám alatt kicsit "zötyög" a tervezett gépvásárlás után azonban persze egyike lesz az első játékoknak amibe bele fogok kezdeni. -
#977 Egy megjegyzés:
A hadvezéredet leggyorsabban úgy tudod fejleszteni, hogy elmész vele falukat rabolni. Tudom, nem túl magyaros ahogy írtam, de a lényeg, hogy amiken fáklya jelenik meg azokat lehet támadni, egy lángoló csík jelzi az időt amíg ott vannak. Akát több szintet is lehet vele így léptetni, így nem kell attól félni, hogy egy ellenséges hadvezértől ki fog kapni full kezdőként, mivel ilyenkor nem sérülnek az emberek. Persze arra figyelni kell, hogy ne támadjanak meg közben, mert az már más tészta :) -
TGWH #976 Dícséretes, gratula a mod-hoz.
Ami nem mód :D mod -> modification = módosítás. Mód-ból van egyjátékos és többjátékos :D De ez most csak egy kis kitérő, mivel rühellem a mod módnak való fordítását, remélem nem sértődsz meg érte.
Ha jobban megnézed, akkor Spanyol Királyság sem létezett akkoriban, ahogy Zétáról sem tudja egy középiskolás sem, hogy önálló lett volna, én is csak wikis forrásokból tudtam meg, hogy egyáltalán volt ilyen. De akkor tegyük oda, hogy 1000 körül, 1200 körül, és hogy 1350 körül, meg van oldva.
Nem csak egy helyen kell átírni a neveket, bár nem tudom hogy csináltad. europe.pak-ban vannak az országhoz tartozó nevek, nem cska a text.pak-ban. Minden esetre a tab-okra nagyon figyelj, az nagyon fontos pl. az országneveket tartalmazó fájlnál is. Minden államhoz tartoznak fájlok, amik megadják hogy az adott korszakban ki volt a királyi család tagja.
Javaslom az angol fórumot, ott mindenre válaszolnak. http://forums.blackseastudios.com/forumdisplay.php?f=1
-
SPZ2 #975 Nekiláttam egy egyszerűbb mód elkészítésének a játékhoz mivel sajnos csalódottan vettem észre még évekkel ezelőtt mikor a játékkal játszani kezdtem, hogy a 11. századi korszakban, Erdély mint önálló "állam" nem szerepel holott mint tudjuk, hogy csak 1003-ban vált a Magyar Királyság részévé. 1003-tól az erdélyi vajda Erdőelvi Zoltán volt. Zoltán mint Gyula fia szerepel tehát. Mint tudjuk a Gyula méltóságnév, azonban nevek hiányában nem tudtam "Prokuj"-nak beírni, tehát maradt a Gyula mint legkézenfekvőbb.
Sajnos hiába próbáltam plusz neveket hozzáadni a magyar férfi, illetve női neveket tartalmazó fájlhoz a program nem volt hajlandó felismerni őket így a már meglévő neveket használtam fel az uralkodók és gyermekeik megnevezésére. Sajnos így a történelmi pontosság elmaradt.
Szerettem volna beleépíteni egy helyi, csak Erdélyben kiképezhető lovas egységet a "Székely"-t sajnos ezen tervem azonban kudarcot vallott mivel a játék sorozatosan kilépett még mielőtt a menü megjelenhetett volna.
A régió vallásának az ortodox keresztényt tettem meg mivel Gyulát szoros szálak fűzték Konstantinápolyhoz és innen is hívta hittérítőit.
A címerrel kapcsolatosan gondolkodtam egy darabig, sajnos az eredeti erdélyi címer beépítésére nem volt lehetőség így maradt annak két színének a narancssárgának és kéknek ötvözése csíkokban. Remélem megfelel, jobb ötletem nem volt.
Tulajdonképpen ez a módosítás semmi eget verőt nem tartalmaz, csak az erdélyi régiót mint magát játszhatóvá teszi a 11. századi korszakban. A módosítás használatához az eredeti játék 1.05-ös verziója szükségeltetik, warezolt, vagy a korábbi 1.03-as verzióval nem próbáltam ki ám gyanítom működik ezen verziók alatt is.
A módosítás letölthető a következő linkről:
http://spzlap.extra.hu/fajlok/erdely_v1.0.rar -
TGWH #974 Rákattintasz, és az alsó sávban lesz középen. Lehet, hogy ahol az építések vannak, a harmadik - utolsó - csoportban kell megépíteni a legfejlettebb kikötőt. -
1998 #973 Hol találom a horgonyt mert a kikötőt ki fejlesztem maximumra de nem találom sehol a horgonyt? -
TGWH #972 - Hogy fejlődik a hadvezér?
- Csatákat vív, és kap értük pontokat, katt rá, és meglátod. Amikor villog - vagy világít? - egy csillag, akkor kaptál egy vagy több pontot. Üres helyre kattint, és felvehetsz egy képességet, vagy egy már meglévőre katt, és fejleszted. Néha egy csatától akár két szintet is fejlődhet v.melyik képessége.
Egzotikus cucc: kikötőt felfejleszted a maximumra, majd katt rá, és középen lesz egy horgony, arra kell kattintani, és választhatsz egy egzotikus luxuscikket. Egy kikötő egy áru. -
1998 #971 Hogyan tudok egzotikus cuccokat szerezni? -
1998 #970 mire menjek hogy a skillt fejlesszem hova kattintsak mert a tábornokom nagyon fejlődik? -
Fasiszta #969 Ha fejlődik a tábornokod újból kattints a skillre akkor fejleszted tovább. -
1998 #968 Üdv mindenki!
