803
Jézus vs Isten
-
dez #242 Rejtett? Nem rejtett, csak feltételezett. -
#241 A kijelentés és a kérdés között rejtett összefüggést véltem fekfedezni. :D -
dez #240 Kérdés volt. :) -
dez #239 Egyébként sajnálom, hogy úgy érzed, hogy a (nevezzük úgy) "felvetésem" a hited alapjait fenyegeti.
Egyébként, ti (felekezeted) is kreáltatok magatoknak egy "al-vallást", mert nem mindenki gondolja a katolikusok közül sem, hogy "Jézus=Isten". -
#238 Nem iszom, ne minősíts. :D -
dez #237 De jó kedved van! Becsúszott már az esti söröcske? -
#236 -
dez #235 "Ezzel most mit is bizonyítottál?"
Hogy elhibázott volt a szőrszálhasogatás.
"Hogy értelmezzük nyugodtan más vallások kijelentéseit úgy, ahogy éppen kedvünk tartja?"
Úgy is értelmezheted, ha akarod, de akkor eléggé félreértesz. -
#234 Elküldtem amit ígértem a mailodra -
#233 Persze. :))))
Ha valakiről megállapítjuk, h gyilkolt, akkor minősítettük, mivel a gyilkos egy minőség, ráadásul negatív.
Ezzel most mit is bizonyítottál?
Hogy értelmezzük nyugodtan más vallások kijelentéseit úgy, ahogy éppen kedvünk tartja?
De itt hagytam abba, mivel sokkal jobb időtöltést is tudok. :) -
dez #232 Bennem!? Te mindenáron csak személyekben akarsz hinni? Nem tudod elképzelni, hogy meg lehet tapasztalni bizonyos dolgokat, és akkor már nem puszta hitről beszélünk. Te viszont csak az életed végén fogod ezt meglátni. -
dez #231 Felesleges volt ilyen hosszan kifejtened. De az is egy "minőség", hogy "valótlant állító". -
#230 Vállalom, a korlátaim! és nem vagyok ördögűző.:) Csak sajnálom az egész beszélgetést hogy idáig fajult (részemről) Jobb lett volna személyesen, talán úgy kevesebb félreértés lett volna kettőnk között.
És köszi, hogy diszkriminálsz! És nem nézel ki belőlem többet. És jó hogy tudod, mit gondolnak a felekezetek, főleg amit nem mondanak ki. lehet hogy benned kéne hinnem, mert nagyon tudsz, látod mi van a kulisszák mögött?
Amúgy nem sértődöttség, hanem sajnálat van bennem. Az hogy elkönyvelted Jézust valahogy magadnak, és ebből nem látsz ki (lehetne mondani, hogy én is elkönyveltem) Majd ha mikor meghalsz és lesz egy Isten vs. dez party, arra neveznék :) 1000:1 arányban. Helyettem Jézus vs Isten lesz 1:1 arányban, és így döntetlen alapján nem leszek KO val kiütve az örök életből.
De beneveznék a te istened és az én Istenem boxmeccsére is :) -
dez #229 Látod, te vagy ideges... -
dez #228 Első bekezdéshez: ja, és persze a többi vallásról ne is beszéljünk. Most is csak megerősítetted. -
#227 Na most már tényleg mentem (remélem) és kibírom hogy nem nézek a fórumba, mert már idegesít az egész félrebeszélés, Meggyőzni úgy sem tudjuk egymást. Nem is ez a cél.
Filozofálgatni az egészről, meg értelmetlen. Ez olyan mint, ha egy börtönben a filozófus kap egy tányér kaját és el kezdi mondani. -Tegyük fel ez a tál étel nem az aminek látszik. És ezen gondolkodik addig, amig bele nem hal az éhségbe. Én abba a csoportba tartozom, aki nem filozofálgatott sokáig, hanem kiprobálta a kaját és bevált. kaja volt a tányérban. és mivel megettem, tudom hogy az volt benne és nem haltam éhen.
Így van ez Jézussal is próbálj vele élni és meglátod ki ő igazából. ha nem teszed, nincs miről beszélgetni, mert elbeszélünk egymás feje felett, hisz te így úgy se tudod ki ő, Dez! -
dez #226 Nagyon félreérted a helyzetet. 1. Egyátalá nem dühből beszélek. 2. Itt nincs semmilyen rossz tapasztalat. Nem mindíg mondják, csak gondolják. Épp azért azt az adott felekezetet követik.
Hozzászólásod 2. fele:
1. Hm, ez (és egy korábbi beírásod) eléggé úgy hangzik, mintha kicsit sértve lennél a büszkeségedben. Nos, a büszkeség nem mindíg hasznos dolog, és semmiképpen sem a legfontosabb dolog.
