Knights of Honor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na mi van, csak én nyomom? 😊)
megint felajánlották Európát, de most sem kellett😊 inkább magam foglalom el. lassan meglesz az összes advantages (ez a neve ugye?), de ezt a gyõzelmet sem fogadom el😊
most viszont rájöttem, hogy milyen hátrányai lehetnek a nagy területnek. képet megint elfelejtettem csinálni, majd legközelebb megmutatom Ojrópát😊
csá
The Matrix has you...
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
Mondjuk, gondoltam arra is a koh-ban, hogy mi van, ha az okozza a sûrû kilépést, hogy egyszer getdatabackkel szedtem vissza az elemntést. De akkor meg miért van, hogy utána egy jódarabig nem dobott ki, majd egyszercsak elkezdte ezt csinálni negyedóránként. Nameg, még a visszaszedés elött is kidobott párszor. Pl. életem legelsõ koh játszmája úgy zajlott, hogy kb 2 perc után a desktopon találtam magam.
Viszont, öcsém nyomja a san andreast, és õt nem dobja ki a játék. Egyedül akkor szokott néha ilyet csinálni, ha menet közben vált át taskmanagerre, hogy normálnál magasabb prioritásba állítsa a játékot, mert én futtatok jópár cpu igényes progit a háttérben, és amiatt hajlamos beszaggatni.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
tegnap ÉÉN lettem Európa URA!!! 😊)
meguntam a san andreas-t (mindig kidobott a játék), így kedvem támadt hódítani egyet. pár "megyét" elfoglaltam még, mire kiírta, hogy szavazás jön és engem választottak meg vezérnek vagy minek. tetszett, hízott a májam rendesen. nem akartam folytatni, így inkább kezdtem egy újat, szintén magyarokkal, csak most 1200-ban. ja, és mûködött a leánykiházasítás, nem vesztettem el a területeimet, csak jött egy követelés, hogy szeretnék, ha nekik adnám ami szerintük õket megilleti. erre én fityiszt mutattam 😄D gondolom túl erõs voltam ahhoz, hogy ezt zokon vegyék😊
jól kezdõdött a meccs, építkeztem, most már tudatosan alakítva az arculatot, hogy hol mit tudok építeni. kicsit voltak problémáim, de megoldás alatt vannak. elég szemét a gép, mert támad ezerrel és persze nem engedi az azonnali fegyverszünetet. kicsit kapkodós a játék így, de élvezetes is ugyanakkor, hiszen állandó akció az egész😊)
majd írjatok ti is, hogy hol jártok. csá
The Matrix has you...
keeper2:
olyan negatív vagy<#vigyor>#vigyor>
...és egész jól elleszel multiban egyedül...
Na, a san andreast én is megcsodáltam, kb 2 percig néztem, ahogy öcsém játszott rajta, és úgy döntöttem, hogy ennyi elég is volt belõle, végülis nem ragadhatok le egy játék mellett örökre. Inkább visszamegyek mad tv-t játszani. 94 óta nyomom még csak, az nem hosszú idõ.
Hajrá srácok, hódítsátok meg Európát.
Most kicsit szüneteltetem a játékot, mert a GTA-San Andreas elveszi minden idõmet😊 Tudom félreléptem, de remélem majd megbocsátást nyerek egyszer<#idiota>#idiota>
The Matrix has you...
Egyébként, sokáig dolgoztam szervizesként egy pc nagykerben, elötte meg változatosság kedvéért egy pc kiskerben ugyanazt, úgyhogy ebben azért van tapasztalatom. Mondjuk úgy, hogy a tapasztalatom már csak a lustaságom múlja felül, hogy utánajárjak a problémáim forrásának 😊))))))
Egyébként, úgy tûnik, akkor én vagyok az egyetlen, akinél rendszeresen kilép a program? Na szép. Az armies of exigot is úgy kezdtem, hogy felraktam a legfrissebb patchet, mégis rengetegszer kilépett, de végigszenvedtem magam rajta (amúgy, játékélményben messze jobb a battle for middle earthnél), és ezután közölte valaki, hogy õ is végigjátszotta, de úgy ,hogy nem rakott fel patchet, de neki egyszer sem lépett ki. Vagy pl. a king of the road, ami már a fõmenü után kilép valami hardver inkompatibilitás miatt. Pedig azóta már szinte csak az egérpad a régi 😊 Ráadásul, a lemezem a fõnökömnél, a munkahelyen, mindenhol tökéletesen ment, csak nálam nem.
