Knights of Honor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The Matrix has you...
Indításnál ez írja ki: Conflict: A hook process was found. Please deactive all anti-virus and anti-trojan programs and debuggers.
(kikapcsoltam mindent de nem jó)
Mit lehet tenni?
Because cheese...
Már elég régóta játszok a gaméval, és sztem az egyik legjobb provinciákra osztott területû stratégia. A BSS-es fiúk kitûnõen megoldották a felmerülõ problémákat és megmutatták, hogy igenis lehet csinálni ilyen játékot real-time ban is, nemcsak körökre osztva. Még egy jó 3d Csatanézet kéne hozzá, és simán verné a Rome:Total Wart is, pedig az is király.
Már szinte az összes választható népet, stratégiát, játéklehetõséget kipróbáltam. Mindig hardon játszom, mert már csak így van benne váratlan esemény. Nagyon tetszik benne az egyszerû kezelési felület, hogy minden látható, egyértelmû. A politikai térképen csak rá kell mutatni egy országra, máris megvillantja a kapcsolatunk értékeit, stb. A menük is egyértelmûek, van gazdasági összefoglaló, meg minden. A diplomácia is hatásos és jó ötlet, hogy a jó kapcsolatokat némi arannyal könnyen elõ lehet mozdítani, ami nagy segítség abban az esetben, ha amúgy valami miatt (pl. vallási különbözõség) nem hajlamos barátkozni az ellen. Jó hogy a progi taktikázik a csapatok mozgatásánál, támad, visszavonul stb, de azért nyerni õ is inkább csak túlerõvel szokott. Néha persze csinál logikátlan lépéseket az AI, dehát néhány deka szilíciumtól ne várjunk csodákat.
Ami nem tetszik:
-Béna, unalmas csatatérkép. Nem is valami szép, de az még hagyján. Kicsi, és mindegyik helyszín szinte ugyanolyan.
-Nincs számottevõ különbség az egyes nemzetek egységei, stratégiája között. Ahogy pedig az ember terjeszkedik, szinte minden egység szépen lassan elérhetõ (csak a vallastól függõek nem).
No de: szóval kicsit visszaolvastam a topicban, és láttam hogy másnak is az a problémája mint nekem, nevezetesen az, hogy mivel a hadseregemmel nem bír, sem a kémjeimmel ezért hardon a gép csal. Szinte látom magam elõtt ahogy töprengtek a bolgár programozó skacok napokig hogyan nehezítsék még a dolgot, hát jól kitalálták a megoldást. Végülis csak egy kis frigidítás kell hozzá, semmi más. Hiába a nagy birodalom, erõs gazdaság, hadsereg, egyszerûen nem születik utód, azt annyi. Ilyenkor, ha már az eredeti testvérekbõl sem él senki, a király automatikusan az egyik épp nem harcoló hadvezér lesz (persze általában a legjobb skillekkel rendelkezõ, hogy kárba vesszen ha meghal). Szóval szépen fogynak a marsallok, persze lehet felvenni embert bármikor, na ja, csakhát hardon vhogy furcsa mód 80-90%-ban kiderül róla hogy vkinek a kémje. Én akkor szoktam elkezdeni nyugtalankodni, amikor már sokcsillagos elit kémjeim valamelyike kinevezõdik királynak, aztán persze az is impotens vagy mi, jön a következõ és így tovább. A végén már nincs kémem ergó kémelhárítás sincs, tehát ha felveszek vkit, nem bukik le idõben ha kém. Kész. Ilyenkor már csak idõ kérdése, hogy szétszedjenek.
Amúgy néhány tipp hogy hardon tovább húzzuk az elkerülhetetlent amíg lehet:
-Már a játék legelején vegyünk fel hadvezéreket és kereskedõket ugyanis ilyenkor általában még nem küld ki a gép kémeket, tehát ezek biztonságosak. :-)
-A királyi család tagjait becsüljük meg. Ha van több fiú örökös, a leggyengébbet nevezzük ki trónörökösnek (rá kell kattintani és rászáll a kis korona) ezzel halálra is ítéljük, a többieket meg kémnek és papnak nevezzük ki (tehetségük függvényében). 2 Kémünk mindig legyen, akkor gyakorlatilag bárkit felveszünk hamar lebukik ha kém.
