Knights of Honor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
most visszaolvasva, azt nem tudom, hogy tudod-e, hogy... hö ez jó duma...ha a papoddal "uralsz" egy provinciát, akkor vele lehet csökkenteni a nosztalgiát, ill. átkonvertálni saját vallásúvá az ellenkezõeket? csak könyv és persze pénz kell hozzá. vagy ezt is tudod😊))
The Matrix has you...
A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!
Csak beolvastam ide, és nem vagyok jártas a daemon témakörben, de ilyen esetekben lehet, hasznos lenne megnézni a szolgáltatások között, és ha megvan, csak le kell állítani (Vezérlõpult -> Felügyeleti Eszközök -> Szolgáltatások).
(Másik megoldás: feladatkezelõben kilõni.)
Bocs, ha hülyeséget mondtam.
Az exotic goods-hoz gratulálok, és az alapos fórumolvasáshoz is 😊 Mivel én kb 2 hete írtam egy kereskedõs kérdésedre, hogyan lehet egzotikus cuccokat szerezni. Egyébként, nekem tegnap meglett a kis gyõzelem (az összes kingdom adv. megvan). Fel is ajánlotta, hogy akkor bejeezzük-e, dehát, még nem lehet, hiszen pofátlan módon van még olyan terület, ami azt hiszi, hogy egy másik országhoz tartozik, és nem magyarhoz.
A daemon.dll-t nem kell törölni, én csak annyit szoktam csinálni, hogy lelövöm a futó programot, és egyszerûen beleírok valahova egy számot vagy betût a fájl nevébe. Erre akár lehetne egy batch fájlt is írni, ami átnevezi a daemon.dll-t, elindítja a játékot, majd utána visszanevezi a dll-t, és elinditja a daemont. Egyedül arról nincs még fogalmam, hogy lehetne programból leállítani a daemon tálcaikonos futását. Bár, gondolom, nem lehet olyan könnyû, mert különben a program is megtenné magától.
The Matrix has you...
tegnap jáccottam pár órát. sikerült rájönnöm végre, hogy lehet Exotic Goods-okat szerezni, rögtön három Kingdom Advantage-ot katpam😊)
utánna viszont jött a hidegzuhany! Meghalt a Király és nem volt fiú-utódom!!!!
elvesztettem a területeim 2/3-át. Próbáltam "gyorsan" visszafoglalni, de ez lehetetlen küldetésnek bizonyult😞( muszály voltam visszatölteni egy korábbi állást és gyorsan férjhez adtam az egyszem lányomat. kíváncsi vagyok mi sül majd ki belõle. pedig már egész jól haladtam, elég bosszantó dolog😞( hogy lehet rávenni a királyt, hogy több utódot is nemzen? vagy erre nincs megoldás?
The Matrix has you...
Azért volt plusz bosszantó, mivel ráadásul (nem egy villám) laptopon nyomtam, és elég sok idõbe tellett, mire idáig eljutottam.
Elõször nem is értettem, hogy mi történt.
Amikor rájöttem, úgy elment a kedvem az egésztõl, hogy azonnal leszedtem a géprõl.
(persze egy-két hónap múlva visszakerült)
Need for Kill HFP http://nfk.uw.hu
The Matrix has you...
Forza.
Ja, és még valami: mivel várfalas város támadásánál nem jönnek ki a várfalon kívülre, így meg lehet játszani, hogy ha elfogy az íj, akkor szépen letáboroztatni az íjászokat, és 8xos gyorsításon elég gyorsan újratöltõdnek íjjal, utána mehet újra a céllövölde. Egyébként már közeledem az 50 területhez.
egyébként hihetetlen soknak tûnik a terep. azt figyeltem, hogy már vagy "ezer" éve harcolok, apránként gyarapodunk, de mikor rákukkantok a politikai térképre, kiderül, hogy ez csak a két százaléka volt😞 és az, hogy lesz, ha a térkép egyik végén vagyok, a közepén meg kirobban egy jó kis lázadás? akkor rohanhatok haza? ez elég láma dolog benne.
The Matrix has you...