De a legviccesebb, amikor volt egy játék, elindítom, virít rajta az ati-támogatás logoja (örülök, hogy végre valami, amin nem az ocsmány nvidia logo van (amely játékok viszont elég ritkán fagynak)) és rögtön, az elsõ indítás után, a felbontás váltástól resetel a gépem (pedig csak kisebbre vettem 😊 )
Azt, hogy a lovagnak városban kell lennie, még nem tapasztaltam, csak olvastam az õsök írásai között tavaly õsszelrõl.
Nekem egyszer akkor akart élni dánia a lehetõséggel, amikor törvényes utóddal rendelkeztem. Közölte, hogy azok az õs-lengyel földek dániához tartoztak, ezért kéri vissza. Érdekes, hogy a jó életben nem volt ott soha dánia a valóságban... Persze, szegényeknek ez lett a veszte. A norvégok meg a dánok haverjai voltak, azért üzentek háborút. Õk is megszívták a dolgot.
Az öröklési módra visszatérve: Óriási mákom volt ugyanis be voltam házasodva a németekhez meg a lengyelekhez, és amikor meghalt a királyom (utód nélkül) akkor jött kis ablak hogy sem NO sem LO nem élt a lehetõséggel hogy területet követeljen (hál istennek), a kereskedõm meg kapott az alkalmon...(az a vicces hogy a kereskedõm nem kormányoz várost....)
Azért azt se felejtsd el, hogy nem csak a pap, hanem a király vallásos képessége is számít a konvertálásnál.
Ha meglesz minden kingdom adv. akkor majd egy újabb gyõzelem képernyõt fogsz látni, mint amikor európa szuper királya lettél. (ez kb olyan lehet, mint amikor a civilizationban te teljesíted elsõnek az ûrversenyt). Közben olvastam, hogy az újabb hozzászólásodban már említetted is ezt.
Valahol azt olvastam, hogy ha valakivel háborúban állsz, amikor lovagot veszel fel, szinte 100%, hogy kém lesz az (persze azért mások is küldhetnek szeretetük jeléül...). A kém úgy mûködik, hogy elküldi az ország a kémet, ami addig vár, amig lovag felvétel nem lesz, és képességeitõl függ, hogy belõle lesz-e az új lovag. Ha igen, akkor onnéttól sokmindent csinálhat. Pl. fellázíthatja a területet (azthiszem a többi lovagot is). Sõt, a királyt is megölheti. Bár én szeméyesen sosem használtam. Nem ilyen típus vagyok. Ez jobban mérhetõ a civizilzationban, mert ott szétágazóbb: én azt kedvelem, hogy iszonyú gyors fejlõdés (addig esetleg a szövetséges véd meg), majd fejlett egységekkel árasztani el az ellen fejletlenjeit. Ez persze itt eléggé megkötött, a felfedezések hiánya miatt.
Közben növekszik a birodalmam, majd szúrok be képeket még 😊
Mégvalami tudtátok hogy a királynak nem feltétlenül kell hogy legyen örököse? Nekem meghalt a királyom és az egyik merchantom élt a lehetõséggel és király lett 😄 (kicsit sajnálom mert így meg fog halni, pedig már 5 csillagos volt 😞(( ).
De végül is nem gond mert nagyon gyorsan termelõdik a könyv meg a piety... 😊
A papom 5ös és eddig csak 2szer nem sikerült konvertálni a tizen akárhány területbõl. Most sokat kellett várnom míg mindenkit megkonvertált, de utolóértem magam és mostmár amit hódítok ott egybõl térítek is 😊)) (meg persze adopt is megy). Most spec Novgorod kivégzésén fáradozok...(meg egész mellesleg lerendezem még a krímet is 😊)
Faxa nagyon mert nekem van a legerõsebb seregem, én vagyok a leggazdagabb és nekem a legboldogabbak az embereim 😊))
Lassan meglesz az összes kingdom adnventage is, már csak azok hiányoznak aminek ruha az elõfeltétele... 😄 olyan provinciám még nincs sajnos ahol tudnék rucit csinálni 😞(
Az elég furcsa, hogy nem fizet, nekem egyszer volt hûbéresem, és fizetett is, amíg ki nem tört a hûbérességbõl. Ott kellene látszani a pénzügyek közt. Nem értem, miért nem fizet.
