1310
Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
-
Papiczky #1230 Mostanában ismét elővettem a játékot, évek múltán először, így neki is láttam az Erdély mod 2.5-ös verziójának.
Mint azt korábban is kifejtettem, a módosítás gondolata alapvetően azért fogalmazódott meg bennem, hogy más, nagyszerű felhasználók által készített, izgalmas módokat ötvözve a saját elképzeléseimmel, létrehozzak egy olyan keresztmetszetet, amelynek talán a magyar játékosok örülnek majd a legjobban, hiszen a legfőbb módosítások Magyarországot, illetve a magyar nemzetet érintik:
- Történelmileg hű magyar királyi családok
- A játék "early" korszakában Erdély és Ajtony is játszható államok. Erdély 1003-ban vált Magyarország részévé, Ajtony pedig önálló törzsi államával egészen 1028-ig tartotta magát. Így tehát 3 magyar nemzetiségű állammal játszhatsz a kezdeti időszakban.
- Sok magyar személynév és helyiségnév javítva lett, továbbá új személynevek kerültek hozzáadásra.
- Magyarország számára a korai időszakban „Horse Archer” helyett „Steppe Cavalry”-t vált kiképezhetővé.
- „Pannonia” és „Hungaria” és „Transylvania” tartományban lehetséges „Steppe Cavalry” kiképzése.
- Erdélyben a játék középső korszakán lehetséges „Teutonic Champion” kiképzése.
- Magyarországon már nem lehet „Slavonic Axeman”-t és „Slavonic Bowman”-t kiképezni, helyettük „Axeman” és „Bowman” vált kiképezhetővé.
Sok változást nem hoz, de annál több apróságot javít vagy rak helyre. Ami a skót és skandináv ország játékosait illeti, ők örülni fognak, hiszen a módosítás növeli a hegylakók és a vikingek fizikai sebzését. Kipróbáltam, elképesztő mit tudnak ezek a fickók a csatamezőn művelni!
Ami örvendetes, hogy a játék nehézségét sikerült még tovább növelnem úgy, hogy közben nem teszem tönkre a kezdő játékosok élményét. Már "easy" fokozaton is nagyobb kihívást jelent, okosabb ellenfelek, több aranyat keresnek, nagyobb védelmet építenek, több katonával és vezérrel támadnak, jobban taktikáznak! Természetesen a legnagyobb kihívás "hard" fokozaton érkezik. Próbálj például a "Holy Roman Empire"-vel játszani easy fokozaton. Rengetegen üzennek majd hadat... :) Minél nagyobb erőre teszel szert, annál inkább utálni fognak a többiek.
Ezenfelül normális, javított angol nyelvű olvass el fájlt is csatoltam a tömörítvénybe, persze nyilván ez titeket már annyira nem érint... :)
Szóval összességében, miért érdemes az Erdély moddal játszani?
- Fontos, alapvető, és pontosabb magyar vonatkozások.
- Számos királyság, amely a létezett, de nem került be a játékba, immáron játszható.
- A játék mindhárom nehézségi szinten nehezebb.
- A legnagyobb szintű városok 50 egységnyi élelmiszer tárolási helyet kaptak.
- Több tartomány át lett nevezve a pontosság érdekében. – nagyobb részük elvain „Holy Rome” módosításából lett másolva!
- A katolikus vallású államok pénz bonusza 30%-ról 20%-ra csökkent.
- A kiátkozott katolikus országok bevétele 10%-al csökkent.
- A pogányok pénzét csökkentő vallási hátrány -30%-ról -20%-ra változott.
- Az iszlámvallású államok 5%-os pénz bonuszt kaptak.
- A játékban több apróbb hibajavítás.
- Új vallási épület a pogányok számára! Növeli az aranyat és a könyvek számát. Feltétlenül érdemes megépíteni!
- Új királyság egyesítő küldetések.
- Az egyes nemzetek nekik megfelelő személyneveket kaptak. Úgy mint: kun, besenyő, mongol, horvát, szlovén, holland, dán, norvég, svéd, finn, porosz, litván, skót, walesi, ír, portugál, katalán.
- Kórház épület a keresztényeknek, és muszlim megfelelője a muszlimoknak. Növeli a város védelmét, rengeteg munkást ad, továbbá növeli a tartomány lakóinak boldogságát.
... ezenfelül természetesen számos olyan apróság amit nem írtam ki.
A modot a napokban töltöm fel a honlapomra, onnan bárki szabadon letöltheti majd. 1-2 napra még szükségem van vele, szeretném átnézni mit kell esetleg javítani, vagy mivel lehetne még gazdagítani. Egy kicsit szeretnék még csiszolni az ellenfelek intelligenciáján. -
#1229 a billentyüzeten a pause break-al -
Papiczky #1228 Szia!
Igen van pause lehetőség, azt hiszem pont a Pause gombbal lehet előhívni. Időkijelző is van, de arra már sajnos nem emlékszem. Régen játszottam :( -
Virág Dávid #1227 Sziasztok!
Van időkijelző a játék közben? Vagy esetleg pause lehetőség?
Eddig még nem jöttem rá ha van..... -
Eagle112 #1226 lesz 2. része?? -
TGWH #1225 Magyarítás nagyon béta verziója innét érhető el:
http://koh-hun.zxq.net/
Földesúr csak arra jó, nem hittél nekem :P
Modokat meg el kell kérni az angol fórumon, biztos van mindegyiknek külsős linkje. Vagy a koh-hun weblapra is feldobhatom. -
Badboy04 #1224 hali vagy most nezem van knight of honor shogun mod is:) suti... csak magyarositas van hozza? ha van kuldi el nekem koszike csaoka....