Need for Kill HFP http://nfk.uw.hu
egyébként tényleg mi tartjuk életben a topikot😊 valszeg addig játszok vele, amíg enyém nem lesz Európa😊) az meg még messze van. szépen haladok vele, már az észak-olasz tartományok is az enyémek, de Rómát egyáltalán nem tudom bevenni, mindig levernek. gondolom a pápa miatt...
sikerült építeni könyvtárakat, meg asszem 1 egyetemet is. ez egyébként eléggé zavaró, hogy ilyen kevés hely áll rendelkezésre az építkezéshez. még 3 rublika kellett volna, akkor pont meglennénk😊
jah, igen. ez az állandó diplomata-invázió kezd kicsit zavarni, mert sokszor nincs idõm értelmezni, hogy mit is akarnak és ilyenkor általában én is mínuszos kingdom-powerral végzem😞
volt egy általános lovag-lázadásom, mindenki eltûnt a pályáról. na én ezt nem tûrtem és visszatöltöttem egy korábbi állást, ezután már nem lázadtak mégegyszer, tehát inteligens a progi és nem csinálja mindig ugyanazt, még szerencse😊)
arra már én is rájöttem, hogy a pappal kell "áttéríteni" az elfoglalt ellenkezõ vallású népeket és ezt nem máshonnan, mint a súgóból, ami szerintem egész használható.
The Matrix has you...
A lovagokról: a pappal kicsit csalok, mert a király van kioktatva maximális szintre, és ha kell, õt átállítom pappá, és vele konvertálom a más vallásúakat. Tudom, kicsit veszélyes ez a királlyal, de azért van végülis a save. Amúgy õ is kereskedõ. Vele együtt 3 vagy 4 kereskedõ szokott lenni, a többi hadúr.
Egyébként, fallal körülvett város elfoglalásához szerintem a maximális számú íjász a legjobb. Kis idõbe telik, amíg szétcsapják a bejárati ajtót, de aztán az ajtó körül állítom õket kívülrõl, és egyet beküldök. Erre, elkezd jönni felé néhány ellenség. Amikor közel vannak, akkor kimegyek a várból, õk meg nem követnek, hanem vissza indulnak. de addig is, az íjászok lövik õket. Így akár veszteség nélkül is meg lehet csinálni.
neked hány kereskedõd van? van papod? nekem 4 kereskedõ-lovagom vagy mim van, a többi mind hadvezér. nemrég halt meg Géza Fejedelem (asszem ez volt a neve😊), és picit átrendezõdött a királyi családfa😞 pedig már három fiam és lányom volt. kicsit dolgoztunk az asszonnyal😊 most lehet, kezdeni elölrõl.
na, de akkor nálad nincsen lázadás-sorozat annak ellenére, hogy mindig háborúzol? ha nincs adó kivetve akkor nem izgul a nép?
The Matrix has you...
The Matrix has you...
csak fájt szivem, h idõben sokat elvisz ,,,
Forza.
a szerezhetõ képességeknél nekem mindig eltûnt a kiválasztott képesség, ezért azt gondoltam, hogy nem lehet tovább fejleszteni. csak mikor elolvastam az ostromgép-ikonok felett, hogy 2-es szintû, meg 3-as szintû képesség kell hozzá, akkor kezdtem gyanakodni, hogy valamit elnéztem, de kipróbálni már nem volt idõm😊) kicsit megfontoltabb leszek legközelebb a háborúk elõtt, ezekután tudom, hogy nem kell agybafõbe építeni.
The Matrix has you...
Nos, ha harcból elmenekülsz, akkor igazából semmi különöset nem tapasztaltam. Lehet, hogy az emberek morálja picit esett, de nekem nem tûnt fel, vagyis nem lehet ez sem jelentõs. A menekülés úgy néz ki, hogy ilyenkor elrohan automatikusan az egységed kb negyed képernyõnyire az ellenséges seregtõl, vagy ha van várad ott, akkor oda. Általában úgy szoktam a felállást beállítani, hogy 3, max 4 közelharci egység, az összes többi meg nyilas. Próbálkoztam csak lovasíjászokkal is, de egyrészt, abba sokan belebuktak, mert nehéz volt feltartani az ellent, illetve, ha van türelmed, akkor nem túl lényeges a lovasok plusz sebessége. A hadsereged létszámát növelni nem lehet, csak az ott lévõ helyekre vehetsz fel egységeket, plusz az ostromgépeket a másik egységcsoporthoz. Mellesleg, ostromgépeket csak akkor használhatsz, ha már tanultál ostrom-képességet (kivéve az ostromlétra) De én mindig a kardosokkal töretem át a kapukat. Kicsit lassú, de úgyis pause-n van a világ, amig te harcolsz. Ha mindenképp több egység kell, azt úgy tudod elérni, ha a közelben van egy másik sereged, és fent a lovagod képe mellett a másik, fekete árnyalakra klikkelve behívod õt is a csatába. Õ távolságtól függõ idõn belül megérkezik. De ezzel az ellenfél is tud élni, és volt már, hogy élt is ellenem. A kastélyok elfoglalására van a kiéheztetés is, ilyenkor meg kell várni amíg elfogy a kajájuk, és persze közben az esetleges felmentõket visszaverni, bár én még sosem használtam, mert gyorsabb elfoglalni a várost. Bár, lehet, hogy ostrom után nem kell a város átvétele ideje alatt ott tartani a sereget, ezt nem tudom. Kettes és hármas szintet úgy tudod elérni, ha már megtanultál valamit egyes szinten, és ha van újabb tanulási lehetõséged, akkor arra a már elöbb tanult képességre kattintasz. Ilyenkor az infóablakban a tanult képesség szintjét kiíró szöveg és átszinezõdik (Mármint, pl. olyan lesz a kettes szint kiírása mint az egyesé) és a kis ikonja is megváltozik a képességnek.