De az adót kikapcsolom hátha javul a kedve a népnek 😊))
Fontos kérdés: Mi értelme van a vassalságnak ha nem fizet nekem pénzt???Többször is volt már vassalom de pénzt nem fizettek....Miért?
Amúgy hogy csináltad a screenshotokat?Én fraps-szel próbáltam,de valamiért nem szerette az F10-et<#sir>#sir>
Más: Nemolyan nehéz a hard, elég jól haladok. Már van 5 csillagos papom azzal próbálok konvertálgatni de még nemnagyon jött össze 😞((
ÉS tegnap ígértem képeket, hát íme:
Íme a Birodalmam 😊
Egy kis pénzügy
A család, sajnos utód nélkül 😞((
Kingdom advantages
És végül az erõviszonyok
a sikeresen átkonvertált és adoptált területeim közül most egy csomóban felütötte a fejét a pogányság,és visszatértek a régi vallásoukhoz<#rinya>#rinya>
ez mi a halálért van?<#confused>#confused>
Ha meghódítasz egy területet, akkor annak eléggé egyértelmûen a régi ország felé húz a szive, vissza szeretnének kerülni a régi birodalomba. Ha megnézed a morálját a városnak,(az építkezés melletti ikon) ott vannak felsorolva a különbözõ típusú morál módosítók (ha valameilyik nevére rákattintasz, akkor tételesen kilistázza, mi mennyit módosít), itt láthatod,hogy ez alapból 10 pontos morál esést eredményez az, hogy más országtól elhódított a terület (ez késöbb csökkenni fog idõvel, nekem van, ahol már 5re lement). Emellett, a terület falvaiból, monostoraiból, stb. idõnként loyalisták lázadnak fel és elkezdik a területen lévõ helyeket felforgatni, felégetni. Ez ellen jó, ha beküldesz egy papot oda úrnak, aki x könyvért cserébe (ez változik a királyság méretétõl) adoptolhatja. Ha rákattintasz a városban az ottlévõ pap-úrra, akkor tudod ezt a parancsot kiadni, úgy mint a vallás konvertálást. Ám, ez azonnali hatású, és mindig sikeres. Ha erre ráklikkeltél, láthatod a könyvek számának esését, és azonnal mehetsz is vissza már a pappal, ha máshol is akarsz cselekedni. Ekkor megszûnik a nostalgia morál levonás, és nem lesz több loyalista lázadás. (sõt, egyszer pár elfoglalt terület egyszerûen kivált az országomból, és megalapította újra a rég elfoglalt országot) Mellesleg, azt ugye tudod, hogy fejlesztheted a hadurad efféle képesítését, és pénzért te is kifoszthatod az ellenség falvait, stb.?
A harcban a könnyû módban nálam az jött be, hogy 3, max 4 erõsebb közelharci egység kell, a többi pedig íjász legyen. A hadvezérnek lehetõleg fejlesztett íjász képessége legyen (minden fejlesztés 3 szintû, tehát, 3x fejlesztheted ugyanazt (van itt olyan fórumos, akinek ez nem tûnt fel 😊😊 )
Szóval, amikor az ellenség támad, az íjászok jól megsorozzák õket, amitõl romlik a morál, és általában elszaladnak egy idõre, aztán jöhet a következõ egysége.... Vészhelyzetben meg a közelharciak fel tudják tartani addig, amíg az íjászok tovább lõhetik. Mellesleg, a csatában és a fõképernyõn is a + - gombok idõ gyorsítás/lassításra jók....Mivel ezt én is csak sokára vettem észre...
A városban azért kipótolhatod az elveszett katonákat, de ilyenkor a tapasztalati szintjük csökkenhet. Elvenni képességet hadúrtól tudtommal nem lehet. Egyébként én általában elsõnek a gyorsabb tanulást, majd íjászat, gyógyítás, ellen moráljának gyengítése, gyorsabb menetelés. Általában ezeket fejlesztem. Ja, a harchoz még annyit: ostromolni és sosem szoktam, mindig megtámadom a várost. Ostromgépeket nem használok. Ha van városfal, a kaput betöretem, ez bármely egységgel megy, csak idõ kérdése. Akkor vigyázz, ha az ellennek íjászai is vannak. Mellesleg, az ellen SOSEM jön ki a várfalon kívülre, épp ezért jó az íjászokat a várfalon kívül felállítani és egyik csapattal mindig besétálni a kapun belülre kicsit. Ilyenkor megindul feléd 1-2 egység, ezt lõhetik mint az õrült, minden íjászod. Ha pedig közel ér, kimész a várfalon kívülre benti egységgel, az ellen visszaindul. Ha netán elfogy az íj, az íjászoknak kiadod a kempingezés 😊 ,szóval a táborverés opciót, felgyorsítod az idõt, és szép lassan feltöltõdik íjjal. Amikor te vezeted a csatát, a világ pause-ban van. A teutonokat, man-at-armsokat nem javaslom csalinak beküldeni, mert õk a fordulást úgy értelmezik ,hogy elöbb elõlre, majd aztán fordul, és mehet vissza. De az íjászok rögtön fordulnak.