-Vigyázzunk a marsallokra, nem biztos pl hogy megéri mindenáron egy gyõzelem, ha csatában szarul állunk: inkább retreat, szégyen a futás, de a vezér legtöbbször még megmenthetõ (ha feloszlatjuk a sereget gyorsabban menekül). A pappal sem kell mindenáron konvertálni. Inkább ha nagy a vallási különbözõség, próbáljunk másképpen a nép kedvére tenni és ellensúlyozni a vallási mínuszt. Adoptálni viszont mindig!
-Használjuk a királyt. A királyi család tagjai egyébként "emlékeznek" a tapasztalati pontjaikra. Tehát mondjuk ha kinevezzük hadvezérnek, és szerez csillagokat, majd visszahívjuk, kinevezzük mondjuk kereskedõnek, majd megint visszahívjuk és beállítjuk újból hadvezérnek, akkor emlékezni fog a korábban szerzett csillagjaira, így ezek nem vesznek el. Kérhetünk belõle skilleket is. :-)
-Házasodni kötelezõ, de csak módjával! A fiúkat mindig eskessük, de a lányokat házasítani annyira nem éri meg, mert ha nincs fiú akkor rendszerint csak követelõzés a vége.
Tapasztalatom szerint ésszerûen használva a korábban megszerzett marsallokat és egy kis szerencsével simán túl lehet élni 2,3 esetleg 4 impotens királyt is. Aztán persze (különösen ha összerúgjuk a port a pápával, vagy valami nagyobb szövetséggel) úgyis jön a vég...
Ha valakinek még vannak tapasztalatai, ötletei a terméketlenség problémájára lécci írjon!
Esetleg vmi MODpack vagy ilyesmi is lehet megoldás.
Mindenkinek jó játékot: Greg
The Matrix has you...
Apropó, bigapó: nemrég vettem észre, hogy van képed a galériában. Hát, eléggé meglepõdtem. Nem gondolkodtam azon, hogy nézhetsz ki (khmm, még ha valami csaj lennél, akkor eltûnõdnék rajta...) mindenesetre, ilyen kinézetû csávókról nekem az szokott beugrani, hogy max fps, vagy egy kis autóverseny elég ugrik csak be a géphez, de egy gazdasági stratégia totál távol áll...Ez vajon elõítélet??? 😊)) Ne értsd félre, véletlenül sem degradálóan értem, csak olyan meglepõ volt, mert elég sûrûn, elég jól meg tudom tippelni egy arcról, hogy mennyire van oda a játékokért, és esetleg azt is, hogy inkább mely stílusokért... De ez már totál offtopic itt... bár a topic gazdák csak nem haragszanak meg, amennyire aktívak itt.... 😊
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
Mert ment egy ieig a knights of honorom de a cd tönkre ment,nem tud valki valmi no-cd cuccot?
Elõre is kösz.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
Arra már nem emlékszem, hogy hogy, de néha nekem sikerült elkapni egy-két ilyen kémcsávót. asszem váltságdíjat is kérhettem volna érte, de én jobbnak láttam eltenni láb alól😊)
jó régen gémeltem már vele. lehet, hogy megint elõveszem😊
ja és még annyit, hogy minden területen meg tudod nézni, hogy mekkora a "nyugalom". ezt százalékban jelzi ki. ha piros és mínusz 10-15 körül van, akkor szinte állandó a lázadás-veszély. ezt az adók csökkentésével, különbözõ épületek felhúzásával illetve egyébb eseményekkel tudod zöldre váltani és ott növelni. érdemes figyelni a vallásra és a helyi lojalistákra, õket konvertálni kell, illetve a vallást a sajátra tenni, mert ez is konfliktust okoz. de errõl már keeper2 is írt.
The Matrix has you...
