803
Jézus vs Isten
-
#82 Ezt most nem értem kifejtenéd, hogy mire gondolsz? -
#81 A kérdés még mindig az Jézus=Isten, tehát elhiszem ez vagy nem?
Ez az ami meghatározza legjobban a hátralévő, vagy örök életedet!
Lehet ellene felhozni példákat, sláger, leleplező bestseller könyvekből, esetleg Discovery Chanell..vagy elgondolkozol és a lelkiismeretedre hallgatva elolvasod azokat, amiket Jézus mondott és belátod, igaza van!
Ha beleolvasol a bibliába egy kicsit jobban, akkor látod azt, hogy minden mindennel összefügg, nincs benne ellentmondás, csak azoknak akik nem ismerik és a szövegkörnyezetből emelnek ki dolgokat és szavakon lovagolnak. Teljes a Biblia, nincs kihagyva belőle semmi és nincs benne több, ami nem más mint használati útmutatás az emberhez, saját magunkhoz, és ez nem mástól van mint aki létrehozott minket! Márpedig, ha ő van és mindenható, akkor hiszem, hogy el tudta intézni, hogy belekerüljön egy könyvbe az, amit mondani akar számunkra. -
#80 nem olyan átszerkesztett előre magyarázott kell -
#79 ő a fejlődést tanította, nem a képmutatást -
#78 Keresd a bibliában őket:) -
#77 Amúgy meg ha belegondoltok az egész jézusi tanítás utópisztikus dolog. Ne értsetek félre én hiszek a tanításaiban. De rengeteg tanítása egyszerűen megvalósíthatatlan. Itt van példáúl, hogy szeresd ellenségeidet mint ten magadat. Ugyan melyikünk nem nézte már le életében legalább egyszer a másik embertársát? Arról nem is beszélve, hogy nincs olyan ember a földön aki ne utálna minimum 1 embert. Azt hiszem maximum csak meg lehet próbálni úgy élni a minden napokban ahogy jézus tanította. Nekem erre nem is olyan rég volt egy esetem. kb 2 hónappal ezelött vasárnap reggel úgy 8 fele csöngetnek. Kinyitom az ajtót és egy csöves áll elöttem és valami orvosi papírt mutogatott, hogy baj van a lábával meg hogy ez meg az a baja. Elég mérges lettem rá, hogy vasárnap reggel 8-kor itt becsönget és bevágtam az ajtót. Aztán a családom egyik tagja mondta, hogy szerencsétlen valóban beteg és, hogy ő szokott neki adni kaját meg néha egy kevés pénzt is. Azóta sem láttam a pasast és utólag bántott is a lelkiismeret, hogy ilyen voltam vele és pont jézus egyik példabeszéde jutott eszembe, amikor a koldus zörget az ajtókon és mindenki becsukja elötte az ajtót és erre mondta, hogy aki azelött az ember elött csukja be az ajtót az isten elött is becsukja....... -
#76 voá észre sem vettem, hogy van topik a példaképemről
nem tudtok egy linket, ahol jézus mondások, történetek vannak?
-
#75 Naná. :DDD -
#74 :)
Sok mindent mond, de ezt is Ő mondta. :) -
#73 Nem. Te azt mondtad Zsolonak, h nincs igaza, h a messiás szó mit jelent. Valóban nem volt pontos, de ő a szó jelentéséről beszélt, nem arról, h mire vonatkoztatták.
Ezért mondtam Neked, h a szó nem azt jelenti, de arra onatkozott abban a korban. És példának felhoztam az emberfiát, ami nem jelent mást, hanem csak azt, h emberfia, egy Dániel prófécia miatt mégis a messiást jelölte. :) -
#72 Hú de igazad van! -
#71 Jézus mást mond a szívben rejlő dolgokról. Ha érdekel majd utánanézek, de benne van a bibliában -
#70 Én ezért már csakis sör mellett, személyesen szoktam ÍZLÉSEKRŐL beszélgetni. :)) -
#69 Mi más dologról beszélünk.
Én a messiás szóról, te pedig J.K jelentéséről -
#68 Ezzel a dologgal több probléma is van, de kettő jelentős.
Az egyik, amit mondasz, a másik viszont az, h marha jó üzletággá vált a nagy "leleplező" meg "valóságot bemutató" könyvek írása, amivel a laikusokat kétpofára lehet etetni. Innentől kezdve az is vért izzad, aki nem a hit, hanem egyszerűen a tényleges ismeretek és a tudomány oldaláról vitatkozik ezekkel a népszerű és jelzem, cseppet sem új nézetekkel. -
#67 Igen ez igaz:) Pontos információkat kellene mondanom amivel a jelen helyzetben nem rendelkezem -
#66 Először is Pálék nem versengtek. Holvan ez leírva? Milyen dokumentációban? Volt egy vitás dolog, de ezt letisztázták, azaz Isten közbeszólt. Mégpedig: vajon a zsidókon kívül másra is érvényes e a megváltás amit Jézus adott a zsidóknak? Pált Isten erre hívta el, hogy a pogányoknak hirdesse az evangeliumot. Az apostolok javarész a zsidóknak hirdette. Viszont az Apcsel-ben le van írva, hogy Péternek (apostolok vezetője) megmutatta Isten, hogy a pogányoknak is szó az evangelium. Innentől kezdve minden tisztázódott.
