1310
Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
  • Papiczky
    Mostanában ismét elővettem a játékot, évek múltán először, így neki is láttam az Erdély mod 2.5-ös verziójának.

Mint azt korábban is kifejtettem, a módosítás gondolata alapvetően azért fogalmazódott meg bennem, hogy más, nagyszerű felhasználók által készített, izgalmas módokat ötvözve a saját elképzeléseimmel, létrehozzak egy olyan keresztmetszetet, amelynek talán a magyar játékosok örülnek majd a legjobban, hiszen a legfőbb módosítások Magyarországot, illetve a magyar nemzetet érintik:

- Történelmileg hű magyar királyi családok
    - A játék "early" korszakában Erdély és Ajtony is játszható államok. Erdély 1003-ban vált Magyarország részévé, Ajtony pedig önálló törzsi államával egészen 1028-ig tartotta magát. Így tehát 3 magyar nemzetiségű állammal játszhatsz a kezdeti időszakban.
    - Sok magyar személynév és helyiségnév javítva lett, továbbá új személynevek kerültek hozzáadásra.
    - Magyarország számára a korai időszakban „Horse Archer” helyett „Steppe Cavalry”-t vált kiképezhetővé.
    - „Pannonia” és „Hungaria” és „Transylvania” tartományban lehetséges „Steppe Cavalry” kiképzése.
    - Erdélyben a játék középső korszakán lehetséges „Teutonic Champion” kiképzése.
    - Magyarországon már nem lehet „Slavonic Axeman”-t és „Slavonic Bowman”-t kiképezni, helyettük „Axeman” és „Bowman” vált kiképezhetővé.

Sok változást nem hoz, de annál több apróságot javít vagy rak helyre. Ami a skót és skandináv ország játékosait illeti, ők örülni fognak, hiszen a módosítás növeli a hegylakók és a vikingek fizikai sebzését. Kipróbáltam, elképesztő mit tudnak ezek a fickók a csatamezőn művelni!

Ami örvendetes, hogy a játék nehézségét sikerült még tovább növelnem úgy, hogy közben nem teszem tönkre a kezdő játékosok élményét. Már "easy" fokozaton is nagyobb kihívást jelent, okosabb ellenfelek, több aranyat keresnek, nagyobb védelmet építenek, több katonával és vezérrel támadnak, jobban taktikáznak! Természetesen a legnagyobb kihívás "hard" fokozaton érkezik. Próbálj például a "Holy Roman Empire"-vel játszani easy fokozaton. Rengetegen üzennek majd hadat... :) Minél nagyobb erőre teszel szert, annál inkább utálni fognak a többiek.

Ezenfelül normális, javított angol nyelvű olvass el fájlt is csatoltam a tömörítvénybe, persze nyilván ez titeket már annyira nem érint... :)

Szóval összességében, miért érdemes az Erdély moddal játszani?
    - Fontos, alapvető, és pontosabb magyar vonatkozások.
    - Számos királyság, amely a létezett, de nem került be a játékba, immáron játszható.
    - A játék mindhárom nehézségi szinten nehezebb.
    - A legnagyobb szintű városok 50 egységnyi élelmiszer tárolási helyet kaptak.
    - Több tartomány át lett nevezve a pontosság érdekében. – nagyobb részük elvain „Holy Rome” módosításából lett másolva!
    - A katolikus vallású államok pénz bonusza 30%-ról 20%-ra csökkent.
    - A kiátkozott katolikus országok bevétele 10%-al csökkent.
    - A pogányok pénzét csökkentő vallási hátrány -30%-ról -20%-ra változott.
    - Az iszlámvallású államok 5%-os pénz bonuszt kaptak.
    - A játékban több apróbb hibajavítás.
    - Új vallási épület a pogányok számára! Növeli az aranyat és a könyvek számát. Feltétlenül érdemes megépíteni!
    - Új királyság egyesítő küldetések.
    - Az egyes nemzetek nekik megfelelő személyneveket kaptak. Úgy mint: kun, besenyő, mongol, horvát, szlovén, holland, dán, norvég, svéd, finn, porosz, litván, skót, walesi, ír, portugál, katalán.
    - Kórház épület a keresztényeknek, és muszlim megfelelője a muszlimoknak. Növeli a város védelmét, rengeteg munkást ad, továbbá növeli a tartomány lakóinak boldogságát.
    ... ezenfelül természetesen számos olyan apróság amit nem írtam ki.

