Knights of Honor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
igazából így utánnagondolva, a franc se figyeli, hogy éppen melyik tartomány hol van😊) ahol fel tudom húzni az adott épületet, ott fogok bontani amit kell és kész😊
az egy tartományon belül elõforduló erõforrások (kõ, gyapjú, festék stb), állandóak? úgy értem, hogy ha elfoglalok egy területet ahol mondjuk csak 1 "termék" van, akkor ott késõbb várható több anyag feltûnése? ezt az egyet még nem sikerült megfigyelnem. sokszor elõfordult az, hogy 1 termék (leginkább a kõ) hiányzott ahhoz, hogy építsek katedrálist.
The Matrix has you...
Viszont itt is, mint midnenhol, ahol lehet megemlítem, hogy idõ gyorsítás-lassítás a + - gombokkal van 0.5x és 8x között. Csak mert én is nagyon sokáig nem jöttem erre rá, és bizony halál unalmas volt idõnként végigvárni amíg elbattyognak valahova.
Egyébként, én mindig saját magam csatáztam, mert a gép ai-járól megvan a véleményem. Nem tudom, ki mennyire tartja nevetségesnek, de pl. a 100. csata után már egy picit kissebb lelkesedéssel néztem, ahogy csata elött megmutatja, hogy ez az ellenség, ez a várfal, ez vagy te.... Szerintem akkorra már van annyi tapasztalatom, hogy észrevegyem, hogy az a falnak kinézõ tárgy, amin nem tudnak átmenni az embereim, de van rajta kapu, az talán a városfal... 😊))
Bigapó azért említette, hogy a belsõ tartományokban felhúzni a bonyolult épületeket, mert általában a birodalmad szélén katonai és védelmi épületek szoktak kelleni egy esetleges támadás kivédésére, illetve sereg elõállítására, míg messze más országoktól lazán mehet a bonyolult épületek garmadája, kisebb védelmi fokozat mellett.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
az én csapatom ebbõl áll : Man-at-Arms - a legalapabb "keménycsávó", a hadsereg gerince. akkor használom, ha nincs az adott várban speciális egység.
Nyilasok - az alapnyilasokról van szó, amikor szintén nincs speciális egység a várban.
A speciális egységek: - ami a legalsó sorban van: Feudal Knights, Crossbowmen, Longbowmen, Teutonic Knights stb....
A hadsereg felépítése (keeper2 nyomán😊): 2-3 "kardos" vagy egyébb speciális egység (feudal, Teutonic knights); a többi nyilas (ebbõl is lehetõleg a speciálisok, crossbowmen, longbowmen)
The Matrix has you...
Manchester United! Catherine Zeta-Jones!
az idõt most nem tudom megmondani, hogy éppen hol írja, mert nem szoktam figyelni, csak hagyom, hogy sodorjon magával a játék pörgése😊
ha minden építkezési helyet felhasználtál, akkor csak bontással tudsz új helyet biztosítani. ez pl. akkor jó, amikor már egész nagy területed van és mondjuk a belsõ tartományokban fel tudod húzni a "bonyolult" épületeket. Ez alatt pl az egyetemet vagy a katedrálist értem, ezekhez ugye eléggé sokfajta épület kell, ráadásul ugye nem mindenhol van egyszerre jelen a kõ és pl. a festék.
Én ilyenkor mindig átfutom, hogy mit tudnék építeni és ha ilyen lehetõség elõfordul akkor gondolkozás nélkül lebontom mondjuk a Város-õrséget(ha van) vagy azt ami nem kell (nekem speciel a dárdás és a szekercés épület nem kell)
The Matrix has you...