A másik Jézus meghalt, de feltámadt!
Pál ekkor még utálta Jézust, sőt benne volt abban a tanácsban, aki elítélte és keresztreküldte. A páli fordulat akkor lett, amikor már megalakult a jeruzsálemi gyüli az apostolok vezetésével, és más városokban (pl:damaszkuszban) is el kezdett terjedni az örömhír. A zsidó vezetők egy keresztény írtóbizottságot hoztak létre és ennek leglelkesebb tagja volt Pál. ezért is ment Damaszkuszba. Útközben jelent meg neki Jézus, és elmodta a kósert. Utána hitt neki, és kb. 1-3 évig nem csinált semmit, csak figyelt Istenre, tanulmányozta au Ószövetséget jézusra vonatkozólag, és találkozgatott az apostolokkal, vagy azok tanítványaival. Mi volt az amiben mást hirdetett? Hisz tőlük hallotta, hogy mi volt! -
#65 Akkor azt mondd el mi nem marha hosszú?? (amúgy halkan megjegyzem hogy a vallási viták ténylkeg marha hosszúak, mert már évszázadok óta mennek és még mindíg nem igazán sikerült dűlőre jutni szal szerintem nyugodtan lezárhatjuk a témát :))) ) -
#64 Ez nem így van ám. :)
Ez is marha hosszú. :D -
#63 Lehet már nem emléxem rá pontosan, régen volt az mikor ezzel foglalkoztam, nemnagyon szeretek vallási témával különösebben foglalkozni mert azok akik hívők azok úgyis foggal körömmel védik az álláspontjukat, ergo értelmetlen időpocsékolás... -
#62 Ez a kijelentés teljesen százasnak tűnik. :)
DzséKíj széjz:
"A jó ember jót hoz elő szívének jó kincséből, és a gonosz ember a gonoszból gonoszat hoz elő; mert a szív bőségéből szól a száj." -
#61 Ebben egyébként részben igazad van. Nagy Konstantin uralkodása alatt valamelyik zsinaton döntöttek az új- szövetség végleges megalkotásáról. Egyes vélemények szerint rengeteg mindent ki is hagytak jézus életével és tanival kapcsolatban. -
#60 Abszolút igazad van, én angolul láttam a filmet és nagyon érdekes vallási viták vannak benne (talán emiatt húzták le amerikában mert a film kevésbé az akcióról szólt, hanem sokkal inkább a keresztény és muzulmán vallás kapcsolatáról/ellentétéről és többek között ami mai kornak is szól mely egyszerűen terroristának tekinti az arabokat......) -
#59 Van, de eléggé figyelmen kívül hagy dolgokat. :)
Pál nem győzött semmi felett és nem tanított mást.
A két félre szakadás "csak" annyiból állt, h az egyik fele a zsidósághoz tartozónak tekintette magát és érvényesnek tartott magára nézve mindent, ami a zsidókra vonatkozott, a másik fele pedig el akart szakadni ettől.
De ez egy rohadtul hosszú téma :) -
#58 Az a baj, hogy pontosan nem emlékszem a szövegre. De valahogy úgy hangzott, hogy istenhez és a hitünkhöz való viszonyunk az a fejünkben és a szívünkben lakozik. Ezen cselekedeteink tesznek minket gonosszá vagy jóvá. Szerintem ez a megközelítés teljesen igaz. Már csak azért is mert Jézus is ezt mondta mikor a tanitványai megkérdezték merre található isten országa. S erre volt a válasza, hogy isten országa bennünk van.
De majd ha otthon leszek megnézem a jelenetet, hogy pontosan hogy is szólt:) -
#57 Pont erről beszélek.... -
#56 Megváltó de nem égi megváltó hanem ahogysrobert írta felkent KIRÁLY, ő királynak ment oda.... -
#55 Ez a téves. :D
A szó jelentése nem ez, csak a megváltóra utalt.
Jézus/Józsua/Jesuah vagy amit akartok = megmentő, megváltó
Krisztus/messiás = felkent
Így jön össze a dolog.
Az emberfia sem jelent szó szerint megváltót, mégis annak értelmezték azokban az időkben. :) -
#54 Tévedsz amit írtam nem a saját fiatal kis fejemből pattant ki hanem nálam jóval nagyobb koponyák mondták. Nem fogom neked teljesen vázolni a dolgot, ha érdekel majd utánanézel és reagálsz. A lényeg annyi hogy miután Jézus meghalt két csoport "versengett" az egyik az eredeti apostolok (akik uyge melette voltak) a másikat meg asszem Pál vezette (aki megfordult az úton ha jól rémlik :))) ). Az eredeti apostolok szerették volna hogy mindenki a valóságot tudja meg Jéázusról és ugye ezért urogatták a "naplóikat" (mittudomén mi a vallási neve, már régen olvastam a Bibliát). Csak aztán a dolog nem jött be Pálék "győztek", az apostolok naplóit az új vallás igényei szerint ferdítették, és így jött létre az általam említett elferdített Újszövetség (ami nem jelenti azt hogy a valóság nincs benne, csak jól el van dugva). (És erre a ferdítésre példa az is (egy a sok közül) amit #42ben írtam).
