1310
Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
  • TGWH
    jó, de ezek kellenek... ez nem úgy van mint a történelemben, itt bármi megeshet... ezért jó. most ha tudnád hogy itt meg ott mit lehet építeni, akkor mindig egy országgal lennél nem? rosz a crack hozzá, nekem sem ment el szűz koh-ral.
  • Lorgem
    Én viszont nem tettem fel magyarítást, nem nyúltam bele a játékba. Feltettem a játékot, aztán rá a patchet, és a tört 1.03-as .exe-t. De nem működött :( Úgyhogy leszedtem (sokadszor) és patch nélkül nyomom. De abbahagytam, mert elég idegesítő a játékegyensúly hiánya. Skótokkal voltam, küldtem az ajándékokat Burgundiának, hogy valahonnan tudjak feleséget szerezni a hercegnek, a sok pénzből meg is hódították fél Franciaországot, stabilan be is rendezkedtek. Aztán nem sokkal később semmi nem maradt belőlük. No comment. Nagyon jó lenne ez a játék ha ezt megoldanák, mert az is elég vicces h a hatalmas Német-Római Császárság vmi nyomi kis ország vazallusa. A másik meg h a tartományok adottságait véletlenszerűen osztja ki, és mindig meg kell néznem h mit hol tudok csinálni, de ami fontosabb h ez történelmileg egyáltalán nem hű. Elég érdekes ha egyetemet mondjuk csak a sztyeppe közepén lehet csinálni :P
  • TGWH
    jah nem, most nézem h a patchelt az hibát észlel és ezért leáll... a sima viszont simán elindul mindenféle segédprogi nélkül... csak crack kell neki... de ha a patchelt-et akarom elindítni, akkor vége... megbuzerált pack fájlokkal nem megy...
  • Lorgem
    A patchelt? Nekem a második cd-m nem az a verzió amihez mellékeltek egy .nfo-t.
  • TGWH
    ? érdekes... az én verzióm simán elindul demonnal... fura...
  • Lorgem
    Most nincs egyetlen virtuális meghajtóm se, nincs hibaüzenet, csak simán nem indul :P
  • Lorgem
    Leszedtem, feltettem, de ugyanaz van megint. 64 bites rendszerem van lehet h ez a baj? A többi játék megy pedig.
  • Lorgem
    Sajna nem eredeti, da ahogy hallottam azzal se járnék jobban, sőt...
    Sikerült cracket találni a patchelt játékhoz, de előtte megpróbáltam egy programmal leszedni a védelmet róla, elvileg sikerült, de ugyanúgy tönkretette utána a daemont, csak most már kimentettem a dll-t. Aztán próbálkoztam Sfnightmare-el és sfcure-al, meg anti-blaxxal, de annak kellett volna a daemon, holott alcohollal mountoltam a képfájlt, és ugye a daemont nem lehet elindítani. Végül ráleltem a patchre, de hibaüzenetet dobott ki a játék, c00000005 vagy mi, asszem a memóriával van ilyenkor gondja.
  • TGWH
    másolt a game? gondolom... akkor szedj le egy olyan cracket aminek nem kell a demon. vagy v.mi fájlt ami a demoné át kell nevezni. a patchez amúgy nemtom van-e crack, de sajna nekem nem jó, mivel hogy készítem a magyarítást, ezé nem hajlandó elindulni a patchelt crackel se, mivel meg van buzerálva a pack fájl...
  • Lorgem
    Szevasztok. Feltettem a patchet, de nem indul a kis genyó mert kilőtte a daemont. Megpróbáltam alcohollal, úgy már nem löki ki az image-t, de meg se mukkan. Ja, és ujraindítás után felcserélte a dvd-meghajtóm és a az egyik partícióm betűjelét. Mit tegyek h elinduljon?
  • DaemoonHunter
    Siketült elindítai:) Csak a windows mappából kellett törölni a daemon.dll filet és jólett:)
  • bigapó
    hö? a mappában mi van? szimpla fájlok? akkor azt már lehet indítani, játszani vagy azt kiírod cd-re. a mappa nélkül, ami benne van. bár nem tudom, hogy te mit szereztél, mert nekem 2 cd-n van meg. szóval nemtom:))
  • DaemoonHunter
    PLS vki segítene???
  • DaemoonHunter
    Hello! Megvan a játék fullban de sajna darabokban(12file) összeillesztettem őket és sikerült is felrakni de összeillesztés után egy mappában vannak nem pedig egy képfileban:S így sajna nem tudom belolvastatni a daemontoolsal:S Most mit tegyek??
  • TGWH
    miért? most van nála jobb? sztem nincs... a koh meg más, azt is sokáig lehet tolni... jó nehéz is.
  • DaemoonHunter
    Régen sokat toltam az age of 2-t akkoriban még az volt az egyik legjobb középkori játék:P
  • TGWH
    és nem is olyan régi... 4 év max :D és nem az számít hogy milyen grafikája van... age of 2-t most kezdtük el neten lanba nyomni :D piszokjó... elvileg voltak jópáran akik játszottak, de nem igen írnak. más fórumra sem. kíváncsi vaok hogy a magyarítást hányan szedik le ;)
  • DaemoonHunter
    Kár hogy nem sokan játszanak vele...pedig nagyszerű játék még most is.
  • TGWH
    a deamon megy, csak a patch nem akar elindulni... pedig jó lenne... kéne... nah mindegy, azé köszi. látom azért sokan nem játszanak már ezzel a játékkal.
  • DaemoonHunter
    írnak vmit, de sztem csak ugyanazt tudják javasolni mint bigapóitt
  • DaemoonHunter
    Kössz az infot!:) Közben keresek vmi cracket...ha találok beírom a linket.
  • TGWH
    van crack ami kiüti, csak olyan crack nincs, amivel az 1.03-mas patchelt verzió elindulna... tud v.ki ilyet???
  • bigapó
    igen igaz. ezt úgy tudod elkerülni, hogy megkeresed a deamon.dll nevű fájlt és átmozgatod vagy átmásolod egy másik helyre. azért kell ezt megtenni, mert amikor indul a játék, akkor megkeresi az emuláló progikat és törli a dll fájlokat. ez hivatalosan tudtommal sosem lett elismerve, de attól még van. a dll a játékhoz nem kell, mert azt a windóz indulásánál használja csak a gép, hogy be tudja tölteni a deamon-t. viszont mikor kilépsz a játékból, akkor másold vissza, mert következő indulásnál gondjaid lesznek.

