1310
Lords of the Realms, Conqueror AD. 1086 és az ősöreg C64-es Medieval Lords RTS/KOS keveréke ...
-
keeper2 #750 Na igen, nekem is tönkrement a cd-m :) Sőt, a starforce védett progiknál már a kezdetek kezdetétől is tönkregy minden cd-m, mivel én az anti-sf tagja vagyok, így a lehető legjobb játékért sem vagyok hajlandó pénzt kiadni, ha azon sf védelem van, amíg a sf készítői nem állnak loyálisan a védelmük mellett (gondolok itt arra, hogy a felhasználóval tudatja, milyen drivereket telepít a gépre (amit jelenleg titokban tesz), meg pl. afféléket, hogy a pr manager nem próbálja jogi fenyegetésekkel elérni, hogy a sf-ot kritizáló cikkeket eltüntessék a webről (ráadásul olyan fenyegeséssel, ami tudtommal nem is állja meg a helyét jogilag, csak akkor, ha a fel és alperes is usa állampolgár lenne, ami tudtommal nem áll fenn). Anno pont ilyen hazug viselkedés miatt rágtam be a koh-ra is, amikor titokban törölte a daemon tools központi fájlját, így használhatatlanná téve a progit, valamint nem is lehetett újrainstallálni azt, pedig a daemon az egy törvényes progi. Ha feltüntették volna a játék dobozán, hogy nem hajlandó a daemonnal együtt futni, és erre figyelmeztet a telepítő is, az más dolog, ellenben nekik a kezdeti reakciójuk az volt, hogy letagadták, szerintük egyáltalán nincs is ilyen benne, és az ilyen gerinctelen féreg hozzáállást gyűlölöm. Ha már próbálják védeni a progit a másolástól, akkor vállalják is fel azt hivatalosan, ne hazudozzanak róla.
Apropó, bigapó: nemrég vettem észre, hogy van képed a galériában. Hát, eléggé meglepődtem. Nem gondolkodtam azon, hogy nézhetsz ki (khmm, még ha valami csaj lennél, akkor eltűnődnék rajta...) mindenesetre, ilyen kinézetű csávókról nekem az szokott beugrani, hogy max fps, vagy egy kis autóverseny elég ugrik csak be a géphez, de egy gazdasági stratégia totál távol áll...Ez vajon előítélet??? :))) Ne értsd félre, véletlenül sem degradálóan értem, csak olyan meglepő volt, mert elég sűrűn, elég jól meg tudom tippelni egy arcról, hogy mennyire van oda a játékokért, és esetleg azt is, hogy inkább mely stílusokért... De ez már totál offtopic itt... bár a topic gazdák csak nem haragszanak meg, amennyire aktívak itt.... :) -
Trianon1920 #749 áhh kössz Isten vagy(ok):DDtélleg megy mostmár -
#748 gamecopyworld vagy gameburnworld.com oldalak valamelyikén lesz valami:) -
Trianon1920 #747 Hi! Valaki nem tudna segíteni?
Mert ment egy ieig a knights of honorom de a cd tönkre ment,nem tud valki valmi no-cd cuccot?
Előre is kösz. -
keeper2 #746 A kémeket nálam teljesen véletlenszerűen sikerült elkapni. Tudtommal nincs lehetőség külön vadászni a kémekre (kivéve a visszatöltöm az állást módszer), de mivel ugyanúgy, mint a te kémeidnél is, minden akciójuk kockázatos, ezért, a tapasztalatuktól és a feladat nehézségétől függ, hogy lebuknak-e. Ha lebuknak, akkor is a lovagok közt maradnak, tehát lefoglalják a helyet, de bebörtönözve. Ekkor (akár tárolhatod is késöbbre, ha nem sürgős a hely kihasználása) 3 dolgot tehetsz: visszaküldöd az anyaországába, váltságdíjat kérsz érte az anyaországtól, vagy kivégzed. Azt azért vedd figyelembe, hogy egy lebukott kémet kivégezni egyet jelent az anyországával való kapcsolatod megromlásával (elég röhejes, hogy ők küldenek kémet hozzád, és még ők orrolnak meg rád, ha kivégzed őt). Mellesleg, sok esetben nem az küldi a kémet, akit gyanítanál, nálam pl. volt egy ország, aki álladósult jelleggel ágált ellenem, mindig felbérelte az összes lehetséges országot, hogy lépjen háborúba velem (elmondták néha a hadüzenetet küldők, ki bujtotta fel őket, holott a viszonyunk egészen jó volt, sosem volt nézeteltérésünk, csak zavarta, hogy pont ott vagyok, nyílt háborúhoz meg nem volt kedve, mert ledaráltam volna. -
#745 ja, az azért volt -ahogy keeper is írta-, mert egy kém férkőzött be a lovagok közé. valszeg a legutóbb felvett 1-2 emberke lehet, mert viszonylag hamar akcióba lépnek. tehát más megoldás nem lévén, visszatöltöd az állást és, ha még emlékszel, hogy ki volt, akkor azt gyorsan elintézed (elküldöd vagy, ha lehet kivégzed).
