Knights of Honor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én legtöbbször feudal knigths-okat képezek, iszonyat pusztítást képesek véghezvinni a nem dárdás egységek között.
http://knightsandmerchants.zxq.net/ http://egykis-tgwh.blogspot.com/
Egyébként én is túlerõ ellen szeretek harcolni de ez egy csöppet túlzás bár hiába a nehéz fokozat még egy sima fa palánkon sem jutnak át ha van a városban 6íjász meg a városi õrség.
Melyik az "erõsebb" egység: a Feudal Knights vagy a Teutonic Knights? :D
A heavy cost. I pay it gladly.
Sajnos hiába megyek rá a székre térítés közben, mire elhagyná a provinciát addigra végez a térítéssel. Amúgy nem a lázadás a gond, hanem az, hogy a térítés végén meghal. :D
A kiátkozás annyit tesz ,hogy nem nagyon fogank csípni a katolikusok Európában nah meg a felére esnek vissza a bevételek(nem biztos)
,de mást nem jelent:D
A papot meg térítés közben felbírod állítani a székbõl:P
katt rá és a székbõl felálló jel próbáld ki asszem megy:)
A lázadás nekem meg sosem szól közbe a térítésemnek max fellázadnak közben...:D
Az tök jó ha túlerõ ellen kell harcolni:P nekem kedvencem :P
Az egységekrõl:
Men-at-arms:
Szerintem mind a 4 naggyon jó nehéz gyalogos egység.Magyarországnál én mindig maradok a men-at-arms-nal.Nagyon jó nehéz gyalogsági egység!Személy szerint megvagyok vele elégedve!Fõleg árban a legjobbak a felsoroltak közül,mindössze 500 aranyba kerülnek.Ha az árat is figyelni kell ezt ajánlom!
Roman infantry:
Ha van lehetõség az országodban képezni Római gyalogságot akkor az már egy picit jobb.Talán némileg jobb felszereltsége van mint a men-at-arms-nak ,de drágább is!Ha jól tudom nem Bizánci ország 1200 aranyért állíthat ki egy egységed.Viszon kiválló tömeghadsereg.Legtöbben vannak a játékban tudomásom szerint és 40 ember alkot egy egységet.
Templars:Magyarul templomosok.Jeruzsálem területén képezhetõ és pár európsi nagyvárosban a katolikusok számára.Ez a nehéz gyalogság 20 emberbõl álló egységeket alkot.Jó morál jó védelem és jó drága ár jellemzi õket.2000aranyat is elkérhetnek egy egységét vagy kereskedõk akár többet.a közelkeleten megkérdõjelezhetetlen ütöképességük az arab könnyû gyalogság ellen, de Európában szerintem korán sem a legjobbak.
Nem mernék kitenni 20 templomost 2szeres túlerõben lévõ római gyalogsági rohamnak.
Teuton Knights:
Európában véleményem szerint minõségben a nehéz gyalogság királyainak tekinthetõk.Hasonlóan ,mint a Templomosoknál kiváló morál ,és védelem jellemzi õket,de õk már valamivel többen 25-en vannak egy egységben.Fõként Csehország
Áruk is hasonló mint a Templomosoké kb. 2000 arany ,de annyira nem szoktam velük játszani.
Én személy szerint inkább a tömeghadseregeket szeretem.Mert ha lehet választani ,hogy legyen 360 Romai gyalogosom ,vagy 180 templomosom akkor inkább a római gyalogságot választom:)
-Men-at-arms:
-Teuton Knights
-Templars
-Roman Infartili(vagy mi)
Fellázíthatod a hadseregét, kényszerítheted, hogy álljon veled békébe, stb.
A leírt egységek közül a Teuton a legerõsebb tapasztalataim alapján.
Persze, elõtte csináltam sereget, odaküldtem a vár mellé 2 méterre, harc nem is volt, a védõk egybõl feladták a küzdelmet.
A morál növelés sajnos nem segített a dolgon.
nem tudom, hogy mi befolyásolja a térítést, van-e ehhez épület, de érdemes minél több morál-javítót felhúzni, hogy addig se lázadjanak sokat.
The Matrix has you...
a Teuton-ok a legerõsebbek, legalábis errõl beszéltetek pár hsz-el korábban ;)
Roman Infantry lesz az egyébként, azaz Római Gyalogság (gyalogos katona).
mindegyiknél ott az érték, hogy mit tud, az alapján be tudod lõni, hogy neked jó lesz-e, illik-e a hadrendedbe.
The Matrix has you...
Jah és szerintem a város moráljától függ fejleszd ki(ha teheted) azt a kutatást(vagy mit) ,hogy több + pontot "termeljen" az az épület.(nemtom mi a neve de építési lista középsõ és balról 3 asszem)Illetve ha régóta háborúzol köss békét mindenkivel.Hát durván erre jutottam ezzel kapcsolatban.