lentebb van írva olyan is, hogy már van crack-es verzió is. amikor én játszottam vele, akkor asszem még nem volt, tehát ebben nemtok nyilatkozni. természetesen annál ilyen gond nem lenne, hiszen akkor nincs ilyen törlési folyamat.
  • DaemoonHunter
    PLS vki segítsen!!!!
  • DaemoonHunter
    Hello! Hallottam hogy a játék "kiírtja" maga körül a kalózkodásra kellő cuccokat a gépen pl: daemontools, cd író cuccok. Igaz ez?:S
    Mit lehet tenni ellene?
  • TGWH
    hi, most nincs időm átolvasni a 11 oldalt, lenne egy nagy kérdésem. az első oldalon vannak képek. nah az egy másik verzió, vagy teljesen átalakult? mert nekem az alsó menü tök más, a városok sem olyanok (a kikötős meg ilyenek) szal ennyire le lett csupaszítva, mert nekem nagyon szegényes grafikája van csata közben (máskor ugye nem tudok ,,belenézni'') a városba, csak a térképen lévő kicsi várost látom, mellette falvakkal.
    a magyarítás készül, pont a hülye politikai üzenetek vannak még hátra, meg még egy-két apróság. a gond csak az, hogy a politikai üzenetek kb. a teljes szöveg fele... szal egy ideig még várhattok rá, de igyekszem :D
  • Fresh Duke
    Egyet értek veled, de a kezelési felületet, az osztálytársamnak 1 óráig magyaráztam! :D XD (Bár az ő felfogása se a legnagyobb. :D)
    De szerintem még így is veri a Rome Total Wart.

Amúgy, ha már meghalt a királyom, és maradt az egyetlen fia, feleség nélkül, akkor mit tegyek, hogy ne vesszen oda? (Fullon van skillekkel, verhetetlen, és igen full serege is van! (Feudal Knights-ból van neki jópára...)

Van egy ötletem, szóljatok ha beválhat:
    1. Szerzek neki feleséget.
    2. Basznak jó sokat, és lesz trónörökös.
    3. V.hogy átkéne rakni a koronát a fiúra, ez megoldható v.hogy a király halálha előtt?
  • Fresh Duke
    Hy all!
    Igen állat a game, jó grafika, meg minden. Csak gratulálni tok a készítőknek!
    Csak 2 gond van vele:
    1. Kéne magyarítás! (De még ma megkérdem Paynitól, hogy hogy áll vele.)
    2. Folyton beszopatnak az ellenfelek, a hülye leveleikkel, és bármit válaszolok, az rossz.