Arra már nem emlékszem, hogy hogy, de néha nekem sikerült elkapni egy-két ilyen kémcsávót. asszem váltságdíjat is kérhettem volna érte, de én jobbnak láttam eltenni láb alól:))
jó régen gémeltem már vele. lehet, hogy megint előveszem:)
ja és még annyit, hogy minden területen meg tudod nézni, hogy mekkora a "nyugalom". ezt százalékban jelzi ki. ha piros és mínusz 10-15 körül van, akkor szinte állandó a lázadás-veszély. ezt az adók csökkentésével, különböző épületek felhúzásával illetve egyébb eseményekkel tudod zöldre váltani és ott növelni. érdemes figyelni a vallásra és a helyi lojalistákra, őket konvertálni kell, illetve a vallást a sajátra tenni, mert ez is konfliktust okoz. de erről már keeper2 is írt. -
keeper2 #744 Ha jól emlékszem, az azért van, mert beférkőzött a soraidba egy ellenséges kém, és ő lázít.
A papok arra jók, ha netán loyalista felkelések törnek ki egyes területeken. Akkor is nekiállnak a felégetősdinek, de nem a felső sorban lévő 8 embered valamelyike a lázadó, hanem egy területeden tör ki a lázadás. Ez utóbbira tényleg jó a pap. Egyrészt, át kell konvertálni, hogy olyan vallású legyen, mint a te országodé (ha netán nem az), másrészt, adoptolni, hogy megszűnjön a vágy a régi ország iránt (ez akkor van, ha egy területet elfoglalsz, akkor időről időre loyalisták lázadnak, mondván, hogy ők a régi országothoz akarnak újra csatlakozni, ahonnét elszakították őket, amikor elfoglaltad a területet. Ha ez áll fenn, akkor kell az adopt a pappal, és ez megoldja. Arra azonban vigyázz, hogy az adopt mindig sikeres, ellenben, a convert lehet sikertelen is. Ez utóbbi estben búcsút mondhatsz a papodnak. Sikeressé csak úgy tudod tenni, ha a papod vallás értéke magasabb, vagy tanítod őt. Minden területnek megvan (az adott játékban) jellemző convert erőssége, tehát, az egyiket könnyű áttéríteni, a másik területnél meg netán csak a nagyon képzett papok nem halnak bele. -
#743 Esetleg a papokkal kezdj el ügyködni az adott területen, az adót vedd lejjebb meg hasonló. -
frikfrak #742 Valaki aki játszik a játékkal meg tudná mondani hogy mitől van az hogy az összes hadvezérem fellázad és elkezdik felégetni a falvakat. hogy lehet ezt elkerülni? -
#741 netes game létezik h egy szem sincs ??? -
#740 megy az 1.03 peccsel a clonecd verzio:
DT4 install, all emulation
SFNightmare cd letilt vagy cd lehuz (mint a starforcenal)!
azaz NEM szabad lennie IDE CD meghajtonak a gepben! durva volt ez a securom5 verzio ... -
#739 Hat pedig az ellenseg nekem van ugy, hogy 200 emberbol 30 fos veszteseget okoz.