The Matrix has you...
The Matrix has you...
A harcban továbbra is a man-at-arms és a jó sok íjászt kedvelem. A közelharciak már amúgy is csak végveszély esetére kellenek, hogy feltartsák az ellent, amíg az íjászok leszedik õket. Csak megfelelõen kell beállni a sereggel, és általában az íjászok elintézik az ügyet. A közelharciaknál meg csak az a lényeg, hogy szívósak legyenek, ha netán fel kell tartani valakit. Eleinte az elszórtan letelepedõ zsoldosokat kedveltem, azokból kiállítani ilyen közel és távolharci egységeket, de aztán áttértem a hazai gyártmányra. A hadvezérek képességeihez: én elsõnek felfejlesztem azt, amelyiktõl gyorsabban tanul a lovag, majd a healer, ezzel 3-as szinten sikeres csata után az elesett emberek 70%-át visszakapom. Persze, városban kipótolni akkor is ugyananyiba kerül, de legalább ritkábban kell ezt. Majd íjászatot megnövelni, vagy azz ellen moráljának csökkentése. Mellesleg, amikor olyan szívós ellenfelem volt, megesett, hogy csak azért menekültem el, mert idõközben kifogyott a nyílvesszõ, és aztán rögtön mentem vissza, mivel új csatába mindig fullos nyíllal kezd. A lovagok között használd a királyi udvar tagjait is, úgy olcsóbb. Csak arra vigyázz: ha a király harcos, meghalhat csatában, ha pap, megölhetik térítés közben, ha kém... az elég egyértelmû. Szóval, én inkább kereskedni szoktam vele. Egyébként, istván király nagyon aktív lett öregkorára... Betermelt 3 lányt és 2 fiút 😊 Amikor meg középkorúként elvette feleségül a csajt, valószinûleg hozzá sem nyúlt... vagy aktívan védekezett 😊)
Ja, és a más vallású területeket ajánlott átkonvertálni egy pappal. Bár van egy terület, ahol a papomat állandóan megölik, függetlenül a király és a pap tapasztalatától.
Mindenesetre, én jól megszivattam magam, windowsom visszaraktam ghostból, de mivel más meghajtón van a játék, csak a dokumentumok könyvtárat néztem meg, és ott nem volt mentése, hát gyalultam azt a meghajtót. Aztán kiderült, hogy a barom játék az applications data könyvtárba ment, ahova általában csak rendszerprogik írnak. Szerencsére getdataback még visszahozta, bár, a legújabb mentéseket hibásan,így most van egy kis korbeli visszaesésem. De legalább azt tudom már, hogy ha egy herceg felnõ, a képességei véletlenszerûen alakulnak ki, így ezzel lehet trükközni, régebbi visszatöltésével, hogy jobb tulajdonságú legyen.
Egy dolgot viszont nem értek: elfoglaltam jópár települést, már jó régen más országoktól. A morál rendszerint pozitív 20-30 táján szokott mozogni, mégis egyes területek nyugisak, máshol meg oltári sokáig megmarad a nosztalgikus érzés, és egy emberöltõvel késöbb (bocsi, de az évek múlását nem tudom, hol jelzi, ha egyáltalán jelzi) is lázadások indulnak ki, hogy majd õk jól visszacsatolják a régi országukhoz a területet, pedig sokszor, már rég nem is létezik az ország. Persze, a vallás ugyanaz, mint az enyém. Szóval, nem értem, ezt a nosztalgikus lázadó hajlamot hogyan írthatnám már ki. Hisz nincs adó, magas a kingdom power, azonos a vallás, sok idõ telt el, már rég nem is létezik az országuk, boldog a nép, mégis lázadnak idõnként.