Egyébként, a keresztény, ortodox és arab vallásnak is mind megvan a különlegessége, pl. araboknál a jihad, keresztényeknél a keresztes háború. Csak arra figyelj, hogy ha a vallási központjukat (pl. róma, muscovy) elfoglalod, nem leszel jóban az olyan vallásúakkal.
Ha valakivel szövetséget köt, akkor vigyázz arra, hogy õ nem szokta felbontani, de idõnként kéri, hogy vonulj háborúba akár egy neked jóbarát ország ellen is. Ha nem teszed ,esik a kingdom power. Ha felbontod a szövetséget, úgyszintén esik. azt még csak elméletben képzeltem el, mi van, ha egyik szövetségesed a másik elleni háborúra kér. Ilyen még nem esett meg velem, de logikailag, mindenképp te szívod meg, hiszen vagy a háborúra kérõt, vagy a megtámadandó szövetségesedet sérted meg vele.
Ezt az adopt dolgot ha egy kicsit részletesebben elmondo nagyon boldog leszek...nem találkoztam ilyesmivel...
Közben jeruzsálemmel meguntam mert túl könnyû volt 😊 Kezdtem egyet 1200ban Teutonokkal (nem véletlen azoknak eszméletlen lovassága gyalogsága volt 😊)) ) hardon, na ez már egész kellemes kis kihívás, bár még mindíg nem szivat annyira mint Rome very hardon/very hardon 😊. Egészen kellemes megvagyok, majd rakok be képet hogy hogy halad a hódítás. Volt szavazás ezúttal már én is szavazhattam.. 😊, végre rájöttem hogy ez mitõl függ. Van a 10 legerõsebb ország azok szavaznak hogy az elsõ kettõ közül ki legyen az uralkodó. Én most a 2. vagyok a Pápai állam után 😊). Most perpillanat 3 országgal állok hadban (keleten rendezkedem a civilizálatlan barbárokat tanítom meg milyen is az a keresztény szeretet és megbocsájtás <#nyes>#nyes>). 3 hadvezérem van ezek 3 különbözõ régióban tevékenykednek így faxául be van védve a front. Kereskedõnek a királyi családot használom...van is pénz bõven (kell is mert marha drágák a teutonok egységei, gondolom a sok páncél miatt). Nagyon jók a teuton egységek minimális veszteségeket szevednek még nagyobb csaták ostromok alatt is (fõleg hogy minden hadvezéremnek van healer tulajdonsága 😊 ), szal így sokáig lehet velük aratni, egyedül a megerõsített táborok szivatnak, azokkal nem tudok mit kezdeni (tényleg valahogy "el lehet felejetni" a megtanult képességet? kéne taktika képesség a megerõsített táborok ellen). Huh hirtelen ennyi jut eszembe, holnap rakok be pár képet 😊.
A pap a bónuszokon kívül arra jó, hogy ha egy más vallású területet meghódítasz, akkor át lehet konvertálni a saját vallásodra, mivel különben elég komoly morál esés lenne. Ahogy kivettem az írásodból, erre már rájöttél, de vigyázz, konvertáláskor akár meg is ölhetik a papot. Egyébként, nem csak a papod csillagai számítanak ebben, hanem a király religion képessége is. Emellett a másik dolog, az adopt. Ha meghódítasz egy területet, ami eredetileg nem a tied volt (vagy már más adoptolta), akkor ezzel egyrészt megszüntethetõ a nosztalgia nevû morál zuhanás, másrészt, ha ezt nem teszed meg, rendszeresen lesznek majd lázadások a területen. Harmadrészt, ha a pápa elhalálozik, van esélyed rá, hogy a papod pápa legyen. Egyébként tanítani minden lovagot lehet, kivéve a hadurakat. A kingdom power nem csak a pénztõl függ. Egy klikk rá elviszi az összes pity-t is. Az azonnali felépítés pedig lényegében akármennyire nem reális, a lényegesebb stratégiákban így van. Lásd pl. civilization. Én ennél a programnál kezdem az igazi stratégia számítását.