Nem hinnem, hogy ez a funkcio csak a gepi jatekosnak van kitalalva, ezert lenne jo tudni, hogy ijaszkodnak a taborbol az ellensegre.
A masik, hogy ha nem pihennek a taborban, akkor folyamatosan esik a moral es azert kell pihentetni a sereget neha taborban.(Tutorialban fel is volt tuntetve)
-
#738 nem szoktam táborozni:)) vagy a várban vannak az emberek vagy pedig úton valahová. ezzel kapcsolatban ennyit tudok szólni:) -
keeper2 #737 Nekem sem sikerült ilyet előhoznom, bár bevallom, nem is próbáltam. -
#736 Senkinek nem volt ilyen nyugje? -
#735 Azt tudja valaki, hogy amikor taborozik valamelyik seregem es ellenseg van a kozeleben, mikor ijaznak az embereim a kozelgo ellensegre ?
Mert nekem meg egyszer se lottek az embereim, az ellenseg viszont folyamatosanazt teszi.
Van ijasz a seregemben, a vezernek is kiprobaltam mar az osszes ezzel kapcsolatos skillt, mint pl a taborozas alatti +attack/defense bonuszt es sorolhatnam, de semmi nem tortenik sohasem. -
keeper2 #734 Én már rég nem játszok vele. Mostnság az időmet a munka nevű játékkal töltöm, és a hosszú munkanélküliség után igen zavaró, hogy mennyire nincs időm mellette másra. Mindenesetre, elötte settlers 5-öt játszottam (mondjuk, messze-messze elmarad az elődöktől, de ez szükséges módosítás volt, mert nekik több vevő kellett. Inkább szemetet gyártanak, ha azt többen megveszik.) Amikor meg van időm, akkor wow -
#733 Na, mi van srácok? nem játszotok? én nemrég kezdtem el egy újat Lombardy-val. egy területem volt, de hamar elfoglaltam pár agresszív szomszéd országát és máris jobban állunk:) első helyen hozott ki, mikor kiléptem a játékból.
mostanában nem jut túl sok időm rá, ha leülök, akkor is dungeon lord-ot nyomom.
mindegy, addig megint nem állunk meg, amíg enyém nem lesz Európa:)) -
keeper2 #732 Attól függetlenül, hogy az a progi nem tud olyan kis image-t gyártani belőle, nem csak a plextorok tudják kiírni megfelelően. Csak példának okáért én egy nec-el írtam, de gyanítom, hogy nem nagyon van olyan típus, amivel nem lehetne kiírni helyesen. Csak követni kell az nfo-ban leírtakat. Egyébként én emule-ról szedtem, úgyhogy szerintem onnét más is nyugodtan le tudja húzni. -
#731 igy van, miniimage csak sf3 és sd3+ korongokra jo :(
megfelelően kiirni tudtommal joformán csak plextorokkal lehet, de nincs olyanom ... maradna a megvétel, de mivel védelem csak a cd2n van egy 4-5 fős multinál ez nagyon nehéz inditást jelentene :) -
keeper2 #730 Letöltöttem a progit, és megcsináltam azt a mir fájlt belőle, ellenben kiemelnék két dolgot: daemonnal becsatoltam, de nem lehetett a meghajtóra váltani. Nem üres, mint a starforce mini image, hanem egyszerűen ha rá akarok váltani, hibát jelez. Kipróbálni nem próbáltam, hogy a progi indul-e, mivel nincs felrakva már egy ideje.
A második dolog: a mir mellett levő txt fájlból egy részlet: "Only use it with Safedisc files as there is probably no other real use for this."
Ellenben a lemezen levő védelem SecuROM 5.03.06.0025. Szóval, mint írja is fentebb a szöveg, ehhez nem használható a progi. -
#729 Ha megvan neked a 2. CD clone-s valtozata, akkor szvsz megkellene osztanod, azokkal akinek a tanacsot adod.
Persze nem kell feltoltened az egeszet, eleg ha egy mini image programmal keszitesz belole egy mini imaget.
Ezzel a kis programmal megtudod csinalni: Mini-image Ripper
Ez csinal egy kb 23MB-s fajlt, amit ha osszetomoritesz nem nagyobb sokkal 2MB-nal.