Nos, sikerült játszanom, kösz a segítséget. már csak az a baj😊, hogy nincs elég katonám. eléggé elbaktam valószínûleg az elején vagy közepén, de nincs megfelelõ minõségû katonám, hullanak, mint a legyek. nekem eddig a Men-at-arms-ok jöttek be, elég erõs fajta közelharchoz, csak ahhoz ugye több épületnek is kell állnia, na erre én nem figyeltem és kicsit bajba kerültem, mikor háborúztam Bohemia ellen. ráadásul lement a jókedv is és lázadt a nép. amit nem tudtam, hogy elfogy a beépíthetõ hely. elõször csak gyanakodtam, de mikor leesett, hogy itt biza nem tudok többet építeni csak, ha bontok, kicsit máshogy álltam a dolgokhoz. Nálatok melyik egység vált be? mondjuk a feudális lovag jól hangzik, csak piszok drága.
hogyan lehet, konkrét árukkal kereskedni? nekem eddig csak pénzre tudta "cserélni". pedig jó lenne valami egzotikum, mondjuk elefántcsont😊)
The Matrix has you...
Egyébként, csak most vettem észre az elõzõ hozzászólásod, nos, tanknak minden közelharcos jó, persze, minél erõsebb, annál jobb. Pl. ha fel tudsz venni teuton lovagokat, az király, de pl. a magyarok által kiképezhetõk a man at arms-ok. Én azt szeretem, hogy 3 vagy 4 man at arms, a többi íjász. Persze, vannak cseleskedni próbálók, akik megpróbálnak oldalról a hátamba kerülni, de azért szoktam a vezérekkel haladni a sor végén. És, általában, ha pár egység íjász megsorozza a támadó lovasságot, általában berezelnek tõle (fõleg, hogy kedvelem az ellen morálját csökkentõ skillt). Igen sokszor nincs is szükség közvetlen csatára, hanem távolról, az íjászok elintézik az egészet. De egyébként, az röhelyes, hogy a hadvezér és a lovagjai milyen gyengék. Még egy tapasztalatlan, lázadó ellenséges hadvezér is lazán leveri 1-1 beli harcnál az én hadvezéreimet. Tehát, vigyázni kell rájuk. Parasztokon kívül mást nem is nagyon támadtatok velük.
The Matrix has you...
azért volt érdekes a dolog, mert ugye elõször elindult. egen, most már emlékszem, nem ment a daemon utánna😊 nahát. kösz, kipróbálom, de szerintem menni fog (majd holnap) már alig várom, hogy gyûrjem a magyarokkal😊) köszi mégegyszer.
The Matrix has you...
Akadt egy kis, óriási problémám. Nem tudom elindítani a játékot😞
"természetesen" bolti játék😊, szal ezt írja ki: Daemon Tools is installed but locked! Please unlock Daemon Tools and restart Application.
gondolom ez valami védelem, mert mikor kiírom cd-re, akkor meg crc hibát ír ki a kettes cd-nél. mit állítsak be, mert Én már mindent próbáltam amit lehet (autolock, lock dll, laserlock be/kikapcsolva, de semmi eredmény).nektek volt ilyen problémátok?
The Matrix has you...
Forza.
Illetve, a papnak csak azt az azt az értelmét láttam, hogy be lehet vele népessíttetni területeket, megválaszthatják pápának, több lesz a "piety" valamint át lehet konvertálni más vallású területeket. Emellett a builder és a landlord számomra még kevesebb lényeges tulajdonságú. Elméletileg a landlorddal több lesz a kaja, a builderrel gyorsabb az építés, de ezt alig vettem észre. Van értelme használni õket?
Illetve, hogy lehet gyors piety és books gyarapodást elérni? Tudom, ki vannak ott részletezve a pénz mellett, mibõl mennyi jön, de bár, építem, amit csak tudok ennek elõsegítésére, mégis, fõleg a books eszméletlenül lassan gyûlik.
Ja, és az elõzõ tapasztalataimhoz még: ha keresztes háborút vívsz egy ország ellen a pápa felkérésére, bár el is eshet az a lovagod, de ha nyer, akkor a meghódított területek az õ uralma alá kerülnek. Az arab országoknál meg jihad van, amit még ugyan nem nagyon tudok, mire jó, de azthiszem, ez az õ spécijük, úgy mint a keresztényeknek a pápaság, és a keresztes háború.