Nem tudja esetleg valaki hogy lehet fejleszteni az engineering skillt hogy tudjak ostromlógépeket csinálni mert csak létrás egységeket tudok csinálni -
TGWH #967 Multi csak csatákkal lehet max.
Egy Eu térképen két vagy több játékos lehetetlenség. Egyszerű oka van, max körökre osztva lehetne megcsinálni egy teljesen free game-mel.
Magyarítás nem tudom mikor lesz kész. -
Wasse 1 #966 SPZ2: Ott van a Play with Friends. Ha akar vki neten játszani, akkor szóljon. -
SPZ2 #965 Üdv mindenki!
Nem tudja esetleg valaki, hogy a játékhoz létezik e egy ún. kooperációs mód? Arra gondoltam, hogy jó lenne ha haverokkal tudnánk játszani az európai térképen közösen, egy-egy állam kormányzójaként. Ha tud valaki ebben segíteni akkor kérem, megköszönöm neki! -
zolee24 #964 szia mikor lesz magyarositás a játékhoz? nagyon kéne nekem nem megy az angol de nagyon jó game ugyhogy ha van akkor valaki rakja már fel elöre is köszönöm
-
TGWH #963 Itt a kép linkje:
http://imagerz.com/QFdCXwoEBgA -
TGWH #962 Itt, alul le vannak írva, melyik országhoz mi kell, hogy egyesüljön egy újjá:
http://knights-of-honor.freehostia.com/factions.html
Szintén ezen az oldalon, a letöltések között van a két patch, meg pár mod:
http://knights-of-honor.freehostia.com/downloads.html
Vagy itt van még a két patch, az én oldalamon:
http://tgwh.cjb.hu/
A fenti linkre az országot leírásai kerülnek fel legelőször, és majd később sorban a többi, ahogy ellenőrzöm a fordítást. Tervezem még, hogy a magyarításhoz igazítom a modokat.
Itt vannak még modok:
http://forums.blackseastudios.com/forumdisplay.php?f=9
Ajánlom figyelmetekbe a Middle east scenario és a Britannia ( England ) scenario modokat, nagyon jól sikerültek, és szerintem lesz belőlük folytatás bőven. Már maga a térkép is változatosság. Én még nem próbáltam ki őket, de működnek, ahogy írták a fórumon.
Mod telepítéshez itt egy kép:
A lényeg, hogy kitömöríted a modot amit letöltöttél, majd bemásolod a mappákat a játék könyvtárába. Texts, maps, defs mappák láthatóak a képen. Ezek mind a packs mappában lévő .pak kiterjesztésű fájlok kitömörített változata. Ha .pak van a kitömörített fájlban, akkor a packs mappába másold bele. De előtte másold biztos helyre az eredetit.
A .pak fájlok fontosak, a mappák nem. Ha le akarod törölni a modot, akkor letörlöd a mappákat, ez fontos. Előtte nézd meg mi van a letöltött modban, nehogy más fontosat is letörölj.
Ha nem sikerül, írj, majd segítek. -
#961 Skócia is. Más országot még nem láttam megalakulni így, mint ez a kettő. -
zolee24 #960 sikerült találnom modokat de sajna nem tudom hogyan kell telepiteni ha valaki tud segiteni elöre is köszönöm
-
zolee24 #959 nagyon tetszik ez a game nagyon jó bár angolul nem nagyon értek de igy is élvezhetö a játék +azt szeretném kérdezni hogy melyik oldalról lehet leszedni hozzá modót ami szeríntettek nagyon jó aki tud ilyet legyen szives egy linket adni elöre is köszönöm -
TGWH #958 A legnagyobb hatalommal bíró országok időnként összeülnek, és ha egy tényleg nagyon erős, elismerhetik, mint Európa császárát. Azzal az opcióval te magad hívhatod össze ezt a gyűlést. Ha gyenge vagy, háborúba fogsz keveredni. De ha megválasztanak, akkor elvileg megnyerted a játékot. De idáig még nem jutottam el.
De általában mindig tartózkodnak, és egyik félre sem szavaznak a kettőből. -
#957 Sziasztok!
Bizonyos Norbi írt nekem egy e-mailt, de nem értem a kérdését, konkrétan nem tette fel szerintem, csak bizonyos Claim your title opcióról beszélt a "király" menüben. Ide is beírhattad volna közvetlenül, mert nem csak Én tudom a választ valószínűleg.
Szóval írd be ide nyugodtan, de akkor most már a konkrétat:) -
TGWH #956 Igen, ők azok. Van egy piszok jónak tűnő mod a BSS fórumán, a nagy térkép helyére betették az Nagy-Britanniát. Jónak tűnik. -
#955 Teutonic Knights, talán, így fejből:) -
TGWH #954 Mivel nem csak a szövegekbe kellett belenyúlnom, ezért most azt ellenőrzöm, hogy létre lehet-e hozni az egyes királyságokat, ha meg vannak a feltételek. Írország már létrehozható. -
#953 magyarításról mik a hírek? nem tudni semmit? -
TGWH #952 Bizánccal még nem is játszottam. Sem a Ném.-Róm. Birodalommal.
De katonák miatt is szoktam országot választani, pl. Itáliai Kir. a számszeríjászok miatt, hosszúíjászok miatt angolok, Német L.rend meg az erős kardosaik miatt, nemtom mi a neve. -
Fasiszta #951 Én is a ortodox vallásúakat szeretem főleg bizáncot.