Illetve valaki kisegíteni melyik nehéz gyalogos egység a legjobb ezek közül:
-Men-at-arms
-Teuton Knights
-Templars
-Roman Infartili(vagy mi)
A számszeríjászokkal kapcsolatban csak annyit,hogy én nem használom õket maximum városvédésre a lovagok ellen de az én taktikámba nem illik bele nekem olyan kell ami gyorsan és messze lõ.(elõször hosszú íjászom volt aztán váltottam a nehéz íjászokra mert azok jobban bírják a strapát)Meg kb ugyan olyan erõsek ha kifejlesztem a lovagnak azt a képességét amitõl tüzes lõszerrel fognak lõne.1találat 1 ember brutális pusztítást tud okozni.
A boldogás 5-ös (mármint, rossz értelemben), s a térítés miatt 10-esre nõ. (Tudnék gyorsan építeni egy épületet, amitõl 2-re csökken.) A Kingdom Powerem már felvittem +5-re.
A kérdésem az lenne, mi befolyásolja, hogy megölik-e a papot? Illetve van-e rá lehetõség, hogy visszavonjam a térítésbõl, mielõtt végezne. (Ilyen funkciót nem találtam, de hát ha csak én nem vettem észre.)
Vagy akármilyen tippetek van, azt mondhatjátok. Nem szívesen veszteném el a papot, mert õ tuti nem kém, és nincs kedvem kiképezni egy újabb papot, fõleg most, hogy már senkiben sem bízhatok.
Aztán megerõsítem a peremterületeken a várakat és ezután már kb. a 2. király uralkodása alatt megállíthatatlanul háborúzhatok:) Úgy ,hogy már tök mind 1 ki támad...:D
Persze, most kis szünetet tartanék a háborúban, csak 1-2 országnak más az elképzelése...
Igen, ez egy ilyen játék, néha szüneteltetni kell a háborút. Én úgy szoktam, hogy elsõ király területeket szerez, fiai házasodnak, nép boldog, ha nagyon szomorú akkor nem hódít. Második király meg ellentéte. Így minden király építi az országát, és háborúzik is egyben. Persze amikor egy váratlan hadüzenet érkezik, el kell fogadni, egy kis potyaterület mindig jól jön :D
én megnyertem szinte veszteség nélkül a gép meg vesztett meghalt mindenki.(várostrom volt)
Templomosok csak20an vannak és sztem a Teutonok jobban harcolnak.
De nem tom h akartok teutont betenni a seregbe ha pl. angliával vagytok,mert az angolok nem bírnak képezni csak könnyû hadsereg csoportokat.
Pucold le a falat õrtornyoktól meg íjászoktól.Rombold le a kaput teljesen.Majd a romba állíts bele 1 századnyi(??) nehéz gyalogságot.Közvetlen mögé annyi ballisztát amennyit lehet (meg ha van akkor a katapultot is)a mögé meg olyan íjászt ami lehetõ legmesszebb lõ.(én nehéz íjászt használok)Majd egy kicsit küld elõrébb a nehéz gyalogosokat(csak ,hogy az elsõ sor kilógjon a törmelékbõl).Ezután a gép elküldi 1-2-3-sával az egységeit az íjászok/balliszták/katapultok meg kinyírják õket gyakran még csak a közelébe se jutnak a nehéz gyalogságnak.A lovagokkal meg lovasokkal viszont csak óvatosan mert azok elérik a nehéz gyalokságot.
A sereg bevállt, az íjászok leszedik az alabárdosokat, ha arról van szó, de tény és való, hogy javítani kell a dolgon, mert nem a legjobb. (Feudal Knight meg akkor is a best. :D)
Amúgy, van külön nehéz íjász is. (Olyan, mint a sima íjász, csak alapból van rajta páncél.)
Minek csinálsz 6 íjjászt egy seregbe? a 3 feudal lovag geci drága én nem is szeretek õket mert csak 10en vannak és pl.alabárdosokkal úgy szét lehet kapni õket mint a huzat...és már oda is van a nehézlovasságod...Utána pedig védtelenek az íjjászaid az ellenség könnyûlovasaival szemben ,de ha jó nehézgyalogsága van azzal is szétríbólja az íjjászaidat.
Én így szoktam kb.:
3Íjpuskás egység(Ha az országomban leehet gyártani)
4 vagy 5 nehézgyalogsági egység( a 4bõl 1 legalább alabárdos a lovasság ellen)
1vagy 2 könnyû lovas egység(ezeket az íjászok vagy az ellenséges hadvezérek ellen használom)
Így álltalában mindig nyerek :P
Az én hadseregem úgy néz ki, hogy:
6 íjász
3 feudal lovag
2 katapult
2 balliszta
Lázadásokat általában parasztokkal szoktam leverni a királlyal/herceggel, úgy a legegyszerûbb.
Most sajnos némi gondban vagyok, mert a háborúk miatt gyûlöl a nép, a vazallus országok közül lázadtak, ezért a Kingdom Powerem most -5 (mivel próbáltam visszaszerezni õket, de megint lázadtak...), szóval most van elég problémám. Az ország méretébõl adódóan a Kingdom Power növelése 15700 aranyba kerül, amit a háborúk miatt nem tudok finanszírozni...