A nagy uralkodó szavazás jelentheti a játék végét. Ha megnyered, akkor választhatsz, hogy gyõztél, vagy folytathatod. Valószinûleg azért tartózkodtak a szavazástól, mert egyikõtök sem volt igazán jóban a szavazó országokkal.
Clericcel próbáltam téritgetni, 3-as szinten elbukott 😞 remélem majd 4esen összejön.
UI.: Egyszer volt már szavazás is valami nagy európai uralkodóról, az egyik én voltam a másik meg a németek, de senki sem szavazott....érdekes
Ami viszont jó hogy értelmes az AI nem bontja fel csak úgy ok nélkül a szerzõdéseket, figyelemnbe veszi az erõviszonyokat, ez egész jó (sajnos a Rome menedzsment részébõl ez hiányzik 😞 ). Viszont van egy két dolog ami még ezt a menedzsmentet is tönkreteszi szerintem:
1. Ha van elég pénzem instant módon felépülnek az épületek...ez a világ legnagyobb hülyesége....
2. Hiába van ott az a kingdom power mérce ami leballag ha rosszat teszünk (az ötlet jó), de ha van elég pénz két pillanat alatt megint maxon van....
A csatáknál meg nem az a baj hogy nem 3Ds hanem hogy nincs valódi taktikázási lehetõség...mert ugyan van morál, de a lovasroham semmit sem ér, tökmeindegy hogy hátbakapom vagy szembõl megyek...
Nah ezek így az elsõ benyomásaim, ki fogom póbálni hardon lássam ott mennyire erõs az AI.. 😊 Utána mondok végleges véleményt 😄
UI.: Már csak azért is mert normálon/easyn hagynak idõt megerõsödni gazdaságilag, utána már "semmiség" a gyõzelem 😄, mondjuk hard elõtt még kipróbálom majd valami kis országgal, mondjuk Jeruzsálem 😊 normálon...
UI2.: Van mégvalami ami érdekes de tetszik: Limitált hely van a városokban, ez jó, bár akkor lenne a legjobb ha a városok lakosság alapján nõnének és ettõl függne a hely mennyisége, ez is már komoly taktikázást jelenthet hiszen nem 2 épület kell egy értelkmes sereghez, de a gazdaságnak is kell hely....
Az eladással az a gond, hogy nem vagyok számlaképes, és mivel a számlája az én nevemre szól, így nem tudom eladni, mivel az eladástól számítva az már kalóztermékké degradálódik (hála a remek törvényeknek, amik alapján a szoftvert a mevételekor nem megvásárlod, csak használati jogot bérelsz rá)
Én eladnám a Guild Wars játékomat. Nem igazán használtam. Szép, dobozos, bolti állapotú. Akit érdekel, írjon nekem privit, a továbbiakban szerintem ne itt offoljunk.
ON
Nem akarod eladni a Guild Wars-t?A bétaidõszakban én is nyomtam,és nekem nagyon tetszett.
Egyébként a koh, meg kell valljam, én csak könnyûben próbáltam még (mivel még csak a legeslegelsõ játékomat nyomatom, ebben tanultam bele a játékba). Mindenesetre, véletlenszerû viszonyokkal kezd, rendszerint háborúban állsz már kezdetekkor is valakivel, így, hamarosan õ támadni is fog, még könnyûben is, még ha egy pici kis ország, akkor is. Amellett nézd azt is, hogy más országok hogy viszonyulnak hozzád. Minél pirosabb, annál jobban utálnak... Gondolom egyértelmû, mi lesz a vége. Amellett, ha valakivel háborúzol, az sokszor fizet más országoknak, hogy hadbalépjenek veled. Sõt, pl. nálam volt olyan ország, aki utált engem, de nem lépett velem sosem háborúba, csak másoknak fizetett ezért. És ez még a könnyû mód. Olvasd el pár száz hozzászólással elöbb az õsök írásait. Ott írták, hogy bizony nehéz módban már eszméletlenül erõsen kellett taktikázni, egy meggondolatlan diplomáciai lépés, és véged. Ez persze közepesben kicsit könnyebb. De bonyolult a rendszer, mert esetleg, ha szerzel egy jóbarátot, attól más megutálhat téged.