A papok arra jók, ha netán loyalista felkelések törnek ki egyes területeken. Akkor is nekiállnak a felégetõsdinek, de nem a felsõ sorban lévõ 8 embered valamelyike a lázadó, hanem egy területeden tör ki a lázadás. Ez utóbbira tényleg jó a pap. Egyrészt, át kell konvertálni, hogy olyan vallású legyen, mint a te országodé (ha netán nem az), másrészt, adoptolni, hogy megszûnjön a vágy a régi ország iránt (ez akkor van, ha egy területet elfoglalsz, akkor idõrõl idõre loyalisták lázadnak, mondván, hogy õk a régi országothoz akarnak újra csatlakozni, ahonnét elszakították õket, amikor elfoglaltad a területet. Ha ez áll fenn, akkor kell az adopt a pappal, és ez megoldja. Arra azonban vigyázz, hogy az adopt mindig sikeres, ellenben, a convert lehet sikertelen is. Ez utóbbi estben búcsút mondhatsz a papodnak. Sikeressé csak úgy tudod tenni, ha a papod vallás értéke magasabb, vagy tanítod õt. Minden területnek megvan (az adott játékban) jellemzõ convert erõssége, tehát, az egyiket könnyû áttéríteni, a másik területnél meg netán csak a nagyon képzett papok nem halnak bele.
A halál csupán a kezdet...
DT4 install, all emulation
SFNightmare cd letilt vagy cd lehuz (mint a starforcenal)!
azaz NEM szabad lennie IDE CD meghajtonak a gepben! durva volt ez a securom5 verzio ...
Forza.
Nem hinnem, hogy ez a funkcio csak a gepi jatekosnak van kitalalva, ezert lenne jo tudni, hogy ijaszkodnak a taborbol az ellensegre.
A masik, hogy ha nem pihennek a taborban, akkor folyamatosan esik a moral es azert kell pihentetni a sereget neha taborban.(Tutorialban fel is volt tuntetve)
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
The Matrix has you...
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Mert nekem meg egyszer se lottek az embereim, az ellenseg viszont folyamatosanazt teszi.
Van ijasz a seregemben, a vezernek is kiprobaltam mar az osszes ezzel kapcsolatos skillt, mint pl a taborozas alatti +attack/defense bonuszt es sorolhatnam, de semmi nem tortenik sohasem.
mostanában nem jut túl sok idõm rá, ha leülök, akkor is dungeon lord-ot nyomom.
mindegy, addig megint nem állunk meg, amíg enyém nem lesz Európa😊)
The Matrix has you...
megfelelõen kiirni tudtommal joformán csak plextorokkal lehet, de nincs olyanom ... maradna a megvétel, de mivel védelem csak a cd2n van egy 4-5 fõs multinál ez nagyon nehéz inditást jelentene 😊
Forza.
A második dolog: a mir mellett levõ txt fájlból egy részlet: "Only use it with Safedisc files as there is probably no other real use for this."
Ellenben a lemezen levõ védelem SecuROM 5.03.06.0025. Szóval, mint írja is fentebb a szöveg, ehhez nem használható a progi.
Persze nem kell feltoltened az egeszet, eleg ha egy mini image programmal keszitesz belole egy mini imaget.
Ezzel a kis programmal megtudod csinalni: Mini-image Ripper
Ez csinal egy kb 23MB-s fajlt, amit ha osszetomoritesz nem nagyobb sokkal 2MB-nal.
Igy mar egyszeru megosztani azt az Image-t. 😛
Azért azt nem tudom, hogyan lehet megoldani, hogy ne lehessen blacklistbe rakni. Lévén, most pl. a deamon.dll az õ fõ eljárás könyvtára, így ha azt megtalálja a játék a megadott könyvtárban, tudhatja, hogy ott a daeomon a gépen. Ekkor megpróbálja kitörölni, és ha nem sikerül, akkor küldi a dumát, hogy a játék indításához tüntesd el a daemont. Szóval, a jövendõ változatnak is lesz ilyen fájlja, hiszen kénytelen, és majdan megjelenõ progikban ezt el lehet újfent játszani a megadott fájljaival. Annyi lesz a különbség, hogy az eddigi ilyen védelmû progik nem fogják úgy találni, hogy van daemon a gépen. Egyébként arra leszek igazán kiváncsi, mit fog nyújtani starforce emulációban, mert írták, hogy ez is lesz benne. Ja, és a tesztelés is már vagy egy hónapja tart, bár én rövidebbnem gondoltam ezt az idõt.
