Knights of Honor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudtok egy full leirást a gámhez?
Egyszer foglaltam el rómát, csak mert nem kedvelt engem, de amikor bejelentette utána, hogy mostantól minden keresztény ország a szívére ölel engem, akkor inkább visszatöltöttem. Most meg új játékot kezdtem, whales-el, ami egy területes hatalmas ország, és közepes nehézségi szinten. Viszont nem túl sok idõm volt játszani, mert amikor van, akkor is fõleg a settlers eszi el (vagy apám a kapufestésekkel). Már odáig eljutottam, hogy az egy területet sikerült feltornázni ugyanúgy 1 területre 😊 Ez már európai nagyhatalmai méret lenne, csak el kéne felejteni a kontinenseket, és angliát mint országot. A pápát automatikusan választják, nem te döntöd el, hogy mostantól jól jönne, ha a te embered lenne a pápa. Persze, rásegítési lehetõségek azért vannak, ugyanis, akkor választanak újat, ha elhalálozik a régi. Teszem azt, egy kém miatt... Ilyenkor az ország mérete, ereje, és a papod képzettsége számít a felkérésben.
"van magánélet is a világon" remélem erre úgy gondoltál, hogy találtál valami kiegészítõt a neten, amiben a királyi család örökös-gyártásában lehet aktívan részt venni 😊) Pl. a singles középkori kiadása KOH modként.... 😊
Egyébként azt megfigyeltem, hogy teljesen mindegy, mennyire foglalták el a pápai államot, rómát mindig kihagyja a gép a hódításból. Ugyanez áll az ortodoxoknál muscovyra. Volt, hogy óriási ország volt, aztán szépen elfoglalták, de a központjához nem nyúltak, azóta ott van 1 területes országként.
Shan: én csak gyorsan próbálkoztam, nem indítottam el játékot, de úgy emlékszem, hard fokozatban is engedte a pause during battles-t. Egyébként feltételezem, az arra van, hogy a világ addig halad-e, amíg te harcban csücsülsz, vagy áll. Hiszen amúgy ottvan az idõgyorsítás, azzal vissza lehet menni 0.5-re is, az meg fele olyan gyors mint az alap, tehát az már közelít a pause-hoz.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
csak hát, ugye kis lépésekben kell haladnom, hiszen van magánélet is a világon (ami persze általában jó😉), így pl a teljes hétvégét kihagytam😞
mindegy, majd holnap belehúzok. apropó, miután elfoglaltam Rómát, van pápa? mert akkor most elvileg nincs😊) legalábbis nem emlékszem, hogy kiáltozna, hogy "New Crusade" (ami ugye új keresztesháborút jelent).
igaz, most nem érek rá, hogy még a pápa posztjával is foglalkozzam, de majd ki kellene tapasztalni ezt a részét is. bár, ha csak annyi, mint a Builder meg a másik haszontalan lovagi titulus, akkor felesleges idõt pazarolni erre...
megjavították a vinyóm, úgyhogy majd tudok benyomni képeket is😊
The Matrix has you...
Ja, egyébként ajánlatos megpróbálni a játékot ortodox vagy arab országgal is. Pl. araboknál a pápa hiánya helyett van a jihad, amit ha elindítasz, ha jól tudom, ha támadás éri az országod, akkor automatikusan "lázadó" seregek jönnek létre, amik rátámadnak a támadóra. Tehát, olyan, mint a loyalista felkelés, csak pont megvédik a területet... Viszont ameddig tart a jihadod, nem termelõdik hit pont. Az ortodoxoknál nem tudom, mi van.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
The Matrix has you...
Egyébként a program nálam nem lázadozik a futás ellen, mióta felraktam az új patchet, bár az is igaz, hogy nem vittem túlzásba még a játékot.
Szerintem manapság sem lennétek nagyon népszerûek a világban, ha hirtelen felindulásból elfoglalnátok a vatikánt, és kinyírnátok a pápát. Bár, ki tudja. Meg lehet próbálni 😊
a Papacy elfoglalása nálam a papom kivégzésével fejezõdött be😊 éppen elfoglalta a pápa trónját én meg nem tudtam...