Vallást változtatni csak akkor lehet, ha a területeid egy adott aránya legalább az adott valláshoz tartozik. Ilyenkor viszont számíthatsz arra, hogy a régi vallású területeken megutálnak, és neked mind át kell konvertálnod az új vallásra (kb olyan, mintha elfoglalsz egy más vallású területet, ott is utálnak a másféle vallásod miatt, és lázonganak, amíg át nem konvertálod õket)
Az, hogy ronda a családod egy egyértelmû sértés, annak okán, hogy nem talál a másik ország elég erõteljesnek (és semmi köze a családod tényleges kinézetének). Ezen csak úgy tudsz változtatni, ha tovább erõsödsz és/vagy jobb kapcsolatot építesz ki a kiválasztott országgal. Mellesleg, a fiúhoz lányt keresni mindig sokkal-sokkal nehezebb dolog mint fordítva, annak okán, hogy elõbbi esetben halálozás esetén netán a te országod jogot formálhat az õ területeire, de fordított esetben õ formálhat jogot a te területeidre.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
komolyra fordítva, ugye igazából mindent te irányítasz, még a királyt is utasíthatod, hogy mondjuk pap legyen és konvertáljon!
ez egy érdekes része a játéknak. Nevet szerintem nem tudsz változtatni, hacsak át nem írod a megfelelõ fájlban a megfelelõ részt. de játékon belül tudtommal nem lehet.
The Matrix has you...
közép szinten.
Azt hogy oldhatom meg hogy király legyek? idegesít hogy Earl a fõemberem rangja és nem King. És jó lenne ha egyesítve Angli néven lennék😊 York helyett. Vagy ilyen nincs benne?😞
The Matrix has you...
Ha valaszolt tajekoztass.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
The Matrix has you...
"Jelenleg korihun csinálja!
Panyi"
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Hi
azóta már megnyertem. Sajnos Hungary sincs már a térképen 😞.
Akkor is nyerek, ha mindenki más vassalage-ja az enyém (akkor csíkozott lesz) és szövetséges (alliance pakt)?
The Matrix has you...
Pannonia. 😛
Az ekezeteket meg megoldjuk, a lenyeg, hogy olyan betutipust hasznaljunk ami nem nagyon kulonbozik az eredetitol, de kezeli az eredetiekkel ellentetben az ekezetes magyar karaktereket is.
Amugy kilehet oket cserelni, mert a program a fonts.pak fajlban tarolja a betutipusokat is amiket atlehet konvertalni a programban hasznalatos betukkel.
ja és a másik legfontosabb: az ékezetekkel mi van? elfogadja a program? mert ha nem lényegében nem nagyon van értelme fordítani, mert elég hülyén néz ki. szerintem...
The Matrix has you...
Azthiszem elmondtam mindent, csak mint mar emlitettem a korhuseg kedveert, ha forditod, ne tegezz benne senkit es hasznald a regi szavakat.
Tehat pl a my king helyett felseg, vagy ugy tudniillik, hogy nem letezett olyan szo hogy paraszt, csak jobbagy.
Ha ram hallgatsz a diplomacy,help,online help, konyvtarakat hagyod a legkesobbre es a knights konyvtarba levo 00101.eu_knights.tsv fajlt sem forditod le valamint azokat a hasonlo fajlokat, amikben a nevek vagy orszagok es varosok nevei vannak, eloszor is azert mert jatszhato a jatek azok leforditasa nelkul is, masodszor pedig, mert nem lehet hulyeseget beirni oda, egyeznie kell a magyar tortenelmi megfelelojevel.
Pl a terkepen szereplo Bohemia az nem mas mint Csehorszag.
Ezert inkabb a map konyvtaron beluli szovegeket , mert ezek tartalmazzak a varosokat es orszagokat hagyd a vegere, kivetel ez alol a 00118.eu_kingdomdescr.txt es a 00125.mapnames.txt.
Én egy új játékot kezdtem, 1400-ban whales-el, aminek csak egyetlen területe van, ott sincs semmi spéci nyersanyag, és közepes nehézségi szinten. Hát, rá kellett jönnöm, hogy azzal a csapattal, amivel eddig lazán bealáztam volna az adott ellenséget, most halálra szívtam a csatát. Olyan lazán elintézték a seregemet.... És akkor még nem próbáltam a nehéz szintet...
a korok amikben játszhatsz 1000, 1200 és 1400. ez ha jól emlékszem nehézségi szint is(valamelyest, mert nincs mellé írva, hogy konkrétan hard vagy easy)
viszont ugye egyértelmû, hogy 1-2 területtel kezdõ országgal játszani lényegesen nehezebb, mint 5-6 vagy többel rendelkezõvel. kis pénz-kis foci😊
The Matrix has you...