A modot a napokban töltöm fel a honlapomra, onnan bárki szabadon letöltheti majd. 1-2 napra még szükségem van vele, szeretném átnézni mit kell esetleg javítani, vagy mivel lehetne még gazdagítani. Egy kicsit szeretnék még csiszolni az ellenfelek intelligenciáján.
  • Lacoka12
    a billentyüzeten a pause break-al
  • Papiczky
    Szia!
    Igen van pause lehetőség, azt hiszem pont a Pause gombbal lehet előhívni. Időkijelző is van, de arra már sajnos nem emlékszem. Régen játszottam :(
  • Virág Dávid
    Sziasztok!
    Van időkijelző a játék közben? Vagy esetleg pause lehetőség?
    Eddig még nem jöttem rá ha van.....
  • Eagle112
    lesz 2. része??
  • TGWH
    Magyarítás nagyon béta verziója innét érhető el:
    http://koh-hun.zxq.net/
    Földesúr csak arra jó, nem hittél nekem :P
    Modokat meg el kell kérni az angol fórumon, biztos van mindegyiknek külsős linkje. Vagy a koh-hun weblapra is feldobhatom.
  • Badboy04
    hali vagy most nezem van knight of honor shogun mod is:) suti... csak magyarositas van hozza? ha van kuldi el nekem koszike csaoka....
  • Badboy04
    Bocsika Eagle112 de ezen az oldalon voltam es mar elevult a fajl vagyis toroltek es nemlehet leszedni :(,valakinek nincsen meg? kuldje el emailbe tomoritve [email protected],elore is koszike......
  • Lacoka12
    búzát add így gyorsabban tudsz egységeket képezni
  • Eagle112
    itt a scenairo:http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?507324-Knights-of-Honor-World-Scenario