Etetni kell a katonákat. Egyrészt, adott kajába kerül a felvételük, másrészt, a hadúrnál alul látszik egy kaja ikon, hogy mennyi kajája van a seregnek. Ez max 100 lehet. Egy városban ráklikkelve a város tartalékaiból feltölti. De azért lehet sokáig 0 kajával is mendegélni, csak ilyenkor romlik a morál, stb. Mindenesetre, van egy olyan képessége a hadúrnak, amelyikkel a kaja fogyasztás csökkenthetõ (azthiszem logisztika), bár én nem használom, mert sokkal fontosabb képességeket fejlesztek inkább.
Azért, azt javaslom, a legtöbb helyen elösször a gazdaságra hajts rá, és arrafelé hajts 1-2 városban a hadseregre, amerre rosszindulatú ország van. Egyébként, rendszeresen megjelennek a térképen független táborok, ott felvehetsz zsoldosokat. Nem sokkal drágábbak, eleinte én ebbõl csináltam a sereget. Ja, és a nagy, gazdag országokkal köss trade agreementeket, és vegyél fel minél több merchantot (használd a hercegeket is erre, mert így olcsóbb, és a herceg nem lehet kém), és a legtöbb hasznot hozóval kereskedj. Pl. nemsokára én le és álltam az adóztatással, olyan keveset hozott a kereskedelemhez képest.
Capricornus: ha a papodból pápa lesz, akkor kiátkozhatsz országokat a katolikus egyházból, ezáltal megutálja valamennyire mindenki. Ez jó, ha támadni akarod. Emellett, egy haduradat elküldheted keresztes háborúba egy nem katolikus országba, ami azért jó dolog, mert a meghódított területek ura lesz a lovag, ergo, az is a tied lesz (ha sikerül, mert el is bukhat ám...)
További felmerülõ kérdéseim esetén majd használom a keresõt 😊.
Nah most egy kicsit hagyom, míg kapok választ, meg amúgy is vár rám egy nagy csata Romeban 😊))
UI.: Keeper2 megtennéd hogy annyira OFF leszel és részletezed hogy miért nmem jött be neked a Guild Wars? Csak azért kérdem mert a bétája tetszett és tervezgetem (még nagyon tervezési fázisban van 😄 ) hogy beszerzem...
A lényege igazából semmi különös: hódítsd meg a középkori európát (észak afrikával és a közel kelettel együtt). Én már azon filóztam, hogy nekiállok összespórolni a munkanélküli segélyembõl az eredeti megvásárlására, mert van olyan jó a játék, ellenben az a szemét húzása a daemonnal és a blindwrite-al nagyon felhúzott. Gondoltam, (és mások is ezt jósolták),hogy mivel ez merõben illegális húzás volt a játék részérõl, és nagy felzúdulás is lett miatta. így az elsõ patchban majd kiveszik ezt a titokban töröljük a felhasználó gépérõl a nekünk nemtetszõ programokat részt. De megpróbáltam a legújabb patchet, és rá kellett jönnöm, hogy ugyanúgy ottvan. Ígyhát, én azt mondom, ha a kiadó ennyire veszi figyelembe a törvényt, akkor én pont annyira fogok fizetni érte. Szóval, úgy vagyok ezzel a programmal is mint a starforce védelmet használókkal. Inkább soha az életben nem használom, de megvenni sosem fogom. Az elsõ patchhel még megkapták tõlem az esélyt a korrigálásra, de kihagyták, így én is kihagyom. Mellesleg, az alap verzió már annyira sûrûn vág ki, hogy nincs értelme vele kínlódnom, a patch-hez meg nem készítettek eredeti cd nélküli indítási segédletet 😊 , így azthiszem, jegelem a projektet.
Különbenis, az eredeti progikkal eléggé megszívom. Nemrég a kis pénzecskémbõl összeraktam egy eredeti guild wars-ra, erre csak miután megvettem, akkor derült ki, hogy pont azok a részek hiányoznak belõle, amik miatt nekem vonzó lett, amikrõl annyit írtak különféle fórumokon, így kb 1 hét után felkerült a polcra, és azóta is csak ott porosodik.