The Matrix has you...
csak zavaró az állandó lázongás, nem igazán lehet tervezni elõre nagyobb katonai hadmûveleteket
ráadásúl szétvertem Papacy-t, erre azt mondta a gép hogy kinyírtam a teljes egyházat és most nagyon fog utálni engem mindenki, meg is történt 😊
A halál csupán a kezdet...
asszem ennyi. bocs, ha olyat is írtam amit tudtál😊
The Matrix has you...
amúgy nem értem ezt a játékot, -15 pontos lázadó esélynél is jönnek hiába vannak átkonvertálva is, az egész haderõmet lefogják a lázadások leverése
A halál csupán a kezdet...
Kicsit megtorpantam a hódítás terén, de azért haladok a totális uralom felé😊)
sajna a vinyóm ideiglenesen bekrepált, de jövõ hétre elvileg megjavítják, így majd akkor nyomok be képet.
keeper sok sikert a clonecd-hez.
The Matrix has you...
Ebbe már én is belebuktam egyszer. Mivel a játékok a dokumentumok könyvtárba mentenek általában, míg az app. data a felhasználói progik kedvelt helye, és már csak a getdataback segített rajtam utána. Na nemsokára meglesz már a klónos fájl, és ki tudom próbálni a patchet.
sok sikert<#eljen>#eljen>
Én most azon próbálkozom, hogy a második lemez klóncd-s változatát megszerzem, és azt megfelelõen kiírva talán eredetinek fogja felismerni. Ha sikerül, akkor megírom.
Keeper2, én hard módban játszom. Néztem, mielõtt elindítom a játékot: a pause during battles funkciót nem lehet bekapcsolni. Azt hittem, a csatákban nem lehet pause-zni. De nem! Mert megy a játékidõ közben. Ezért tértem át arra a támadóstyle-ra, hogy egyszerûen csak két hõst elindítok, teljes közelhasrci egységekkel, dread-ot kifeljlesztve az egyiknél, a másiknál pedig morale javító skilleket. Így általában beveszik a várakat, anélkül, hogy én irányítanám õket. A lázadásoknál szintén egyszerû: csak odarakom a királyt vagy herceget a provinciába, teljesen parasztsereget vesz föl és leveri 😊
Amúgy a játék inflációja hasonlít az igazira: kis ország esetén 20.000-nél már nem kapsz pénzt. Minél nagyobb az országod, annál több péntzed lehet. Abban nem vagyok biztos, de lehet, hogy az idegen pénz mennyisége is számít, vagyis hogy mennyit adtak más országok
Én azt a játékstílust követtem, hogy egyszerre lehetõleg nem túl sok országgal háborúzni (persze amennyit még az erõfölényem megenged). Persze, ezek egymást bérelik fel ellenem háborúba, de szinte mindig elfogadják a feltétel nélküli békét, ha rögtön a háborúba lépésük után felajánlod nekik. így nem kell sok országgal hadakoznod egyszerre. Ja, és a csatákban a kedvencem: 3-4 erõs közelharci egység, a többi pedig mind íjász. Távolról lelõni õket, ilyenkor általában leesik a moráljuk, és így veszteség nélkül le lehet nyomni legalább olyan erõs seregeket, mint a tied. Ha netán mégis a közeledbe érnének, akkor kell a közelharci... A váraknál: az ellenség sosem!!!! jön ki a várfalon kívülre, így az íjászokat a várfal közelébe kell állítani, egy egységgel bezúzatni a kaput, bemenni, majd, ha már igen közel ér egy ellenséges csapat, gyorsan ki. Persze, a többiek lövik õket addig, és õk meg nem jönnek ki a várfalon kívül. Ha netán elfogy a nyíl az egységeket letáboroztathatod, az idõt felgyorsítva visszatermelõdnek az íjak. Amíg harcolsz, a világ pause-ban van.
Ja, és mivel én is csak sokára jöttem rá: ne felejtsd el a meghódított területeket adoptálni is. Ha más vallású, akkor konvertálni kell (ez akár a pap életébe is kerülhet), és minden esetben adoptálni. Az adoptálás megszünteti a nosztaliga morál levonást, és nem lesz többé ott lázadó egység.
Az adóztatást szerintem felejtsd el, alig jön be pénz egy nagy országban belõle, és a nép meg örülni fog. Infláció szerintem olyan 50 ezer arany táján kezdõdik, 80 ezernél már olyan 800-900 levonás. Ilyenkor költsd a pénzed. Bármit jobb megvenni, minthogy pocsékba menjen a pénz.