-
Badboy04 #1223 Bocsika Eagle112 de ezen az oldalon voltam es mar elevult a fajl vagyis toroltek es nemlehet leszedni :(,valakinek nincsen meg? kuldje el emailbe tomoritve [email protected],elore is koszike...... -
#1222 búzát add így gyorsabban tudsz egységeket képezni -
Eagle112 #1221 itt a scenairo:http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?507324-Knights-of-Honor-World-Scenario
azt szeretném kérdezni,hogy a földesúr mire jó a játékban? -
Badboy04 #1220 Sziasztok,1 kerdesem lenne, valakinek megvan a Knight of honor world scenario ? es ha igen kuldje el a letoltesi linket nekem valaki mert kerestem mindenhol de ahol lenne mar toroltek, nagyon csucs jatek :)segitsetek... koszike elore is.. -
TGWH #1219 Nem kell hozzá crack. Felteszed a javítást, és menni fog a játék. Innen le tudod szedni:
http://koh-hun.zxq.net/
Kettő van, értelemszerűen ha 1.03-ad van, akkor csak az 1.05-öt kell feltenned. -
Ozzyazegyetlen #1218 Vki segítsen legyen szíves, régebben semmi baja nem volt a játéknak és most crack után ezt írja ki: "unable to allocate memory: A leíró érvénytelen" micsináljak ez mit jelent..2cracket is próbáltam az 1.0 és 1.03-at de nem müködik -
TGWH #1217 Magyar mod csak egy-kettő van, a Black See Studios fórumán van minden, ott nézelődj. http://forums.blackseastudios.com/forumdisplay.php?f=1
Mármint magyar készítőtől van pár mod, de ami úgy tényleg magyar, olyat még nem csináltak. Nem sok embert érdekel ilyen szinten a játék. -
Eagle112 #1216 Valaki tud nekem adni egy jó magyar modot? -
TGWH #1215 Nincs, de a KoH weblap forgalma hirtelen megugrott :D -
starfoxer #1214 Nincs még hír a 2-ről?
-
starfoxer #1213 Beraktam a királyomat kereskedőnek, akinek kb 1 milliárd aranyas keresete volt fél percig. És ez még a játék elején volt. -
TGWH #1212 Lehet hogy nem költötted el? Vagy kaptad? Neked kell tudni mit csináltál... ha nem figyeltél oda, nem lehet kideríteni XD -
starfoxer #1211 Hogy lehet az hogy kód nélkül, rengeteg aranyam lett? (pár billiárd arany) Előzmények: A királyi tanácsban volt 1-2 hadvezér a többi kereskedő ( A király és a herceg is). -
Petiii94 #1210 Küld át légyszi.DE azért lett volna jó az msn mert gyorsabban válaszolsz.Én új egységekre gondoltam többnyire,meg egy párat eltüntetni.Jóval nehezebbé tenni a játékot ,mert most nagyon könnyű... -
TGWH #1209 Le van írva minden az fórumon. Kell egy program, ha nincs meg átküldöm. Azzal mindent ki tudsz csomagolni, és csak txt fájlokat kell átírni. -
Petiii94 #1208 Én szívesen csinálnám ha tudnám ,hogy kell:)
Vegyél fel msnre [email protected]
És ott tudnánkróla beszélni.Szeretnék pár új egységet+ nehezebbé tenni a játékot.:)
Meg még 1-2 újitás ráférne:) -
TGWH #1207 A gond csak ott van, hogy nem egyszerű, és sok időbe telik. Ötlete mindenkinek van, csak a megvalósításért kell dolgozni, az meg ugye büdös némelyeknek :D -
Petiii94 #1206 Heló:)
Akik szeretnek moidolni azoknak lenne egy két ötletem a játékkal kapcsolatban:)
Ha érdekkel esetleg titeket akkor megosztanám.:) -
TGWH #1205 A hivatalos fórum újra elérhető, rajt a modokkal :D
http://forums.blackseastudios.com/forumdisplay.php?f=1 -
TGWH #1204 A készítők fórumán elérhetőek a modok. Már amikor a éppen elérhető a fórum, legtöbbször működik, most úgy tűnik nem :D
http://forums.blackseastudios.com/forumdisplay.php?f=1
Innen már el lehet indulni, ott van minden ami a mod készítéshez kell.
Ha nem megy, vagy kérdésed van, regelsz és megkérdezed a készítőket. -
#1203 vannak módok a játékhoz?ha vannak hol lehet letölteni? -
Petiii94 #1202 Van valami új mod készülőben????VAgy az Erdély mod a leg újabb :???Még mindig -
Petiii94 #1201 Én mint csellengő vissszatértem:D -
TGWH #1200 starfoxer, csak cossaks féle van, de csinálhatsz ha gondolod. Amúgy, mint írtam, nincs kész a fordítás.
De lehet kapok segítséget, majd meglátjuk. -
#1199 köszi
-
starfoxer #1198 vagy High Tech Mod? Jók lennének? -
starfoxer #1197 America Mod? -
starfoxer #1196 Innen tudod letölteni packal együtt ( egy kicsit gynge a magyarítás, de a legfontosabbak le vannak fodítvaKoh magyarítás -
starfoxer #1195 Hogy lehet az, hogy berakok minden helyre kereskedőt (pénzre), még a királyt és a herceget is, és a király hirtelen 500000000 aranyat ad? -
#1194 mikor lesz magyarosítás a játékhoz? -
TGWH #1193 Halad :D
Sacred miatt egyelőre lassabban, de halad. -
Justinianus #1192 Kedves Barátom!
Benne van minden reményem.
Hogy áll a forditás?
-
Justinianus #1191 Igen, én egyik roma modon gondolkodom.
Nos, lehet, hogy perverz vagyok, de per pill. ez a game kiütötte nálam a nyeregből az amúgy favorit Napoleon total wart.