Bigapó: mily véletlen, én sem játszom a hl2-vel, mióta koh-ot játszok. Bár, igaz, hogy elötte sem tettem soha 😊 Számomra a jó fps-ek lista: wolfenstein (az eredeti 90 tájáról) és a c&c renegade.
Egyébként, a majestynek a kiegészítõje northern expansion néven fut. Illetõleg, a cég weblapjáról letölthetõ két ingyenes kis kiegészítõ csomag. Sajna, haladnának jobban a 2. résszel, de azt eléggé jegelik, mert nem találnak kiadót. Az elsõ rész sikeres volt, de nem olyan szinten, hogy egy köcsög kiadó azt mondja, megéri belevágni. Hiába, õk inkább egy klónt akarnak egy elõzõ best-seller játékból. A lényeg, ne legyen semmi változás, csak annyi, hogy megint sokan megvegyék. Mellesleg, a cég elõzõ játéka a playboy: the mansion sem lett sikeres, így méginkább nehéz a kiadóra találás. Neten kéne árusítani. Mivel úgy tûnik, meg tudják csinálni a játékot saját pénzbõl, így csak a terjesztéshez kell a kiadó. Azt meg kihagyhatnák neten terjesztéssel.
szerintem mindegyikbõl van (lehet) benne egy kicsi és mégis úgy tûnik - a gyermekbetegségek ellenére-, hogy messze felülmúlja ezen progikat. Régen vágytam már rá, hogy végre megint egy jó kis stratégiával foglaljam el magam és most végre sikerült. Nekem nagyon bejött, még a Half Life 2-õt is pihentetem miatta (állítólag, ha azzal elkezdek játszani, akkor minden mást félrerakok, annyira jó 😉)
Egyenlõre mindig ad valami fejtörõt, hogy hogy is kéne a dolgokat megoldani és ezért változatosnak mondható. folyamatos koncentrációt igényel, mert egyetlen rossz döntés összeomlaszthatja a gondosan felépített (kártyavár)birodalmat.
Mindenképpen tudom ajánlani a játékot, pláne, ha szereted az ilyen típusúakat. legalább ennyivel többen tárgyalhatjuk ki😊
a héten már nem leszek csak vasárnap net elõtt, addig pedig a KoH is pihenget, legnagyobb sajnálatomra, de remélem sikerül megszerezned és játszani vele, hogy esetleg olyan problémát feszegessünk, ami másnál is gondot okozott.
Sok sikert!
The Matrix has you...
LOL most látom az alcímet, tényleg hozza a Lords of the Realms fílinget? Anno a 2vel nagyon sokat játszottam!
ugyan ez mûködik vissza is,mikor a másik oraszágban hal ki a királyi ház,és ott volt férjhez adva a hercegnõd,te is kérheted,ill. meghagyhatod nekik a földet.Ez utóbbi esetben nagyon fognak szeretni<#vigyor0>#vigyor0>
Amúgy sikerült az utóbbi idõben annyit játszanom vele,hogy meglettek a kingdom advantatges-ek,meg ultimate uralkodónak is meg akartak választani<#vigyor>#vigyor>
Persze nem fejeztem be.
Mostmár a konvertálás is jól megy,csak néha pont az én emberem választják pápának,így képezhetek ki újat helyette<#szomoru1>#szomoru1>
Szerencsére az utóbbi idõben a gyermektelenség is megszünt,mostanában mindegyik királyom össze tud hozni legalább egy lányt<#kacsint>#kacsint>
Sõt,volt olyan is hogy 3 fiú,és 2lány.
The Matrix has you...
van kiegészítõje? akkor az is kell😊) miben más? sajna a héten nem tudok gép elé kerülni, mert ballagási procedúrák vonják el minden erõmet...
The Matrix has you...
A svéd-üggyel mázlid volt, anno a dánok hasonló módon kezdtek háborút velem (pedig a meghalt királynak volt fiú utódja, mégis, szerintük a vagy adom a történelmileg hozzájuk tartozó területeimet (végig lengyel eredetû terület volt 😊 ) vagy háború. Az utóbbi lett, így már csak várost hagytam meg dániából mutatónak 😊 A norvégok közölték, hogy õk haverok a dánokkal, ezért háború. Már nekik is csak 2 városuk van. Amúgy, mostanság én már ki sem lépek a játékból. Már csak akkor fejezem be, amikor kihajít a desktopra, de mivel ez mostanság hobbija lett, így van, hogy 5 percenként teszi.