Big: patch az van, csak crack nincs hozzá. És mivel már sokszor kifejtettem, hogy mik azok a görény húzásai a cégnek, ami miatt úgy döntöttem, nem fogom megvenni a progit, nem ismétlem ezt meg, mindenesetre, arra sikerült rájönnöm hogy a felpatchelt játék ugyanúgy leszedi a daemont és a blindwriteot.
Amúgy, ma végre végigjátszottam a majestyt a kiegészítõvel egyetemben. Hát, nem mondom, igencsak húzós volt. Most már csak jönni kell a 2-nek. Az meg már okés lenne, csak kiadót nem találnak hozzá. Egyébként egy igen jó játék, oltári nagy kedvencem: mad tv. Próbáljátok ki. Igaz, 91-es, de nagyon poén.
The Matrix has you...
de nem tudom. eleinte olyan 2-300 arany "körönként". aztán folyamatosan emelkedik már, ezért nem nézem. sok mindentõl függ, mennyi adószedõ épületed, ill. egyébb pénzforrásod van. a kezdetek során mindig érdemes több kereskedõt tartani, mert azok hozzák a zsét. adót azért nem vetek ki, mert szeretik a parasztok ha nincs rajtuk ilyen teher😊
The Matrix has you...
Multi kéne, az az igazi.
Mennyi a max pénzjövedelmed a közepes adóztatásban infláció nélkül?
The Matrix has you...
ha már úgyis tudjátok, megkérdezem: mire jók a lovagtól jobbra elhejezkedQ ikonok: a kémet és a cleriket értem, de a buildert és a földesurat nem. Azok mire jók?
vagy duplázódik a kereskedelmi bevételed, aztán olyan is van amivel tovább kitartanak az ostromlott várad védõi, meg egyébb finomságok😊
érdemes megcsinálni õket, mert sokat segítenek. legtöbbhöz kell olyan terület, ahol van kikötõ, mert vannak olyan cuccok amiket csak importálással szerezhetsz be és másra nem is használhatod csak ide. pl. ilyen a selyem, cukor, elefántcsont, drágakõ stb.
The Matrix has you...
Nem tudjátok, hogy lehet feltámasztani Hungaryt, anélkül, hogy megvárjam, amíg a forradalom ledönti a városokat?
The Matrix has you...
látom nem alszotok😊 jah, keeper2, akkor sajna tényleg nincs megoldás rá, csak patch😞 majd egyszer😊
Shan66:
azt sejtettem, hogy azért hullott ki a pap/pápám a sorból, de ez elég nagy gyökérség a program részérõl, nem?
a szövetséges dologgal kapcsolatban annyit, hogy én nem szoktam kötni ilyeneket, esetleg egy-kettõvel, pont azért, mert késõbb úgyis fel fogom rúgni😊 persze az elején érdemes jóban lenni mindenkivel (majdnem mindenkivel), de ez max meg-nem-támadási szerzõdés a részemrõl.
a kérdésed igazából ezzel kapcsolatban mi? hogy mi hogy csináljuk? mer én így.
már többször kaptam olyat, hogy én vagyok a legerõsebb és ezért szeretnének "nyalni", de ezeket elküldöm melegebb égtájakra, aztán utánnuk megyek és lenyomok mindenkit😊) najó, most nagy a pofám, mert viszonylag könnyû országgal játszom. majd kipróbálom milyen egy kis országgal (1-2 megyés) játszani, aztán majd jövök ide sírni😊
ja, kémeket abszolúte nem használok. sõt két kereskedõm van, de lehet, hogy elég lesz egy is mostmár (amint látjátok van bevétel rendesen😊), szal van még egy pap, mer az kell, többi meg lovag akikkel járom a vidéket.
ennyi. ha kérdésed van írj. csá
Ui: a nevem egyébként bigapó, a Mátrix "csak" a kedvenc filmem (és a világ legjobbja is). azért megtisztelõ volt😊)
The Matrix has you...
hi mátrix,
azért halt meg a pápád, mert elpusztítottad papacy-t. Nekem is így volt.