Az 1.03-as patchhez nem található sehol a neten tört indítófájl, ellenben, ha letöltöd a második lemezének clonecd változatás, és azt megfelelõen kiírod, menni fog. Az elsõ cdvel nem kell foglalkozni, az jó lesz a régi módon is kiírva, mivel azon nincs védelem. Viszont, így minden indításkor bent kell lennie a 2. lemeznek a meghajtóban, mert ellenõrzi.
Forza.
a notebookokkal a 3d kártya gyatrasága az igazi gond, a proc (pentiumM 1.6ghz) okés, igy ez azon gondolom perfektül elfutna 😊
Forza.
The Matrix has you...
közben én is kutattam:
- ecobitnél még mindig 11.990.- ez nevetséges!!!!
Találtam clone változatot a játékból: cxziso, ezt leszedem, megnézem lehet e vele valamit kezdeni. Bevallom nekem csak kis multira kell melóba, mert a céges gépen komolyabb 3d gémek nem futnak el, ahol ennyi egység küzdhet 😊
Daemon valóban 3.47nél tart, igazából azért csuszik a 4.0, mert nagyon komoly kis cucc lesz, ide cd-t fog emulálni így nehezebben lehet majd "feketelistázni" 😊
Forza.
daemon-nak nem 3.47-es a leutóbbi verziója? vagy ez másik számozás? a patch-hez van crack is?
The Matrix has you...
Az ötlet viszont tényleg nem rossz, mit szólnának a boltban, ha kérnék egy második cd-t a programból?
Viszont valamiért ma nem tudok olvasni. Úgy olvastam, hogy az 1.03as daemonnal már nem problémázik. Errel felszaladtam a daemon honlapjára, hogy végre megjelent az új verzió (gondoltam 1.03-ra a daemon pro-ként gondolsz), de úgy tûnik, még mindig, továbbra sincs megjelenés. Pedig már tavasz eleje óta tartanak ott, hogy nagyon közeli a befejezés. Sõt, 8 nap múlva lesz a jelenleg legfrisebb verzió egy éves. Egyébként, feltételezem, hogy az új daemonokat már nem fogja megakasztani a program, mivel valószinûleg ezt is átírták, hogy ne ismerjék fel az eddigi programok. Igazából én nem is próbáltam ki, hogy 1.03-as patch-el a daemon megy-e, alapból bennem volt a reakció, hogy indítás elött a daemon.dll-t át kell nevezni. Aztán meg már nem is játszottam réges régóta vele.
2.) ha csak egyik cd-t eszi meg origiként, akkor nem lehet felesbe megvenni 😉
1.03 a daemonnal már nem problémázik ugy hallottam
Forza.
lentebb ki van fejtve, hogy egyenlõre miért nem érdemes megvenni (mondjuk ez csak fikció, de elég zavaró dolog ha igaz az eredetinél is, mármint a deamon-os ütközés).
Jakuza: akkor majd szójjá😊)
The Matrix has you...
Forza.
Ha tortenik valami valtozas , majd ertesitelek.
De csak ugy, hogy a fonts.pak-ban talalhato segedprogrammal egy olyan betutipust konvertalsz at a jatek szamara, ami ha jol emlexem Unicode-os es tartalmazza a magyar ekezetes karakterek kodjait is.
Na es persze nem art ha valamilyen hasonlo kinezetu betutipust hasznal az ember, mint az eredeti.
Ezekutan ha lecsereled az eredeti betuket biztos megjelenitti a magyar karaktereket (az eredetiekkel nem).
A szohossz valtoztatasara nem volt kenyes a program, na persze az esszeru kereteken belul.
Mint mondtam segithetek, en mar tul vagyok egypar nagyobb volumenu projecten. 😛
összeségében nem sok jövõt jósolok neki (mármint korihun részérõl), Én magam pedig kevésnek tartom a tudásom egy ilyen volumenû projekt levezetéséhez.
The Matrix has you...
Mi a helyzet a magyaritassal ?
csak hát álmodik a nyomor, tudod😊)
tudom, hogy kicsit logikátlan, de a játékokban sok minden elõfordul, nemde? 😄D
The Matrix has you...