Amúgy, én is Magyarországgal vagyok, de majd Angliát akarom kipróbálni, vagy valamelyik országot ott.
Város ostromnál már volt olyan ,hogy 2hadvezér védte a várost plusz teljes helyõrség meg tornyok satöbbi és így is nyertem asszem összesen 10teuton lovagom halt meg.(ha érdekel a taktika leírom).Csatákat is szinte 0veszteséggel nyerem meg.(nehéz szinten persze)
Meg szoktam 1-2 lovas sereget felállítani sztyeppei lovasokból(aztán nem biztos Bulgáriában lehet kiképezni és tud íjászkodni is)
A lovasokkal portyázni szoktam meg lázadást leverni.A seregekkel meg ugye várost gyalulni.
Jah és én mindig Magyarországgal vagyok:D
A szövetséget még nem bontottam fel, mert épp elég lázadást kell annélkül is levernem... De amint felbontottam, a szövetségest is beépítem a birodalmamba.
Amúgy, nálam is csak akkor lázadoznak, ha a szövetséges kéri, hogy támadjak.
Amúgy, Rómát is csak azért akarom elfoglalni, hogy bosszút álljak a papomért. :D (Amúgy is el akarnám foglalni, hogy az egyik legjobb vár, de ez már nem csak üzleti, hanem személyes ügy is.)
Rómát én is el szoktam foglalni. Amúgy ezért jobb az ortodox vallás, ott megmarad a papod. Az én katolikus papomat nagyon ritkán választják meg pápává, csak a hadvezéremet viszik el a rohadékok mindenféle halálos hadjáratba.
Szereztem papot, mert mondtátok, hogy jó dolog. Hát, a térítés nem tartozott az erõsségei közé, ezért úgy döntöttem, hogy fejlesztem. Mivel a könyv "termelés" elég alacsony volt, ezért hatalmas templomépítésbe kezdtem... Most már eljutottam arra a szintre, hogy 20 könyvet kapok.
A pap még 4-es szinten se volt képes falut megtéríteni, szóval 5-ösre gyúrtam. Egy falut sikeresen megtérített, de aztán hírtelen meghalt a pápa, s õt választották meg új pápának. Hát, most nagyon azon gondolkodom, hogy visszatöltöm az állást, és a papot elküldöm a p*csába, mielõtt megválasztanák. (Ha nem lehet az enyém, nem lehet senkié sem.)
Másik zavaró dolog az a szövetség kötés más országgal. A világ legnagyobb hülyesége. Ha szövetségben vagyok egy másik országgal, s az küld egy üzenetet, miszerint támadjam meg XY-t, akkor bármit választok, a nép fellázad. Hasznom nincs a szövetségbõl, hisz kereskedni eddig is tudtam velük, így csak hátrányom származik belõle. De most az lesz a következõ lépés, hogy felbontom a szövetséget, és bosszút állok minden egyes lázadásért, amit a hülye levelük okozott. (S miután õket levertem, megyek és elfoglalom Rómát, lerombolom, s behintem sóval...)
Kinek lenne ehhez kedve? Lenne e erre igény?
A történeteket személy szerint szívvesen olvasnám szal nyomhatod :D
Án most törökökkel játszom ,mert meguntam a keresztényeket.:DTúl erõssek :D
Nyers erõ, hát Róma ellen kellett, vagy 5 hadvezérem halt hõsi halált, amikor eltöröltem a kereszténységet :X de végül csak bevettem a várost, utána már az értelmetlen keresztes hadjáratok is véget értek értelemszerûen.
Ha gondoljátok, akkor írhattok történeteket, és kitehetnénk a weblapra, ami most már elvileg használható lesz :D
Papiczky, sajnos a héten nem tudom küldeni a fájlokat, jövõ hétre, vagy az utánra marad. De akkor viszont gõzerõvel folytatom az átnézést, jó lenne már befejezni a magyarítást. Utána jöhetnek a külföldi modok fordításai.
The Matrix has you...
Ha valamelyik szomszéd nem tetszett, hát az is meghalt. :D
Az emberek kedvét leginkább azzal javítottam, hogy a Kingdom Power-t igyekeztem 5-ön tartani, meg szereztem feleséget a királynak/hercegnek.
The Matrix has you...
De most a héten újra el kezdek játszani, most mindenképp csinálok. :)
kivétel ahadvezér, ha csatában ölik le és a pap ha Pápává választják. azt úgy utáltam mindig. állandóan azzal szivatott a gép, hogy 5-ös szintre felhoztam a papomat, erre elvitte pápának...grrrr
The Matrix has you...
A templomos kérdéshez: "Az bölcsek és a sámánok õsi nyelven pergameneket írnak és imádkoznak az isteneiknek áldásért". Tehát "könyveket" és "áldást", vagyis aranyat biztosítanak.
Könyvekkel tápold fel a Királyt és legyen kereskedõ.
The Matrix has you...