azt szeretném kérdezni,hogy a földesúr mire jó a játékban?
  • Badboy04
    Sziasztok,1 kerdesem lenne, valakinek megvan a Knight of honor world scenario ? es ha igen kuldje el a letoltesi linket nekem valaki mert kerestem mindenhol de ahol lenne mar toroltek, nagyon csucs jatek :)segitsetek... koszike elore is..
  • TGWH
    Nem kell hozzá crack. Felteszed a javítást, és menni fog a játék. Innen le tudod szedni:
    http://koh-hun.zxq.net/
    Kettő van, értelemszerűen ha 1.03-ad van, akkor csak az 1.05-öt kell feltenned.
  • Ozzyazegyetlen
    Vki segítsen legyen szíves, régebben semmi baja nem volt a játéknak és most crack után ezt írja ki: "unable to allocate memory: A leíró érvénytelen" micsináljak ez mit jelent..2cracket is próbáltam az 1.0 és 1.03-at de nem müködik
  • TGWH
    Magyar mod csak egy-kettő van, a Black See Studios fórumán van minden, ott nézelődj. http://forums.blackseastudios.com/forumdisplay.php?f=1
    Mármint magyar készítőtől van pár mod, de ami úgy tényleg magyar, olyat még nem csináltak. Nem sok embert érdekel ilyen szinten a játék.
  • Eagle112
    Valaki tud nekem adni egy jó magyar modot?
  • TGWH
    Nincs, de a KoH weblap forgalma hirtelen megugrott :D
  • starfoxer
    Nincs még hír a 2-ről?
  • starfoxer
    Beraktam a királyomat kereskedőnek, akinek kb 1 milliárd aranyas keresete volt fél percig. És ez még a játék elején volt.
  • TGWH
    Lehet hogy nem költötted el? Vagy kaptad? Neked kell tudni mit csináltál... ha nem figyeltél oda, nem lehet kideríteni XD
  • starfoxer
    Hogy lehet az hogy kód nélkül, rengeteg aranyam lett? (pár billiárd arany) Előzmények: A királyi tanácsban volt 1-2 hadvezér a többi kereskedő ( A király és a herceg is).
  • Petiii94
    Küld át légyszi.DE azért lett volna jó az msn mert gyorsabban válaszolsz.Én új egységekre gondoltam többnyire,meg egy párat eltüntetni.Jóval nehezebbé tenni a játékot ,mert most nagyon könnyű...
  • TGWH
    Le van írva minden az fórumon. Kell egy program, ha nincs meg átküldöm. Azzal mindent ki tudsz csomagolni, és csak txt fájlokat kell átírni.
  • Petiii94
    Én szívesen csinálnám ha tudnám ,hogy kell:)
    Vegyél fel msnre [email protected]
    És ott tudnánkróla beszélni.Szeretnék pár új egységet+ nehezebbé tenni a játékot.:)
    Meg még 1-2 újitás ráférne:)
  • TGWH
    A gond csak ott van, hogy nem egyszerű, és sok időbe telik. Ötlete mindenkinek van, csak a megvalósításért kell dolgozni, az meg ugye büdös némelyeknek :D
  • Petiii94
    Heló:)
    Akik szeretnek moidolni azoknak lenne egy két ötletem a játékkal kapcsolatban:)
    Ha érdekkel esetleg titeket akkor megosztanám.:)
  • TGWH
    A hivatalos fórum újra elérhető, rajt a modokkal :D
    http://forums.blackseastudios.com/forumdisplay.php?f=1
  • TGWH
    A készítők fórumán elérhetőek a modok. Már amikor a éppen elérhető a fórum, legtöbbször működik, most úgy tűnik nem :D
    http://forums.blackseastudios.com/forumdisplay.php?f=1
    Innen már el lehet indulni, ott van minden ami a mod készítéshez kell.
    Ha nem megy, vagy kérdésed van, regelsz és megkérdezed a készítőket.
  • Lacoka12
    vannak módok a játékhoz?ha vannak hol lehet letölteni?
  • Petiii94
    Van valami új mod készülőben????VAgy az Erdély mod a leg újabb :???Még mindig
  • Petiii94
    Én mint csellengő vissszatértem:D
  • TGWH
    starfoxer, csak cossaks féle van, de csinálhatsz ha gondolod. Amúgy, mint írtam, nincs kész a fordítás.
    De lehet kapok segítséget, majd meglátjuk.
  • Lacoka12
    köszi
  • starfoxer
    vagy High Tech Mod? Jók lennének?
  • starfoxer
    America Mod?
  • starfoxer
    Innen tudod letölteni packal együtt ( egy kicsit gynge a magyarítás, de a legfontosabbak le vannak fodítvaKoh magyarítás
  • starfoxer
    Hogy lehet az, hogy berakok minden helyre kereskedőt (pénzre), még a királyt és a herceget is, és a király hirtelen 500000000 aranyat ad?
  • Lacoka12
    mikor lesz magyarosítás a játékhoz?
  • TGWH
    Halad :D
    Sacred miatt egyelőre lassabban, de halad.
  • Justinianus
    Kedves Barátom!
    Benne van minden reményem.
    Hogy áll a forditás?
  • Justinianus
    Igen, én egyik roma modon gondolkodom.
    Nos, lehet, hogy perverz vagyok, de per pill. ez a game kiütötte nálam a nyeregből az amúgy favorit Napoleon total wart.