2. Én nem kreáltam magamnak semmit. Nem akarod rögtön az ördögöt is kiűzni belőlem...?
3. Sajnálom, hogy így reagálsz, de igazából nem is vártam, várhattam tőled más reagálást... (Nem látsz túl a saját korlátaidon, amit önként vállalsz. Pontosan azt csinálod, amit írtam.) -
#225 no comment. :D
Megpróbálom akkor elmondani, aztám befelyezem, mert amúgy hiszel amit akarsz. :)
Az erdélyi magyarok ha találnak valamit, arra is azt mondják, hogy kaptam.
Tegyük fel, h egy erdélyi magyar azt mondja egy Mo-n élő magyarnak, hogy egyszer ment az utcán és kapott százezer forintot egy borítékban. Erre a másik megkérdezi, h miért? A válasz értetlenkedve, h ment és egyzer csak kapta.
Ha ezek után a mo-i magyar azt híreszteli, h az erdélyieknek csakúgy osztogatják a pénzt, vagy elkezd furmányoskodni, h mit is tehetett az illető azért a pénzért, akkor valótlant állít? Ha ez meggyőződésévé válik, akkor figyelmen kívül hagyta, h valójában mi az igazság?
Ha ezek után azt mondom, h igen, akkor minősítettem? -
#224 Bocs dez, de már elegem van abból, hogy mondod. Így az Egyház, úgy az Egyház. Te rossz tapasztalatokkal rendelkezel, ezért megértem a hozzáállásod, de léci ne dühböl válaszolj, és diszkrimináld le a többi keresztény gyülekezetet, mert a katolikussal rosz volt a tapasztalatod.Ahová én járok ott ezt nem modják, hogy miénk az üdvözítő egyház és mást se amit gondolsz még. És még sok más ismert helyen sem. Amelyik mondja az szekta. Nem is egyház függő az üdvözülés, azaz az örök élet. hanem Jézus függő.
"És, csak anniyra képes valaki (pontosabban egy "elszánt" hívő) megismerni egy másik vallást, amíg az nem ütközik a saját hitével (legalábbis ami ő arról gondol). Annál a pontnál nem merészkedik tovább. (Jól ki van ez találva...)"
Persze, te mindent megvizsgáltál, mindent tudsz, és így alakítottad ki a saját ízlésed szerint a saját vallásod. Amiben hiszel. És emelett kardoskodsz. Azaz elszánt hívő lettél, csak nem "keresztény". Szóval te sem merészkedsz tovább! Jól kitaláltad!
Jól kitaláltad azt is, hogy én mit gondolok, vagy az hogy egy hívő mit gondol. te már csak tudod!
Tudod mit! hiszek Jézusban, de mióta megtértem, tudom is hogy van és hogy ő az aminek mondja magát. Így a hitem már nem "csak" hit, hanem megtapasztalás.
te meg csak higgyél a saját magad által kreált istenedben, de Isten szerint (ami a bibliában van leírva és persze ezt ezért kapásból elutasítod)buta az az ember aki így hisz. -
dez #223 "Megvizsgálja mindentől függetlenül és dönt."
Ez nagyon elvien hangzik... Nem tudsz mindent így megvizsgálni. Pl. a megvilágosodáshoz egy élet is kevés lehet. Egy kis olvasgatás főleg kevés hozzá. -
dez #222 Valamit kifelejtettél: egyátalán nem biztos, hogy némi érdeklődés alapján tökéletesen meg lehet ismerni egy másik vallást, vagy tant. És épp most beszéltünk róla, hogy egy bizonyos ponton nem lépnek túl a legtöbben. Így nem ismerhetik meg teljesen a másik vallást.
"az valótlant állít. És teljesen figyelmen kívül hagyja a valóságot."
Ez elég közel áll a minősítéshez. -
#221 DE EZ MAGA AZ EMBER.
Működési elv.
A kocsi is ugyan úgy viszi a trágyát meg az aranyrudakat is.
Aki túl tud lépni dolgokon, az nem fog elakadni abban, h valami ellenkezik a nézeteivel. Megvizsgálja mindentől függetlenül és dönt.
De akkor neki már ez a működési elve.
Akár a fociról, akár a politikáról, akár a vallásról van szó.
-
#220 Te:
"Ilyen alapon az idők végezetéig megosztott lesz az emberiség, és nem lesznek kíváncsiak az emberek a másik vallására, felfogására, mert minek..."
Én:
"Meg kell ismerni TELJESEN amásik hit alapjait és úgy megérteni."