Ha megválasztanak a nagy királynak, az annyit eredményez, hogy a progi megkérdezi, hogy akarod-e látni a gyõzelmi képernyõt, vagy esetleg játszol tovább. Ez is a kis gyõzelem. A nekem a másik kis gyõzelem van meg, amikoris megszereztem az összes kingdom adv.-et, és ugyanezt a kérdést tette fel.
A lovagok nem öregszenek, azok örökké ott vannak, hacsak ki nem nyírja õket valaki (pl. hadúr, vagy papot a konvertáláskor), vagy ki nem derül róla, hogy kém, vagy ha az országod mellett nem hullik szét darabokra egy másik ország, ilyenkor esélyes az õ lázadásuk. A vicces, hogy ha van két fiú trónörökös, akkor az egyikbõl király lesz, a másik viszont eltûnik, többé nem tudod használni õt. Viszont, ha még az apjuk halála elött lovaggá nevezed ki, akkor örökre megmarad, örök életûként, de majd nem mint herceg, csak sima lovag. Mellesleg, ha van rá lehetõség, ajánlatos mindig a maradék hercegeket használni lovagként, és nem felvenni lovagot, mivel a volt herceg-lovag olcsóbb, és csak nagyon speciális esetben lázad fel. Mostanság én már nem is nagyon játszom a játékkal, mert kissé unalmas, hogy állandóan repülök belõle. Most viszont megvan a majesty kiegészítõje, inkább arra kezdek rákattanni, még mielött megjelenik a 2. rész (ami remélem, mihamarabb, mert az egyik legjobb játék. Kár, hogy egyszerûen nem találnak kiadót hozzá)
De azért vicces, hogy a koh az elsõ olyan játék, ahol magyarország könnyû fokozatot jelent. Ajánlották lejjebb, hogy ha igazán húzós játékot akarsz, akkor próbáld meg valami pici kis országgal, és/vagy nehezebb szinten. És majd vért izzadhatsz, mire lesz valamid...
Csak pár napja találtam rá erre a játékra,de nagyon tetszik.Ezt bizonyítja az is,hogy tegnap 10-kor leültem a gép elé,és este 6-kor álltam föl,mert már nagyon éhes voltam.<#vigyor0>#vigyor0>
Ilyen nem is tudom mikor fordult elõ azelõtt.<#vigyor0>#vigyor0>
Szóval,elsõre mikor kezdtem,nem ment annyira,pedig végigvittem a tutrialt.Utána megtaláltam ezt a fórumot,és bizony nagy segítség volt,bizonyos kérdésekben,pl. egzotikus cuccok kereskedelme,magamtól száz év alatt nem jöttem volna rá hogy kell<#kacsint>#kacsint>
A papos átkonvertálósat próbáltam,de nem sikerült neki,pedig már 4 csillagos a srác.<#sir>#sir>
Meg az utódlással is szívok,egymás után két királyom halt meg úgy hogy nem volt fiúgyereke.Egyszer csak lánya volt,férjhez adtam egy svéd herceghez,és mikor meghalt a királyom,a svédek követleték a területeimet,mondván hogy a hercegnõn keresztül õket illeti.Persze nem adtam õket<#vigyor>#vigyor>
Utána meg a svéd kiráy halt meg fiú nélkül,és akkor kaptam területet skandináviában.<#vigyor>#vigyor>
Persze elég vicces,mert a legközelebbi területem elég messze van.Mondjuk elég szétszórt a királyság,enyém Itália közepe,Szicília,Korzika,a Krím-félsziget,Novgorod,meg Skandináviában egy kis rész.Amúgy meg a Nagy Magyarország,Lengyelország fele,pár orosz tartoány,meg Erdély után az összes terület kelet felé a Feket tengerig.<#vigyor>#vigyor>
Most próbálom a szláv részeket egyesíteni de nagyon nem akarják.<#vigyor0>#vigyor0>
Amúgy már kétszer is jelöltek a nagy európai egyesített uralkodó címre,vagy mi,de nem kaptam meg a 2/3-os többséget.Nem tudjátok,ha megválasztanak,akkor mi van?
Érdekes még,hogy van olyan hadvezérem,aki már a 3. királyt szolgálja.Úgy látszik õk nem öregszenek.<#vigyor>#vigyor>