The Matrix has you...
Tehat a kibonto nalam megtalalhato.
A visszacsomagolast is eltudom vegezni ugyanezzel a programmal.
Nyers szovegeket is kaphatsz tolem, mert kibontas utan sima txt formatumban tarolja a szovegeket a program.
Tehat csak forditani kell, semmi egyebet es ezert lenne jo tudni, hogy eddig mi van kesz, hogy felesleges munka ne legyen.
Most melóba vagyok, tehát azt sem tudom ellenõrizni, hogy a program mit fogad el és mit nem; elõször ezeket haza kellene vinnem. Szal nekem kicsit macerás ez a része.
The Matrix has you...
De szerintem el lett hanyagolva ez a project es nem sok lehet belole kesz.
2,5 MB az egesz szoveg ebben benne van az osszes karakter es script, de szerintem olyan 1,5MB nem lehet az egesz ebbol 1,6MB a diplomacy (tenyleges merete ugy 600-800k lehet).
Ja elotte nem artana Panyival egyeztetni, mert a betutipusokat is cserelni kell mert nem kezeli az ekezeteket az eredeti es jo lenne tudni eddig o mit forditott le.
Tehat eloszor kuldje el a betutipusokat es a leforditott reszeket mielott belekezdesz.
De segithetek, ha ezeket lerendezted.
attól függ, hogy melyik van elkezdve? ami nincs azt vállalom, de majd át kell nézni😊) ez most a Panyi féle fordítás vagy egy új "vállalkozás"?
The Matrix has you...
Pontosabban melyik konyvtar szovegei kellenek ?
A valasztek.
_DEV_
diplomacy
economy
help
knights
map
msg
objects
sys
ui
rebels
religion
spy
quests
Historical Maps
tutorial
new
newsf
tegnap végleg letöröltem mindenkit a térképrõl😊 sajnos nem várt semmi videó vagy tûzijáték a végén, csak kiírta, hogy meghódítottam mindent és kész, ennyi.
hamarosan elkezdem az új játékom, azt még nem tudom, hogy kivel. talán egybõl elkezdem egy olyannal, amelynek csak 1-2 területe van és onnan török fel😊
The Matrix has you...
tennap hódítottam egy kicsikét, már csak egy birodalom bírja és igen hõsiesen védekeznek. észak-afrikában tanyáznak, nem tom, hogy kik pontosan. elég kemény dió már itt a végén a háborúskodás. gondolom fullon ki van építve a védelmi rendszere, mert a legerõsebb csapat is vereséget szenved, ha egyedül küldöm rá. vagy lehet hogy ennyire jók a harcban? mert tapasztalatuk az nuku mikor kijönnek a várból. egyszer-kétszer találkoztam 2-3 csillagos emberkével, de az sem volt nehéz falat. képet nem csináltam, mert nincs értelme. észak-afrika közepén van a területe. kalatrõl-nyugatról csak magyarok vannak. ja, meg ciprus is az övé.
Egyébként Ti mit csináltok mikor elfogják az egyik lovagotok? én általában kifizetem a vérdíjat (ezzel elég nagy vagyonokat adva az ellenségnek). de nem akarok elveszíteni egy vérprofit, inkább fizetek. "körönként" 3-4000 kapok, a pénz nem számít.
The Matrix has you...
The Matrix has you...
ha valaki elküldi a száraz angol szöveget, akkor megpróbálhatom lefordítani, de berakni azt nemtom hogy kell😊
szal a meló felét elvinném.
The Matrix has you...
a www.magyaritasok.hu oldalon megnézheted, hogy van-e hozzá magyarítás. tudtommal nincs, de szólj ha van.
The Matrix has you...