És utána egy elég konkrét példa indoklásként.
Aki ez alapján a mondat után azt momdja, h Patandzsali ugyanazt állítja, mint a keresztények, az valótlant állít. És teljesen figyelmen kívül hagyja a valóságot.
Az, h te az ilyen embert rögtön minősítenéd is, az egy másik kérdés. :DDD -
dez #219 Igen, csak itt némileg komolyabb dolgokról van szó... Amiért "talán" lehet hozni némi áldozatot... -
dez #218 Nem az? Nézzük. Az fejtetted ki, hogy értelmetlen dolog két vallás némileg hasonló fogalmait így összevetni. Ebből az fakad, hogy ilyet tenni értelmetlen ("hülyeség"), és aki ilyet tesz, az... :) Vagy félreértelek, és a közlendődnek semmi köze nem volt ehhez? :) -
#217 Az ember mindennel ezt teszi.
Ha a kedvenc focicsapatáról akkor is, ha a kedvenc színészéről, akkor is, ha a kedvenc vallásáról akkor is.
Egy bizonyos ponton túl csak akkor lép, ha valami megingatja.
És ez mindennel így van, nem csak a valláshoz kapcsolódó hittel. -
#216 Na pont nem az. :)
De ha ragaszkodsz ehhez, legyen a te hited szerint. :D -
dez #215 És, csak anniyra képes valaki (pontosabban egy "elszánt" hívő) megismerni egy másik vallást, amíg az nem ütközik a saját hitével (legalábbis ami ő arról gondol). Annál a pontnál nem merészkedik tovább. (Jól ki van ez találva...) -
dez #214 Na, látod, már minősítettél is... :D És mi ez, ha nem magad győzködése, hogy hülyeség, amit mondtam... :P -
#213 nemnem. :)
Meg kell ismerni TELJESEN amásik hit alapjait és úgy megérteni.
Nem emléxem pontosan, de Patandzsali jóga-szútrájában van egy olyasmi mondat, hogy: az ember életének értelme az úrnak való teljes odaadás.
És máris örülhetnek az európaiak a hasonlóságnak, csak felmerül egy probléma.
Az akkori kor hindui teljességgel mást értettek az emberen, az értelmességen, az úron, meg a teljes odaadáson.
A többi már hasonlít is. :D
Na kb ez... -
dez #212 (Mármint hogy ezt hiszik - egymás ellenében.) -
dez #211 Ja, párdon, elfelejtettem, hogy majd egyszer ("nemsokára") jön a végítélet, és minden más vallás el lesz törölve a Föld színéről, és csak "x" marad. (Ne vegye ezt senki bántásnak, csak kicsit ironizáltam a helyzetet. Csak az a bibi, hogy ez nem is irónia, ez a valóság.) -
dez #210 Ilyen alapon az idők végezetéig megosztott lesz az emberiség, és nem lesznek kíváncsiak az emberek a másik vallására, felfogására, mert minek... -
dez #209 Ja, mellesleg "papíron" én is keresztény vagyok, és ez a vallás áll hozzám még mindíg a legközelebb. Csak nem osztom a szó szerinti értelmezéseket. És a másik, hogy maguk a keresztények sem tudják pontosan, mit is értsenek a mester szavain, épp ezért vitatkoznak rajta, és részben ezért van jópár különböző felekezet, stb. -
#208 Nem arra vonatkozott. :)
Hanem ezek a szavak a kereszténység hite alapján értelmezhetők helyesen.
Az egész megfogalmazás, ami Jézust jellemzi, a kor és a hely sajátja.
Mert ott volt a végén, h egyik vallást sem lehet a másik nézeteivel és szempontjaival helyesen értelmezni. :)
-
dez #207 reflektált -
dez #206 Egyébként a megjegyzésem erre is reklektált némileg: "A másik pedig, hogy talán a keresztények had tudják már jobban, hogy mit kell érteni a saját mesterük szavain. A keresztény vallás ugyanis a keresztényeké." (Anna) Ergó: (kvázi) mit szólok bele hülyeségeket. -
#205 Ez meg már megint az Ego és a hatalomféltés. :)
Egy másik, többezer éves folyamat.
Jelzem, h unom, de a világ élvezi. :DDD -
dez #204 Attól még az egyházi vezetők, és nyomukban a fanatikusabb hívők követelték a Jézus utolsó megkísértése, a Harry Potter sorozat, a Passio, vagy aktuálisan a Da Vinci kód c. művek betiltását... -
#203 :D
a hit az személyes dolog. Rajtunk kívül nem veszélyezteti senki. :D