Mégmielőtt megkérdezed, hogy honna gondolom elmondom, hogy talán 1 éve láttam a Discoveryn és nagyon felkeltette az érdeklődésemet és nézelődtem utána a neten, meg forgattam a bibliát is, és abból amit olvasgattam úgy gonolodm hogy van a dologban valami..... -
#53 (#42)Téves. A messiás szó jelentése akkor:Megváltó és szabadító volt. A zsidók ezt várták. Azaz rosszul, mert ők egy erős királyt vártak aki megszabadítja őket a római elnyomástól, de Jézus/messiás nem ezért jött el, hanem, azért hogy a bűntől való szabadulást, kiutat, ennek örömhírét hirdesse, és beteljesítse. Csak ezt nem sokan értették meg, mert rövidtávon gondolkodtak, nem pedig hosszútávon! -
#52 Kár, h nem osztod meg velünk.
(Azokkal akik nem látták.) -
#51 És spec most finom voltam, mert nem ezt a szót szoktam használni. :) -
#50 Egyébként ezzel az egész vallás dologgal kapcsolatban láttam egy nagyon jó megközelítést. Aki látta a mennyei királyságot és emlékszik arra, hogy a keresztes pasas mit mond a srácnak a vallásról istenről és a hitről az tudja mire gondolok. -
#49 Ez így igaz. -
#48 nem véletlen alpári. :)
a kultúrövezetben az odabaszós trágárság olyan, mint keleten a koanok. :))
Ha valakit zavar, akkor elnézést, de nem fogom nélkülözni. -
#47 (#39)Az eredeti jelentés még mindig benne van a Bibliában. -
#46 Felkentet. :)
De a királyi kenetre utalt.
Ezért is beszélő név a Jézus Krisztus.
Krisztusi(messiás) Jézus, tehát a felkent megváltó. -
#45 "És hogy kifelé marad meg, az a tetteken kéne, h múljon, nem azon, h kinek keféltek előbb a szülei." Kicsit alpári de igazad van -
#44 ha te így gondolod hogy lovagolás, a te bajod. Jézus meg nem volt nagyképű, ha megnézed miket mondott, nem ezt mutatja. De gondolom ezt nem olvastad és így mondassz véleményt
Ki mondja meg hogy ferdítés ami le van írva az újszövben? Ez hülyeség. Az mond ilyet, aki nem tudja, hogy hogyan keletkezett az újszövetség!
Az egyház létrehozása: Igen! Volt 11 tanítvány+kb50-en akik Jézust követték és mikor Jézus meghalt, úgy gondolták, alapítsunk egyházat, gazdagodjunk meg.
Ezért kitalálták, hogy Jézus feltámadt, meg hogy Isten fia, és kreáltak egy két könyvet, amiben szép dolgokat mondanak az emberi életről, és olyanokat hogy Jézus Isten, megváltó stb. Aztán mikor megalakították ezt és leírták, elkezdtek gazdagodni. ?????
De sajnos nem jött be a dolog. El kezdék üldözni őket, és egy kettőt megöltek közülök ezekért amiket mondtak Jézusról. Így visszavonták amit hirdettek és boldogan éltek tovább amíg meg nem haltak.
Nem ez volt!!!!! 10 mártírhalált halt azét, mert hirdette, hogy Jézus a messiás és feltámadt a halottak közül és benne van örök élet. Ha ez kitaláció lett volna meghaltak volna érte? Én nem! Visszamondtam volna az állításom! Ja és + még szegények is voltak. Szóval a kereszténység nem egy jó biznisz volt, és most se az, csak annak aki annak gondolja, de az nem keresztény!!!!
Szóval Igen ezek az emberek nagyon kihasználták Jézust hogy vallást alapítsanak!
Vagy nem ez volt? -
#43 Igen ez sok szempontból így van. :)
Engem baromira dühített anno, ha azt mondták, majd ha ennyi, meg annyi idős leszel.
De később be kellett látnom, h vannak ilyen dolgok.
Annyiban tévedtek, h én most 30 évesen már tudom azt, amit ők akkor, mikor erről beszéltek 50 évesen. :)
Ami itt szerintem fontos, az az, h nem adják meg a kellő tiszteletet a fiataloknak. Valahogy evidenciának veszik mostanság, h az időseket alapból tisztelni kell, de ők taknyosként kezelnek bárkit, aki 15, 20 évvel fiatalabb.
Pedig a tisztelet alapból mindenkinek jár. És hogy kifelé marad meg, az a tetteken kéne, h múljon, nem azon, h kinek keféltek előbb a szülei.