Te nem tudsz nekem segíteni? Please! Én olyan játékstylt alkalmazok, hogy meghódítok nagy területeket, egész európa ellenségem, aztán az egyik erQs európai -nem török vagy hasonló- néppel békét kötök- úgy hogy felajánlom neki egyik váram. akkor mindig béke lesz. aztán adig még utána neki 2 várat, akkor számára nagyon zöld leszek (harmonius). Ekkor elmegyek vele allience pakt-ig, aztán hódítok tovább, és olyan várakat, amik nem kellenek, vagy lázadás van, és messze a segítség, és a király vagy herceg sem rakható oda, akkor azokat odaadom a szövetségesemnek.
Kezdetben több szövetségest akartam, de láttam, hogy nem lesz jó, mert egymást fogják megenni 😞. Így áttértem az 1dzövetséges funkcióra. Ez már könnyebb volt, de megesett, hogy szétestek...
Végül is, ha már egyszer én vagyok EU ura, akkor minek legyek még nagyobb? Csak kell egy vár, ahol fedual knights-ek vannak, és egy herceg-a nem trónörökös-, hogy még véletlenül se legyenek kémeim.
Na, mi a véleményetek?
Majd szúrok be én is képet, szeretek dicsekedni: szabadjára engedni az egót... 😊
Rájöttem, hogy a birodalom csak akkor hullik szét trónörökös nélküli királyelhalálozás esetén, ha a kingdom power nem 5-ös. (Végül is, mégis csak power a neve)
The Matrix has you...
ja és ott van az a szép libafos-zöld Tyrolia, ami nekem a kidobásokat eredményezi.
elõre is elnézést azoktól akiknek sokáig töltött...
The Matrix has you...
Keeper2, szerintem neked az lesz a problemád, mint nekem! legalábbis remélem, hogy csak az és tudsz majd játszani. Engem csak akkor dobott ki a program, ha egy bizonyos országot akartam megnézni a politikai térképen. nekem ez speciel Tyrolia volt (asszem). amint rányomtam az Õ országára vagy a "terep-asztalon" a várra, egybõl kidobott a desktop-ra. az, hogy Õt hogy fogom elintézni azt, nem tudom, mivel így lehetetlen megtámadni. abban bízok, hogy majd idõvel elmúlik ez a bug (ennek kicsi a valószínûsége sajnos). Próbáld, ki, hogy kinél dob ki. Ha egyébként is kilép akkor nemtom mi lehet a baj, mert nekem Abit AN8, Athlon64 3000+ os konfignál csinálja ezt. tehát nem hiszem, hogy hardverfüggõ, inkább a szoftver szar...
ha nem haragusztok meg, nyomok be pár képet a hódításaimról meg egyebekrõl.
The Matrix has you...
A hardware-s hiba az biz' nem jó
De a szovtveres sem. Nekem pl.: a file protector állandóan lefagyasztotta a gépet... uninstallni kellett 😞
Nincs valami ötleted, honnan lehet végigjátszást szerezni hozzá?
Ja, és mi is az tulajdonképpen? 😊
Amíg nincs magyarítás hozzá, sajnos nem tudom használni a kézikönyvét, úgyhogy remélem a végigjátszás segít... ha meg nem, akkor várnom kell 😊
Már több hónapja ismerem ezt a játékot, Rengeteget játszottam vele, aztán késQbb abbahagytam, miután már 3.-szorra nyertem magyarországgal.
2 hete ismét elQkerült, és rá kellett jönnöm, mennyi funkció van, amit még nem ismertem. Pl.: rájöttem, hogy miért üzen nekem mindig hadat fél Európa, ha kelet egyik országát megtámadom stb. ...
Viszont van egy dolog, amire még nem jöttem rá: Hogyan lehet olyan szerzQdéseket felajánlani más országoknak, amiben adok is (offer) és kapok is (demand). Eddig csak külön tudtam alkalmazni ezeket. De kell, hogy lehessen valahogy együtt is, mert az AI is szokott ilyet tenni velem
+ hogy lehet gratulálni egy országnak, ha elcsatolt vki mástól egy provinciát?
Más helyeken azt mondták, töltsem le a végigjátszását. Nem akarom nagyon hangsúlyozni, hogy béna vok' és nem tom' hogy az mi, hanem inkább csak azt szeretném megkérdezni, hogy honnan lehet letölteni
Kösz a segítséget