Pl: faxom tudja ki írja:
    Ó hatalmas uralkodója Magyarországnak, fogjunk össze (eddig még semmi gond nem lenne vele), hogy elintézzük a pöcsömtudja kit.

Ha azt válaszolom, hogy igen, akkor fellázad a nép, hogy a barátom ellen szövetkezek, és csökken a kingdom power, ha elutasítom akkor is.

MOST AKKRO MIT TEGYEK, HOGY A +5ÖS KINGDOM POWERBŐL NE LEGYEN -5? MÉG AZ ADÓT IS NULLLÁRA VITTEM A HÜLYE NYAFOGÓ FEJÜK MIATT!
  • petyac
    hello lenne egy kérdésem honnan lehet letölteni a knihts of honor magyarosítását,vagy ha még nincs akkor mivel lehetne megcsinálni? előre is köszönöm!
  • DaemoonHunter
    Hello! Egy kis probléma lépett fel a Knights of Honor demo telepítőjének indításánál. Azt írja hogy kapcsoljam ki az antivírust és tűzfalat másképpen nem telepít. Miután kikapcsolom mindet azután is ugyanezt írja. Valaki segítene? Előre is köszönöm!
  • DaemoonHunter
    Hello! Valaki megmondaná nekem, hogy honnan tölthetem le a teljes verziót ingyen? Nem vmi új játék. Ezért gondolom, hogy fentvan vmelyik oldalon. Előre is köszönöm!
  • Sippie
    ahhoz fortify tudás szükséges, van egy olyan skill lehetőség. Ha campelsz, akkor lehetőséged van bevédeni a campet, és akkor ha neked jönnek különböző bónuszokat kapsz.
  • bigapó
    akkor nemtom. nekem nem volt ilyen gondom. sajna nincs más ötletem.
  • kav5
    sztem nem. átneveztem a dll-t meg minden de semmi. Továbbra is azt írja. Esetleg van olyan verzió ami 100%ra megy?
  • bigapó
    ez nem a deamon tools-os hibák egyike? lentebb le lett írva párszor, hogy mit kell csinálni, hogy ezeket elkerüld. keress rá a daemon szóra, szerintem kidobja a kérdéses hsz-t. egy próbát megér.
  • kav5
    hy!

Indításnál ez írja ki: Conflict: A hook process was found. Please deactive all anti-virus and anti-trojan programs and debuggers.
    (kikapcsoltam mindent de nem jó)

Mit lehet tenni?
  • viktor80
    Segitsetek mar hogy lehet vele a neten jatszani. Sehogy sem tudok rajonni. Meg abban hogy hogy lehet megcsinalni hogy a kis terkepen mutasa a varak helyet. Elore is koszon a segitseget.
  • Nuxa
    Nekem az egész játékban a Real time-ban hallot zenék tetszenek a legjobban
  • Ban Greg
    Sziasztok!

Már elég régóta játszok a gaméval, és sztem az egyik legjobb provinciákra osztott területű stratégia. A BSS-es fiúk kitűnően megoldották a felmerülő problémákat és megmutatták, hogy igenis lehet csinálni ilyen játékot real-time ban is, nemcsak körökre osztva. Még egy jó 3d Csatanézet kéne hozzá, és simán verné a Rome:Total Wart is, pedig az is király.

Már szinte az összes választható népet, stratégiát, játéklehetőséget kipróbáltam. Mindig hardon játszom, mert már csak így van benne váratlan esemény. Nagyon tetszik benne az egyszerű kezelési felület, hogy minden látható, egyértelmű. A politikai térképen csak rá kell mutatni egy országra, máris megvillantja a kapcsolatunk értékeit, stb. A menük is egyértelműek, van gazdasági összefoglaló, meg minden. A diplomácia is hatásos és jó ötlet, hogy a jó kapcsolatokat némi arannyal könnyen elő lehet mozdítani, ami nagy segítség abban az esetben, ha amúgy valami miatt (pl. vallási különbözőség) nem hajlamos barátkozni az ellen. Jó hogy a progi taktikázik a csapatok mozgatásánál, támad, visszavonul stb, de azért nyerni ő is inkább csak túlerővel szokott. Néha persze csinál logikátlan lépéseket az AI, dehát néhány deka szilíciumtól ne várjunk csodákat.

Ami nem tetszik:
    -Béna, unalmas csatatérkép. Nem is valami szép, de az még hagyján. Kicsi, és mindegyik helyszín szinte ugyanolyan.
    -Nincs számottevő különbség az egyes nemzetek egységei, stratégiája között. Ahogy pedig az ember terjeszkedik, szinte minden egység szépen lassan elérhető (csak a vallastól függőek nem).