Igy mar egyszeru megosztani azt az Image-t. :P -
keeper2 #728 Arti is leírta, mi a helyzet a daemonnal, csak még annyival egészíteném ki, hogy emellett lesz egy másik, daemon pro verzió is, ami nem csak egy ikon, és abban egy menü, hanem próbál az alcohol-ra hasonlítani, kicsicsázott grafikus menükkel, stb.
Azért azt nem tudom, hogyan lehet megoldani, hogy ne lehessen blacklistbe rakni. Lévén, most pl. a deamon.dll az ő fő eljárás könyvtára, így ha azt megtalálja a játék a megadott könyvtárban, tudhatja, hogy ott a daeomon a gépen. Ekkor megpróbálja kitörölni, és ha nem sikerül, akkor küldi a dumát, hogy a játék indításához tüntesd el a daemont. Szóval, a jövendő változatnak is lesz ilyen fájlja, hiszen kénytelen, és majdan megjelenő progikban ezt el lehet újfent játszani a megadott fájljaival. Annyi lesz a különbség, hogy az eddigi ilyen védelmű progik nem fogják úgy találni, hogy van daemon a gépen. Egyébként arra leszek igazán kiváncsi, mit fog nyújtani starforce emulációban, mert írták, hogy ez is lesz benne. Ja, és a tesztelés is már vagy egy hónapja tart, bár én rövidebbnem gondoltam ezt az időt.
Az 1.03-as patchhez nem található sehol a neten tört indítófájl, ellenben, ha letöltöd a második lemezének clonecd változatás, és azt megfelelően kiírod, menni fog. Az első cdvel nem kell foglalkozni, az jó lesz a régi módon is kiírva, mivel azon nincs védelem. Viszont, így minden indításkor bent kell lennie a 2. lemeznek a meghajtóban, mert ellenőrzi. -
#727 köszönöm, ez már korrektebbül hangzik. ha a ccd-vel nem megyek semmire, akkor ... ejj, messze van az a cora :)) -
#726 Fóti cora 6000Ft..... -
#725 p3 ezresen elmegy ez ... azon játszottam !
a notebookokkal a 3d kártya gyatrasága az igazi gond, a proc (pentiumM 1.6ghz) okés, igy ez azon gondolom perfektül elfutna :) -
#724 jó kis gépek lehetnek munkahelyeden, mert annak ellenére, hogy "kis" program, elég sok a hardver igénye:)) -
#723 kösz az infokat!
közben én is kutattam:
- ecobitnél még mindig 11.990.- ez nevetséges!!!!
Találtam clone változatot a játékból: cxziso, ezt leszedem, megnézem lehet e vele valamit kezdeni. Bevallom nekem csak kis multira kell melóba, mert a céges gépen komolyabb 3d gémek nem futnak el, ahol ennyi egység küzdhet :)
Daemon valóban 3.47nél tart, igazából azért csuszik a 4.0, mert nagyon komoly kis cucc lesz, ide cd-t fog emulálni így nehezebben lehet majd "feketelistázni" :) -
#722 most meg én nem tudok olvasni:))
daemon-nak nem 3.47-es a leutóbbi verziója? vagy ez másik számozás? a patch-hez van crack is? -
keeper2 #721 SecuROM 5.03.06.0025 detected -> I:\bin\Knights.exe -
keeper2 #720 Arty: a második cd-nek kell bent lennie a meghajtóban, azon van a védelem (securom 5). Az első lemezen nincsen semmi védelem, így az csak a telepítéshez kell. (persze, ha rendelkezel megfelelően módosított exe fájllal, akkor a 2.at sem kéri)
Az ötlet viszont tényleg nem rossz, mit szólnának a boltban, ha kérnék egy második cd-t a programból?