The Matrix has you...
Azért vannak érdekes dolgai a játéknak. Én pl. szövetségben voltam a németekkel, de nem foglalkoztam vele, amikor a horvátok kiírtották a teljes németországot. Késöbb kiirtottam a horvátokat, eztán meg a volt német területek jórésze fellázadt ellenem, és kikiáltotta újra németországot. Mondjuk, a viszonyom továbbra is jó maradt velük, dehát, én már egyszer meghódítottam azokat a területeket....
The Matrix has you...
ha a fõnök kinyekken lehet lehúzni a rolót. tehát igaz.
az egyébként tényleg igaz, hogy elég csata során megölni a "lovagokat", ahol a vezér- vagy legalábbis hadseregparncsnok😉 van?
The Matrix has you...
tökéletesen egyet értek az elsõ 3 pontoddal. a 4 meg nem zavar.
a játékban (lentebb írtam) szerintem is vannak hibái de azért még lehet jó.
részemrõl már nem játszom, és szerintem be is fuccsolt nekik az üzlet (fõleg a másolásvédõ balhé miatt. szerintem.) de talán lesz egyjobb változat.
matrix!!
miután a megállapodást megkötötted ki kell választanod a trade of gold-ot, ami valahol a kereskedõ egyik menüpontja. vagy valami ilyesmi, rég játszottam vele. +ha felépítesz egy épületet ami konkrétan termel valamit, (megjelenik a város felett az áru ikonja) az is automatikusan kereskedelmi bevételt termel.
1. Nem tudom állítani a görgetési sebességet, ezért a politikai nézetnél a térkép, ha az egeret a képernyõ széléhez viszem, olyan gyorsan scrollozik, hogy képtelenség rendesen pozícionálni.
2. Sajnálatos, hogy, ha már a hadseregek mozgatása tetemes idõt vesz igénybe, akkor a diplomaták, kémek egyik pillanatról a másikra elintéznek dolgokat. Ha ezeknek nem is kellene a térképen bóklászniuk (bár a diplomaták/kémek üldözése is jópofa volna), legalább kis idõt venne igénybe az elutazásuk és visszatérésük, mondjuk hasonlóan az Europa Universalis megoldásához.
3. Kár, hogy tengeri ütközetek nincsenek a játékban, holott lehet hajókázni.
4. A csata azért tud egy kissé átláthatatlan lenni ezekkel a darabosan kapálózó, apró, egyforma mütyür figurákkal.
Mindazonáltal ígéretes darabnak tûnik.
kereskedni lehet konkrét dolgokkal vagy csak egyszerûen a megállapodást érted ez alatt? mert azt már kötöttem párat, jóformán a környezõ országok mindegyikkével😊
szóval akkor fejlesztgetni apránként, de azért elõnyben a kingdom power, oké kipróbálom, thanks
The Matrix has you...
aztán kereskedni dögivel. én rendzserint vettem már az elején egy kereskedõt, és miután kinéztem a leg zsírossabb kereskedõ országot, benyaltam nekik és kereskedtem velük.
ha már van stabil pénzed akkor menõ vagy...
csak a politikára kell figyelned, és a többi mind háború.
help, help!!
milyen taktikát alkalmaztok? engem minden két percben meg akarnak támadni, de szerencsére le tudom õket beszélni. azért jó lenne, ha nem zaklatnának ilyennel.
Ti hogy harcoltok? saját irányítás alatt? mert azt olvastam, hogy elég kinyírni az elenség vezérét és akkor gyõzelem van. szal? honnan van sok lóvétok? nekem marha lassan jön, mire összegyûlik 1-2-3000 péz addigra megtámad valaki és el kell "pocsékolnom" katonákra. vagy fellázad a nép😞 azt se bírom. tudom, hogy ideges nép vagyunk, de ennyire?
The Matrix has you...
Most tudtam végre felrakni a játékot, mert eddig kevés volt a vas😞
szal. nagyon tetszik a progi és tegnap egész délután ezzel nyomultam, de!
olyan sok lenne a kérdésem, hogy inkább le sem írom😊 nincs valami FAQ vagy rajongói oldal ahol tippek özöne található? mint pl a Pirates!-nek ami van. vagy kérdezzek itt?
The Matrix has you...