No de: szóval kicsit visszaolvastam a topicban, és láttam hogy másnak is az a problémája mint nekem, nevezetesen az, hogy mivel a hadseregemmel nem bír, sem a kémjeimmel ezért hardon a gép csal. Szinte látom magam előtt ahogy töprengtek a bolgár programozó skacok napokig hogyan nehezítsék még a dolgot, hát jól kitalálták a megoldást. Végülis csak egy kis frigidítás kell hozzá, semmi más. Hiába a nagy birodalom, erős gazdaság, hadsereg, egyszerűen nem születik utód, azt annyi. Ilyenkor, ha már az eredeti testvérekből sem él senki, a király automatikusan az egyik épp nem harcoló hadvezér lesz (persze általában a legjobb skillekkel rendelkező, hogy kárba vesszen ha meghal). Szóval szépen fogynak a marsallok, persze lehet felvenni embert bármikor, na ja, csakhát hardon vhogy furcsa mód 80-90%-ban kiderül róla hogy vkinek a kémje. Én akkor szoktam elkezdeni nyugtalankodni, amikor már sokcsillagos elit kémjeim valamelyike kineveződik királynak, aztán persze az is impotens vagy mi, jön a következő és így tovább. A végén már nincs kémem ergó kémelhárítás sincs, tehát ha felveszek vkit, nem bukik le időben ha kém. Kész. Ilyenkor már csak idő kérdése, hogy szétszedjenek.

Amúgy néhány tipp hogy hardon tovább húzzuk az elkerülhetetlent amíg lehet:

-Már a játék legelején vegyünk fel hadvezéreket és kereskedőket ugyanis ilyenkor általában még nem küld ki a gép kémeket, tehát ezek biztonságosak. :-)
    -A királyi család tagjait becsüljük meg. Ha van több fiú örökös, a leggyengébbet nevezzük ki trónörökösnek (rá kell kattintani és rászáll a kis korona) ezzel halálra is ítéljük, a többieket meg kémnek és papnak nevezzük ki (tehetségük függvényében). 2 Kémünk mindig legyen, akkor gyakorlatilag bárkit felveszünk hamar lebukik ha kém.
    -Vigyázzunk a marsallokra, nem biztos pl hogy megéri mindenáron egy győzelem, ha csatában szarul állunk: inkább retreat, szégyen a futás, de a vezér legtöbbször még megmenthető (ha feloszlatjuk a sereget gyorsabban menekül). A pappal sem kell mindenáron konvertálni. Inkább ha nagy a vallási különbözőség, próbáljunk másképpen a nép kedvére tenni és ellensúlyozni a vallási mínuszt. Adoptálni viszont mindig!
    -Használjuk a királyt. A királyi család tagjai egyébként "emlékeznek" a tapasztalati pontjaikra. Tehát mondjuk ha kinevezzük hadvezérnek, és szerez csillagokat, majd visszahívjuk, kinevezzük mondjuk kereskedőnek, majd megint visszahívjuk és beállítjuk újból hadvezérnek, akkor emlékezni fog a korábban szerzett csillagjaira, így ezek nem vesznek el. Kérhetünk belőle skilleket is. :-)
    -Házasodni kötelező, de csak módjával! A fiúkat mindig eskessük, de a lányokat házasítani annyira nem éri meg, mert ha nincs fiú akkor rendszerint csak követelőzés a vége.

Tapasztalatom szerint ésszerűen használva a korábban megszerzett marsallokat és egy kis szerencsével simán túl lehet élni 2,3 esetleg 4 impotens királyt is. Aztán persze (különösen ha összerúgjuk a port a pápával, vagy valami nagyobb szövetséggel) úgyis jön a vég...

Ha valakinek még vannak tapasztalatai, ötletei a terméketlenség problémájára lécci írjon!
    Esetleg vmi MODpack vagy ilyesmi is lehet megoldás.

Mindenkinek jó játékot: Greg
  • bigapó
    lehet azért tűnik úgy, mert levettem a szemüvegem:)) megcsillant rajta fény és nem volt jó a kép. egyébként azokat a műveket is szeretem, de a stratégia a kedvenc. hosszútávon mindig is ez kötött le jobban. anno hónapokat játszottam a transport tycoon deluxe-al meg a settlers 1-el:)) jóformán mással nem is, mert akkor csak ezeket bírta már a gép:)