Viszont valamiért ma nem tudok olvasni. Úgy olvastam, hogy az 1.03as daemonnal már nem problémázik. Errel felszaladtam a daemon honlapjára, hogy végre megjelent az új verzió (gondoltam 1.03-ra a daemon pro-ként gondolsz), de úgy tűnik, még mindig, továbbra sincs megjelenés. Pedig már tavasz eleje óta tartanak ott, hogy nagyon közeli a befejezés. Sőt, 8 nap múlva lesz a jelenleg legfrisebb verzió egy éves. Egyébként, feltételezem, hogy az új daemonokat már nem fogja megakasztani a program, mivel valószinűleg ezt is átírták, hogy ne ismerjék fel az eddigi programok. Igazából én nem is próbáltam ki, hogy 1.03-as patch-el a daemon megy-e, alapból bennem volt a reakció, hogy indítás elött a daemon.dll-t át kell nevezni. Aztán meg már nem is játszottam réges régóta vele. -
#719 1.) nem látom cdgalaxisnál
2.) ha csak egyik cd-t eszi meg origiként, akkor nem lehet felesbe megvenni ;)
1.03 a daemonnal már nem problémázik ugy hallottam -
#718 szerintem kiírja az, hogyha nem jó cd van benne :))
lentebb ki van fejtve, hogy egyenlőre miért nem érdemes megvenni (mondjuk ez csak fikció, de elég zavaró dolog ha igaz az eredetinél is, mármint a deamon-os ütközés).
Jakuza: akkor majd szójjá:)) -
#717 megvette vki eredetiben? melyik CD kell bentlegyen inditáskor? mind1? vagy szigoruan az egyes vagy a kettes? -
#716 Ertekeztem Panyival MSN-en, es megigerte, hogy a sracot megprobalja elerni, hogy mi is betudjunk segiteni a forditasba.
Ha tortenik valami valtozas , majd ertesitelek. -
#715 Boldogul az ekezettel, elhiheted.
De csak ugy, hogy a fonts.pak-ban talalhato segedprogrammal egy olyan betutipust konvertalsz at a jatek szamara, ami ha jol emlexem Unicode-os es tartalmazza a magyar ekezetes karakterek kodjait is.
Na es persze nem art ha valamilyen hasonlo kinezetu betutipust hasznal az ember, mint az eredeti.
Ezekutan ha lecsereled az eredeti betuket biztos megjelenitti a magyar karaktereket (az eredetiekkel nem).
A szohossz valtoztatasara nem volt kenyes a program, na persze az esszeru kereteken belul.
Mint mondtam segithetek, en mar tul vagyok egypar nagyobb volumenu projecten. :P -
#714 egyenlőre semmi válasz és szerintem nem is fogja befejezni:( átnézve a "magyarítandó" szövegeket, elég bonyolultnak látszik némely részek lefordítása, egyrészt az akkori nyelvjárás megtartása (ami ugyan csak a történelmi hűség miatt lenne, mert sokan lehet nem értenék:)), másrészt az érdekes szöveg, ill. betűkiemelés is rosszul van megoldva, szerintem. annyi lehetőségem sem volt még, hogy azt ellenőrizzem, hogy hogy boldogul a játék az ékezettel ill. a hosszabb szöveggel! a DVD-írómmal voltak gondjaim, meg itt van nálunk a kis sógorom, aztán nem nagyon férek a géphez. meg sokat melózok is (van pár kifogás:)).
összeségében nem sok jövőt jósolok neki (mármint korihun részéről), Én magam pedig kevésnek tartom a tudásom egy ilyen volumenű projekt levezetéséhez. -
#713 Na, elerted a korihun-t ?
Mi a helyzet a magyaritassal ? -
#712 cseréről nem is álmodtam:)) nem, nem.
csak hát álmodik a nyomor, tudod:))
tudom, hogy kicsit logikátlan, de a játékokban sok minden előfordul, nemde? :DD -
keeper2 #711 Legjobb tudomásom szerint állandó. Legalábbis, én még nem tapasztaltam, hogy bármi új is előjött. Éshát, ha belegondolunk, hogy az új játék indításakor randomolja a gép, hogy hol milyen erőforrás van (oké, nagyjából, mert pl. tenger mellett hal van, ellenben a szárazföld közepén nincs), és ha mondjuk valahol megvan a 3, akkor mit csináljon? Valamit cseréljen le? És ha már rá van alapozva egy épület? Akkor az nem létezhet ott tovább... Szóval, szerintem az hót állandó.